10 manieren waarop u geen aangepaste doelgroepen op Facebook gebruikt (maar wel zou moeten) - DeLaatbusiness

10 manieren waarop u geen aangepaste doelgroepen op Facebook gebruikt (maar wel zou moeten)

7 min


148
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Gebruik je Facebook Custom Audiences? Zo ja, hoeveel soorten gebruikt u dan?

Een van de grootste fouten die Facebook-marketeers maken, is dat ze niet de vele soorten Facebook-doelgroepen gebruiken om hun doelgerichtheid te bepalen. Veel Facebook-marketeers synchroniseren hun volledige e-maillijst met Facebook en maken daarna nooit een meer gedetailleerde aangepaste doelgroep . Grote fout.

Als u nog niet bekend bent met het implementeren van aangepaste doelgroepen, bekijk dan de handleiding van AdEspresso om met hen aan de slag te gaan . Als je klaar bent om op te stijgen, is het tijd om hyper-targeted te worden met de opmerkelijke mogelijkheden van Facebook Custom Audiences.

Hier zijn er tien van :

1. Maak een Lookalike van uw klanten met de hoogste CLV

Customer lifetime value (CLV) is een van de belangrijkste statistieken voor het begrijpen van uw klanten. CLV geeft u de gegevens om te begrijpen hoeveel u moet uitgeven aan het werven van klanten, hoe u producten en services kunt aanbieden die zijn afgestemd op uw beste klanten en hoeveel u moet investeren om een ​​klant te behouden.

Heeft u een lijst met uw klanten met de hoogste lifetime value? Zo niet, dan is dit de basis voor het berekenen van de lifetime value :

De waarde van een Autopilot-klant die bijvoorbeeld gedurende drie jaar elke maand $ 40 uitgeeft, zou zijn: 

De eerste stap om dit aangepaste publiek te maken, is om het Pareto-principe toe te passen , 20% van de klanten maakt 80% van de omzet.

Behaal op uw beurt uw 20% beste klanten met de hoogste CLV en upload hun e-mails naar Facebook om een ​​nieuwe aangepaste doelgroep te creëren . Maak nu een uiterlijk publiek van deze aangepaste doelgroep.

Deze Lookalike Audience zou veel beter moeten converteren dan de gemakkelijke route te nemen door al uw e-mails van klanten te uploaden om deze te creëren.

Immers, wie wil niet meer van hun beste klanten?

2. Facebook Live Video

Wist je dat je een retargeting-publiek kunt maken van mensen die je live-video op Facebook bekijken?

Als iemand die meerdere live video’s per week maakt, kan ik niet wachten om van deze functie te profiteren. Ik heb geen enorme e-maillijst , maar Facebook live video geeft me een enorm remarketingpubliek omdat mensen van mijn video’s houden.

Hier is hoe je het doet:

Ga naar uw Advertentiebeheer en klik vervolgens op het gedeelte Doelgroepen. Klik vervolgens op Aangepast publiek en selecteer vervolgens Betrokkenheid op Facebook.

Selecteer nu Video.

Je hebt een optie om mensen te targeten op basis van het aantal seconden of percentage van de video die ze hebben bekeken. Vanaf hier heb je een lijst met video’s om uit te kiezen.

Binnen een minuut richt u mensen die zich bezighouden met uw live inhoud. Praten over een laaghangend fruit.

3. Target uw LinkedIn-verbindingen

Heeft u een aanzienlijke aanwezigheid op sociale media, maar een kleine e-maillijst? Je hebt geluk.

U kunt e-mailadressen van uw LinkedIn-verbindingen exporteren en ze als een aangepaste doelgroep importeren op Facebook. Ga naar uw startpagina van LinkedIn, klik vervolgens op Mijn netwerk en selecteer Verbindingen.

Klik vanaf hier op het tandwielpictogram aan de rechterkant. U hebt nu de mogelijkheid om LinkedIn-verbindingen te exporteren.

Als u de nieuwe LinkedIn-gebruikersinterface heeft, kunt u nog steeds uw verbindingen downloaden door naar Instellingen en privacy te gaan. Klik vervolgens op Account en selecteer vervolgens “Een archief van uw gegevens ophalen” om de e-mails van uw verbindingen te exporteren.

Ik stel deze tactiek voor als je actief bent op LinkedIn: contact maken met anderen, statusupdates en berichten publiceren en verbindingen hebben die uit prospects bestaan.

Deze tactiek helpt uw ​​CPA alleen te verlagen als uw LinkedIn-verbindingen al verschillende contactmomenten met u hebben, of u nu online bent of niet . Hun emotionele verstand zal hen waarschijnlijk sneller laten overgaan in leads en klanten.

Opmerking: dit is een borderline en u wilt mogelijk ook de privacywetgeving van uw land controleren 🙄 in de aangepaste servicevoorwaarden van  Facebook die  we lezen, hoe dan ook:

U verklaart en garandeert dat u (of uw gegevensleverancier) de vereiste toestemming hebt gegeven en beveiligd van de betrokkenen wiens gegevens worden gehasht om de Hashed-gegevens te maken, inclusief indien nodig om te voldoen aan alle toepasselijke wetten, voorschriften en richtlijnen voor de industrie. Als u de gegevens niet rechtstreeks bij de betrokkene hebt verzameld, bevestigt u, zonder iets in deze voorwaarden te beperken, dat u over alle benodigde rechten en machtigingen beschikt om de gegevens te gebruiken. “

4. Uitgaande e-mail opwarmen

Als u koude e-mails verzendt met lage responspercentages, probeer ze dan eerst te verwarmen met een aangepast publiek van hun e-mails. Ik raad aan om uw advertenties te optimaliseren voor vertoningen en om advertenties met humor en een gevoel van ontzag te gebruiken om een ​​emotionelere relatie met hun vrienden te ontwikkelen .

Wees niet verbaasd als u een significante toename in antwoordpercentages ziet. U kunt zelfs handig worden met uw gepersonaliseerde berichten, inclusief een call-to-action om op uw e-mails te reageren.

5. Doelprognoses die zich hebben teruggetrokken uit uw onboardingproces

Een prospect trekt zich terug uit uw onboarding-proces. Ze hebben de eerste stappen van het investeren in de vereiste zelfstudies doorlopen, maar zijn daarna halverwege gestopt. Het is tijd om een ​​Facebook-advertentie te activeren.

Tools zoals Driftrock en Autopilot kunnen u hierbij helpen met behulp van automatisering. Twee typen advertenties die u hierop kunt targeten, zijn onder meer een video met de laatste zelfstudie of een video die de volgende stap van de onboarding versnelde .

Hier is een voorbeeld:

6. Maak aangepaste doelgroepen op basis van locatie

Wist u dat het gebruik van een hyperlokale kopie bij het targeten van hyperlokale prospects uw opt-in-tarieven kan verdubbelen? Het is zo effectief.

De meeste mensen hebben een sterke affiniteit met de stad waar ze wonen, dus als u hun stad op een advertentie, bestemmingspagina of aanbiedingspagina vermeldt, ziet u vaak een merkbare rechtopgaande wending in conversies.

Als u de topsteden kunt vinden waar uw klanten zich bevinden, kunt u aangepaste doelgroepen maken die specifiek zijn voor de steden. Deze hyperlokale advertentie die ik heb gemaakt met het doel hyper-lokale prospecten, is viraal en werd opgenomen in Inc. Magazine vanwege de hoge betrokkenheidsniveaus. Onderschat de invloed van het vermelden van iemands stad in uw kopie niet .

7. Target klanten die de meeste mensen doorverwijzen

Hoeveel klanten heeft u die optreden als evangelisten door anderen te verwijzen? Als u verwijzingskoppelingen of -formulieren gebruikt om uw belangrijkste verwijzende klanten te identificeren, heeft u een resulterende lijst gemaakt van goud.

Hoe entertain je en blijf je relevant voor deze klanten met Facebook-advertenties?

Hier zijn verschillende manieren:

  1. Gebruik een Facebook-advertentie gericht op betrokkenheid om hen eraan te herinneren hoeveel u hun relaties koestert.
  2. Gebruik een Facebook-advertentie met het epische verhaal hoe uw bedrijf is ontstaan.
  3. Gebruik een Facebook-advertentie gericht op het benadrukken van de cultuur van uw bedrijf.

8. Target uw leads en klanten met de meeste Twitter-volgers

Zou je willen dat je klanten zou kunnen targeten met gepersonaliseerde berichtgeving op basis van hun Twitter-profielbio-sleutelwoorden en het aantal volgers?

Met Audiense kunt u uw e-maillijst van klanten uploaden naar hun platform.

De volgende stap is om uw parameters in te stellen om te bepalen welke klanten Twitter influencers zijn. Ik heb Time Since Last Tweet ingesteld op een maand om ervoor te zorgen dat ze nog steeds actief zijn op Twitter; dan zorg ik ervoor dat ze ten minste een 2: 1 volgers / volgende ratio hebben.

Als ik de resulterende Twitter-profielen zie, klik ik op Alle criteria, waar ik de mogelijkheid krijg om ze te exporteren.

De volgende stap is om deze Twitter-profielnamen in Excel te cross-matchen met de namen die verbonden zijn met uw e-mailaccounts. Je hebt nu een lijst met Twitter-influencers en -klanten die je kunt targeten met Facebook-advertenties.

9. Target uw abonnees voor uw meest actieve e-maillijst

Gebruik je Facebook-advertenties om je beste fans te activeren in verwijzers? Als dat niet het geval is, kunt u een duik nemen in uw e-mailmarketingautomatiseringsplatform en de personen in uw e-maillijst segmenteren op basis van recente openingen of doorklikken.

Begin met de mensen die de afgelopen paar maanden uw e-mail consistent hebben geopend. Ze hebben een sterke positieve associatie van uw merk en inhoud. Het is tijd om van dit engagement een verwijzing te maken. Ontwerp Facebook-advertenties om een ​​unieke ambassadeur of verwijzingsprogramma te promoten (denk aan prijsvragen en sweepstakes).

Dit is een gemakkelijke manier om je rabiate fans in evangelisten te veranderen zonder je klanten te irriteren die niet geïnteresseerd zijn in sociale media.

10. Herinner klanten aan hun overwinningen

Wilt u een gefeliciteerd met Facebook-advertenties activeren voor een lead of klant die een bepaalde stap voltooit?

Stel dat u bijvoorbeeld een ambassadeursprogramma heeft en een van uw ambassadeurs verwijst tien mensen naar uw e-maillijst in ruil voor een merk-t-shirt. Zou het niet leuk zijn om hun momentum te stimuleren door hen aan te moedigen om nog eens tien mensen naar het sweatshirt te verwijzen?

Zodra ze hun eerste overwinning (t-shirt) hebben behaald, richt je ze met een Facebook-advertentie die de erkenning van hun inspanningen en aanmoediging bevat om meer mensen te verwijzen.

Gedachten sluiten

Als u op zoek bent om alles samen te binden, dan gebruik maken van Pixel Cafeïne WordPress plugin . Het is de eerste plug-in waarmee u hypergesegmenteerde klantdoelgroepen en conversietracking kunt maken zonder uw website te verlaten.

Voor mensen die nieuw of gevorderd zijn met aangepaste doelgroepen, bespaart dit u een aanzienlijke hoeveelheid tijd bij het implementeren van alle bovenstaande tactieken


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format