Squadoedoelen: vier samenwerkingsideeën om de omzet van uw kleine bedrijf te stimuleren - DeLaatbusiness

Squadoedoelen: vier samenwerkingsideeën om de omzet van uw kleine bedrijf te stimuleren

8 min


145
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

U bent een kleine bedrijfseigenaar, geen grote dozenhandelaar, wat geweldig is.

Natuurlijk kunnen ze de marges hebben om prijzen te verlagen, een team van marketeers tot hun beschikking, en een “echte” boekhoudafdeling in plaats van een schoenendoos vol met bonnetjes (hey, het gebeurt).

Maar je hebt een zwak voor die gezichtsloze bedrijven, want je bent een echte persoon met een vrij groot gezicht en mensen willen met je samenwerken.

Van klanten die hun zuurverdiende contanten willen uitgeven om kleine bedrijven te ondersteunen, aan andere ondernemers, is dit een voordeel dat u op elk moment kunt gebruiken.

Een van de beste manieren om dat te doen, is samenwerken met je mede-kleine bedrijven.

Sjabloon pictogram

Gratis leeslijst: E-commerce Motivatie

Heeft u moeite zich te concentreren op het laten groeien van uw kleine bedrijf? Krijg toegang tot onze gratis, samengestelde lijst van artikelen met een hoge impact op de productiviteit.

Download de gratis leeslijst

Samenwerkingsverbanden zijn immers niet alleen voor muzikanten en ze kunnen een serieuze boost geven aan uw resultaten wanneer ze goed zijn gedaan. (Plus, ze zijn super succesvol voor muzikanten, dus waarom zou je er niet mee weglopen?)

Werkt het werken met andere geweldige bedrijfseigenaren en het laten groeien van je bedrijf op hetzelfde moment als een goede deal? Laten we dan samen een praatje maken door te duiken in de verhalen van enkele echte ondernemers die vier zeer verschillende en zeer succesvolle samenwerkingsverbanden hebben.

1. Werk samen aan de “traditionele” promotie

Toen de winkeliers aan Mill Street in Almonte, Ontario – een klein stadje net buiten Ottawa – meer voetgangers wilden krijgen, wisten ze dat individuele, traditionele promotie zoals een tijdschriftadvertentie ver buiten het bereik lag.

 

Het belangrijkste winkelgebied van Almonte
Afbeelding via Almonte.com

 

Hun bedrijven, waaronder Cheerfully Made Goods , Kentfield Kids , en een reeks andere uiterst charmante kleine bedrijven , hadden niet het budget om een ​​forse investering in traditionele advertenties te doen.

Maar een samenwerking, ontworpen om meer mensen naar hun winkelgebied als geheel te krijgen? Nou, dat was helemaal een andere zaak.

Tien van Almonte’s handelaars dragen maandelijks bij voor een collectieve pagina in een regionaal voedselmagazine. “In plaats van dat het ons duizend dollar kost, betalen we elk $ 80 per maand”, zegt Emily Arbor, de eigenaar van Cheerfully Made Goods. “We krijgen niet per se onze eigen advertentie, maar voor Almonte. Als de stad druk is, dan profiteren we allemaal, ook van mij. ‘

 

Emily Arbor, eigenaar van Cheerfully Made Goods
Emily Arbor, eigenaar van Cheerfully Made Goods

 

Bovendien is het niet nodig om uw promotionele collabs te beperken tot alleen de dingen waar u zelf niet voor kunt betalen.

“We promoten elkaar vaak,” zegt Emily, “als ik een workshop volg, maar ik weet ook dat die Tin Barn een verkoop heeft, het zal altijd de onderkant van mijn e-mail zijn. We doen dat soort dingen voor elkaar. ‘

Lees meer over hoe Almonte zichzelf tot een (samenwerkende!) Winkelbestemming heeft gemaakt: community vormt de kern van het commerciële succes van One Small Town

Dus de volgende keer dat u een promotiekans bekijkt die net buiten bereik lijkt te zijn (of zelfs buiten bereik), probeer dan te bedenken wie in uw kleine bedrijfsgemeenschap er nog meer baat bij heeft om er als team achteraan te gaan. Als het u allebei ten goede komt, waarom niet ervoor gaan?

2. Werk samen aan de “traditionele” distributie

Fysieke winkelruimte is Een moment beleven, waarbij slimme ondernemers alles doen, van het houden van evenementen in hun ruimte , tot het investeren in tijdige pop-up winkellocaties .

Maar de kosten van fysieke ruimte, vooral op een toplocatie, zijn geen kosten die sommige kleine bedrijven allemaal zelf kunnen opvangen.

Dat is waar samenwerking een redder in nood kan zijn, maar het gaat niet alleen om het verlagen van de kosten. Goed gedaan, samenwerken aan winkelruimte kan u daadwerkelijk helpen uw bedrijf te laten groeien.

Vraag het maar aan Gareth Davies, eigenaar van het Maker House van Ottawa .

Zijn winkel, die lokale, handgemaakte huisartikelen opslaat in de hoofdstraat van een trendy wijk, begon als een pop-up. Toen het tijd werd om zich te verbinden aan een fulltime, meerjarig huurcontract, wist hij dat hij een beetje back-up wilde.

Maker House-winkelinterieur

“We zijn begonnen als een pop-upwinkel in deze ruimte, omdat deze groter was dan we ooit als een nieuwe winkel uit de poort hadden kunnen zetten. We kregen een pop-up tarief, wat goedkoper was als een proof of concept, maar toen kwam het tijd om te pony-up en een volledige marktrente betalen voor een leaseperiode van drie tot vijf jaar. Ik heb gekeken naar samenwerkingsverbanden die ik in de pop-upfase heb gebouwd om te zien wie er misschien interesse heeft in het delen van de ruimte. “

We kregen een pop-up tarief, wat goedkoper was als een proof of concept, maar toen kwam het tijd om te pony-up en een volledige marktrente betalen voor een leaseperiode van drie tot vijf jaar.

Gelukkig hadden partners ook naar hem gekeken, in het bijzonder, Brad Campeau, de oprichter van Brew Donkey. Brew Donkey leidt lokale ambachtelijke biertours die de bloeiende ambachtelijke bierscène van Ottawa onder de aandacht brengen. Toen Brad de ruimte in het Maker House zag, wist hij dat het misschien een match was in de hemel van de thuisgoederen en hop.

 

‘Hij probeerde te groeien naar meer een hoofdstraataanwezigheid, in plaats van rondleidingen te ontmoeten in een onopvallend gebouw dat ver van de hoofdstraat was – nog steeds stedelijk, maar moeilijk te vinden,’ vertelde Gareth over zijn gesprekken met Brad. “Dus hij benaderde me om er zeker van te zijn dat hij op mijn radar zat, omdat hij wist dat het pop-up ding uiteindelijk zou eindigen.”

Omdat ze al bekend waren (zoals Gareth het uitdrukt, Ottawa is in wezen een “kleine grote stad”), was het partnerschap een no-brainer.

“We wisten vrijwel meteen dat het een goede pasvorm zou worden, en dan bouwden we uiteindelijk deze perfecte kleine ruimte aan de voorkant van de winkel die eruit ziet als een bar, waar je naar toe zou lopen en swag zou bestellen. Het is net of een bar een merch table ontmoet. “

Brouw Donkey's ruimte in Maker House

Gareth dankt de aanzienlijke overlap in doelgroepen voor het aanhoudende succes van het partnerschap. Het blijkt dat mensen die lokaal in hun drankselectie willen ondersteunen, ook geïnteresseerd zijn in het ondersteunen van lokaal in hun winkels en omgekeerd.

Het blijkt dat mensen die lokaal in hun drankselectie willen ondersteunen, ook geïnteresseerd zijn in het ondersteunen van lokaal in hun winkels en omgekeerd.

Het partnerschap geeft hen beiden de mogelijkheid om hun bedrijf voor nieuwe en zeer doelgerichte doelgroepen te krijgen – en er is een belangrijke manier om samen meer mensen de ruimte in te brengen.

“Bier maakt deel uit van de winkelformule die waarschijnlijk wordt gebruikt,” zegt Gareth en let op de goed geplaatste woordspeling. “Maar het is waar. Elke maand organiseren we hier feesten en sociale avonden waar je hier bent, je bent in de ruimte, je winkelt en kijkt naar dingen, maar je bent ook hier om vrienden te ontmoeten en ambachtelijk bier te proeven monsters van een lokale brouwerij. “

3. Lanceer een epische niche-cadeaugids

Met een uitstekend cadeau-seizoen aan de horizon, is het geen verrassing dat cadeaulijsten op uw radar verschijnen, maar toen een groep eigenaren van kleine bedrijven begon met het denken van gidsen, sprongen ze niet meteen hun producten op de geschenkengidsen van andere mensen.

Ze hebben hun eigen plekje gemaakt.

“De vintage markt is zonder meer een nichemarkt”, vertelt JayDee Mahs, eigenaar van Third Shift Vintage .

Wanneer ze geen vintage winkels zoekt naar nieuwe vondsten, werkt ze samen met een team van zes andere vintage winkeleigenaren in de VS en coördineert ze hun groepsinspanningen via een Slack-kanaal. Toen het tijd werd voor promotionele ideeën, merkten ze allemaal op dat er één ding ontbrak.

“Er zijn niet veel websites die vintage als cadeau promoten. Ons team brainstormde manieren om de artikelen in onze winkels op een leuke en interessante manier te promoten – en het idee van geschenkgidsen werd gestart. “

Geschenkhandleidingen zijn niet alleen voor het drukke kerstseizoen. Hun team van vintage bedrijven heeft giftgidsen samengesteld voor alles van wijncadeaus voor pas afgestudeerden tot vintage geschenken voor reizigersen meer, allemaal met een samengestelde selectie geschenken uit hun winkels.

Vintage geschenkwijzer van Vintage Unscripted

Dus hoe doen ze het in de praktijk?

“We hebben alle zeven bijgedragen aan de geschenkengids, van de ontwerpfase tot de productiefase. We bespraken de hulpmiddelen die we nodig zouden hebben om de gids te maken, het formaat dat we wilden gebruiken, hoe de gids op de markt zou worden gebracht (met name buiten de blog) en hoe we het succes van de gids zouden kunnen volgen. Ieder van ons droeg items bij die moesten worden weergegeven, evenals de tekst die zou worden gebruikt om die items te beschrijven. “

Voor de laatste hand dient een van hun teamleden als redacteur en maakt ze gebruik van grafische ontwerpvaardigheden om de afbeeldingen en lay-out samen te brengen.

De resultaten van deze gerichte gidsen waren positief, zozeer zelfs dat ze samen aan meerdere werken werken.

“Nu we weten hoe het werkt om een ​​cadeaugids samen te stellen en manieren om deze succesvol te promoten, kijken we er naar uit om de handleidingen waaraan we momenteel werken, af te werken. Deze opkomende gidsen zullen spannend en leuk worden en hopelijk net zo succesvol (of meer) dan vorig jaar, “deelt JayDee.

Als u denkt dat geschenkhandleidingen de perfecte pasvorm voor uw bedrijf kunnen zijn (vooral met een belangrijke gelegenheid voor een geschenk), begint u met deze gids met cadeaugids om uw producten in andere handleidingen te plaatsen – en zelfs als u niet werkt met andere bedrijven in uw niche, misschien is dit het perfecte moment om te beginnen!

4. Creëer gezamenlijke productlijnen

Niemand weet beter dan Rachelle Tessier dat schoolborden niet alleen meer voor klaslokalen zijn.

Haar bedrijf, Chalkboard Chique , maakt prachtige handgemaakte krijtborden en een hele reeks producten met krijtbordaccent: glaswerk , muurplanters en zelfs geschenklabels . Ze doet het allemaal, uitgezonderd schoolbord-belettering, wat geen probleem was totdat ze besloot om een ​​nieuwe dienst aan haar bedrijf toe te voegen.

Chalkboard Chique schoolbordglaswerk

“Ik was aan het spelen met het idee om schoolbordverhuur aan te bieden als een andere tak van het bedrijf, maar ik wilde dat er een meerwaarde was als een” one-stop-shop “, deelt Rachelle. “Het kan gemakkelijk zijn om een ​​schoolbord te vinden op Kijiji of in een ambachtelijke winkel, maar ik wilde het ‘hele pakket’ kunnen aanbieden met een lokaal gemaakte handgeschreven schoolbordoptie voor bruiden en bedrijven in Ottawa. ‘

Ik wilde het ‘hele pakket’ kunnen aanbieden met een lokaal gemaakte handgeschreven schoolbordoptie voor bruiden en bedrijven in Ottawa.

Als betrokken lid van haar gemeenschap wist Rachelle dat er getalenteerde lokale hand-letterers waren met bloeiende bedrijven die precies dat deden: bruiden en bedrijven helpen met aangepaste belettering. Dus in plaats van te proberen alles te doen, besloot ze een medeondernemer te steunen door ze mee te nemen in de verhuurkant van dingen.

Gelukkig volgde ze Chalked van Mabz , een lokaal bedrijf met beletteringsdiensten onder leiding van Marie-Andree Brisson, die, niet verwonderlijk, door Mabz wordt geleid. Haar diensten waren de perfecte aanvulling op de nieuwe verhuuractiviteiten van Rachelle.

“Mabz ‘flexibiliteit en het vermogen om projecten op te zetten binnen het korte tijdsbestek van de huur was precies wat ik nodig had”, zegt Rachelle. “Dit was ons eerste jaar van samenwerking en ik zou zeggen dat we vrij snel aan de slag gingen. Bijna elke schoolbordverhuur die ik dit jaar had, heeft het beletteringselement opgenomen en we zijn allebei verheugd om te zien wat volgend jaar het huwelijksseizoen op onze weg komt. “

 

En verder dan alleen het succes van de verhuursamenwerkingen, merkt Rachelle snel op dat er veel meer voordelen zijn dan alleen een succesvolle nieuwe productlijn.

Financieel verdubbel je potentieel je klantenbasis, maar ook, door elkaar op te bouwen, helpt het de industrie als geheel te verheffen.

“Financieel verdubbel je potentieel je klantenbasis, maar ook, door elkaar op te bouwen, helpt het de industrie als geheel te verheffen. Echt iemands werk leuk vinden en ervoor kiezen om met hen samen te werken, is een positieve weerspiegeling van zowel uw bedrijf als verbazingwekkende verwijzingen. “

Er is niet echt een meer stralende goedkeuring die u zou kunnen krijgen over de kracht van samenwerkingen voor kleine bedrijven.

Dus op die opmerking, hoe hebt u samengewerkt met andere bedrijfseigenaren, of hoe bent u van plan in de toekomst?


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format