welke maten u moet gebruiken voor google advertenties (en waarom dit belangrijk is) - DeLaatbusiness

welke maten u moet gebruiken voor google advertenties (en waarom dit belangrijk is)

9 min


140
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het instellen en optimaliseren van uw advertenties in het Google Display Netwerk kan een lastig proces zijn met een steile leercurve. En vaak komt die leercurve op de helling van een verspild advertentiebudget.

Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

Als u helemaal geld uitgeeft aan banneradvertenties, is een van de beste manieren om te voorkomen dat u geld verliest aan uw inspanningen, te weten welke afbeeldingen u moet gebruiken.

Google Ads Sizes

Hoewel het lijkt alsof alle bannerafbeeldingen gelijk zijn gemaakt, is de waarheid dat niet iedereen u de beste waar voor uw geld zal opleveren.

In dit artikel gaan we enkele van de beste opties voor afbeeldingsformaat bekijken voor marketeers in het Display Netwerk.

Maar laten we eerst een beetje nader kijken om te zien of de grootte van uw afbeelding er echt toe doet.

Is de grootte van Google-advertenties echt belangrijk?

Wanneer u bezig bent met het plaatsen van een banneradvertentie in het Display Netwerk, is een van de vele overwegingen die u moet verhelpen de grootte van de afbeelding die u gebruikt.

Hoewel het mooi zou zijn als u een advertentie gewoon zou kunnen ontwerpen en laten staan, is adverteren zelden zo eenvoudig.

In het Display Netwerk hebben de websites die uw advertenties publiceren uiteindelijk controle over welke advertentie wordt weergegeven. Dus als ze bannerafbeeldingen aan de zijkanten, bovenkant of onderkant van hun site willen hebben, zou je niet willen proberen alles als een advertentie van een halve pagina te publiceren.

Als u de verkeerde maat kiest, wordt het bereik van uw campagnes effectief beperkt. En als u een specifieke niche probeert te targeten, kan dit uw advertenties helemaal niet effectief maken.

En uit onderzoeken is gebleken dat bepaalde advertentieformaten meestal meer vertoningen genereren dan hun tegenhangers:

Beeldbron )

Dat betekent dat in de meeste gevallen advertenties met de formaten 300 × 250 en 728 × 90 de meeste oogbollen op een bepaalde dag te zien krijgen.

Vanuit een korte blik zouden ze de beste opties lijken als u uw advertentie op zoveel mogelijk sites wilt weergeven.

Hoewel dat gedeeltelijk waar kan zijn, is het maar de helft van de foto die laat zien waarom grootte er toe doet.

U moet onthouden dat succesvolle advertenties niet over vertoningen gaan. U wilt ook dat mensen op uw advertenties klikken, en dat is waar enkele diepere overwegingen over de afbeeldingsgrootte in het spel komen.

Maar daarin schuilt een ander probleem. Banneradvertenties krijgen niet altijd geweldige CTR’s , vooral in vergelijking met het zoeknetwerk.

Beeldbron )

Om de frustratie te vergroten, zullen adblock- diensten zoals Adblock Plus , Brave Browser , Opera VPN en NordVPN uw foto’s op bannerformaat zelfs nog minder effectief maken.

Hoewel ze niet perfect zijn, kunnen ze je ernstig verwonden als je alleen de gewone 300 × 250 en 728 × 90 maten gebruikt.

De belangrijkste reden is echter dat je met een of twee beeldformaten niet alles krijgt wat je nodig hebt.

Sommige sites willen kleinere afbeeldingen en anderen willen groter. Sommige gebruikers zullen uw banner-formaat advertenties blokkeren, maar zullen grotere of kleinere variaties missen.

De enige oplossing is om zoveel mogelijk voor te bereiden en te optimaliseren.

Maar er is nog een andere overweging met betrekking tot advertentieformaten waarover u moet beschikken en die betrekking heeft op mobiele apparaten.

Sinds 2013 gebruiken steeds meer sites mobiele Display Netwerk-advertenties. Volgens de huidige statistieken winnen bedrijven ten minste $ 10 miljard aan jaaromzet via mobiele banneradvertenties alleen.

Beeldbron )

Dat is een behoorlijk aanzienlijk deel van het bedrijfsleven en als de trend stabiel blijft, zullen we waarschijnlijk de komende jaren meer groei zien.

Dat betekent dat u bij het maken van uw afbeeldingen rekening moet houden met mobiele apparaten en moet kiezen welke grootte u wilt gebruiken.

Vanaf nu zijn de meest populaire mobiele formaten heel anders dan de afbeeldingen die we in de bovenstaande tabel hebben gezien.

Afbeeldingsgrootte )

Dus alles bij elkaar genomen, zijn er een hoop variabelen in het spel bij het kiezen van een advertentieformaat.

We kunnen op zijn minst overtuigend zeggen dat de grootte die je kiest, belangrijk zal zijn.

Het kan van invloed zijn op waar u uw advertentie plaatst, hoe vaak gebruikers het bekijken en zelfs of het wordt weergegeven in het mobiele Display Netwerk.

De beste Google-advertenties

Om de best presterende Google-banneradvertentieformaten te vinden, hoeven we niet verder te zoeken dan het eigen rapport van Google .

Volgens hun onderzoek zijn er vijf primaire advertentieformaten waarmee u rekening moet houden wanneer u een campagne voor het Display Netwerk uitbouwt.

Als u een beperkte benadering wilt behouden, is het raadzaam om op zijn minst voor deze vijf afbeeldingsformaten te maken:

Beeldbron )

Zoals u kunt zien, zijn deze bannerafbeeldingen niet noodzakelijk allemaal op één plaats.

In dit gedeelte bekijken we ze van dichterbij en zien ze waar ze schijnen, en proberen ze enkele voorbeelden in het wild te benadrukken.

Advertentiegrootte # 1: 300 × 250

Deze afbeeldingsgrootte staat bekend als de “middelgrote rechthoek” -grootte en zoals we eerder zagen, is een van de meest gebruikte banneradvertentieformaten op internet.

Hier is een voorbeeld van Google :

Beeldbron )

Zoals u ziet, is deze relatief compact en neemt niet veel ruimte in beslag in vergelijking met grotere opties zoals de 300 × 600.

Dat maakt deel uit van wat het een gunstige optie maakt voor zo veel uitgevers.

Een ander pluspunt is dat dit type advertentie krijgt meestal ingebed in de tekst, die de mogelijkheid van elimineert banner blindheid .

Dit fenomeen treedt op wanneer gebruikers banners negeren omdat ze denken dat advertenties daar zullen zijn.

Dus beschikbaarheid en plaatsing in de tekst maken dit een uitstekende optie voor veel adverteerders. Als banneradvertenties nieuw voor u zijn, is dit een geweldige plek om te beginnen.

Advertentieformaat # 2: 336 × 280

Ons tweede advertentietype wordt de ‘grote rechthoek’ genoemd.

Deze verscheidenheid aan advertentieafbeeldingen krijgt niet zoveel vertoningen als de vorige, maar heeft nog steeds de neiging om een ​​groot aantal sites en uitgevers te hebben die er graag gebruik van maken.

Hier is een voorbeeld van een die we in de echte wereld hebben gevonden:

Zoals u kunt zien, is het ongeveer even groot als de 300 × 250, maar slechts een beetje groter.

Het maakt het een andere goede optie voor merken die willen dat hun advertentie wordt ingesloten in de tekst van een artikel waar meer ogen het kunnen zien.

Advertentiegrootte # 3: 728 × 90

Dit advertentieformaat wordt het ‘leaderboard’ genoemd, omdat het meestal prominent bovenaan de pagina wordt weergegeven waarop het is gepubliceerd.

Nogmaals, het is een goede keuze voor merken die hun advertentie voor zoveel mogelijk ogen willen hebben.

Hier is nog een blik op hoe Forbes dit advertentieformaat gebruikt:

Volgens Google moet dit type altijd bovenaan de inhoud of op een forumstijl worden geplaatst. Als u het elders op een site ziet, kunt u ervoor kiezen om uw advertentie daar niet te plaatsen.

Advertentiegrootte # 4: 300 × 600

Dit advertentieformaat wordt vaak de “halve pagina” -grootte genoemd, hoewel het niet een hele halve pagina bedekt.

Het doel is om adverteerders wat meer armslag te geven om hun boodschap over te brengen. Naarmate u meer ruimte inneemt, kunt u beter een oog tekenen en een klik krijgen.

Hier is een voorbeeld van een advertentie van 300 x 600 uit een recent Forbes-artikel:

Zoals u kunt zien, staat het prominent tegenover de kopie en de afbeeldingen op de post en krijgt u meer kans om ertegenop te staan.

Als u deze strategisch plaatst, kunt u goede resultaten behalen.

En volgens Google is dit formaat momenteel een van de snelstgroeiende formaten van vertoningen vanwege het vermogen om meer visuele impact te bieden.

Als je je hoed op banneradvertenties hebt opgehangen, kan dit de maat zijn die je nodig hebt.

Advertentiegrootte # 5: 320 × 100

Dit advertentieformaat wordt de ‘grote mobiele banner’ genoemd en ze raden dit aan in plaats van de kortere of langere 320 × 50- of 300 × 250-opties.

Hier is een screenshot van een paar verschillende 320 × 100-banners :

Zoals u kunt zien, passen ze comfortabel op het scherm en nemen niet veel af van hun omgeving. En omdat ze kleiner zijn, vormen ze een uitstekende keuze op elk mobiel apparaat.

Bovendien bieden ze iets meer zichtbaarheid dan de kortere “leaderboard” -afbeeldingen op mobiele apparaten. Alles bij elkaar genomen, kan dit de beste keuze zijn voor mobiele advertenties.

Welke maat moet je gebruiken?

Nu u de verschillende advertentieformaten kent, is de laatste vraag om aan te pakken eenvoudig: welke is het beste?

Het eerlijke antwoord is dat terwijl de algemene statistieken naar de 300 × 250 en 728 × 90 maten wijzen, er nooit een one-size-fits-all antwoord op deze vraag zal zijn.

Er zijn te veel variabelen.

Aangezien advertentie-uitgevers uiteindelijk de grootte van de banneradvertenties op hun site bepalen, moet u dit als de eerste fase van uw planning gebruiken.

Zoek naar sites in uw niche waarin banneradvertenties worden gebruikt en bekijk vervolgens wat ze bieden.

Maar wat nog belangrijker is: niet alleen achterover leunen en uw banneradvertenties onbeheerd laten draaien. Test ze , net zoals een advertentie in het zoeknetwerk van Google.

Beeldbron )

Door verschillende iteraties van uw advertenties te splitsen, kunt u uw klikfrequenties langzaam verbeteren en in de loop van de tijd betere resultaten behalen.

Hoewel advertenties in het Display Netwerk lagere klikfrequenties krijgen dan advertenties in het zoeknetwerk, is er veel meer nadruk op het maken van iets dat visueel aantrekkelijk is.

Dat betekent dat je je tekst moet bewerken, de juiste lettertypen moet kiezen en mogelijk zelfs je afbeelding moet animeren.

En je kunt alles over je afbeeldingen testen. U kunt de afbeeldingsgrootte testen voor de resultaten die het beste bij u passen. Of u kunt de kopie testen om er zeker van te zijn dat u de aandacht van uw publiek trekt.

U kunt zelfs de kleur van uw advertentie testen op basis van het type emotie dat u van uw kijker probeert te wekken.

Beeldbron )

Kortom, je kunt en moet elk deel van je afbeelding testen. Het is de enige manier om echt te verbeteren en de beste beslissing te nemen over uw advertentie op de lange termijn.

Het is ook een goed idee om te proberen uw afbeelding in zoveel formaten te maken als u redelijkerwijs kunt.

Hoewel dat klinkt als een irritante boondoggle, is er een tamelijk goede reden voor het bekend als stretching .

Uitrekken is wanneer Google een afbeelding van één grootte neemt en vergroot of verdicht tot een ander afbeeldingsblok.

In de onderstaande afbeelding neemt Google bijvoorbeeld een afbeelding van 160 × 600 en wordt deze uitgebreid tot een advertentie van 300 × 600. Het eindresultaat betekent dat er geen lege ruimte is, maar dat de advertentie niet exact overeenkomt met wat het moederbedrijf wilde weergeven:

Beeldbron )

En de resultaten kunnen veel slechter zijn dan het gegeven voorbeeld. Als u gezichten of afbeeldingen hebt die het niet goed doen als ze uitgerekt worden, kan dit een vernederende fout zijn.

Helaas is er geen manier om dit volledig te weigeren. Het kan elk van uw advertenties overkomen, wat geen goede zaak is.

De enige oplossing is om te proberen zoveel mogelijk advertentieformaten te maken, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw advertentie er altijd goed uitziet, ongeacht waar deze wordt weergegeven.

En houd er rekening mee dat deze afbeeldingsformaten niet altijd hetzelfde zijn als uw advertentie-afbeeldingen voor sociale media .

Zorg ervoor dat u niet lui wordt en ga ervan uit dat uw Facebook-advertenties perfect werken in het Display Netwerk.

Het is ook een goed idee om te overwegen hoe u uw mobiele banneradvertenties ook optimaliseert. Onderzoek heeft aangetoond dat het plaatsen van advertenties op mobiele apparaten een grote invloed heeft op de manier waarop het algemene bericht wordt ontvangen.

Hoewel dit grotendeels aan de uitgever is om deze advertenties te plaatsen, kunt u de sites beheren waarop uw advertenties zijn getarget. Dit betekent dat u slecht geoptimaliseerde mobiele advertentieplaatsingen kunt voorkomen en kunt kiezen voor een website die beter aan uw behoeften voldoet.

Goede inhoud en een goed ontwerp moeten toch samenwerken .

En misschien wel het belangrijkste dat u kunt doen, is op de hoogte blijven van het nieuws van Google-advertenties.

Met elk jaar wil Google zijn advertentieplatform graag aanpassen en verbeteren om een ​​betere ervaring te bieden voor zowel merken als gebruikers. Bekend blijven kan betekenen het verschil tussen een succesvolle advertentie en een advertentie die flopt.

Conclusie

Hoewel het instellen van uw advertenties een lastig, vervelend proces kan zijn, moet u niet overvallen worden door de verkeerde afbeelding in uw banneradvertentie te plaatsen.

Dat kan genant zijn, tot minder klikken leiden en uw merk onprofessioneel maken.

En de grootte doet ertoe. Het is belangrijk voor vertoningen, klikken en op mobiele apparaten.

Je kunt niet zomaar één afbeelding maken en hopen dat het voor alles werkt.

U moet de aanbevolen afbeeldingsformaten verzilveren als u wilt slagen. Hoewel ze geen enkele klik garanderen, zorgen ze ervoor dat uw advertentie er beter uitziet en beter presteert op de pagina.

Maar stop niet gewoon met de aanbevelingen. Er zijn tientallen advertentieformaten beschikbaar en het kan nuttig zijn om met ze allemaal te experimenteren.

En stop niet alleen met maten. Vergeet niet om rond te spelen met kopie, kleur en al het andere ook.

Wanneer u dit allemaal bij elkaar heeft gezet, heeft u een banneradvertentie die duizenden vertoningen genereert en een geoptimaliseerde klikfrequentie heeft.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format