Wat voor naam moet ik mijn online webwinkel geven? - DeLaatbusiness

Wat voor naam moet ik mijn online webwinkel geven?

7 min


107
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het hebben van een goede bedrijfsnaam is cruciaal voor uw succes als een online ondernemer. Zoals Marty Neumeier in The Brand Gap schrijft : “De juiste naam kan het meest waardevolle bezit zijn van een merk, differentiatie stimuleren en acceptatie versnellen. De verkeerde naam kan miljoenen kosten … in oplossingen en inkomstenverlies tijdens de levensduur van het merk. “

Het is ongelooflijk belangrijk om de juiste naam te vinden bij het opzetten van uw online winkel, zodat deze zich van de rest onderscheidt. Hier zijn enkele tips voor het vinden van die moordenaarsnaam.

Inhoudsopgave

 

1. Houd het kort en eenvoudig

Het hebben van een korte, pittige naam is om verschillende redenen geweldig: het is memorabel, gemakkelijk uit te spreken en past moeiteloos in de kop van de startpagina van je online winkel.

Een vinden kan echter een uitdaging zijn. Merken worden elke dag gelanceerd en namen die u aanspreken, zullen ongetwijfeld ook een beroep doen op iemand anders. Gelukkig is het een grote wereld en is er veel ruimte voor creatieve, overtuigende merknamen.

Hier zijn een paar strategieën die u kunt proberen om uw versnellingen draaiende te krijgen:

 • Probeer verschillende combinaties van korte woorden. Twee korte woorden die rijmen of die alliteratief zijn (bijv. “Snack Shack”) kunnen memorabeler zijn.
 • Verzin een woord of tweak een bestaand woord. Tech-merken als Google, eBay en Skype hebben direct herkenbare namen, ook al zijn het geen echte woorden.
 • Gebruik een woord met persoonlijke betekenis. Het is misschien een bijnaam die je hebt voor je significante andere, de naam van je huisdier (een slim idee als je winkel betrekking heeft op harige vrienden), of zelfs je eigen naam. Het gebruik van een persoonlijke naam maakt uw winkel gemakkelijker te identificeren met op een persoonlijk niveau, maar houd er rekening mee dat winkels die zijn gebouwd op persoonlijke merken moeilijker te verkopen zijn.

2. Wees anders

Voer marktonderzoek uit om te achterhalen welke namen door uw directe concurrenten worden ingenomen en probeer iets compleet anders te bedenken.

De uitdaging hier is om een ​​naam te bedenken die overeenkomt met uw niche en het type producten dat u verkoopt, zonder dat uw bedrijfsnaam een ​​afspiegeling is van uw concurrenten. Per definitie, als je anders wilt zijn, moet je ‘zig’ als anderen ‘zien’.

Als u bijvoorbeeld elektronica en technologieproducten verkoopt, hebt u mogelijk concurrenten die woorden als ‘elektronica’, ‘technologie’ en ‘toekomst’ in hun naam gebruiken. Vermijd het gebruik van vergelijkbare woorden. In plaats daarvan, denk anders en opvallen.

3. Overweeg uw online aanwezigheid

Zodra u een lijst met opties voor uw winkelnaam heeft, moet u weten of het door u gekozen domein (bij voorkeur een .com) beschikbaar is om te worden geregistreerd. Dit kan een beetje moeilijk zijn, aangezien .com het populairste top-level domein (TLD) is en dit al lang is.

Het hebben van een aangepaste domeinnaam voor uw winkel is missiekritiek, maar u moet uw zoektocht naar de mythische ‘perfecte’ domeinnaam niet laten uitstellen – alles staat open voor verandering, inclusief uw domeinnaam. Er is echter waarde bij het kiezen van een solide domeinnaam die uw merk vanaf het begin goed vertegenwoordigt, dus het is een beslissing die enige aandacht verdient.

Je kunt ook overwegen om te verkopen op Amazon , eBay , Etsy of een derde marktplaats naast je eigen online winkel. Zelfs als dat niet in het plan staat, is het een goed idee om uw bedrijfsnaamidee op populaire e-commercesites te controleren om er zeker van te zijn dat de namen voor u beschikbaar zijn en dat klanten u niet verwarren met een ander bestaand bedrijf.

4. Wees creatief met uw domeinnaam

Als de .com voor de door jou gekozen naam niet beschikbaar is, wees niet gefrustreerd: je hebt nog steeds de mogelijkheid om een ​​andere TLD te gebruiken. De reden dat .com de gouden standaard is, is dat iedereen het herkent, maar dat sluit andere TLD’s niet uit, die steeds normaler worden naarmate de .com-opties verder afnemen. En u kunt altijd de .com vasthouden nadat uw bedrijf wat tractie heeft gegenereerd.

Toen ze voor het eerst lanceerden, besloot Shopify- winkel Tattly om met een .ly-domein te gaan, waardoor het www.tatt.ly. Sindsdien hebben ze tattly.com kunnen kopen, waar hun site momenteel ook woont.

Hoewel sommige zoekmachine-experts van mening zijn dat Google niet zo vriendelijk is voor minder bekende domeinen, moet je toch net zo hoog kunnen scoren als een .com als je een site van hoge kwaliteit hebt met een goede gebruikerservaring. Bovendien is het een stuk unieker om met een hip domein te werken.

Modifiers om te overwegen:

 • [YourBrand] [Hoofdproduct] (bijv. Helmboots.com)
 • Koop [YourBrand] .com (bijvoorbeeld sandytoesshop.com)
 • Download [YourProduct] .com (bijv. Www.getflow.com)
 • [YourBrand] co.com (bijvoorbeeld shopmeekco.com)
 • [YourBrand] [industry] .com (bijv. Lifeinspirithome.com)
 • [Verb] [YourBrand] .com (bijv. Wearpepper.com)
 • [Mijn / Uw] [YourBrand] .com (bijv. Mybillie.com)

TLD’s om te overwegen:

 • .op te slaan
 • .winkel
 • Op basis van het product dat u verkoopt (.shoes, .art)
 • Voortzetting van uw merknaam (bijv. Muvo.health voor “Muvo Health Supplements”, of feugo.clothing voor “Fuego Clothing Co.”)

5. Wees origineel

Zorg ervoor dat u wettelijk de bedrijfsnaam mag gebruiken die u heeft bedacht. Voor winkeliers in de VS, begin met het controleren van het Patent and Trademark Office van de Verenigde Staten . Ze hebben een gratis database die lastig is om te doorzoeken, maar het is de moeite waard.

Merk ook op dat de VS geen gecentraliseerd nationaal register hebben, dus handelsmerken kunnen in een ander land of zelfs in een andere staat worden gemaakt. In Canada kunt u de website van de Canadian Intellectual Property Office doorzoeken , wat ook behoorlijk verwarrend is. De enige veilige manier om 100% zeker te zijn, is door een advocaat te raadplegen.

Zodra je hebt vastgesteld dat je naam beschikbaar is, ga je naar Google of Bing en kijk je of de namen in je lijst worden weergegeven. Kan je mogelijk de bovenkant van de eerste pagina bereiken? Als u een generieke naam kiest, zult u een moeilijke tijdranglijst hebben.

Het is ook belangrijk om Twitter, Facebook en andere sociale mediasites die u wilt gebruiken te controleren op beschikbaarheid.

6. Vind nieuwe inspiratie

Als je een tekort hebt aan bedrijfsnaamideeën, wil je misschien jezelf thema’s geven om over na te denken. Misschien ben je op zoek naar een bedrijfsnaam met nostalgie of een trend. Andere talen kunnen ook veel ideeën bieden.

Inspiratie kan overal toeslaan. Luister naar gesprekken om je heen, houd je omgeving in de gaten en overweeg zelfs je gebruikelijke uitdrukkingen en manieren.

Voorbeelden van geweldige bedrijfsnamen

 1. Death Wish Coffee
 2. Super inktkleding
 3. De Sock-markt
 4. Cotopaxi
 5. Koffie Joulies
 6. Fuego Box
 7. Conquest-kaarten
 8. Star Cadet
 9. Storq
 10. Verenigd door blauw

1. Death Wish Coffee

Een naam als Death Wish Coffee kan maar één ding betekenen: dit is een van de sterkste koffie die je kunt kopen. De naam zet de toon voor de merkbeleving, net als de kopie op hun website en andere marketingkanalen. Het positioneert het product als een van de sterkste dingen op de markt en klanten zullen het moeten proberen om erachter te komen of het aan zijn belofte voldoet.

2. Super-inktkleding

Super Ink Clothing verkoopt bedrukte kleding en accessoires aan een zeer specifieke doelgroep. “Onze paradijslevensstijl is gemaakt voor creatieve mensen die constant in een staat van reislust leven!” Staat op de pagina Over hen . Om hun samengestelde naam te maken, combineerde het merk het woord ‘super’, wat geassocieerd is met positiviteit en kwaliteit, en ‘inkt’, wat het idee van de inkt die op de kleding is afgedrukt, naar voren brengt. Als je vastzit tussen twee ideeën of woorden voor je winkelnaam, hoef je de ene misschien niet boven de andere te kiezen.

3. De Sock-markt

De Sock-markt heeft een meer letterlijke benadering van hun merk gekozen. De online winkel verkoopt sokken voor mensen van alle leeftijden, van baby’s tot volwassenen. Gebouwd op de filosofie van het brengen van high fashion naar de sokkenindustrie, geeft de naam voor de online winkel aan dat het “de” plek is om naartoe te gaan voor al je sokbehoeften.

4. Cotopaxi

Er zijn twee betekenissen voor het woord “Cotopaxi.” Een is een heilige en actieve vulkaan in het Andesgebergte in Ecuador. De andere is een online winkel die outdoorkleding verkoopt. In plaats van een woord uit te vinden of een nieuwe naam te bedenken, leende Cotopaxi de naam van een beroemde bezienswaardigheid die relevant en interessant is voor hun klanten. Ze delen zelfs het verhaal achter de naam op hun site.

5. Koffie Joulies

Coffee Joulies zijn nep-koffiebonen die thermodynamisch zijn, dus wanneer u ze in uw kop koffie legt, helpen ze u om de perfecte temperatuur te bereiken. Dus waar kwam het woord “joulies” vandaan? “Joule is de SI-eenheid van energie; Joule … Joulie … Joulies! “Verklaarden de oprichters in een artikel uit 2011 . Ze vonden een woord dat de wetenschap belichaamde die ze in het product stopten, en bewerkten het om het een eigen en meer memorabele voor klanten te maken.

6. Fuego Box

Fuego is het Spaanse woord voor ‘vuur’ en dat is heel toepasselijk voor een online winkel die dozen met hete sausabonnementen verkoopt. De abonnementensector is exponentieel gegroeid. Wereldwijde abonnement e-commerce omzet steeg 4.461% van 2011 tot 2016. Veel van de meest populaire merken in deze categorie hebben vak in hun naam: BarkBox , Birchbox en NatureBox , om enkelen te noemen. Fuego Box speelt in op de vertrouwdheid van het woordvak en een vreemde taal om op het product te raken.

7. Conquest-kaarten

Conquest Maps verkoopt prachtige en unieke kaarten. Hun kernproduct is de prikbordkaart die populair is onder mensen die graag reizen. Terwijl ze de naam van het product, kaarten en de naam van de winkel bijhielden, voegden ze een descriptor toe om de merkidentiteit en de reis die de producten vertegenwoordigen, over te brengen. Een verovering is een reis en klanten herleven hun reizen door producten van Conquest Maps.

8. Star Cadet

Star Cadet is het resultaat van een reeks van media-, retail- en e-commerce zakelijke ondernemingen, die teruggaat tot 2010. Het merkverhaal van Star Cadet is vrij lang en bewogen, met verschillende mislukte en succesvolle bedrijven langs de weg. Voorheen heette het Olan Rogers Supply, een naam afgeleid van de naam van de oprichter. Het online merk veranderde zijn naam in Star Cadet, dat ook werkt voor de productie-aspiraties van de onderneming voor de toekomst. Dit is wat oprichter Olaf Rogers erover te zeggen heeft:

9. Storq

Storq verkoopt producten voor zwangere vrouwen en nieuwe moeders. Uitgesproken als “ooievaar”, het is een unieke kijk op het spellen van het woord. Ooievaars worden geassocieerd met een bevalling, wat zorgt voor een passende en gedenkwaardige merknaam. Bovendien leent de letter Q zich voor leuke merk- en designbehandelingen.

10. United By Blue

United By Blue is meer dan alleen een merk; ze hebben een beweging rond duurzaamheid gecreëerd en de oceanen en waterwegen van de aarde beschermd. Ze verkopen producten die zijn ontworpen om van het buitenleven te genieten. Hun klanten zijn letterlijk letterlijk verenigd en met het merk door hun passie voor de oceaan, rivieren, meren en beken. Het geeft een gevoel van gemeenschap en herhaalt de filosofieën van het merk.

Wat zit er in een naam?

Het vinden van de juiste merknaam kan een ontmoedigende taak zijn. Maar het is absoluut cruciaal om tijd en aandacht te besteden aan het benoemen van uw online winkel. Zo zullen klanten je leren kennen, herkennen en erover praten – en als de naam te moeilijk is om te onthouden, mis je veel mond-tot-mondmarketing die je geen cent kost.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *