Zoek uw naam: 10 bedrijfsnaamgeneratoren om u te helpen bij het maken van uw merk - DeLaatbusiness

Zoek uw naam: 10 bedrijfsnaamgeneratoren om u te helpen bij het maken van uw merk

5 min


138
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als het gaat om het starten van een e-commerce bedrijf , is het kiezen van een goede naam voor uw online winkel een cruciale eerste stap naar het opbouwen van een gedenkwaardig en winstgevend merk.

Maar het bedenken van pakkende, betekenisvolle ideeën kan een uitdaging zijn, en het voelt vaak alsof alle goede namen al zijn gebruikt.

Om u te helpen die perfecte naam te vinden, hebben we deze lijst met bedrijfsgeneratorhulpmiddelen samengesteld om ervoor te zorgen dat uw merk op de juiste manier uitstapt, plus vijf brainstormingsstrategieën om uw creatieve sappen te laten stromen.

Inhoudsopgave

 

 

 

Tools om pakkende bedrijfsnamen te genereren

 1. De bedrijfsnaamgenerator van Shopify
 2. Namelix
 3. De bedrijfsnaamgenerator van Oberlo
 4. Wordoid
 5. Dot-o-mator
 6. NameStation
 7. Domein hole
 8. Bustaname
 9. Domainr
 10. Onmogelijkheid!

 

1. De bedrijfsnaamgenerator van Shopify

De bedrijfsnaamgenerator van Shopify is een gratis tool die een onderwerp of trefwoord automatisch combineert met andere woorden en modifiers om een ​​lijst met potentiële bedrijfsnamen te genereren.

Het is de perfecte tool als je op zoek bent naar een beetje creatieve inspiratie.

2. Namelix

Namelix is een handige website die je bedrijfsnaam en logo-ideeën geeft. U voert een trefwoord of meerdere trefwoorden in, en Namelix zal soortgelijke woorden gebruiken om een ​​lijst met ideeën te genereren. Het geeft ook aan of het domein te koop is.

In het bovenstaande voorbeeld heb ik ervoor gekozen om bedrijfsnaamideeën te zoeken met betrekking tot ‘juwelen’, ‘edelstenen’, ‘stenen’ en ‘diamanten’. Als u een juwelenbedrijf zou beginnen , zou dit een goed startpunt zijn om te kiezen een naam en koop een gedaan-voor-u-logo.

3. De bedrijfsnaamgenerator van Oberlo

De bedrijfsnaamgenerator van Oberlo is een gratis bron die u kunt gebruiken om de perfecte naam voor uw project of bedrijf te vinden. Voer een woord in dat u in uw bedrijfsnaam wilt opnemen en de tool spuugt een lijst met variaties uit om te bladeren.

4. Wordoid

Wordoid is een ‘intelligent benaminghulpprogramma’ dat u een lijst met uitvinderwoorden bezorgt die ‘er goed uitzien en zich geweldig voelen’. Als u op zoek bent naar een creatieve naam die merkbaar is, maar niet noodzakelijk een echt woord is, dan vindt u deze tool nuttig.

U kunt een volledig willekeurige lijst met woorden genereren of u kunt een hoofdsleutelwoord invoeren en hun tool zal dit in een ‘woordvorm’ veranderen.

5. Dot-o-mator

U kunt Dot-o-mator gebruiken om naar beschikbare domeinnamen te zoeken. Om het te gebruiken, kies een categorie voor het begin en het einde van de domeinnaam.

Je kunt kiezen uit begincategorieën zoals Behendig, Helder en Kleurrijk, terwijl de eindcategorieën Dieren, Boten en Ruimte omvatten. Dot-o-mator somt vervolgens een aantal woorden op die in elke categorie passen. Klik op “combineren” en u ziet een hele lijst met beschikbare domeinnamen die zijngemaakt door de woorden bij elkaar te voegen . Als u een naam ziet die u bevalt, kunt u deze opslaan in uw “scratchbox” en blijven zoeken.

6. NameStation

NameStation is een ideeënhulpmiddel voor domeinnamen dat op basis van uw zoekcriteria zoekinstructies, zoekwoordsuggesties en naamvariaties biedt. Voer een zoekopdracht uit en NameStation genereert een lijst met voorgestelde (en beschikbare) domeinnamen. U kunt uw hoofdsleutelwoord invoeren en dieper graven met uw eigen secundaire trefwoorden en suggesties van NameStation.

7. Domeingat

Domain Hole biedt een reeks benamingstools om bedrijfsnaamideeën te gebruiken en te genereren:

 • Domain Name Generator : Vind willekeurige, unieke, merkbare en uit te spreken domeinnamen.
 • Brainstormer : voer een trefwoord in en Domain Hole zal een lijst met resultaten weergeven, waaronder populaire TLD’s, variaties, beschikbaarheid van domeinen en hacks voor het omzeilen van instanties waarin het domein niet beschikbaar is.
 • Naam Spinner : combineer uw zoekwoord met honderden woorden om ideeën voor uw domeinnaam op te halen.
 • Directe beschikbaarheidscheck : weet u al wat u uw bedrijf wilt noemen? Zoek uit of de domeinnaam beschikbaar is, en vergelijkbare variaties.
 • Controle van de volledige beschikbaarheid : dit is een uitgebreidere controle dan de onmiddellijke beschikbaarheidscheck en omvat meer TLD’s en variaties.

8. Bustaname

Met Bustaname kunt u snel zoeken naar beschikbare domeinnamen door zoekwoorden te combineren. Voer enkele ideeën in en Bustaname somt verschillende combinaties van bedrijfsnaamideeën op. U kunt de tool ook gebruiken om de beschikbaarheid van het domein te controleren.

9. Domainr

Verken de volledige domeinnaamruimte voorbij de voor de hand liggende .com, .net en .org en ontdek nieuwe en interessante domeinnamen met Domainr . Het logt anoniem zoekopdrachten en tracks meer dan 1.700 top-level domeinen en meer dan 1.300 generieke TLD’s, registreerbaar bij een van de 219 geaccrediteerde registrars. Als u op zoek bent naar een kort domein, is dit een bijzonder goed hulpmiddel.

10. Onmogelijkheid!

Onmogelijkheid! is een eenvoudige domeinnaamgenerator. Zo werkt het: u voert een trefwoord in en geeft aan Impossibility! als je een adjectief, werkwoord of zelfstandig naamwoord (kies uit vier, vijf of zes letters als je bezorgd bent over de lengte) toegevoegd aan je zoekwoord. Onmogelijkheid! voegt nieuwe woorden toe aan het begin of het einde van uw trefwoord in een lijst met niet-geregistreerde domeinnamen.

Brainstormingsstrategieën voor het vinden van bedrijfsnamen

Generatoren voor bedrijfsnamen zijn ideaal om als vertrekpunt te gebruiken als u geen ideeën heeft of als u een creatief blok hebt geraakt. Vergeet niet dat dit niet de enige plek is om ideeën te vinden; er zijn andere plaatsen om inspiratie uit te halen in je dagelijks leven.

Hier volgen enkele tips voor brainstormen om uw bedrijfsnaam te vinden:

 1. Onderzoek wat er al is. Dit zal u niet alleen helpen begrijpen wat NIET beschikbaar is, maar u kunt ook een lijst maken van de bedrijfsnamen die u wilt zien als dat uw ideeën oproept. Bekijk uw concurrentie en blader door marktplaatsen zoals Exchange .
 2. Denk buiten de doos. Een van de belangrijkste regels bij het brainstormen is dat er geen slecht idee is. Het is prima om gekke namen te bedenken, omdat je nooit weet welke haalbare ideeën eruit kunnen komen. Als je groot begint, heb je meer om mee te werken als je later de focus verkleint.
 3. Rekruut hulp. Brainstormen is een creatief proces dat zowel onafhankelijk als met andere mensen kan worden gedaan. Misschien heb je al een team van medewerkers waarop je kunt inhuren voor je volgende onderneming, of je kunt vrienden en familie vragen hun tijd en ideeën te doneren in een leuke brainstormsessie.
 4. Organiseer en herzie uw ideeën. Als je eenmaal heel veel ideeën hebt bedacht, moet je teruggaan en ze doorzoeken om de beste kanshebbers te vinden. Wanneer u uw ideeën opsomt, kunt u overwegen ze te organiseren met behulp van woordbanken of ze te categoriseren op basis van het thema. Dit zou ook kunnen helpen nieuwe ideeën op te doen na de brainstorm.
 5. Test je naam. Maak gebruik van een focusgroep die representatief is voor uw doelmarkt, vraag vrienden en familie (in het ideale geval degenen die u niet hebben geholpen met brainstormen) en bekijk lokale klanten om te zien welke naamideeën het meest resoneren.

Memorabele namen vereisen uw unieke inbreng

Onthoud dat deze bedrijfsnaamgeneratoren in de eerste plaats geweldige hulpmiddelen zijn, maar geen vervanging voor intuïtie, smaak en creativiteit – de menselijke aanraking. Gebruik deze tools eerder om inspiratie op te doen voor uw eigen ideeën en om af te bouwen van wat de generators u te bieden hebben.

 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format