10 Cruciale elementen van Facebook-advertenties bestemmingspagina's (landingpagina's) - DeLaatbusiness

10 Cruciale elementen van Facebook-advertenties bestemmingspagina’s (landingpagina’s)

9 min


142
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Facebook-reclame is als het verkopen van ambachtelijke koffie.

Eerst moet je mensen naar je koffiewinkel brengen. Vervolgens moet je indruk op ze maken met de geur van vers gebrande koffiebonen om ze te overtuigen iets te kopen.

Evenzo is het voor Facebook-advertenties alleen een uitdaging om ervoor te zorgen dat mensen naar uw bestemmingspagina komen.

Als iemand op uw bestemmingspagina belandt, moeten ze nog steeds overtuigd zijn van de geweldige functies, het ontwerp en de voordelen van uw product.

10 Cruciale elementen van Facebook-advertenties bestemmingspagina's

Als uw advertentiecampagne een gemiddelde klikfrequentie van 8% heeft (wat behoorlijk hoog is), maar slechts 12% van die mensen converteren op uw bestemmingspagina, is de werkelijke conversieratio van uw campagne 0,96%.

Wat ons leidt tot de vraag: is de conversieratio van uw bestemmingspagina te laag?

Maak je geen zorgen. We hebben!

Vervolgens vind je tien bestemmingspagina-elementen van Facebook-advertenties samen met de praktische tips .

Voor degenen die geen geduld hebben, hier staan ​​alle cruciale bestemmingspagina-elementen op de Facebook-advertenties vermeld (klik op elk van hen om naar de alinea te springen):

 1. Onweerstaanbare UVP (unieke waarde aanbieding)
 2. Moet klikken op call-to-action-knoppen
 3. Uitstekende copywriting
 4. Zeer relevante afbeeldingen
 5. Korte en zoete opt-in-formulieren
 6. Ongeëvenaarde stroom
 7. Klantengetuigenissen
 8. Overtuigend sociaal bewijs
 9. Handige livechat
 10. Perfecte mobiele ervaring


1. Onweerstaanbare UVP (unieke waarde aanbieding)

Waarom zou iemand op uw advertentie klikken?

Het komt niet door het perfecte ontwerp of de mooie bewoording. Het is vanwege het tastbare voordeel en de waarde die u biedt.

Mensen geven zelden om de functies van uw product, zelfs als u het als uw belangrijkste voordeel ten opzichte van de concurrentie beschouwt. Mensen die op uw website terechtkomen, willen weten wat hen te bieden heeft .

Neem bijvoorbeeld een kijkje op de Unbounce- website. Hun unieke waardepropositie belooft een overtuigend voordeel (Get More Conversions), en verklaart ook hot om de resultaten te bereiken.

ontkoppelen voorbeeld van bestemmingspagina

Denk altijd na wat het belangrijkste voordeel voor uw klant is. Nog beter als u meerdere voordelen kunt combineren en uw UVP meteen aan het begin van uw bestemmingspagina kunt plaatsen waar deze het meest zichtbaar is.

Hier is nog een voorbeeld van Holini . Hoewel de UVP iets te lang is om de korte aandachtsspanne van mensen bij te houden, levert dit een grote belofte op.

holini facebook ad landing page

Hoe u een goede propositie voor de bestemmingspagina schrijft:

 • Onthoud dat het om de klant gaat, niet om uw product
 • Denk aan het belangrijkste voordeel van uw product voor de klant
 • Gebruik een actiewerkwoord om het voordeel te beschrijven (doen, krijgen, winnen, verbeteren, etc.)
 • Combineer meerdere voordelen in één UVP
 • Leg uit hoe de klant het voordeel van uw product zal bereiken

Tip: Maak niet de fout om één ding in uw Facebook-advertentie te beloven, maar sla de waardepropositie niet consistent op de bestemmingspagina.


2. Klik-call-to-action-knoppen die moeten klikken

Wat als een prospect super enthousiast is over het kopen van uw product, maar er is geen call-to-action-knop in zicht?

Ze zullen uw bestemmingspagina waarschijnlijk verlaten zonder te converteren.

Het is uw taak als marketeer om ervoor te zorgen dat er relevante call-to-actions zijn op uw bestemmingspagina.

Een van de belangrijkste regels van CTA-knoppen is deze: hoe meer de call-to-action wordt vergeleken, hoe meer aandacht wordt getrokken (en nieuwe leads). Het is bewezen dat meer contrasterende CTA’s voor bestemmingspagina’s leiden tot hogere succespercentages.

De lichtblauwe CTA van MailChimp bijvoorbeeld, staat in perfect contrast met de oranje achtergrond, waardoor het gemakkelijk merkbaar is.

MailChimp cta voorbeeld

Een andere beste praktijk is om actiewoorden op te nemen, bijvoorbeeld Get, Do, Start, Claim, etc. in uw call-to-action.

Het leadformulier onderaan de landingspagina van Scoro stelt bezoekers in staat om hun naam en e-mailadres in te vullen voordat ze op de CTA klikken. Bovendien kan het een goed idee zijn om een ​​korte tekst op te nemen waarin mogelijke problemen worden behandeld (het is 100% gratis om te beginnen).

Scoro oproep tot actie

Hoe CTA’s voor clickter-bestemmingspagina’s te maken:

 • Zorg ervoor dat de kleur van de CTA in contrast staat met de achtergrond
 • Gebruik actiewerkwoorden (Get, Start, Sign Up, etc.)
 • Plaats de CTA’s op uw bestemmingspagina om snel toegankelijk te zijn


3. Uitstekende copywriting

Er zijn zoveel manieren om het kopiëren van uw bestemmingspagina in de war te sturen. Te veel tekst, te weinig tekst, irrelevante tekst … Dit zijn slechts enkele van de fouten op de bestemmingspagina die u kunt maken.

Houd bij het schrijven van de kopie van de bestemmingspagina rekening met deze regel: neem alleen de stukjes informatie op die bijdragen aan de conversie en laat alle onbelangrijke dingen weg.

De kopie van uw bestemmingspagina moet de intentie van de bezoeker weerspiegelen. Als iemand op uw site terechtkomt nadat u op een Facebook-advertentie heeft geklikt die Chocolate-Caramel Latte heeft beloofd, kunt u ze beter Chocolate-Caramel Latte geven, geen Americano.

U wilt immers geen potentiële klant teleurstellen.

 

Volgens Unbounce moet u de best practices voor bestemmingspagina’s voor bestemmingspagina’s volgen:

 • Verstrek Return on Time Invested
 • Verkoop het product niet alleen. Verkoop de pagina
 • Vermijd pestwoorden
 • Voeg voldoende pauzes in


4. Zeer relevante afbeeldingen

Als je eerder hebt gewerkt met bestemmingspagina’s, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van het hero-shot, de belangrijkste afbeelding op je website.

U moet echter evenveel aandacht besteden aan andere afbeeldingen op uw bestemmingspagina, of het nu productfoto’s zijn of afbeeldingen van tevreden klanten. Elke afbeelding moet van hoge kwaliteit zijn en, zoals elk woord op uw website, bijdragen aan de uiteindelijke conversie.

De afbeeldingen op uw bestemmingspagina kunnen een visuele oplossing bieden voor het probleem van uw klant of uitleggen hoe uw product eruit ziet en aanvoelt.

Het merk Living Proof voor haarverzorgingsproducten heeft bijvoorbeeld afbeeldingen van mooie modellen gebruikt om te laten zien hoe hun producten helpen om uw haar glad en glanzend te maken.

voorbeeld van een levende proef landingspagina
Volg deze praktische tips voor het maken van winnende landingspagina’s van Facebook-advertenties:

 • Zorg ervoor dat de afbeeldingen overeenkomen met uw waardeaanbod
 • Gebruik alleen afbeeldingen van hoge kwaliteit
 • Voeg een foto van uw product toe
 • Gebruik afbeeldingen die vergelijkbaar zijn met uw advertentieontwerp

Lees meer:  8 authentieke manieren om uw Facebook-advertenties op één lijn te brengen met uw merkontwerp


5. Korte en zoete opt-in-formulieren

Na uw landingpagina zijn bezoekers ervan overtuigd dat uw product de beste in de markt is, het is tijd om ze om te zetten in klanten.

Om van een bezoeker een klant of prospect te maken, heb je een aanmeldingsformulier nodig.

U kunt het aanmeldingsformulier rechtstreeks op uw bestemmingspagina opnemen of mensen naar een nieuwe pagina zoals Autopilot leiden :

voorbeeld stuurautomaatlood
Vraagt ​​u zich af hoeveel vragen moet u vragen in de opt-in vorm?

Nou … Het is een lastige vraag. Bij het stellen van te veel vragen kom je het gevaar tegen om potentiële klanten weg te jagen. Als u echter alleen de naam en het e-mailadres van een persoon vraagt, krijgt u waarschijnlijk veel gediskwalificeerde leads.

Een goede oplossing zou kunnen zijn dat A / B meerdere opt-in-formulieren test om te zien wat voor uw klanten werkt.

Als vuistregel kun je alleen de informatie vragen die je echt nodig hebt om je leads te kwalificeren en de klantervaring te personaliseren.


6. Ongestoorde stroom

Hoewel dit niet noodzakelijk een element van de bestemmingspagina is , is een duidelijke stroom van tekst en afbeeldingen cruciaal voor succes.

Wat we bedoelen met ongestoorde stroom is dat bij het lezen van uw bestemmingspagina van boven naar beneden van de pagina, elke nieuwe paragraaf logisch gekoppeld moet worden aan de vorige alinea.

Als de kop van uw landingspagina bijvoorbeeld ‘Beste lattes in NYC’ zegt en in de volgende alinea nog steeds over espresso’s gaat praten, raakt de lezer mogelijk in verwarring en verlaat hij uw site. Als de tweede alinea echter blijft uitleggen hoe uw lattes echt de beste zijn, levert u een vloeiendere en memorabele boodschap op.

De landingspagina van Hootsuite wordt bijvoorbeeld geopend met de kop “Beheer al uw sociale mediamarketing op één plaats” …

hootsuite landing pagina 1
En het blijft de voordelen van het product uitleggen in de volgende paragrafen.

hootsuite landing page 2
Wanneer u Facebook-bestemmingspagina’s maakt, probeert u het bericht op de hele pagina consistent te houden. Dezelfde regel is ook van toepassing op afbeeldingen. Elke afbeelding moet relevant zijn voor de bijbehorende kopie van de bestemmingspagina.


7. Getuigenissen van klanten

Volgens een enquête zegt 90% van de klanten dat ze aanzienlijk worden beïnvloed door online beoordelingen bij het kopen van producten of diensten, en 86% zegt dat hun aankoopbeslissingen worden beïnvloed door negatieve online reviews.

Wanneer mensen overwegen om uw product te kopen, willen ze graag bewijzen dat het goed is.

Het opnemen van verschillende klantreacties op uw bestemmingspagina kan een grote bijdrage leveren aan het vergroten van het vertrouwen, wat resulteert in hogere succespercentages.

Basecamp heeft bijvoorbeeld onlangs hun startpagina opnieuw ontworpen met opvallende getuigenissen van tevreden klanten.

basecamp landingspagina voorbeeld
Tip: Het benadrukken van getuigenissen van mensen die werken met bekende merken helpt het effect van uw getuigenis op de lezer te vergroten.

Er is geen gouden regel over waar u de testimonials kunt plaatsen – u kunt zowel plaatsingen op de bovenkant van de pagina als onder de pagina testen om te zien wat werkt.


8. Aanvullende sociale bewijzen

In de wereld van vandaag, veel producten zijn zeer vergelijkbaar met elkaar in termen van functies. Wat onderscheidt van succesvolle producten van anderen is de branding en klantervaring.

Hoe meer sociale zekerheid u toevoegt aan uw bestemmingspagina, des te meer mensen u zullen vertrouwen.

Testimonials werken vaak vanwege het halo-effect – wanneer een populair tijdschrift je product prijst, zullen mensen je voor een kort moment associëren met de publicatie.

De productpagina van VWO bevat bijvoorbeeld een lijst met uitgeverslogo’s om te laten zien dat ze in veel belangrijke zakelijke en technische tijdschriften zijn opgenomen.

Voorbeeld van een bestemmingspagina
Bovendien heeft VWO andere indrukwekkende cijfers op hun website opgenomen:

 • Gemiddelde responstijd
 • Aantal bezoekers
 • Aantal aangemaakte campagnes
 • Uptime van servers
 • Aantal klanten

Al deze nummers dienen als sociaal bewijs en overtuigen de bezoeker dat ze de juiste keuze maken door zich aan te melden voor een gratis proefperiode.


9. Handige live chat

Er is een nieuwe trend die merken helpt extra deals te sluiten. Het wordt de live chat genoemd.

Livechat is een pop-up die voornamelijk in de rechterbenedenhoek van een webpagina wordt geplaatst. Het wordt gebruikt om de bezoeker van de website te begroeten en om een ​​gelegenheid te bieden om snelle vragen aan de verkoper te stellen.

Je hebt waarschijnlijk de live chatboxen opgemerkt tijdens het browsen op verschillende sites, hier is een voorbeeld van Intercom :

intercom chatbox

Intercom is ook het bedrijf dat de beste live chatsoftware op de markt levert. U wed dat zij alle best practices kennen!

intercom chatbox 2

Live chatboxen kunnen een krachtig hulpmiddel zijn wanneer ze op meesterlijke wijze worden gebruikt. Gebruik het generieke “Hallo” -bericht niet. Probeer in plaats daarvan uw live chatboxteksten relevant te maken voor de pagina die de persoon momenteel bekijkt.

Bovendien, een timer gebruiken om de chatbox pop-up na de persoon verbleef enige tijd op uw landing page. Op deze manier zult u niet meteen hun aandacht wegtrekken van uw aanbod.


10. Perfecte mobiele ervaring

Mobiele advertenties vormden in het vierde kwartaal van 2016 80% van de advertentie-inkomsten van Facebook .

Veel merken worstelen echter nog steeds met het belang van mobiele bestemmingspagina-ervaring.

Wat op een desktop werkt, werkt mogelijk niet op mobiele apparaten en omgekeerd. Daarom moet u extra inspanningen leveren om uw bestemmingspagina’s voor mobiel te optimaliseren, niet alleen voor desktops.

Bijvoorbeeld, Slack mobiele-specifieke landing page ‘s helpt gebruikers om een verloren wachtwoord snel te herstellen en krijgen een handige login link voor toekomstige logins.

Slack mobiele bestemmingspagina
Mobiele bestemmingspagina’s moeten minder tekst bevatten dan desktopsites en sneller ter zake komen. Het is misschien de moeite waard om afzonderlijke bestemmingspagina’s van Facebook-campagnes te maken voor plaatsing op mobiele en desktopadvertenties.

Snelle samenvatting

Houd bij het maken van bestemmingspagina’s van Facebook-advertenties rekening met de praktische tips en zorg ervoor dat uw aanbiedingen op één lijn liggen met uw advertenties en website.

Hier is een snel overzicht van alles wat in het artikel wordt besproken:

 1. Onweerstaanbare unieke waarde-aanbieding – maak duidelijk hoe uw product de klant ten goede komt
 2. Klik-call-to-action-knoppen die u moet klikken – houd uw CTA-knoppen in een contrasterende en bruikbare vorm
 3. Uitstekende copywriting – neem alleen tekst en informatie op die bijdragen aan de conversie
 4. Zeer relevante afbeeldingen – gebruik hoogwaardige foto’s van uw product of het voordeel van het gebruik van uw product
 5. Korte en zoete opt-in-formulieren – houd uw opt-in-formulieren minimaal of maak langere formulieren om alle nieuwe leads te kwalificeren
 6. Ongeëvenaarde stroom – houd uw berichten consistent en gemakkelijk te volgen
 7. Getuigenissen van klanten – bevatten getuigenissen van tevreden klanten en andere bekende merken
 8. Overtuigend sociaal bewijs – neem de logo’s op van tijdschriften die over uw product hebben geschreven om de geloofwaardigheid te vergroten
 9. Handige livechat – pas de livechat toe om te communiceren met websitebezoekers en verhoog de conversieratio
 10. Perfecte mobiele ervaring – vergeet niet om uw bestemmingspagina voor mobiele bezoekers te optimaliseren

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format