Snapchat-advertenties: hoe u in een handomdraai kunt beginnen en resultaten krijgt - DeLaatbusiness

Snapchat-advertenties: hoe u in een handomdraai kunt beginnen en resultaten krijgt

15 min


139
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een paar jaar geleden waren Snapchat-advertenties duur en kostten bedrijven honderdduizenden dollars. Advertenties kunnen alleen worden gekocht via het verkoopteam van Snap of advertentiesoftware van derden waarvoor vaak een vergoeding wordt gevraagd.

Maar dankzij de zelfbedieningsadvertentiemanager van Snap Inc. kunnen  nu bedrijven van elke omvang en elk budget adverteren op Snapchat.

In plaats van via een veilingpartner zoals voorheen te werken, kunnen bedrijven nu hun advertenties kopen en beheren via de Snapchat-site of -app.

In deze handleiding voor alles wat u moet weten over Snapchat-advertenties , gaan we kijken wie dit platform gebruikt en waarom dat belangrijk is voor uw advertentie-inspanningen.

We leggen de verschillende soorten Snapchat-advertenties uit die beschikbaar zijn en wanneer ze moeten worden gebruikt, hoe u zich kunt aanmelden voor Advertentiebeheer en advertenties kunt maken , hoe u de prestatiestatistieken van uw advertenties kunt beheren en bekijken .

Klaar? Laten we beginnen.

Snapchat Demographics 101

Om het maximale uit uw advertentiecampagnes te halen – veel mensen bereiken en meer leads converteren – moeten uw Snapchat-advertenties resoneren met de mensen die het meest waarschijnlijk het platform gebruiken.

Dus, voordat we ingaan op de beschikbare Snapchat-advertenties en hoe ze te gebruiken, laten we een stapje teruggaan en kijken wie de app gebruikt.

Facebook en YouTube zijn nog verreweg de populairste platforms, maar steeds meer jonge mensen gebruiken Snapchat. Pew Research Center-gegevens tonen aan dat  78% van de jonge Amerikanen (18-24 jaar oud) gebruik maken van Snapchat (het aantal neemt af tot 54% in de groep van 25 tot 29 jaar oud).

Maar liefst 70% van de gebruikers is vrouw .

Terwijl Snapchat blijft groeien, brengen meer gebruikers meer tijd door in de app.

Bijvoorbeeld, 63% van de Snapchat gebruikers zeggen dat ze de site dagelijks te gebruiken:

Succesvolle Snapchat-advertenties – advertenties die resulteren in klikken, betrokkenheid en conversie – moeten 3 belangrijke doelen bereiken :

 • Richt u op het publiek van 29 jaar en jonger
 • Gebruik de app om dit demografische gebruik regelmatig te gebruiken als een manier om de betrokkenheid te vergroten
 • Worden weergegeven op een frequentie die overeenkomt met de hoeveelheid tijd die gebruikers online doorbrengen

Samen hebben deze doelen de potentie om u te helpen advertenties te maken die opvallen voor uw doelgroep en opgemerkt worden.

Nu u weet wie het platform gebruikt, laten we onze aandacht richten op het gebruik van Snapchat-advertenties om uw doelgroep te targeten.

De drie soorten Snapchat-advertenties

Snapchat biedt momenteel drie primaire soorten advertenties :

 • Gesponsorde lenzen
 • Gesponsorde Geofilters
 • Snap advertenties

snapchat advertenties

Als je Snapchat eerder hebt gebruikt, ben je waarschijnlijk bekend met lenzen en geofilters , aangezien dit de populairste soorten Snapchat-advertenties zijn.

Sommige bedrijven hebben veel succes gehad met het gebruiken van advertenties voor advertenties, met name Taco Bell, in een massale campagne voor Cinco de Mayo die 224 miljoen keer werd bekeken .

snapchat advertenties
Er zijn zoveel manieren om elk van deze Snapchat-advertentietypen te gebruiken die het verwarrend kan maken.

We hebben een handleiding voor u samengesteld waarin wordt uitgelegd hoe elk Snapchat-advertentietype werkt, hoeveel elk type kost, wat elk advertentietype inhoudt en wanneer elk type moet worden gebruikt.

Snapchat Sponsored Geofilter

Wat is het: dit Snapchat-advertentietype is een geïllustreerde overlay die varieert, afhankelijk van waar gebruikers zich bevinden en wat ze van plan zijn. Ze zijn een krachtige marketingtool, aangezien filters ten minste 2,16 miljard keer per dag worden bekeken!

Het is niet nodig om te zeggen dat het toevoegen van aangepaste berichten of merknamen aan uw filters een grote hulp zal zijn om uw bedrijf onder de aandacht te brengen.

Geofilters kunnen worden toegevoegd aan privé verzonden foto’s en video’s of aan openbaar gedeelde berichten in Verhalen. U bepaalt hoe lang filters beschikbaar zijn, op basis van uw campagnedoelen.

Wanneer gebruiken: als u een evenement host, maakt u een geofilter dat wordt geactiveerd op basis van de locatie van het evenement. Op die manier hebben deelnemers toegang tot het filter wanneer ze foto’s van het evenement plaatsen. Dit helpt u bij het verspreiden van merkbekendheid onder uw deelnemersnetwerk.

Hoe kan ik het kopen: Geofilters kunnen rechtstreeks bij het verkoopteam van Snapchat of via de advertentie-API worden gekocht.

Wat kan eraan worden toegevoegd: wanneer u rechtstreeks bij een Snapchat-vertegenwoordiger koopt, kunt u een Smart Geofilter toevoegen om de advertentie aan specifieke locaties te koppelen. Wanneer mensen Snapchat gebruiken in de geografische regio die je hebt geselecteerd, wordt de optie om je filter te gebruiken weergegeven wanneer ze een foto of video maken.

U kunt ook on-demand geofilters maken die sneller kunnen worden gemaakt en die ook minder kosten. Als u zojuist een nieuwe winkel of product heeft gelanceerd, activeert u een filter dat beschikbaar is voor gebruikers in de buurt van de fysieke locatie van uw winkel. Deze filters kunnen een paar uur of een paar dagen beschikbaar zijn, afhankelijk van de hoeveelheid verkeer die u wilt bereiken.

Snapchat gesponsorde lenzen

Wat is het: dit Snapchat-advertentietype is een filter dat is ontworpen om de gezichten van gebruikers of hun omgeving te wijzigen met animaties. Gebruikers besteden veel tijd aan het testen en experimenteren met verschillende lenzen, wat de reden kan zijn waarom 70 miljoen dagelijkse actieve gebruikers ze gebruiken .

Wanneer gebruiken: plan uw lenzen in de buurt van grote evenementen, vakanties of grote branchecampagnes die resoneren met uw publiek. Vanwege de duur van deze advertenties worden ze meestal gebruikt door grote merken, politieke campagnes en andere spraakmakende evenementen.

Hoe kan ik het kopen: lenzen kunnen rechtstreeks bij het verkoopteam van Snapchat worden gekocht . Dit zijn de duurste Snapchat-advertenties omdat ze zo’n groot gebied beslaan en door miljoenen mensen worden gezien. 
Deze advertenties kunnen variëren van $ 450.000 tot $ 700.000 per dag , afhankelijk van wanneer u uw campagne uitvoert.

Wat kan eraan worden toegevoegd: neem landelijke gesponsorde lenzen op in uw campagne, zodat uw lenzen voor iedereen in het land zichtbaar zijn. Dit is duur, maar als je het budget hebt, is er potentieel voor een hoge ROI. 
Gebruik World Lenses- filters – vergelijkbaar met augmented reality – zodat gebruikers 3D-afbeeldingen in de wereld om hen heen kunnen activeren en ermee kunnen werken.

Snap advertenties

Wat is het: de Snapchat-advertenties zijn verticale video’s die maximaal tien seconden duren en worden weergegeven met de originele shows van Snapchat, onze Our Stories, de Publisher Stories van mediabedrijven en tussen openbare geposte verhalen van mensen.

snapchat advertentiesWanneer gebruiken: gebruik deze wanneer u wilt dat kijkers specifieke acties ondernemen, zoals klikken op uw verkooppagina, een nieuwe app installeren of toegang tot meer productinformatie. Omdat de video’s zo kort zijn, kun je een reeks video’s maken en deze samen uploaden om iets wat lijkt op een langere video te maken, maar het helpt je om een ​​completer verhaal over je merk te vertellen.

Hoe koop ik het: Snap-advertenties kunnen worden gekocht bij het Snapchat-verkoopteam, via Snapchat’s advertentie-API en nu via Snapchat’s zelfbedieningsadvertentiemanager. Dit advertentietype is geweldig voor kleine bedrijven vanwege de eenvoudige en flexibele manier om het te gebruiken.

Wat kan eraan worden toegevoegd: Snapadvertenties bevatten drie typen bijlagen die kunnen worden gekocht via de Ads Manager:

 • App-installatie: terwijl uw advertentie wordt weergegeven, kunnen gebruikers omhoog vegen om te linken naar een app-installatiepagina in de app store van Apple of Google. 
  Het voordeel hiervan is dat gebruikers Snapchat niet daadwerkelijk verlaten om dit te doen, en de app wordt op de achtergrond gedownload terwijl gebruikers blijven browsen.
 • Long-form video: dit Snapchat-advertentietype wordt meestal gebruikt door merken die items met een groot ticket willen promoten, zoals films, of om naamsbekendheid te vergroten, of om te laten zien hoe de producten van het merk worden gebruikt. 
  Gebruikers bekijken een korte video van 10 seconden en vegen omhoog om een ​​uitgebreide versie te bekijken.
 • Webweergave: uw advertentie fungeert als in intro, met een call-to-action onderaan om omhoog te vegen naar ‘Meer informatie’. Gebruikers worden naar een mobiele webpagina geleid waar ze meer kunnen lezen over wat u adverteert.

De introductie van Snapchat’s zelfbedieningsadvertentiemanager is enorm, omdat bedrijven nu Snap-advertenties tegen betaalbare prijzen rechtstreeks van de Snapchat-site kunnen kopen.

Nog maar vorig jaar konden bedrijven de drie Snapchat-advertentietypen alleen kopen bij Snapchat-verkopers of bij externe softwareleveranciers die via Snapchat’s advertentie-API werken.

U kunt als bedrijf pas gebruikmaken van Snap-advertenties, tenzij u een minimum van $ 1.000 per dag uitgeeft. Met Snapchat Ads Manager kun je nu per duizend vertoningen betalen of betalen per doel – advertentieblokken die je kent als je Facebook- of Instagram-advertenties hebt uitgevoerd. Geen minimumuitgaven meer – geen behoefte meer aan een kredietlijn. Snapchat-advertenties staan ​​open voor de kleine jongens.

De voordelen van Snapchat-advertenties

Hoewel Snapchat’s aandelenkoers misschien niet voldoet aan ieders hoogste verwachtingen, heeft het advertentieprogramma van Snapchat enkele interessante elementen die, afhankelijk van uw bedrijf, de moeite waard zijn om te profiteren.

snapchat advertenties

Voordeel # 1: meet betrokkenheid per regio

Voor bedrijven die zich bijvoorbeeld Geofilters kunnen veroorloven, kunnen ze een effectieve manier zijn om verkoop per regio te stimuleren en te meten, en Snapchat heeft een aantal krachtige geografische targetingfuncties die een goede manier zijn om voetverkeer te genereren.

Wendy heeft bijvoorbeeld gesponsorde geofilters gebruikt om hun broodje jalapeño-kip te promoten. Binnen een periode van zeven dagen resulteerden hun Snap-advertenties in 42.000 mensen die Wendy’s restaurants bezochten .

Herkennen van de kracht van het gebruik van Geofilters om het voetverkeer te vergroten, vrijgegeven Snapchat een dashboard dat incrementele bezoekers en visitatie berekent, plus demografische gegevens zoals leeftijd, geslacht en regio.

Dus in het geval van de Wendy’s Geofilter, zou de restaurantketen hun 42.000 bezoekers kunnen afbreken door hun geografische locatie.

Naast het gebruik van Geofilter-advertentiegegevens om verkeer op meerdere locaties te begrijpen, is Snapchat Geofilters een geweldige manier om het verkeer op afzonderlijke locaties te stimuleren.

Zo heeft The Bungalow – een populaire Californische zeebar met twee locaties – twee Geofilters gemaakt die alleen op de locaties kunnen worden gebruikt.

Het resultaat? Meer dan 300.000 weergaven en een conversiepercentage van 30%.

Meer dan één op de drie mensen die het filter Bungalow op hun locaties zag, gebruikte het, waardoor de bar zijn merk breed kon promoten.

Voordeel # 2: Boost-app-installaties

Voor bedrijven met een jong, technisch onderlegde publiek is Snapchat een van de meest effectieve advertentieplatforms voor het stimuleren van app-installaties.

Met behulp van de bijlage App installeren met een Snap Ad kunnen bedrijven gebruikers vragen om naar de advertentie te vegen en de gebruiker naar een pagina voor de installatie van een app te leiden. 
snapchat advertentiesNa de lancering van hun module voor het installeren van een Snap Ads-app zag Acorns – een bedrijf dat mensen helpt bij het inzetten van hun extra wisselgeld – hun hoogste view-to-install-ratio ooit.

snelle advertentiesHet verkrijgen van deze resultaten van Snap Ads is goedkoper en eenvoudiger dan ooit tevoren met de Snapchat Ads Manager.

Voordeel # 3: vertel verhalen om de betrokkenheid te verbeteren

Als u meer te weten komt over uw doelgroep en hun behoeften, kunt u met storytelling uw oplossingen presenteren en de unieke ‘persoonlijkheid’ van uw merk laten opvallen.

Het doel van storytelling is om een ​​stap terug te doen van focussen op verkopen en in plaats daarvan je publiek helpen je beter te leren kennen en zaken met je willen doen.

Je publiek is slimmer dan ooit en weet wanneer je iets probeert te verkopen. Je kunt  Snapchat-verhalen gebruiken om ” je publiek” op reis te nemen . Verkoop ze een levensstijl “. 

Wist u dat 71%  van de klanten het erover eens is dat ze meer geneigd zijn te kopen van een merk dat zij kennen en vertrouwen?

Het marketingteam van Urban Outfitters weet het zeker. Met meer dan 9 miljoen volgers op al hun sociale media-accounts heeft het merk ontdekt hoe je verhalen kunt vertellen op een manier die hen helpt contact te maken met hun publiek.

Urban Outfitters, een lifestyle-verkoper die kleding verkoopt, woonaccessoires en meer, publiceert veel inhoud achter de schermen en toont evenementen. Ze verkopen niet alleen, ze delen content die een verhaal vertelt waar hun primaire klantenbestand – millennials – zich mee kunnen identificeren.

Het resultaat is dat Urban Outfitters persoonlijker wordt, wat op zijn beurt bijdraagt ​​aan het creëren van vertrouwen en loyaliteit van klanten .

Ze gebruiken bijvoorbeeld hun eigen merk-hashtags, zij vragen gebruikers hun eigen inhoud te delen en publieksleden op hun communitypagina te tonen.

Blijf lezen om meer te weten te komen over het aanmelden voor deze tool en al zijn geweldige functies voor het maken van advertenties en prestatiestatistieken.

Aanmelden voor Snapchat Ads Manager in vijf minuten

Net als met Facebook kun je met Snapchat Ads Manager je advertenties maken, beheren, volgen en optimaliseren. Het is gratis om aan te melden en aan de slag te gaan, waardoor het voor kleine en middelgrote bedrijven gemakkelijker is om Snapchat-advertenties te maken.

Aanmelden voor de tool is snel en eenvoudig.

Als u al een account hebt, klikt u hier om u aan te melden:

snapchat advertentiesAls u dat niet doet,  klik hier om uw account aan te maken:

snapchat advertentiesLog in en voer uw bedrijfsinformatie in om een ​​zakelijk account aan te maken:

snapchat advertenties
Voer vervolgens uw betalingsgegevens in – voor wanneer u klaar bent om advertenties te gaan delen. U kunt een creditcard- of PayPal-gegevens toevoegen of een kredietlimiet aanvragen.

Campagnes maken in Dashboard voor dashboard van Snapchat voor Snapchat

Nu heb je toegang tot Snapchat’s Ads Manager:

snapchat advertenties

Bron ]

Nu kunt u uw eerste campagne maken op basis van uw behoeften en het publiek dat u wilt targeten.

Stap # 1 – Stel een campagnedoelstelling in

De eerste stap bij het maken van uw campagne is om het doel van de Snapchat-advertentie in te stellen.

Je hebt vijf campagnedoelen om uit te kiezen :

 • Rijd verkeer naar mijn website
 • Schijfinstallaties van mijn app
 • Schakel mijn app-gebruikers opnieuw in
 • Videoweergaven genereren
 • Grow Awareness

Geef vervolgens de campagne een naam.

Om georganiseerd te blijven, kan het handig zijn om een ​​naamgevingsconventie te bedenken voor uw campagnes. Iets als [ (naam van de klant) – (doelstelling) – (schema)]

Stel vervolgens het schema in. U kunt een campagne instellen om onmiddellijk te starten met een onbepaalde duur of een start- en einddatum instellen.

snapchat advertentiesStel ten slotte een budget in  en klik op ‘Mijn advertentiesets maken’ onder aan de pagina.

snapchat advertenties

Stap # 2 – Maak een Snapchat-advertentieset

Met hulpprogramma’s voor het maken van Snapchat-advertenties kunt u campagnes structureren op een manier die meetbaar en testbaar is, zodat u kunt bepalen welke advertenties het meest effectief zijn.

Snapchat-advertenties worden georganiseerd in een hiërarchie van campagnes in advertentiesets en advertenties.

Op de pagina met advertentiesets kiest u de doelgroep, het budget en het schema van uw advertentieset.

De doelgroep van uw advertentieset is gemaakt op basis van uw selecties uit vijf categorieën:

 1. Geografie: u selecteert een enkel land en de gebieden daarin die u wilt targeten.
 2. Demografie: doelgroepen selecteren op leeftijd, geslacht, taal en geavanceerde demografische categorieën, zoals het gezinsinkomen.
 3. Doelgroepen: kies doelgroepen op basis van hun consumentengedrag en -stijlen; Bovendien kunt u aangepaste doelgroepen kiezen die zijn opgebouwd op basis van uw Snapchat-klantenlijsten of groepen die vergelijkbaar zijn met uw Snapchat-klanten .
 4. Plaatsingen: kies of je je advertentie in alle Snapchat wilt of zojuist hebt overgeleverd aan de beheerde content van Snapchat (Snapchat’s verhalen, uitgeversverhalen en shows).
 5. Apparaten: selecteer welk besturingssysteem, verbindingstype en provider u wilt targeten.

Als u uw advertentieset wilt maken, geeft u deze een naam en selecteert u vervolgens de doelgroep die u wilt targeten.

U kunt kiezen uit een lijst met vooraf gedefinieerde doelgroepen of uw eigen aangepaste doelgroep maken.

snapchat advertenties

Bron ]

Vervolgens kiest u uw advertentie-indeling. Dit bepaalt waar uw advertentie in Snapchat wordt weergegeven:

snapchat advertentiesMet de selectie ‘Budget en doelen’ kunt u uw dagbudget , doel (omhoog, app-installatie, vertoning) en biedingsbedrag kiezen.

Snapchat-kosten op basis van het aantal keren dat de advertentie wordt weergegeven, niet op basis van uw doelvoortgang. Het optimaliseert wel uw advertentieweergave voor uw doelactie en biedingsbedrag.

De laatste stap voor het instellen van uw planning bevat dezelfde twee opties als campagneschema’s: begin meteen en voer voor onbepaalde tijd uit, of stel begin- en einddatums in. Als u wilt, kunnen uw advertentiesets kortere planningen hebben dan hun campagnes.

Met deze details ingesteld, bent u nu klaar om te beginnen met het ontwerpen van uw advertentie!

Stap # 3 – Bouw uw advertentie

De eerste stap is om te beslissen over uw advertentiemateriaal:

snapchat advertentiesZoals u kunt zien, kunt u uw eigen afbeelding maken, een afbeelding uploaden of een afbeelding uit de Creative Library van Snapchat gebruiken.

Vul de rest van de informatie in en beslis welk Snapchat-advertentietype u wilt gebruiken:

snapchat advertentiesBron ]

U kunt kiezen uit zeven advertentietypen:

 1. Alleen Top Snap:  een video die geen bijlage bevat
 2. Webweergave: een bijlage om verkeer naar uw website te leiden
 3. App-installatie: een bijlage die leent naar een app-installatiepagina
 4. Long-form video: een video-teaser die kan worden opgepikt om een ​​langere versie van de video te bekijken
 5. Deeplink: hiermee kunt u een koppeling maken naar verschillende soorten webinhoud
 6. Camerafilter: filters die worden weergegeven, op basis van de locatie van een gebruiker
 7. Verhaaladvertentie: advertentie-inhoud wordt weergegeven als een tegelformaat van het merk

Nadat u uw advertentietype heeft geselecteerd, vult u basisadvertentie-informatie in en uploadt of maakt u uw advertentie-inhoud.

Afhankelijk van het advertentietype dat u heeft gekozen, moet u mogelijk aanvullende informatie invullen.

Stap # 4 – Publiceer uw Snapchat-advertentie

Als je geen mediabestand of een verticale video bij de hand hebt, kun je de geweldige Snap Publisher-tool van Snapchat gebruiken.

Klik gewoon op “Maken” naast Mediabestand en u wordt doorgestuurd naar Snap Publisher.

Wat Snap Publisher een bijzonder effectief hulpmiddel maakt, is de organisatie van sjablonen per doel: stations installeren, verkeer genereren, inzichten genereren en bewustzijn vergroten. Om nog maar te zwijgen, de sjablonen zijn allemaal verbluffend.

Nadat u uw advertentie-inhoud heeft geüpload en beoordeeld, voert u uw campagne uit door op ‘Campagne publiceren’ te klikken.

Uw advertentiecampagne is nu klaar!

Uw Snapchat Ad-resultaten volgen

U hebt uw Snapchat-advertentiecampagne gestart. Nu is het tijd om te kijken hoe deze presteert.

U kunt snel en eenvoudig de prestatiestatistieken van advertenties bekijken op de portal van de Ads Manager op de website van Snapchat of op het mobiele dashboard van de app.

Voor de portal voor advertentiebeheer op de site worden in de weergave Dashboard geselecteerde prestatiestatistieken weergegeven op basis van het campagnedoel.

Voor alle campagnedoelstellingen zijn de meest weergegeven statistieken standaard:

 • Uitgaven: het totale bedrag dat tot nu toe aan de campagne is uitgegeven
 • Vertoningen: het totale aantal keren dat uw advertentie is bekeken
 • eCPM: gemiddelde kosten per duizend vertoningen

Sommige statistieken zijn meer uniek voor doelen, zoals veegbewegingen of videoweergaven.

Daarvoor biedt Snapchat een handige verklarende woordenlijst , hieronder uitgelicht:

 • Completies: aantal bekeken Snaps tot 97% van de duur
 • Gemiddelde schermtijd: hoe lang mensen hebben besteed aan het bekijken van uw advertentie voor alle vertoningen
 • eCPV (effectieve kosten per videoweergave): de gemiddelde kosten per gekwalificeerde videoweergave, met een weergave die meet als twee seconden kijken of een veeg omhoog, afhankelijk van wat het eerst komt
 • Swipe Ups: het aantal keren dat mensen zijn opgepakt om uw bijlage te bekijken
 • Swipe Up Rate: gemiddeld aantal swipes per vertoning (als percentage)
 • eCPSU: effectieve kosten per swipe omhoog

In de Dashboard-weergave van het Advertentiebeheer kunt u de resultaten ook bekijken op datumbereik.

snapchat advertentiesEn in het onderste gedeelte ‘Resultaten’ van de Dashboard-weergave kunnen de resultaten worden onderverdeeld in afzonderlijke campagnes, advertentiesets of alle advertenties .

U kunt ook alle gewenste gegevens exporteren : u kunt de statistieken aanpassen die u wilt bekijken, de tijdsduur bepalen waarvoor u het rapport wilt verzenden en het resultaat exporteren als CSV of PDF:

snapchat advertentiesSnapchat-advertenties bieden ook een mobiel dashboard in de app voor toegang tot statistieken voor advertentieprestaties onderweg.

snapchat advertentiesVia de app kunt u meldingen ontvangen over prestatiestatistieken en live-prestatiestatistieken bekijken.

Dezelfde metriekcategorieën die worden weergegeven op de dashboardweergave van de Site Manager, worden weergegeven in de app.

Via het mobiele dashboard kunt u ook in behandeling zijnde, afgewezen en voltooide advertenties bekijken, niet alleen actieve advertenties.

Om toegang te krijgen tot deze statistieken in de app, tikt u op Snapadvertenties onder Instellingen en selecteert u uw bedrijfsaccount.

Snapchats Ads Manager versus Facebook Ads Manager

De self-serve analytics-tools van Snapchat zijn absoluut een verbetering ten opzichte van de zwakke in-app-statistieken en externe monitoring-tools die eerder werden aangeboden.

Maar hoe verhouden de advertentieanalyses van Snapchats zich tegenover concurrenten?

Laten we kijken.

Zowel Facebook- als Instagram-advertentiestatistieken worden bekeken op Facebook Ads Manager , een tool die kan worden gebruikt via een browser of via de Ads Manager-app.

Facebook Ads Manager en Snapchats Ads Manager delen veel van dezelfde handige functies:

 • Campagnes worden automatisch geoptimaliseerd voor de doelen die u tijdens het maken van advertenties kiest.
 • Relevante prestatiestatistieken worden weergegeven op basis van uw campagnedoelstelling.
 • Resultaten kunnen over een periode worden bekeken .
 • Kolommen in advertentierapporten kunnen worden aangepast om verschillende statistieken te bekijken.

Facebook Ads Manager is een beetje robuuster met betrekking tot statistieken, omdat gebruikers hiermee hun rapporten kunnen opsplitsen in nog geavanceerdere statistieken , zoals leeftijd, geslacht en tijdstip van de dag.

Met Snapchat kunnen gebruikers gespecialiseerde categorieën targeten bij het maken van een advertentie, maar in de rapportagekolommen worden deze geavanceerde statistieken nog steeds niet weergegeven.

Voor het weergeven van advertentiestatistieken heeft Snapchat een voorsprong op Facebook door het mobiele dashboard toegankelijk te maken via de Snapchat-app. Met Facebook moet je een afzonderlijke Ads Manager-app bezoeken om je advertentiestatistieken te bekijken.

Het hebben van marketeers toegang tot hun statistieken via de Snapchat-app is een geweldige manier voor bedrijven om bekend te blijven met de gebruikerservaring op Snapchat.

De volgende stappen

Sinds het lanceren van hun self-service Ads Manager, zijn Snapchat-advertenties eenvoudiger dan ooit om mee te werken. Aanmelden is gratis en duurt minder dan vijf minuten, waardoor het geschikt is voor bedrijven van elke omvang en budget.

De analysetools van Snapchat hebben weliswaar ruimte voor groei, maar de nieuwe advertentiemanager en mobiel dashboard zijn nog steeds interessante toevoegingen voor bedrijven.

In tegenstelling tot de oude advertentiepraktijken van Snapchat die duur en tijdrovend waren, maken de nieuwe hulpprogramma’s het maken van advertenties en statistieken eenvoudig en doelgericht voor betere campagneresultaten.

Er is maar één manier om te ontdekken of Snapchat-advertenties de ROAS van uw bedrijf stimuleren, probeer het eens! Nu weet je hoe je het moet doen.

Hoe werkt Snapchat voor jou? Deel uw mening, opmerkingen en ervaringen in de commentaarsectie hieronder!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *