TOP 5 Redenen om te adverteren op Facebook

3 min


99

Reden # 1. Facebook Advertising is zeer effectief

Volgens een eMarketer-studie beschouwt 96% van de socialemediamarketeers Facebook als het meest effectieve advertentieplatform voor sociale media.In de afgelopen jaren is reclame op sociale media uitgegroeid tot een zeer populair marketingkanaal. Dat komt omdat het een van de meest effectieve betaalde advertentiekanalen is, waardoor nieuwe leads worden verkregen en omgezet in betalende klanten.

Facebook-advertenties werken zowel voor B2C- als voor B2B-bedrijven en er zijn zoveel succesverhalen die meer dan 5x hogere marketingresultaten laten zien na advertenties op Facebook.

Als je denkt dat het te laat is om op de Facebook-reclamewagen te springen, maak je geen zorgen. Er is een continue groei, zowel in termen van nieuwe Facebook-gebruikers als advertentiemogelijkheden.

De advertentiebudgetten voor sociale media zijn de afgelopen twee jaar wereldwijd verdubbeld -van $ 16 miljard in 2014 naar $ 31 miljard in 2016.

In 2017 voorspelden analisten een wereldwijde stijging van 26,3% van uitgaven voor advertenties op sociale media.

Zoals gemeld door TechCrunch steeg het aantal dagelijkse actieve gebruikers van Facebook met 18% tot 1,23 miljard mensen in 2016.

Reden # 2. Eenvoudig set-upproces en snelle resultaten

U hoeft geen Fortune500-bedrijf te zijn of geen financiering te krijgen om op Facebook te adverteren. In feite kan een paar honderd dollar je al aardig ver brengen.Het beste van Facebook-advertenties is dat je zonder veel moeite aan de slag kunt en de eerste resultaten kunt zien als je maar een paar dollar uitgeeft. U kunt zelfs mensen naar uw bestemmingspagina leiden voor een bedrag van $ 0,10 – $ 0,30 per klik, afhankelijk van de advertentieplaatsing.

Misschien gebruiken 65 miljoen bedrijven daarom Facebook-pagina’s en zijn er meer dan 5 miljoen bedrijfsprofielen op Instagram. Als zij het kunnen, kan jij dat ook!

In vergelijking met Google AdWords is het beheren van Facebook-advertenties een aanzienlijk eenvoudiger proces. Bovendien hoeft u niet zoveel tijd te besteden aan het leren van Facebook-advertenties voordat u uw eerste campagne kunt opzetten.

Hebben we gezegd dat het slechts ongeveer 10 minuten duurt om een ​​Facebook-advertentiecampagne met AdEspresso op te zetten ? (Vergelijk dit met de uren die u besteed hebt aan het maken van een Google AdWords-campagne.)

Nadat u deze handleiding hebt doorgenomen, weet u genoeg om uw eerste succesvolle advertentiecampagne op Facebook in te stellen.

Reden # 3. Je kunt je perfecte publiek bereiken

Vanaf januari 2017 zien meer dan een miljard mensen elke maand een advertentie via het Audience Network.Voeg de vergelijking toe aan de mensen die hun Facebook-nieuwsfeeds en Instagram-accounts bekijken, en je zult de omvang van doelgroepen begrijpen die beschikbaar zijn via Facebook-advertenties.

Van Facebook’s 1,6 miljard maandelijkse gebruikers besteedt de gemiddelde persoon dagelijks 50 minuten aan Facebook, Instagram en Messenger. Dat is meer dan op welk ander sociaal medianetwerk dan ook. Met Facebook-advertenties heeft u de mogelijkheid om elk van hen te bereiken.

Facebook-doelgroepen zijn zeer aanpasbaar, waardoor het mogelijk is om mensen te targeten op basis van hun interesses, demografische gegevens, locatie, acties op uw website, betrokkenheid bij uw app en nog veel meer.

Dit maakt Facebook het beste advertentienetwerk om granulaire doelgroepen met een hoge ROI te creëren.

Reden # 4. Facebook advertentiecampagnes zijn zeer aanpasbaar

Doordat Facebook voortdurend nieuwe advertentieplaatsingen toevoegt, inclusief videoadvertenties en instant-artikeladvertenties, zijn er talloze mogelijkheden om goed uitziende advertentie-indelingen te maken.We zullen alle advertentietypen van Facebook verkennen in hoofdstuk 4 van deze gids. Hier is echter een voorbeeld van een normale Facebook Newsfeed-advertentie:

Naast uw Facebook-advertentieontwerp en -kopie, kunt u ook elk element van uw Facebook-advertentiecampagne aanpassen, waaronder:

  • Doel van de campagne
  • Doelgroep
  • bod
  • Levering optimalisatie

Met deze opties is Facebook het meest aanpasbare advertentienetwerk, waardoor u de exacte advertentiecampagnes kunt maken die u in gedachten heeft.

Reden # 5. Facebook voegt elke maand nieuwe functies toe

Alleen al in 2017 heeft Facebook zoveel nieuwe functies toegevoegd dat het moeilijk is om het aantal te houden: Messenger Day, Instagramverhalen, Live Video-updates, verbeterde advertentierapportage …Naast al deze Facebook-updates hebben adverteerders steeds meer tools en tactieken om hun doelgroep te bereiken.

Wie had gedacht dat videoadvertenties zo eenvoudig in te stellen zijn dat iedereen het kan?

Tot nu toe hebben we gemerkt dat Facebook gemiddeld zes maandelijkse productupdates maakt, wat betekent dat er elk jaar meer dan 70 nieuwe en verbeterde functies zullen zijn. Geen enkel ander advertentienetwerk kan dit bijhouden!Hoe sneller je leert om te adverteren op Facebook, hoe sneller je het volledige potentieel van advertenties op sociale media ontsluit.

De beste manier om als beginner over Facebook-advertenties te leren, is door uw Facebook Business Manager-account in te stellen en uw eerste advertentiecampagne te maken.

En dit is precies waarom we deze gids hebben gemaakt!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format