10 geweldige voorbeelden van Instagramverhalen (met tips en trucs om te kopiëren) - DeLaatbusiness

10 geweldige voorbeelden van Instagramverhalen (met tips en trucs om te kopiëren)

9 min


139
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Sinds de lancering van Instagram Stories in 2016 is het format van start gegaan onder adverteerders. Gebruikers hebben hun liefde voor het dynamische gevoel van Verhalen getoond .

Agentschappen melden 2-3 keer meer betrokkenheid bij Instagram Story-berichten dan bij reguliere inhoud.

Marketeers hebben een hele reeks campagnes gepubliceerd om het nieuwe formaat de afgelopen 20 maanden te testen; echter…

… De kwaliteit is gemengd, terwijl bureaus erachter komen welk soort Verhaal gebruikers lokt en wat hen verveelt.

Hieronder hebben we tien verbazingwekkende Instagramverhalen-voorbeelden belicht die de beste werkwijzen van toonaangevende merken onthullen.

Deze verhalen op te nemen bewezen strategieën en pro trucs die u kunt gebruiken op dit moment om je publiek te betrekken en de groei van uw bedrijf .

Je hoeft alleen wat tijd te nemen om jezelf een drankje te bezorgen (een espresso? 😉), door elk van hen te gaan en je te laten inspireren voor je eigen geweldige Instagram Stories-advertenties.

Hoewel het Story-formaat een relatief nieuwe functie is, heeft Facebook al verschillende productupdates uitgerold , zoals Highlights , om organisaties te helpen op de voorgrond te blijven.

Maar maak je geen zorgen, de voorbeelden die we hebben geselecteerd, zijn de meest recente (en vol afhaalrestaurants) die we konden vinden.

Maak een bladwijzer van deze ideeën bij het maken van uw eigen verhalen om uzelf urenlang Googelen te besparen, uw campagnedoelstellingen te helpen bereiken en uw groei te vergroten!

Inhoudsopgave

Hoe je je Instagramverhalen-advertenties kunt instellen

Laten we beginnen met de basis.

Instagramverhalen Advertenties verschijnen tussen de verhalen van gebruikers in hetzelfde formaat (een enkele foto of video tot 15 seconden lang) en duren slechts 24 uur.

Het opzetten van je Instagram Story-advertentie lijkt op het instellen van andere Instagram-advertenties .

Zorg er eerst voor dat je Instagram-account is verbonden met je Facebook-bedrijfspagina – volg dan de onderstaande stappen:

 1. Met behulp van Facebook Ads Manager of Macht Editor , Maak een advertentie in een nieuwe campagne.
 2. Selecteer uw doelstelling (beperkt tot Reach, mobiele app-installaties, videoweergaven, verkeer of conversies voor artikeladvertenties).
 3. Nadat u uw objectieve parameters heeft ingesteld en uw campagne een naam heeft gegeven, definieert u uw doelgroep . (Gebruik of maak je eigen nieuwe, aangepaste, opgeslagen of vergelijkbare publiek , vergelijkbaar met elke Facebook-advertentie .)
 4. Onder “Plaatsingen bewerken” Selecteer: Instagramverhalen .Instagram verhalen
 5. Kies een enkel beeld of een enkel videoformaat.
 6. Dan, uploaden en een voorbeeld van uw afbeelding of videobestand. (Controleer of uw specificaties kloppen .)
 7. Selecteer ten slotte een call-to-action (CTA) op basis van het doel dat u wilt bereiken (bijvoorbeeld ‘Meer informatie’ om webverkeer te genereren) en publiceren .

10 verbazingwekkende voorbeelden van Instagramverhalen

Hieronder staan ​​tien voorbeelden van Instagram Story-advertenties die ons tot nu toe in 2018 verbaasden en indruk maakten.

Al deze merken laten een reeks succesvolle technieken zien om hun publiek enthousiast te maken en te betrekken.

Deze praktische maar fantasierijke tips helpen je om je Instagramverhalen naar een hoger niveau te tillen – ze te optimaliseren om je doelen voor de Instagram-reclamecampagne te halen en zelfs te overtreffen .

1. Dagelijkse oogst – Geef antwoorden en houd het kort

Daily Harvest levert onbewerkte levensmiddelen in handige ingevroren vormen. Dit Instagramverhaal opent de ogen van de doelgroep voor nieuwe mogelijkheden in diepvriesproducten via een snelle reeks van verleidelijke afbeeldingen:

Daily Harvest benadrukt ook het voordeel van zijn service met een strategische kop .

Vier cruciale vragen die  u moet beantwoorden bij het schrijven van uw Instagram Story-kop zijn:

 1. Is dit nuttig – zien mensen de waarde erin? 
  Ja – waardevol ‘superfood eet’.
 2. Is dit uniek – belooft het een uniek voordeel? (Is het gedifferentieerd?) 
  Ja – met Daily Harvest kunt u uw eigen persoonlijke box samenstellen.
 3. Is dit urgent – leidt het het publiek nu? 
  Ja – het is een snelle, handige service die u binnen enkele seconden kunt gebruiken.
 4. Is dit ultraspecifiek? 
  Hoewel de instructies geen feiten of statistieken bevatten, biedt Daily Harvest een gedetailleerd menu en zeer duidelijke instructies voor actie.

Daily Harvest slaagt erin veel kritieke informatie in te pakken, maar houdt de boodschap beknopt .

Hoewel de regels voor tekst die over uw afbeelding heen lopen niet zo strikt zijn als het maximum van 2200 tekens , is het belangrijk om te veel woorden in uw hoofdadvertentie te proppen, waardoor uw gebruiker kan worden weggevaagd.

 • Pro-tip: als u bijna 30 woorden hebt, zoals Daily Harvest dat doet, organiseert u ze in een gemakkelijk leesbare en logische indeling om het oog van de gebruiker in beweging te houden en de bezorging van uw bericht te vergemakkelijken.

2. Alexander McQueen – Gebruik de luxe-strategie

In tegenstelling tot Daily Harvest ziet ontwerper Alexander McQueen af ​​van het gebruik van tekst (behalve het logo) in de krachtige verhaaladvertentie hieronder.

Hier lopen stijlvolle vrouwen in gewaagde, luxe jurken door een modderige jungle. Het gebrek aan uitleg creëert een vleugje mysterie:

Studies hebben aangetoond dat lezers met ontbrekende informatie te maken hebben met stress en onrust. Om deze gevoelens te verlichten, zullen ze verdere informatie nastreven.

Nog duidelijker: vragen stellen mensen nieuwsgierig; nieuwsgierigheid leidt ertoe dat mensen klikken.

Maak uw producten minder toegankelijk , zelfs als u Haute Couture niet verkoopt, kunt u de Luxe Strategie gebruiken

De verdwijnende natuur van Instagramverhalen is hiervoor uitstekend; kijkers kunnen uw aanbiedingen niet markeren voor toekomstig onderzoek of verwijzing, tenzij ze uw CTA volgen.

 • Pro Tip: als u zich richt op een meer elitair publiek, geef uw klanten dan niet altijd wat ze verwachten.

3. Follain – beheers de kracht van stilte

In 2017 keken slechts 15% van de kijkers naar Facebook-video’s met het geluid aan .

Aangezien uw publiek uw verhaal waarschijnlijk in de stille modus zal zien, moet u een manier bedenken om uw boodschap visueel over te brengen.

Het schoonheidsprofiel Follain beschrijft hun aanbod in gewone tekst:

Meer dan alleen het beschrijven van hun producten en prijzen, echter, begint Follain dit verhaal met een vraag: “Hoe schoon is uw schoonheidsroutine?”

Deze vorm van interactieve inhoud reikt de kijker aan en legt hun aandacht vast om extra webverkeer te genereren.

Hoewel er veel hype is gegeven aan interactieve inhoud zoals quizzen, prijsvragen en berekeningen – die van jou hoeft niet zo gecompliceerd te zijn.

Follain bevat ook een gedurfde en specifieke CTA “Veeg omhoog om te claimen”, wijzende gebruikers in de richting van een enorme korting.

Kortom: deze verhaaladvertentie gebruikt tekst op strategische en interactieve manieren om het verkeer en de verkoop te vergroten.

 • Pro-tip: het is bewezen dat het bewijzeren van een vraag die de nieuwsgierigheid van uw doelgroep accuraat weerspiegelt en vergroot, klikken stimuleert .

4. CPK Frozen Pizza – Maak elke dag spannender

Boemerangs zijn een andere uitstekende tactiek om niet-klinkende video’s interessanter te maken.

Boemerangs beginnen met je originele clip, nemen een serie van tien foto’s en zetten ze om in een grillige korte video.

Het concept is vergelijkbaar met het gebruik van GIF’s op andere sociale mediaplatforms zoals Tumblr en Twitter; echter, omdat Instagram ondersteunt momenteel geen .gif-bestanden, Boomerang is uw beste alternatief is.

Hier animeert CPK Frozen Pizza het verder gewone kaasroosterproces:

Boomerang is populair onder influencers en Instagram diehards.

Als je een millennial publiek probeert aan te spreken, kunnen Boomerangs die relaxfactormeebrengen . Het toevoegen van Boomerang aan iets dat zo ingetogen is als kaasrasp voegt een vleugje humor toe, die gebruikers zich zullen herinneren .

 • Tip van Pro: als je iets hebt dat schattig, verleidelijk of gewoon en gewoon is, gebruik dan Boomerang om het heen en weer te lussen en te verbeteren door herhaling.

5. Noom – vang je kijkers off-guard

Studies tonen aan dat mensen beelden onthouden op basis van hoe verschillend ze zijn.

Vang je kijkers met een aanvankelijk Verhaalkader dat onverwacht of misplaatst is

In een van hun beste Instagram Stories-advertenties doet het gezonde lifestylemerk Noom het met een vrouw die op het punt staat om een ​​dozijn eieren te verpletteren met een hamer:

Het is bewezen dat vreemde, contra-intuïtieve foto’s een impact hebben – en het Instagram Story-formaat voegt hieraan een nog grotere dimensie toe, vooral als je video gebruikt.

Wees niet bang om creatief te worden ; Instagramverhalen zelf zijn een innovatief formaat dat voortdurend in ontwikkeling is.

Het spelen op de sterke punten van Instagram en het maken van inhoud die ook experimenteel is, zal je merk levend maken.

 • Pro-tip: maak een verrassend Instagram-verhaal door simpelweg een al vreemd of grillig moment uit te breiden door slow-mo toe te voegen en het drama eruit te lichten. 

6. Hopper – Bied een eenvoudig te krijgen beloning

Interactieve content krijgt snel meer grip op de marketing van sociale media.

Wedstrijden , quizzen en berekeningen zijn zeer succesvol geweest voor het genereren van klikken, vind-ik-leuks en conversies. Maar uw advertentie hoeft niet zo ingewikkeld te zijn.

Alleen al het aanbieden van een verleidelijke beloning – één wegvegen – kan kijkers ertoe brengen om die (gemakkelijke) extra stap te zetten.

In dit geval biedt het reisbedrijf Hopper 40% korting aan gebruikers die hun app installeren.

Het betalen van hogere kosten om klanten van te voren te werven kan op de lange termijn de moeite waard zijn omdat je je community op gang brengt. Met 700 miljoen maandelijkse gebruikers in 2017 heeft u een enorme kans om een ​​groot aantal potentiële klanten te bereiken.

 • Pro-tip: als je een jong bedrijf bent, mogelijk met een instroom van financiering, zijn Instagramverhalen een uitstekend middel om promoties aan te bieden. 

7. M.Gemi – Go Behind-the-Scene

Instagramverhalen zijn een geweldige plek om achter de schermen beelden van uw bedrijf te presenteren.

Hoewel je slechts 15 seconden hebt toegestaan, is dat genoeg ruimte om een ​​spannende sneak peek te bieden.

Hier gebruikt het Italiaanse schoenenbedrijf M.Gemi het Story-formaat om een kijkje te nemen in hun traditionele productiemethode.

Als u een merk bent gericht op consumenten die gewend zijn om online aankopen te doen, is het moeilijk om uzelf te onderscheiden met pakkende kleuren en schattige ontwerpen.

Door het Verhaal-formaat te gebruiken om uw kijkers iets te leren over de werking van uw proces, voegt het een nieuwe dimensie toe aan hun begrip van uw producten en helpt hen zich verbonden en deskundiger te voelen.

8. Postmates – FOMO en Instagramverhalen: het perfecte paar

Net zoals Sponsored Snaps voegt de verdwijnende aard van Instagram Stories een extra niveau van opwinding en urgentie toe, waardoor kijkers actie ondernemen voordat kansen verdwijnen.

Voor marketeers bieden Instagram-verhalen een unieke kans om snel campagnedoelen te bereiken.

Postmates illustreert een draai aan dit met zijn zevendaagse bezorgingskredietaanbieding:

Naast het korte tijdsbestek waarin dit bericht zal worden gespeeld, gebruikt Postmates andere FOMO-marketingtechnieken om een ​​verleidelijke, kortstondige kans te bieden.

Dit is een bijzonder effectieve strategie als uw merk zich richt op een jonger publiek.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 69% van de millennials een gevoel van verlies voelt als ze geen evenement kunnen bijwonen.

 • Pro-tip: verhoog de druk om te klikken door uw publiek deals aan te bieden die ze niet kunnen weigeren binnen een al direct formaat!

9. Shein – Als je veel te zien krijgt, markeer je je verhaal

Verhalen zijn ook een geweldige locatie om een ​​reeks producten en / of een enkel product vanuit meerdere invalshoeken te presenteren.

SheIn , een damesmodemerk, gebruikt dit verhaal om door een reeks nieuwe badpakafdrukkente bladeren:

In plaats van een gebruiker door een carrouseladvertentie te laten vegen, doorloopt de Story-indeling automatisch een reeks afbeeldingen.

SheIn kan snel de breedte van zijn patronen laten zien voordat de gebruiker verder gaat.

Instagram heeft onlangs de Highlights- functie voor Verhalen uitgebracht waarmee merken bepaalde verhalen zichtbaar kunnen houden bovenaan hun profielen nadat het 24-uursvenster is verstreken.

Hoogtepunten voor Verhalen zijn een geweldig hulpmiddel als je verschillende berichten hebt die je voor je publiek wilt organiseren.

Hierboven gebruikt SheIn een aantal van zijn producten in “Lente” en “Verkoop”.

 • Pro-tip: als uw gebruikers op zoek zijn naar specifieke producten, maakt Highlights het proces voor hen eenvoudiger – en kunt u uw beste materiaal presenteren.

10. Een rustige plek – Laat je publiek zien met welke helden ze kunnen omgaan

Vooral bij het werken met het videoformaat in Instagram Stories, met het gecomprimeerde tijdsbestek, kan het verleidelijk zijn om gewoon je meest opwindende momenten op het scherm te laten flitsen.

Het is echter belangrijk om strategisch te zijn over hoe je je verhaal vlecht om verwarring te voorkomen.

Eén tactiek is om je publiekshelden of -figuren te tonen waar ze zich mee kunnen identificerenDit is bewezen om kijkers te helpen zich emotioneel met je post te verbinden en de reacties van de personages te spiegelen.

Wil je opwinding opwekken? Drama? Verlangen? De film “A Quiet Place” doet alle drie door in te zoomen op de uitdrukkingen van de hoofdpersonages – waardoor kijkers willen klikken om meer te bekijken.

Beheers de kunst van het vertellen in je Instagramverhalen  om in de gedachten van je klanten te komen en hen te inspireren om actie te ondernemen!

 • Bijkomende succesvolle tactieken omvatten het gebruik van gemeenschappelijke verhaalbogen en zelfs het verbergen van informatie.

Wat maakt een goede Instagramverhalen-advertentie?

Uiteindelijk dwingt een geweldige Instagram Story-advertentie de gebruiker snel te handelen.

U kunt dit bereiken door duidelijke tekstrichtingen; een reeks mooie producten snel achter elkaar leveren; het creëren van een gevoel van intriges en mysterie om uw merk te verheffen; scherpe verteltechnieken gebruiken, of gewoon dagelijkse momenten spannender maken met Boomerang-loops en andere videobewerkingstools .

Je hebt een reeks creatieve trucs binnen handbereik om te profiteren van dit nieuwe en zich ontwikkelende advertentieformaat om jezelf te onderscheiden voor betere resultaten .

Wat is jouw volgende Instagram-verhaal? En welke vond je het leukst in onze selectie? Laat ons weten wat je ervan vindt, laat een reactie achter! 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format