We hebben 752,626 Facebook-advertenties geanalyseerd en dit is wat we hebben geleerd - DeLaatbusiness

We hebben 752,626 Facebook-advertenties geanalyseerd en dit is wat we hebben geleerd

15 min


141
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

In 2015 analyseerden we de tekst uit 37.259 advertenties van onze Facebook  advertentie voorbeelden  galerie om precies te weten hoe de beste Facebook adverteerders samen hun advertenties worden patchwork .

Vandaag – bijna drie jaar later – is dit met meer dan 20X gegroeid: we hebben 752,626 advertenties geanalyseerd !

Hoewel sommige van onze oorspronkelijke resultaten constant zijn gebleven (de meest populaire kop is nog steeds vijf woorden lang), is er veel veranderd.

De informatie zal helpen bij het creëren van nog meer gerichte en waardevolle advertenties in 2018.

Er is geen beter moment om in te gaan op de details van wat een Facebook-advertentie succesvol maakt.

Lees verder voor meer informatie over deze enorme gegevensset!

Als je hier aan het lezen bent, weet je dat AdEspresso achter de hard werkende kerel en tegen de bangmakers zit.

We hebben geen gave van profetie, maar “in getallen vertrouwen we”, en getallen bevestigen het feit dat Facebook het belangrijkste platform blijft voor adverteerders van sociale media.

Kijk hiernaar:

 • Facebook is nog steeds het populairste sociale mediaplatform met 1,5X .
 • Bovendien meldt 68% van de Amerikaanse volwassenen dat ze Facebook-gebruikers zijn, met ongeveer driekwart als dagelijks actieve gebruikers.
 • Meer dan andere sociale mediaplatforms zijn Facebook-gebruikers afkomstig uit een groot aantal demografische groepen .

Statista-gegevens tonen Facebook dagelijks actieve gebruikers vanaf Q1 2018

Terwijl andere platforms innoveren in horten en stoten, zet Facebook zijn gestage opwaartse klim voort.

En Facebook-advertenties worden steeds onmisbaarder om elk bedrijf te laten groeien.

Zowel voor ons 2015-artikel als deze bijgewerkte versie hebben we de beschrijving van de Facebook-advertenties in onze advertentiegalerij geanalyseerd (minder dan 40 duizend voorbeelden in 2015, meer dan 750 duizend voorbeelden  voor deze ronde), ze te ontleden voor lengte, sentiment en wat voor soort woorden deze advertenties gebruikten.

We hebben ook gekeken naar de call-to-action die ze gebruikten en de links in deze advertenties, en hoe Facebook-adverteerders deze gebruiken om zoveel mogelijk interesse in hun producten te genereren.

Klik hier om naar de resultaten van de studie van 2015 te gaan!  Als je nieuwsgierig bent naar wat er nu gebeurt, blijf gewoon lezen.

Belangrijke componenten van Facebook-advertenties

Hoewel ze eenvoudig lijken aan de oppervlakte, hebben Facebook-advertenties veeleisende mogelijkheden die marketeers kunnen optimaliseren voor betere campagneresultaten.

U hebt om te beginnen drie opties voor tekstvelden : de kop , de hoofdtekst en de beschrijving van de link voor nieuwsfeeds .

In de loop van de tijd hebben we wijzigingen in de lengte, toon en woordkeuze in deze secties waargenomen.

De juiste balans in hun compositie heeft een sterke invloed op de vraag of kijkers besluiten meer te lezen, doorklikken naar uw bestemmingspagina, tijd doorbrengen met het verkennen van uw imago en zelfs begrijpen wat uw bedrijf is en wat u verkoopt.

Als uw woorden bijvoorbeeld over de vereiste lengte voor hun specifieke velden lopen, zoals in de onderstaande advertentie, kan het volledige bericht dicht en frustrerend worden.

Hier is de tekst ingewikkeld en mist hij belangrijke punten die de kijker zouden kunnen leiden om meer te leren. En we zullen de typefouten en fouten niet vermelden – zie je ze? – die altijd een nee-nee zijn!
Wat een aantrekkelijke advertentie voor een verfrissend, gezond afslankproduct zou kunnen zijn, is uiteindelijk minder smaakvol en effectief (voor zowel verkoop als gewichtsverlies, kunnen we raden.)

Door de subtiele manieren te bestuderen waarop de tactieken van merken in de loop der jaren zijn geëvolueerd, kunnen marketeers advertenties maken die zijn geoptimaliseerd voor betrokkenheid.

De 5 belangrijkste bevindingen van ons onderzoek 2018:

 1. De lengte van de advertentietekst is toegenomen.
 2. Linkbeschrijvingen zijn korter.
 3. Er is een stijging opgetreden in merken die verwijzen naar specifieke bestemmingspagina’s.
 4. De top vijf CTA’s in 2018 en hoe merken het gebruik van CTA’s hebben verhoogd.
 5. Bedrijven gebruiken een grotere verscheidenheid aan advertentietypen.

De onderstaande gegevens, van meer dan drie jaar van ons onderzoek, helpen marketingteams van elke omvang hun ROI te verbeteren.

Nu, voor de resultaten!

1) Koplijnlengte is nog steeds 5 woorden gemiddeld, maar advertentietekst is toegenomen

Het bericht is geprobeerd en waar: een kop van vijf woorden heeft de perfecte lengte. Wat echter in de loop van de tijd is verschoven, is de hoeveelheid advertentietekst:

Met een inkrimping van gemiddeld 14 woorden in 2015 tot 19 in 2018, hebben merken besloten om meer informatie in dit eerste veld te persen.

Dit vertelt ons dat marketeers (1) geloven dat kijkers meer over de top zullen lezen en (2) dat ze op zoek zijn naar inhoud die het beste de aandacht van kijkers trekt.

Wie kan dit beter illustreren dan Facebook zelf?

Een duidelijke, no-nonsense (en vijf woorden) kop: ” Zie hoe Facebook verandert “, gecombineerd met 20 woorden advertentietekst is het recept voor een perfecte gesponsorde post.

In de tekst zelf zien we dat Facebook de gebruikelijke interpunctie- en grammaticaregels afschaft – waardoor het chill en relatable blijft.

In een tijd van verhoogde veiligheidsrisico’s, met name rond consumentengegevens, als u, net als Facebook, veel persoonlijke informatie opslaat, is het absoluut van cruciaal belang om een ​​open communicatielijn te houden met al uw belanghebbenden – ja, zelfs in uw gesponsorde berichten!

Hoewel de gemiddelde lengte voor advertentietekst is toegenomen, is het nog steeds belangrijk om een goede plek te vinden tussen een pakkende beschrijving en een kort overzicht .

Het reismerk Away worstelt hiermee:

Hoewel het bedrijf de kop ‘ Meet the Perfect Suitcase ‘ spijkert (opnieuw – niets extra’s, vier woorden, en in lijn met de eigen aanbeveling van Facebook van 25 tekens ), is de advertentietekst repetitief en wordt hij snel saai na de eerste zin.

Als je je houdt aan de mediaan van 19 woorden, kun je op de hoogte blijven en je woorden zorgvuldig kiezen, zodat niets aan de aandacht van kijkers ontsnapt.

Hier zijn enkele extra bewezen tactieken voor het maken van de beste krantenkoppen :

 • Gebruik nummers aan het begin van uw kop.
 • Creëer een gevoel van urgentie met aanbiedingen met een beperkte tijd.
 • Wees duidelijk over je aanbod (vermijd te vaag te zijn).
 • Stel vragen dat mensen willen worden beantwoord.

Houd er in het algemeen aan dat u uw tekst duidelijk, beknopt en ontspannen houdt. Hoewel de advertentietekst is uitgebreid, zijn de meest succesvolle berichten nog steeds direct en bondig.

2) Linkbeschrijvingen zijn korter geworden

In 2015 was de gemiddelde linkbeschrijving maar liefst 18 woorden. Drie jaar later is het teruggebracht tot 13.

Waarom gebeurt dit? Laten we, om enig licht te werpen, een voorbeeld van een linkbeschrijving bestuderen die niet werkt:

De suggestie van 30 tekens overtreft de suggestie van Facebook , de beschrijving van de link is te uitgebreid en loopt weg zonder voldoende informatie om de kijker te vragen om op de CTA “Meer informatie” te klikken.

Het voegt ook geen nieuwe informatie toe.

Upserve heeft de restaurantbeheersoftware al genoemd in de advertentietekst. De linkbeschrijving neemt eenvoudigweg de ruimte in beslag en laat de post vol aanvoelen.

WeWork daarentegen spijkert het met een kortere linkbeschrijving die de belangrijkste informatie in de daarvoor bestemde ruimte verpakt.

Hoewel het lager is dan het gemiddelde van 13 woorden, onderstreept deze linkbeschrijving met vier woorden hoe minder meer is.

Facebook is zelfs naar voren gekomen en heeft verklaard dat de gemiddelde menselijke aandachtsspanne iets langer is dan 8 seconden .

Neem dit ter harte en daag de limieten van je kijkers niet uit met aanloopzinnen.

Terug naar boven  

3) Meer advertenties gebruiken specifieke bestemmingspagina’s

In 2015 hebben marketeers specifieke links voor kijkers opgenomen in 88,7% van de Facebook-advertenties. Hoewel het resultaat de afgelopen drie jaar enigszins schommelde, is de algehele trend opwaarts gericht, waarbij bijna 90% van de Facebook-advertenties in 2018 de paginakoppelingen benadrukten.

Het opnemen van bestemmingspagina’s maakt een bericht directer en neemt de moeite weg van aanvullend onderzoek voor de kijker. Gezien de verhoogde aandacht voor advertentietekst in de afgelopen jaren (zie resultaat 1), is het opnemen van uw link rechtstreeks in dit veld een geweldige optie!

U hoeft geen groot bedrijf te zijn om professionele tactieken aan te nemen. Hierboven toont een kleine non-profitorganisatie, het Williamstown Theatre Festival, de esthetiek van een expert door de linkbeschrijving vooraan en centraal te plaatsen.

Tip van Pro: Als u bitly.com gebruikt, wordt een langere URL ingekort tot een stukje hapklopje dat bij uw aantal woorden past.

Hoewel bestemmingspagina’s bijna altijd nuttig zijn, zijn ze van cruciaal belang als u Facebook-advertenties gebruikt met als doel het genereren van leads, videoweergaven of conversies . Je moet er zeker van zijn dat je kijker niet alleen informatie uit je bericht opneemt, maar daadwerkelijk actie onderneemt!
Terug naar boven  

4) Top 5 CTA’s: Meer informatie, Geen, Nu winkelen, Aanmelden, Reis boeken

Het kiezen van de perfecte CTA is moeilijker dan je zou denken, wat een belangrijke reden is waarom deze categorie door de jaren heen zoveel veranderingen heeft ondergaan. Marketeers hebben geëxperimenteerd met verschillende soorten CTA’s (inclusief helemaal geen CTA’s). Tegelijkertijd rolt Facebook constant nieuwe opties uit om te testen.

Facebook heeft drie hoofdtypen advertenties die zijn gericht op het vergroten van het bewustzijn, de aandacht of de conversie. Elk van deze heeft zijn eigen set CTA’s. Terwijl sommige, zoals ‘Commentaar’, over categorieën overlappen, zijn andere, zoals ‘Play Game’, uniek voor een bepaald kanaal.

Hoewel de bovenstaande CTA’s worden gecontroleerd om het succes van de meeste Facebook-advertenties te vergroten , kan het vertakken en gebruiken van CTA’s die niet tot de top vijf van de lijst behoren u onderscheiden in de nieuwsfeeds van uw kijkers.

De New Yorker had kunnen gaan met een simpele “Shop Now” of “Learn More” – maar de “Subscribe” CTA is specifieker voor zijn doel en is uniek bij de meeste andere aanbiedingen. Het voegt een artistieke flair toe aan een toch al creatief merk.

Er zijn meer dan 30 unieke opties voor Facebook-advertentie-CTA’s. Hier zijn een paar van de meest opvallende:

 • Luister nu
 • De weg vragen
 • Doneer nu
 • Bericht versturen
 • Afbeelding klikken (waarbij de afbeelding zelf de CTA is)

Of u nu kiest voor een gescreende aanpak of een meer gewaagde aanpak, hangt af van uw merk, uw doelgroep en uw advertentiebudget , maar het hebben van de juiste gegevens moet altijd uw eerste stap zijn.

Bonus: totaal aantal CTA’s + gebruik per jaar

Zowel het aantal beschikbare CTA’s als het gebruik van CTA’s door de merken is toegenomen van 2016-18.

Hoewel het kan lijken dat 2018-CTA-gebruik is gedaald 2017-18, deze gegevens zijn vanaf juli 2018 (iets meer dan halverwege het jaar). Gezien de stijging van 40% in het gebruik van CTA 2016-17, liggen we op schema om een ​​soortgelijke groei op dit gebied te zien in 2018. Een volledige uitsplitsing is hieronder:

 • 2015: 27 soorten (46,12% met CTA)
 • 2016: 32 typen (51,54% met CTA)
 • 2017: 36 typen (71,64% met CTA)
 • 2018: 38 soorten (69,95% met CTA)

Voor merken die op zoek zijn naar nieuwe manieren om op de hoogte te blijven en zichzelf te onderscheiden, zijn CTA’s een snelgroeiende mogelijkheid die de aandacht verdient! 
Terug naar boven  

5) Bedrijven gebruiken een groter aantal advertentietypen

Ten slotte besluiten meer bedrijven om creatief te worden met het nieuwe advertentieaanbod dat Facebook blijft uitrollen.

Het is duidelijk dat videoadvertenties enorm populair zijn geworden , terwijl links, foto’s en gebeurtenissen relatief stabiel zijn gebleven of zijn geweigerd.

Voor meer visuele studenten is hieronder een andere manier om de verdeling van advertentietypen te bekijken:

Hoewel traditionele links nog steeds de meerderheid vormen, zijn ze geen partij voor de snelle opkomst van het videoformaat.

Er zijn zoveel manieren om creatief te worden en op te vallen met uw videoadvertenties. En nu is duidelijk de perfecte tijd.

Een paar ideeën van de profs :

 • Zet de goede dingen in de eerste 5-10 seconden.
 • Werk in primaire kleuren (rood, blauw, geel).
 • Neem scrollende tekst op .

Hoewel u moet investeren in het leren van het videoformaat, moet u geen korting geven op fotoadvertenties (met name met alle nieuwe beeldtechnologie ), die sinds 2015 een vaste gok zijn gebleven.

Terug naar de tekentafel

Neem wat tijd, trek een espresso (of twee!) En overweeg hoe deze bevindingen van invloed kunnen zijn op uw laatste campagne.

Moet u uw advertentietekst verhogen?

Verminder uw linkbeschrijvingen?

Misschien is het tijd om het uit te schakelen en een ondermaatse CTA te proberen of een videocursus te volgen voor online marketeers .

Er zijn veel manieren om deze informatie te gebruiken.

We zijn verheugd om te zien hoe je het doet!


We hebben 37.259 Facebook-advertenties geanalyseerd en dit is wat we hebben geleerd (in 2015)

Advertentieanalyse

We hebben al vaak gesproken over wat we denken dat je Facebook-advertentie zou moeten zeggen, dus we hebben de tekst van 37.259 advertenties uit onze galerij met advertenties op Facebook geanalyseerd om erachter te komen hoe de beste Facebook-advertenties zijn gemaakt.

Dit is wat we hebben gevonden.

De meest populaire kop is slechts 5 woorden lang

U hebt drie tekstvelden voor de kopie in uw Facebook-advertenties: de kop, de hoofdtekst en de beschrijving van de link voor de nieuwsfeed:

Wanneer u de kopie voor uw advertentie samenstelt, hebben we één advies: houd uw exemplaar kort en uiterst duidelijk .

Het lijkt erop dat Facebook-adverteerders dit ter harte hebben genomen.

De mediane lengte van een kop is slechts 5 woorden lang.
Dit betekent dat hun advertentie elke keer meteen duidelijk en to-the-point is.

afbeelding (25)

Dit voorbeeld van Thinkful laat een geweldige advertentie zien.
Niet alleen is de kop mooi en strak, maar alle tekst is to the point. Het krijgt uw aandacht en laat u vervolgens doorklikken naar de site voor meer informatie:

Schermafbeelding 2015-09-28 08.59.32

Een paar adverteerders maken hun krantenkoppen veel langer mee en verliezen onmiddellijk de focus.

Deze advertentie van Video Game Testers & Designers zet te veel informatie in de kop – informatie die in de tekst zou moeten staan.
Ze hebben zelfs een sterretje om meer uit te leggen, omdat ze niet allemaal in de kop kunnen passen:

Schermafbeelding 2015-09-28 10.06.38

Tekst plaatsen en beschrijvingen van links zijn iets langer (maar niet veel)

De mediane lengte van advertentietekst is slechts 14 woorden lang en houdt deze opnieuw kort en to the point.

aantal woorden op berichttekst

De linkbeschrijving is iets langer, op 18 woorden.

afbeelding (21)

De berichttekst voor deze advertentie van Gwynnie Bee heeft precies de juiste hoeveelheid informatie in de 14 woorden:

Schermafbeelding 2015-09-28 09.11.32

We raden u ten zeerste aan uw tekst strak en ter zake te houden.

Facebook-advertenties zijn duur echt

landgoed, en zijn er niet om je levensverhaal te vertellen. Gebruik in plaats daarvan duidelijke en pakkende tekst om mensen naar de advertentie te trekken en laat ze vervolgens doorklikken naar uw site voor meer informatie over uw service.

Het meest populaire woord: jij

Kijkend naar de dataset met advertentievoorbeelden was dit een van mijn favoriete dingen. Het lijkt erop dat Facebook Advertisers echt op hun manier spelen.

Onlangs schreef ik over de beste psychologische trucs om uw advertenties onvergetelijk te maken en bevatte een lijst met de 5 woorden die u altijd in uw advertentie moet opnemen als u wilt dat mensen reageren:

1) Jij

Waarom is een eenvoudige “jij” zo krachtig? Omdat het je aan je doet denken.
Als elke advertentie hyper-gepersonaliseerd zou kunnen zijn, zou dat nog beter zijn, maar in plaats daarvan is het woord voldoende. Ons brein wordt specifiek geactiveerd door te horen of te denken aan onze eigen naam en aan onszelf.

2) Gratis

We waarderen gratis hoog. Gratis is het ultieme woord voor elke kijker van een advertentie.
We zijn altijd op zoek naar gratis. Het opnemen in een advertentie en het is bijna gegarandeerd in het oog springend.

3) Omdat

We willen antwoorden.
Mensen zijn nieuwsgierige zielen. We vragen ons constant af waarom? En vanwege dat betekent het woord veel voor ons.

4) Onmiddellijk

We houden nu van. We dingen drastisch korting in de toekomst, dus direct lijkt bijna altijd de betere optie.
Dit werd ondersteund door hersenscans , wat aantoont dat als je iets onmiddellijk aanbiedt, onze hersenen gek worden.

5) Nieuw

We zijn dieren die op zoek zijn naar nieuwigheden , dus nieuw gebruik is een geweldige manier om te laten zien dat je iets nieuws bent, of een gevestigd merk nieuw leven in te blazen en terug te brengen in de geest van de klant.

Hier is een woordwolk van de tekst van deze 37.259 advertenties, waarbij de grootte van het woord evenredig is aan hoe vaak het voorkomt in alle velden.

Schermafbeelding 2015-09-26 18.26.14

OK, dus ‘omdat’ er niet is, maar ‘jij’, ‘gratis’, ‘nu’ (in plaats van ‘onmiddellijk’) en ‘nieuw’ zijn de woorden die je het vaakst vindt in deze advertenties.

Goed gedaan mannen!

Hier zijn enkele voorbeelden van adverteerders die deze woorden goed gebruiken.

Eerst raak je het nieuws met ‘Jij’ in hun advertentie, waardoor lezers zich afvragen of je gelukkig bent:

Schermafbeelding 2015-09-28 09.19.13

Dan maakt de Algemene Vergadering gebruik van de geweldige kracht van gratis om mensen ertoe te brengen te leren coderen:

Schermafbeelding 2015-09-28 09.19.42

Deze woorden werken.

We voelen ons natuurlijk aangetrokken tot deze woorden omdat ze iets krachtigs aan ons signaleren. Door ze in advertenties te gebruiken, heeft u een natuurlijk voordeel ten opzichte van alle andere adverteerders.

Als u wilt opvallen, gebruik dan negatieve dingen

Sentimentanalyse is een manier om tekst te analyseren op hoe positief of negatief het is. Aan bepaalde woorden wordt een valentiescore toegekend en u telt de scores op voor elk woord in een document om het sentiment van de tekst, positief of negatief, te bepalen.

De meeste advertenties zijn neutraal, ofwel omdat de woorden niet worden gescoord in de valenties database (het heeft alleen scores voor ongeveer 2000 woorden in de Engelse taal), of omdat positieve en negatieve woorden in de advertentie elkaar hebben geannuleerd. Hieronder ziet u advertenties die positief of negatief waren (0 scores zijn verwijderd).

afbeelding (22)
De grafiek is scheef naar positieve valentie, waarbij de meeste niet-neutrale advertenties een enigszins positieve toon vertonen. Deze advertenties kunnen woorden bevatten als ‘capabel’ (+1), ‘top’ (+2) of ‘lekker’ (+3).

Deze advertentie voor Lays scoort hoog omdat deze het woord ‘lekker’ (+3) en ‘winnen’ (+4) heeft:

Screenshot 2015-09-28 09.30.33

Deze DraftKings-advertentie heeft meerdere valentiewoorden zoals ‘top’ en ‘win’.

Schermafbeelding 2015-09-28 09.32.01

De advertenties die echt positief van toon zijn, met een sentimentscore van 5 of meer, kunnen bestaan ​​uit een paar van deze licht positieve woorden (superlekker of win-win-win), of kunnen extreem hoge valentiewoorden hebben zoals ‘adembenemend’ (+5), omdat deze VideoBlocks-advertentie bevat:

Schermafbeelding 2015-09-28 10.27.18

Niet alle advertenties zijn echter positief.

Advertenties voor nieuwsitems of liefdadigheidsinstellingen lopen vaak iets negatief af.

Deze Soi Dog-advertentie bevat de woorden ‘wreedheid’ en ‘foltering’, respectievelijk genoteerd als -3 en -4:

Schermafbeelding 2015-09-28 09.26.07

Het zal zeker de aandacht van een gebruiker trekken, vooral met het imago van Ricky Gervais ook.

De PandoDaily-advertentie hieronder scoort licht negatief vanwege het opnemen van de woorden ‘oorlog’ en ‘kwetsen’:

Schermafbeelding 2015-09-28 09.23.07

Natuurlijk, als we naar deze gegevens kijken, lijkt het erop dat er een manier is om uw advertentie te onderscheiden van de rest – negatief te zijn.

Als uw advertentie helemaal links van die grafiek staat, zal deze absoluut opvallen tussen de rest (maar zullen mensen erop klikken?)

CTA’s worden niet effectief gebruikt

Door een call-to-action (CTA) -knop in uw advertentie op te nemen, kunt u gemakkelijk doorklikken naar uw site voor meer informatie over uw product, een abonnement of een e-boek, app of game downloaden.

Uit de mogelijke CTA’s die beschikbaar zijn voor Facebook-adverteerders, bleek uit onze analyse dat slechts enkele echt uitgebreid worden gebruikt:

afbeelding (21)

‘Meer informatie’, ‘Nu winkelen’ en ‘Aanmelden’ worden allemaal aanzienlijk vaker gebruikt dan andere call-to-actions.

Hieronder staat een woordwolk van de CTA’s, met de grootte van de woorden die proportioneel zijn aan hoe vaak ze in de advertentievoorbeeldgalerij voorkomen.

Schermafbeelding 2015-09-27 17.43.44

De minder gebruikte, zoals ‘Open Link’, of ‘Use App’ kan nauwelijks worden gezien (zij zijn degenen die eruit zien als een Umlaut boven de ‘p’ van Shop).

Het gebruik van een CTA maakt het gemakkelijk voor een gebruiker om meer te weten te komen over uw product en toont hen precies waar in de advertentie zij moeten klikken om de informatie te krijgen.

Kabbage gebruikt de ‘Learn More’-CTA, zodat u meer te weten kunt komen over hun financiering voor kleine bedrijven:

Schermafbeelding 2015-09-28 09.24.32

Wees echter niet bang om deze minder gebruikte CTA’s te gebruiken als ze relevant zijn voor uw service.

Hier gebruikt Angel Stone de ‘Nu afspelen’-CTA precies zoals deze zou moeten worden gebruikt – om mensen naar hun gaming-site te krijgen:

Screenshot 2015-09-28 09.33.29

In totaal bevatte slechts 56% van de advertenties een CTA, dus dit is een gebied waar Facebook-adverteerders hun game echt kunnen verbeteren, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om door te klikken naar hun sites om meer te leren, zich aan te melden of te doneren.

69% van de advertenties naar een bestemmingspagina

Basisregels voor Facebook-advertenties:

 1. Uw Facebook-advertentie moet reclame maken voor iets specifieks in plaats van alleen uw site of hele service.
 2. Uw Facebook-advertenties moeten gericht zijn op een specifiek publiek en u moet hen iets aanbieden dat uniek is voor hen.
 3. Uw link van de advertentie moet worden gewezen op een specifieke bestemmingspagina voor uw service.

Dit is wat de meeste adverteerders doen:

afbeelding (20)

69% van de Facebook-advertenties verwijst naar een specifieke verwijzings- of bestemmingspagina op de productsite. 11% van de advertenties missen deze targeting door in plaats hiervan naar de startpagina te gaan en nog eens 20% naar een andere pagina op Facebook in plaats van naar een product of service te gaan.

De onderstaande Localytics-advertentie doet het door de gebruiker naar een specifieke bestemmingspagina voor zijn e-boek te sturen:

Schermafbeelding 2015-09-28 09.35.50

Waarom stellen we voor om een ​​specifieke bestemmingspagina te hebben voor uw kliks? Omdat dit een geweldige manier is om Facebook-advertenties te gebruiken voor leadgeneratie .

Vervolgens kunt u een speciale bestemmingspagina voor uw hoofdmagneet maken met apps zoals Welcome Mat van SumoMe en eenvoudig informatie over uw klanten vastleggen.

Als u rechtstreeks naar uw startpagina gaat of naar een andere pagina op Facebook, verliest u deze informatie en verliest u klanten.

De meeste bedrijven hebben maar 1 advertentie, maar de beste hebben 100’s

Onze laatste taak was om te kijken naar het aantal advertenties dat elke adverteerder in onze galerij had.

Helaas hadden de meeste adverteerders slechts één advertentie in de galerij.

Dit is een enorme fout.

Het betekent dat ze slechts 1 advertentie voor hun product plaatsen. Ze maken geen gebruik van manieren om hun campagnes te optimaliseren, zoals het splitsen van verschillende ontwerpen of tekst.

afbeelding (23)

We hebben wel een paar bedrijven gevonden die dat ontzettend goed deden.

Shopify heeft meer dan 200 voorbeelden in de advertentiegalerij met verschillende afbeeldingen en tekst om een ​​ander type gebruiker aan te trekken.

Schermafbeelding 2015-09-28 09.48.03

In de afbeeldingen hierboven en hieronder ziet u 3 verschillende Shopify-voorbeelden met dezelfde kop, maar verschillende afbeeldingen en tekst voor verschillende persona’s:

Screenshot 2015-09-28 09.48.28

Schermafbeelding 2015-09-28 09.48.41

Fantastisch werk, Shopify!

Inpakken

Het lijkt erop dat de meeste Facebook-adverteerders echt het doelwit zijn.

Ze houden de tekst mooi en kort, houden de advertenties positief en zelfs als ze niet altijd CTA’s gebruiken, linken ze naar specifieke bestemmingspagina’s op hun eigen sites, zodat ze belangrijke gebruikersinformatie kunnen vastleggen.

Waar ze zichzelf in de steek laten, is door niet meer advertenties te maken, zodat ze hun campagnes niet effectief kunnen optimaliseren.

Als ze dit zouden doen, zou ik verwachten dat er nog betere gegevens zijn in de andere categorieën.

Speel je volgens deze regels?

Of ziet u manieren om deze normen te ondermijnen, zoals negatief gaan, om uw advertenties nog meer op te laten vallen?

We horen graag van u over uw strategieën om uw advertenties te optimaliseren en ze te laten onderscheiden van de rest! Stuur ons een reactie en laat het ons weten!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *