10 Facebook Advertentie fouten die mensen maken (en hoe deze op te lossen) - DeLaatbusiness

10 Facebook Advertentie fouten die mensen maken (en hoe deze op te lossen)

13 min


132
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Cookies zijn goed. Cookie-cutter is dat niet.

Geen twee platforms zijn hetzelfde. Dus geen twee strategieën zullen hetzelfde werken.

Facebook heeft bijvoorbeeld niet dezelfde moordende bedoeling als AdWords . Wat alles verandert. U kunt bezoekers niet op dezelfde manier converteren. U kunt dus op dezelfde manier geen advertenties maken.

Facebook-advertenties weergeven zonder dit verschil aan te pakken, kan averechts werken.

Het zal je leiden naar beslissingen die er goed uit zien aan het oppervlak.

Maar in werkelijkheid saboteer je je eigen inspanningen in een kanaal waar klanten zich heel anders gedragen. Omdat hun verwachtingen ook compleet anders zijn.

Ontdek waarom dat een recept is voor een ramp. Lees 10 fouten die het veroorzaakt en hoe je ze allemaal kunt oplossen.

1. Verwacht dat Facebook zich als Adwords converteert

U heeft AdWords naar beneden.

De campagne biedt perfecte matchbezoektemp . SKAGs op punt. Conversies beginnen vrij te stromen. Dus je bestuurt + C / Control + V die strategie op Facebook.

Aaaaaaand nothing.

Resultaten komen tot stilstand. Uw kosten worden alleen maar erger. En dus nu: ” Facebook-advertenties werken niet. 

Behalve, natuurlijk, ze doen. Je doet het gewoon niet goed.

Nergens anders in de wereld zoeken, klikken en kopen mensen zoals AdWords. Er is een reden waarom het meer dan $ 75 miljard (met een B) voor Google binnenhaalt. Van alle gekke dingen die ze doen, is dat nog steeds verantwoordelijk voor de overgrote meerderheid van hun inkomsten.

De intentie die mensen laten zien op AdWords, maakt het tot een reclamegoudmijn. Wat, zelfs tegen de huidige prijs, nog steeds een enorme kans is.

Helaas heb je die intentie niet op Facebook. In feite heb je meestal het tegenovergestelde. Mensen gaan naar Facebook om de komende tien minuten GEEN beslissingen te nemen (behalve nog iets uitstellen voordat ze die TPS-formulieren invullen).

In dit scenario maakt Facebook op PPC misschien nog meer uit.

Dat betekent dat je op Facebook niet naar het einde van de trechter kunt springen en al diegenen op kunt tikken die koopintentie tonen. Omdat er grotendeels geen koopintentie is.

In plaats daarvan moet u de gehele verkooptrechter binnen Facebook opnieuw maken.

Dat betekent de top van de trechtercampagnes om u te helpen een nieuw publiek op te bouwen. We hebben het over inhoudscampagnes, zodat u mensen terug naar uw site kunt halen en ze kunt volgen met een pixel voor retargeting .

U hebt nu een geëngageerde doelgroep om gerichte aanbiedingen voor eBooks, webinars, checklists, gratis proefversies en alle andere klassieke middenaanbiedingen van de trechter te verzenden.

Targeting is de grootste factor in het succes van Facebook-advertenties (of het ontbreken daarvan). Dus, je moet de basis leggen, ten eerste, het opbouwen van aangepaste doelgroepenwaar je later op terug kunt komen om uiteindelijk je producten en diensten te promoten.

2. Publiek + aanbod komt niet overeen

De nieuwe doelgroepen die je in Facebook bouwt, voegen complexiteit toe (alsof het nog niet moeilijk genoeg was).

Je probeert nu nieuwe aandacht te genereren, bestaande mensen te koesteren en degenen die er klaar voor zijn te converteren, waardoor je nog meer problemen krijgt.

Omdat er in de eerste plaats twee factoren zijn die conversies op Facebook dicteren:

 1. Het publiek dat je target
 2. De aanbieding die u gebruikt

Krijg die twee ingrediënten verkeerd, en je hebt een zooitje in handen.

AdEspresso voerde een test uit toen Facebook zijn Relevance Score voor het eerst introduceerde.

Ze namen dezelfde campagne met dezelfde advertentie en voerden deze uit naar twee verschillende doelgroepen.

De ene was ‘goed getarget’ (met een aangepast publiek van bezoekers uit het verleden), terwijl de andere een generieke, ‘slecht getargete’ was.

De eerste deed het goed en bracht 1.103 klikken binnen met een CPC van slechts $ 0.03.

De andere? Slechts 278 klikken voor een CPC van $ 0,142. Dat is ongeveer 373% meer per klik volgens een handige kleine online calculator.

Allemaal vanwege de doelgroepgerichtheid.

Een paar jaar geleden analyseerde Larry Kim meer dan $ 3 miljard aan advertentie-uitgaven om erachter te komen wat de best converterende AdWords-campagnes van de rest scheidde.

Het was geen A / B-test. Het was geen eenvoudige knopkleurverandering. In plaats daarvan was de grootste factor de aanbieding die ze gebruikten .

TL; DR? Facebook advertentiesucces = de juiste aanbieding + de juiste doelgroep.

Dat komt neer op het begrijpen van de juiste ‘ temperatuur ‘ van elk en in welke fase ze zich in de verkooptrechter bevinden :

 • Bovenaan de verkooptrechter. Dit zijn gebruikers die nog nooit van uw bedrijf hebben gehoord. Niet alleen zou het tonen van een “Buy Now!” -Advertentie in deze fase van het spel ongepast zijn, maar het zou zelfs een bedreiging lijken en hen afschrikken. Het is net een grapje over het ontmoeten van iemand die nieuw is in een bar en hen vragen om meteen met je te trouwen, wat natuurlijk de andere persoon zou sturen om dekking te zoeken. Geef ze in plaats daarvan eerst de kans om u te leren kennen door hen inhoudelijke aanbiedingen te laten zien, zoals blogposts, white papers, video’s of podcasts.
 • Midden van de trechter. Dit zijn de mensen die op uw website zijn geweest of op Facebook met u hebben gereageerd. Ze weten wie je bent. Ze weten waar je over praat. Maar kan niet zeker zijn van wat je doet. Of ze zijn er nog niet van overtuigd dat je de juiste man (of vrouw) bent voor de baan. In deze fase zijn ze klaar voor items met een laag aantal tickets, zoals softwareproeven, consulten, goedkope aankopen en webinars.
 • Klaar om te kopen. Dit zijn gebruikers die eerder van u hebben gekocht of ‘hun hand hebben opgeheven’ door zich aan te melden voor een consult of promotie. Ze zijn klaar om te gaan. En eindelijk klaar voor die mooie, nieuwe “Nu kopen!” -Graphics die je hebt willen promoten.

3. Overmatig vertrouwen op interessebepaling

We hebben zojuist geleerd hoe aangepaste doelgroepen de neiging hebben het meest te converteren, op zijn minst.

Het is net als retargeting op steroïden, waarbij u exact kunt aangeven wat iemand wil, wanneer zij het willen, op basis van hun eerdere gedrag (zoals het toevoegen van een product aan hun kaarten op uw site).

Daarom is de gemiddelde klikfrequentie voor retargeting-advertenties 10X die van normale display-advertenties .

Het probleem is natuurlijk dat je geen aangepaste doelgroepen kunt gebruiken aan de ‘bovenkant van de trechter’ wanneer je nieuwe mensen aanspreekt.

Hier moet u meestal op interesses gebaseerde targeting gebruiken om deze mensen te vinden. Dus je laat een paar andere Facebook-pagina’s zien die deze mensen kunnen volgen. Of u selecteert hun functie en branche.

Maar dat laat nog veel te wensen over.

Probeer zo mogelijk zo snel mogelijk een aangepast publiek op te bouwen. U kunt bijvoorbeeld een nieuwe doelgroep off video views maken voor letterlijk pence per weergave .

Dat betekent dat een twintig plek in de komende minuten meer dan 1000 keer bekeken kan worden.

Natuurlijk zul je op een gegeven moment altijd gedwongen worden om op interesses gebaseerde targeting te gebruiken (of je het nu leuk vindt of niet).

Het goede nieuws is echter dat je deze generieke doelgroepen verder kunt verfijnen met rentekoppelingen en uitsluitingen .

Dit is hoe het werkt.

Selecteer twee algemene interesses, zoals Adidas en Nike, en je krijgt een enorm publiek dat een van beide leuk vindt.

Maar selecteer ‘All of These’ en je krijgt een klein deel van dat publiek dat BEIDE waardeert.

Dat is echter niet alles. U kunt ook interesses selecteren om uit te sluiten. Stel dat u een makelaar bent en nieuwe potentiële kopers wilt vinden.

Dus begin je met een lokale communitypagina en een geografisch gebied om je te helpen de buurt te isoleren die je zoekt. Maar dat is nog steeds een groot, generiek publiek.

Misschien wilt u bepaalde soorten mensen uitsluiten, zoals andere makelaars bijvoorbeeld, die u nooit zullen kopen. Selecteer deze interesses, maar dan Geen van de bovenstaande .

Het gebruik van kruispunten en soortgelijke uitsluitingen hebben ook een bijkomend voordeel.

Het helpt je om een ​​anders enorm publiek kleiner te maken door interesses en uitsluitingen toe te voegen of af te trekken, om je te vestigen op een die de perfecte grootte heeft.

4. Publiek is te groot (of te klein)

Facebook-advertentiepubliekgrootte is een catch-22.

 • Te groot? En je verspilt het grootste deel van je budget op niet-gekwalificeerde prospects.
 • Te klein? En aangepaste doelgroepen van minder dan 1.000 zullen ook niet werken.

Zoek in plaats daarvan naar de ‘sweet spots’ voor campagnes in elke fase van de trechter om ervoor te zorgen dat u (voldoende) kosteneffectieve resultaten behaalt.

Dus, bijvoorbeeld, als u een gloednieuw, top-of-trechter publiek maakt met behulp van rentetargeting, schiet dan op een potentieel bereik dat ergens tussen de 500.000 en een miljoen ligt. Heb je een groter budget? Ga gerust naar het bereik van 1-2 miljoen.

De truc is dat je een voldoende grote doelgroep nodig hebt voor Facebook om zichzelf te helpen corrigeren of campagnes automatisch te optimaliseren . Te klein en je mist die toegevoegde bonus.

blijft lagen aanbrengen op nieuwe interesseverschillen om meer toe te voegen of gebruik uitsluitingen om het bedrag te verlagen totdat u tevreden bent in dat bereik.

Nog te groot? Splits die groep nog verder in verschillende persona’s. Of gebruik geslachten, leeftijdscategorieën en andere demografische gegevens om een ​​gigantisch publiek te segmenteren.

Aangepaste doelgroepen gemaakt van bezoekers van de website zullen ongetwijfeld kleiner zijn. Je hebt minstens 1.000 mensen nodig om iets de moeite waard te zien.

En je ziet ergens tussen ~ 20-70% van de e-mails die zijn gekoppeld aan Facebook-gebruikers (B2B voor de eerste, B2C voor de laatste). Dus in het ergste geval heb je misschien een fatsoenlijke lijst nodig (~ 5.000) om het de moeite waard te maken.

5. Het verkeerde advertentietype gebruiken in de verkeerde omstandigheden

Er is geen tekort aan Facebook-advertentietypen . En dat is een deel van het probleem.

Hier zijn bijvoorbeeld enkele van de beschikbare opties waaruit u kunt kiezen voor uw volgende advertentiecampagne :

 • Foto (+ meerdere maten)
 • Video
 • Carrousel (gebruik van meerdere video’s of afbeeldingen in één advertentie)
 • Diavoorstelling (samenvoegen van bestaande afbeeldingen om een ​​videoadvertentie te maken)
 • Canvas
 • Verzameling (een showcase van uw producten in één enkele advertentie)

Dan zijn er enkele plaatsingen:

 • Desktop
 • mobiel
 • Rechter zijbalk

En ook een aantal doelstellingen die deze keuze ook beïnvloeden:

 • Leadadvertenties (voor mobiel) gebruiken vooraf ingevulde formulieren om gebruikersinformatie vast te leggen.
 • Dynamische advertenties die van een enkele ‘sjabloon’ aflopen en de advertentie personaliseren voor producten die iemand op uw site heeft bekeken.
 • Link-advertenties (met een link naar uw website) kunnen worden gekoppeld aan verschillende CTA-knoppen: Meer informatie, Nu winkelen, Aanmelden, Downloaden en Nu boeken.

Jij krijgt het punt. Maar het is de kunst om te weten welk advertentietype werkt met welke plaatsing of doelstelling.

Desktop-advertenties zijn bijvoorbeeld geweldig voor conversies . Maar het kan duur zijn, afhankelijk van wat u adverteert aan wie . Je hebt meer concurrentie hier. En die kosten zijn misschien te hooggespannen als u alleen maar verkeer naar uw site probeert te trekken.

Conversies van mobiele advertenties kunnen in vergelijking niet bestaan . Maar ze zijn goedkoop voor inhoudspromotie boven in uw trechter.

Advertenties op bestemmingspagina’s (die iemand van klik naar pagina verzenden) werken beter op desktops. Terwijl leadadvertentieblokken beter converteren naar mobiel, volgens een test van AdEspresso .

Met andere woorden, elk advertentietype heeft zijn eigen voor- en nadelen. Dus, ze moeten dienovereenkomstig worden gebruikt.

Hier is een handig overzicht van de verschillende advertentietypen en hun gebruik van iCrossingom dit een beetje te vereenvoudigen.

Maar natuurlijk is hier geen eenvoudig antwoord. In plaats daarvan is een zorgvuldige mix en tests vereist op basis van uw eigen doelen.

6. Gegoede advertentie creatief

Facebook heeft vanaf het eerste kwartaal van 2017 1,94 miljard maandelijkse actieve gebruikers , zegt Statista. In 2014 alleen al deelden Facebook-gebruikers elke minuut bijna 2,5 miljoen stukjes content .

Dat is veel.

Je afbeelding is het eerste wat mensen zullen opvallen. Dat is als het interessant is.

Anders zullen ze het volledig missen. Dat betekent felle kleuren, boeiende afbeeldingen en andere visuele elementen die opvallen, zodat ze opmerken.

Ik denk bijvoorbeeld dat we het er allemaal over eens zijn dat deze Marketo-advertentie nogal oubollig is. Maar dat is oke. Omdat het kleurcontrast mooi is en het een perfecte afbeelding is van een held .

Kijk nu eens naar deze sepia-lijkende:

Het is nogal ouderwets. Maar de blik van afkeer op zijn gezicht is opmerkelijk. Dat komt omdat een non-verbale ‘micro-expressie’ als deze communiceert in slechts 1/15 seconde, aldus Vanessa Van Edward , auteur van de uitstekende blog, Science of People .

Deze twee afbeeldingen vallen niet alleen meteen in het oog, maar ze communiceren ook direct waar de advertentie over gaat (of de waardeprop waar ze voor schieten).

Allemaal zonder een enkel woord te gebruiken. Dit is waarom dat belangrijk is.

7. Ook. Veel. Woorden.

Eerder had Facebook een geautomatiseerde ‘20% -regel ‘die zei dat je geen 20% + tekstdekking van een advertentieafbeelding mocht hebben.

Ze hebben die geautomatiseerde regel het afgelopen jaar of zo afgeschaft. Maar over het algemeen werken minder woorden nog steeds beter.

Dit is wat Facebook zegt over de beeld-tot-tekstverhouding:

Met andere woorden, minder is meer .

Anders loopt u het risico het bereik en de effectiviteit van uw campagne te verminderen.

Met de Text Overlay Tool van Facebook kun je dit zelf testen.

Het cloudplatform van Google gebruikt bijvoorbeeld een paar woorden op de advertentie ‘virtuele machine’ hieronder.

Maar ze zijn A-OK volgens de tool van Facebook:

GaijinPot is dat echter niet.

In plaats van de richting van Facebook te volgen en een kopie van de advertentie boven of onder de afbeelding op te nemen, houden ze het front-en-centraal vast:

En de Overlay Text Tool geeft hen een grote no-no.

Deze ‘minder woorden’-mantra moet echter niet alleen van toepassing zijn op advertenties, maar ook op uw advertentietekst.

Bijvoorbeeld de ideale kop? Vijf woorden lang .

Als je twijfelt, moet je het echt weglaten.

8. Geen resultaten van bestemmingspagina’s

Mensen willen tijd besparen of geld besparen. Niet beide.

Dat is waarom “Bespaar tijd en geld” is lui kont messaging volgens Joanna Wiebe .

Het is een ontsnapping.

Je probeert te voorkomen dat je een harde, definitieve beslissing in één richting neemt. Dus je hedgeert. Je vermijdt de lastige call met iets dat afgezwakt is en daarom niet effectief is.

We hebben eerder gesproken over hoe uw aanbod conversies dicteert.

Het tweede stukje van de puzzel is je waardereport of berichtenservice . Het is de meeslepende claim die meteen resoneert met nieuwe bezoekers.

En dwingt hen om te klikken (of te stuiteren ).

Mensen willen zichzelf redden van bedreigingen, interne fouten herstellen of hun leven minder stressvol maken. Dat zijn dwingende waardeproposities, niet ‘tijd en geld besparen’ of andere luie ezelberichten .

Over het algemeen zijn krantenkoppen de eerste stap. Iets simpels en beknopt dat alles samenvat wat je moet weten (en wilt) van een bedrijf.

En als je echt geavanceerd bent? De broodkruimeltechniek .

Dit tegenintuïtieve tipje vraagt ​​eigenlijk mensen om meer informatie, niet minder – meer betrokkenheid, niet minder.

KlientBoost werkte bijvoorbeeld met een bedrijf dat aanvankelijk deze vereenvoudigde CTA met enkele knop had:

In plaats daarvan maakte het team de dingen opzettelijk gecompliceerder.

KlientBoost heeft een paar aanvullende kwalificatievragen aan het formulier toegevoegd, zoals:

En de conversieratio steeg met 74%, terwijl de kosten per acquisitie met 51% daalden.

Dit is waarom je moet testen .

Beste praktijken? Werk niet altijd. En soms levert het tegen de stroom in, eigenlijk een betere waar voor je geld.

9. Slachtoffer vallen voor Ad Fatigue

De beste Facebook-advertenties werken een paar weken totdat ze beginnen af ​​te nemen in de prestaties.

Weet dit. Verwacht dit. En begin met het subtiel aanpassen van uw ‘winnende’ advertenties om de resultaten te vernieuwen.

” Ad-moeheid ” kan binnen een paar dagen beginnen .

Je klikfrequentie begint plotseling te vallen als een steen, de frequentie neemt toe en de resultaten beginnen in de verkeerde richting.

Begin met het roteren van uw advertenties .

Met sequentiële retargeting kunt u om de paar dagen verschillende aanbiedingen presenteren. U kunt bijvoorbeeld beginnen met een korting voordat u doorgaat naar klantenservice berichten en andere productvoordelen.

Maar je hoeft niet eens zo ver te gaan, om eerlijk te zijn.

U kunt eenvoudig beginnen met het aanpassen van uw advertenties die al werken. Dat kan dezelfde basisaanbieding en lay-out betekenen, maar verschillende kleuren, verschillende achtergronden, of gewoon vereenvoudigen wat u doet.

Het punt is om behendig te zijn. Blijf scherp. Omdat die killer-advertentiecampagnes die je nu hebt niet eeuwig zullen duren.

10. Geen gebruik maken van optimalisatieregels

Facebook-advertenties zijn complex. Er is een hoop variabelen, veel bewegende stukken.

U kunt uw leven iets gemakkelijker maken door de optimalisatieregels van Facebook te gebruiken om het tijdrovende, dagelijkse beheer te beperken.

U kunt bijvoorbeeld vooraf ingestelde limieten instellen zodat uw campagnes biedingen automatisch aanpassen om ervoor te zorgen dat u binnen acceptabele kostenlimieten blijft. Of pauzeer ze als de dingen er grimmig uitzien.

Maar ze kunnen u ook helpen om van de positieve kant te profiteren. Als het bijvoorbeeld constateert dat de gemiddelde CPC’s laag zijn (of beter nog, de kosten per lead zijn ook goedkoop), kunt u biedingen automatisch laten stijgen om zo snel mogelijk te profiteren.

Deze tijdbesparende regels kunnen u zelfs helpen om fouten te voorkomen die we hier al hebben besproken, zoals ad-vermoeidheid.

Zodra de frequentie bijvoorbeeld begint te kruipen tot een bepaald punt, kunt u de advertenties uitschakelen om ervoor te zorgen dat uw doelgroep niet te snel vermoeid raakt.

Facebook’s optimalisatie regels te nemen van een beetje experimenteren om up-and-running te krijgen. Maar zodra u er een paar hebt gevonden, zal uw dagelijkse tijd besteed aan monitoring en onderhoud drastisch worden ingekort.

U kunt zich dus weer zorgen maken over wat echt van belang is of van invloed zijn op conversies.

Conclusie

Facebook converteert niet precies zoals AdWords. Het werkt dus ook niet zoals AdWords.

Dat betekent dat je misschien veel extra stappen moet doen, boven en voorbij wat je gewend bent.

U moet bijvoorbeeld een hele verkooptrechter maken. U moet een balans vinden tussen hoe u nieuwe doelgroepen target en de bestaande opvolgen. Het aanbod voor elk van die moet ook correct worden uitgelijnd.

We zijn de advertenties zelf nog niet eens tegengekomen, en toch ben je al overweldigd. Houd de dingen dus simpel door vette, woordloze afbeeldingen te gebruiken die meteen hun betekenis weergeven. Gecombineerd met korte, pittige tekst om je punt naar huis te rijden.

Als alles goed is gedaan, kunt u zelfs bestemmingspagina’s testen door tegen ‘best practices’ in te gaan en geautomatiseerde regels in te stellen om een ​​aantal tijdrovende taken over te nemen.

Dit is allemaal niet eenvoudig. Daarom zijn deze fouten allemaal zo gewoon.

Maar werk eraan om ze één voor één te elimineren en uw kans op succes neemt drastisch toe.

Als je dit artikel nuttig vond, bekijk dan een ander gerelateerd artikel op 60 extra Facebook-advertentiefouten die je op een nieuweling lijken. Blijf de fouten vermijden die u tijd en geld kosten.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format