Wat is een ondernemer precies en hoe wordt u vandaag één?

7 min


116

Mijn vader is een ondernemer.

In 1990 opende hij zijn eigen auto-winkel.

Hij nam een ​​risico, ging door de bewegingen van onzekerheid en stress, werkte een tweede baan om zowel zijn familie als zijn bedrijf te ondersteunen, groeide zijn klantenbasis, huurde andere mechanica in, verkocht diensten (autoreparatie) en producten (auto-onderdelen) , en was uiteindelijk verantwoordelijk voor zijn eigen succes.

Vraag hem wat hij doet voor de kost, echter, en hij zal je niet vertellen dat hij een ondernemer is . Hij zal zeggen dat hij ‘auto’s repareert’.

Vraag hem over zijn eigen baas te zijn en hij zal zeggen: “Als je een eigen bedrijf hebt, ben je niet de baas. Je bent een werknemer. ‘

Maar in mijn ogen is hij zeker een ondernemer, althans volgens de definitie die je krijgt bij  een snelle Google-zoekopdracht :

Een ondernemer is een persoon die een bedrijf of bedrijf organiseert en exploiteert en daarbij meer dan normale financiële risico’s neemt.

Net als mijn vader omarmen veel eigenaren van kleine bedrijven hun identiteit niet als ‘ondernemers’. Aan de andere kant, je kent waarschijnlijk iemand die de titel met trots draagt.

Ik heb gehoord dat sommige mensen uit te sluiten degenen die zelf side bedrijven als “echte ondernemers”. Ik heb ook anderen horen praten over ondernemers als iedereen die in welke hoedanigheid ook een nieuw bedrijf start. En laten we niet de ‘ondernemersneigingen’ vergeten die  mensen kunnen hebben zonder een bedrijf te hebben, dat veel bedrijven tegenwoordig zoeken in de mensen die ze inhuren.

Maar is een onafhankelijke freelancer een ondernemer? Hoe zit het met een full-time Uber-stuurprogramma? Iemand die een kraam op een vismarkt runt? Waar trekken we de grens, als er een is om te tekenen?

Dit brede scala aan interpretaties, in combinatie met alle nieuwe manieren waarop mensen geld kunnen verdienen op hun eigen voorwaarden, roept de vraag op: wat is tegenwoordig precies  een ‘ondernemer’?

Wat is een ‘ondernemer’ eigenlijk?

wat is een ondernemer

Volgens cijfers van het Census Bureau is er tussen 1978 en 2012 een daling van meer dan 44% geweest in nieuwe bedrijven die  werden gecreëerd als een deel van het totale aantal bedrijven in de Verenigde Staten – het huis van de American Dream – een trend die is geïnterpreteerd als het verval van ondernemerschap.

Ondanks dat is onze algehele interesse in de ‘ondernemer’ nog steeds levend en gezond over de hele wereld, volgens Google Trends.

 

Uit een Global Entrepreneurship Monitor-rapport in 2015 bleek dat 66% van de ondervraagde volwassenen wereldwijd ondernemerschap zien als een goede carrièrekeuze – meer dan de helft die op de werkende leeftijd denken dat ze de mogelijkheid hebben om een ​​bedrijf te starten.

Dit is waarschijnlijk te wijten aan onze veranderende interpretatie van wat een ondernemer is , een die is ontstaan ​​uit nieuwe variaties en vormen van ‘ondernemerschap’, van de zijvoerder tot de infopreneur – vooral de zelfstartende houding ten opzichte van het creëren van waarde die op zijn beurt weer creëert inkomsten.

Dus sprak ik met meer dan 25 ‘ondernemers’ uit alle lagen van de bevolking – van solopreneurs tot tech-founders, van winkeleigenaars tot videomakers – om een ​​aantal perspectieven te krijgen over wat een ondernemer precies is.

Wat doet een ondernemer?

“Een ondernemer is iemand die een leven van grenzeloze onzekerheidverkiest boven voorspelbaarheidsgevoelens en ervoor kiest om op zichzelf te wedden voor iemand anders.” 

– Drew Downs , medeoprichter van Nuvango

“Een ondernemer is iemand die bewust heeft gekozen voor vrijheid. Deze vrijheid komt niet gemakkelijk omdat een ondernemer zijn niet gemakkelijk is, maar het zal je leven op elke manier veranderen. Velen van ons brengen jarenlang van ons leven door om iemands droom te bouwen en de regels van iemand anders te volgen. Als ondernemers kunnen we ervoor kiezen om te werken aan de dingen die ons aansteken, die ons motiveren, en die een grote impact hebben voor de mensen om ons heen. Als ondernemers krijgen we tijd door te brengen met onze familie wanneer we ervoor kiezen om op vakantie te gaan wanneer we ervoor kiezen en ons te omringen met de mensen die we kiezen. ” 

–  John Lee Dumas , gastheer van ondernemer in vuur en vlam

“Een ondernemer is iemand die een verandering wil bewerkstelligen – in een industrie of in de wereld. Ze zijn bereid om financiële risico’s te nemen, altijd te kiezen voor groei boven winst , en zijn optimistisch over een fout. Er is nooit een lagere toetredingsdrempel geweest – u hebt geen diploma computerwetenschappen nodig om een ​​webgebaseerd product of dienst te lanceren. Een succesvolle ondernemer zijn, komt tegenwoordig bijna volledig neer op uitvoering en doorzettingsvermogen. ” – Yoav Schwartz , medeoprichter van Uberflip

“Een ondernemer neemt het risico en probeert op eigen voorwaarden in een behoefte te voorzien. Een ondernemer ‘organiseert’ niet alleen een bedrijf in mijn gedachten, maar voedt het, stuurt het en maakt het. Ik aarzelde lang mezelf een ondernemer te noemen omdat ik dacht dat je een Harvard MBA moest hebben. Ik had het zo mis. Ondernemers zijn smerig en ontwrichtend , creatief en onhandelbaar, strategisch en niet te stoppen. Soms maken ze slechte studenten en moeilijke werknemers. ” -Terri Trespicio, Branding & Contentstrateeg , schrijver, professionele spreker

“Een ondernemer is iemand die een publiek duurzaam kan dienen,omdat ze een winstgevend bedrijfsmodel hebben.” -Felix Thea , eigenaar van  TrafficAndSales.com

 

Afgezien van de terugkerende thema’s risico’s, waardecreatie en rebellie, varieerden de antwoorden die ik kreeg van persoon tot persoon, van bedrijf tot bedrijf.

De definitie van ondernemerschap lijkt te zijn geëvolueerd en waarschijnlijk is dit het resultaat van twee dingen:

 1. Dankzij de technologie zijn de toegangsdrempels nooit lager geweest om als ondernemer te beginnen.
 2. Er zijn meer paden om een ​​bedrijf te starten dan ooit tevoren.

Hoe technologie het ondernemerschap heeft veranderd

Uit een enquête onder Inc.com-lezers in 2015  bleek dat de grootste obstakels die ondernemers zouden ervaren zijn:

 • “Ik denk niet dat ik genoeg geld kan ophalen.” (48%)
 • “Ik heb geen idee.” (40%)
 • “Ik ben ontmoedigd door het hoge percentage mislukkingen van bedrijven.” (22%)
 • “Ik heb niet de juiste vaardigheden.” (21%)
 • “Ik maak me zorgen over het evenwicht tussen zakelijk en gezinsleven.” (18%)
 • “Ik ben bezorgd over belastingen en regelgeving.” (17%)
 • “De concurrentiebelemmeringen zijn te hoog.” (13%)
 • “Ik denk niet dat ik mensen kan aannemen met de vaardigheden die ik nodig heb.” (7%)

Maar veel hiervan zijn wat ik ‘nalatenschapangsten’ zou noemen rond ondernemerschap-verouderde twijfels die de technologie en platforms nog moeten inhalen die ons in staat stellen dingen te starten en plannen in gang te zetten op manieren die voorheen niet mogelijk waren .

Een tijdlijn van technologie die ondernemerschap mogelijk maakt

In de afgelopen 20 jaar hebben we de opkomst gezien van nieuwe software, tools en platforms die de angsten en pijnpunten aanpakken die gepaard gaan met het starten en leiden van een bedrijf. En dat is exclusief alle andere mogelijkheden die door sociale netwerken en zoekmachines worden geboden.

tijdlijntechnologie voor ondernemer

Uitvouwen ]

Hoe technologie ondernemers heeft geholpen:

 • Quickbooks maakten de boekhouding toegankelijker voor kleine bedrijven.
 • Alibaba heeft het vinden van een leverancier eenvoudiger gemaakt voor producten die je zou kunnen verkopen.
 • MailChimp maakte e-mailmarketing eenvoudiger en beter betaalbaar.
 • Shopify maakte het eenvoudiger om een ​​bedrijf te starten en uit te voeren dat alles online verkoopt zonder te weten hoe het moet coderen.
 • Bestandsdeling via Dropbox voor een betere, veiligere samenwerking.
 • Kickstarter heeft crowdfunding uw ideeën tot een mainstream concept gemaakt, waardoor de financiële barrière voor uitvoering is verminderd.
 • Buffer stroomlijnde de manier waarop u sociale media-inhoud plant voor meerdere profielen.
 • Fiverr bood een marktplaats aan voor het vinden van betaalbaar talent en personeel.
 • Zapier maakte integrerende technologie mogelijk zonder een ontwikkelaar om workflows te automatiseren.
 • Canva heeft het voor iedereen mogelijk gemaakt om de visuele middelen te ontwerpen die ze nodig hebben voor verschillende omstandigheden.
 • Kit bouwde een “virtuele medewerker” om een ​​deel van de last van het runnen van een bedrijf op zich te nemen.

Deze bedrijven – deze ondernemers die ondernemerschap mogelijk maken, waarvan ik slechts een handjevol heb gewezen – hebben een wereld geschapen waarin een bedrijf niet langer gebonden hoeft te zijn aan een bepaald gebouw, waar velen beginnen en worden gerund vanuit huis, op een laptop , in een coffeeshop, via een mobiele telefoon, met ‘werknemers’ over de hele wereld.

Hoe mensen vandaag ondernemer worden

Gezien het feit dat ‘deeltijdondernemen’ nu vaker voorkomt dan het ooit was, hoef je niet langer je baan op te zeggen om iets aan de kant te bouwen.

Veel winkeleigenaren van Shopify runnen hun bedrijf in deeltijd, ‘s avonds of in het weekend, en gaan uiteindelijk fulltime aan de slag als ze dat willen. Sommige hebben een fysieke locatie voor hun winkel en andere werken volledig online. 

Bedrijven kunnen nu in verschillende vormen bestaan ​​die voorheen niet mogelijk waren. Dus mensen beginnen ze om verschillende redenen.  

Jij kan…

Bouw een bedrijf op rondom het verkopen van producten en het bewijzen van waarde.

Veel ondernemers identificeren een mogelijkheid en profiteren daarvan. Als er vraag is, worden zij degene met de voorraad. Gepassioneerd zijn over het product helpt, maar het is zeker geen vereiste.

Het enige dat u nodig hebt, is dat u gepassioneerd bent over ondernemen, concurrentie en het creëren van systemen die waarde creëren, als een bijzaak of iets dat uw 9 tot 5 vervangt.

Voorbeeld: Veestro

Bouw een bedrijf op rond informatie en empowerment.

De ‘infopreneur’ is meestal een docent die informatie verkoopt via cursussen, sjablonen en andere bronnen die meestal zijn bedoeld om hun publiek voor te lichten en te empoweren.

Voorbeeld: Copyblogger

Bouw een publiek op en bouw er een bedrijf omheen.

Eens was de enige manier voor een kunstenaar om te overleven hun werk gesponsord door een rijke beschermheer.

Tegenwoordig bouwen makers-schrijvers, vloggers, musici een publiek rond hun talenten en creëren ze slim bedrijven om hen heen met merchandise, boekverkopen, enzovoort. De “beschermheer” is nu hun publiek.

We kijken er niet vaak naar, maar boeken zijn fysieke producten en muziekdownloads kunnen een digitaal product zijn. Als je deze verkoopt, ben je een bedrijf aan het runnen.

Voorbeeld: wacht maar waarom

Bouw een bedrijf rond uw vaartuig.

De maker past een specifiek vaartuig toe dat ze hebben bewerkt om fysieke producten te maken. Meestal een hobby of een verleden tijd, ze hebben geleerd hoe je niche-doelgroepen kunt vinden met een interesse in het bezitten van wat ze maken-of het nu kettingen, handgemaakte meubels of geurkaarsen betreft.

Dit begint vaak als hobby voordat je je eerste klanten vindt en besluit ondernemer te worden.

Voorbeeld: JM & Sons

Bouw een bedrijf op rondom het leveren van diensten.

Deze groep omvat agentschappen, consultants, freelancers en mensen met vaardigheden of expertise die anderen nodig hebben. Ze beginnen misschien alleen, alleen in staat om geld te verdienen wanneer ze werken, maar ze kunnen zich ontwikkelen tot meer als ze dat willen.

Voorbeeld: Shopify Partners

Bouw een bedrijf op rond een betere manier om dingen te doen.

Er is altijd ruimte voor verbetering. Er zijn altijd behoeften en pijnpunten die nog moeten worden bevredigd.

Dit is het verhaal achter veel oprichters van een techbedrijf die hun visie op een betere manier proberen te realiseren.

Het kan ook worden opgebouwd rond een product of dienst die u wilt en die eenvoudigweg niet bestaat. Nog niet in ieder geval.

Voorbeeld: Uber

Bouw een bedrijf rond sociale verantwoordelijkheid.

Sommige ondernemers gebruiken hun bedrijf als een middel om een ​​duurzaam bestaan ​​te creëren dat de kwaliteit van het leven verbetert door middel van sociaal ondernemen. Buiten de winst, is de waarde die ze willen creëren, bedoeld voor mensen in nood.

Voorbeeld: LSTN

Dit zijn slechts enkele van de intrinsieke motivaties die mensen op het pad van het ondernemerschap leiden. Het kan zelfs een combinatie zijn van redenen die u inspireert om een ​​bedrijf te starten.

De redenen kunnen uniek zijn voor elke persoon, maar er zijn twee kwaliteiten die alle ondernemers delen.

Twee dingen die alle ondernemers gemeen hebben

Het woord “ondernemer” komt van het Franse woord, entreprendre : ondernemen. En ondanks het feit dat het ondernemerschap in de loop der jaren is veranderd, is dat deel nog steeds erg in tact.

Hoe jij of iemand anders ook kiest om te definiëren wat het betekent om een ​​ondernemer te zijn, het spreekt bijna vanzelf dat een ondernemer er geen kan worden als hij of zij moet wachten op die validatie.

Omdat er zeker twee dingen zijn die elke ondernemer met zekerheid gemeen heeft:

 1. Ze hebben ambitie.
 2. Zij beginnen.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format