10 Side Business Ideeën die alleen werken dankzij Facebook-advertenties - DeLaatbusiness

10 Side Business Ideeën die alleen werken dankzij Facebook-advertenties

11 min


129
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Ben je verveeld van je dagelijkse baan? Als u op zoek bent naar ideeën voor een zakelijk bedrijf, geef dan geen korting op de geweldige kracht van Facebook-advertenties!

Facebook is rijk aan mogelijkheden om je op weg te helpen, vooral als je je afvraagt ​​wat je kunt verkopen en wie je kunt bereiken.

U kunt uw downtime investeren in een bijzaak die gedijt van de specificiteit van Facebook-advertentietargeting.

We zullen je door 10 ideeën laten lopen om je te laten zien hoe je sidehushle wordt gevoed door Facebook-targeting.

Zonder dit zouden deze zakelijke ideeën niet levensvatbaar zijn – laat staan ​​bloeien – zoals ze dat vandaag doen.

Laten we erin duiken.

Of je nu houdt van het maken van ambachten, schrijven, kleding ontwerpen, of gedreven bent in dropshipping, er is een wereld van nieuwe mogelijkheden voor je side hustle.

Dat komt omdat er meer dan honderd categorieën targeting op Facebook zijn waar je meteen aan kunt werken om meteen het juiste publiek te vinden.

Lees gewoon om te geloven …

10 Side Business Ideas mogelijk gemaakt door Facebook

Miljoenen mensen over de hele wereld verdienen geld via sociale media. Sommige zijn ‘influencers’ die worden betaald om een ​​product te adverteren op hun Instagram-foto’s. Anderen hebben sociale netwerken gebruikt om contact te maken met vacatures die ze anders nooit zouden hebben gevonden. En wat betreft kleine bedrijven? Dit is waar het echt interessant wordt.

Voor Facebook moest een klein bedrijf folders afdrukken en hopen dat hun toekomstige klant het in een tijdschrift of in hun mailbox vond. Maar met de gerichte advertenties van Facebook kunt u de juiste doelgroep vinden door de kracht van aangepaste doelgroepen te gebruiken.

Laten we de tien zakelijke ideeën aan de zijkant ontdekken die de kracht van targeting op Facebook demonstreren.

1. Hybride T-shirts – Snijdende interesses

Interesses> Taco

Belangen> College football

T-shirts zijn een klassiek doe-het-zelfartikel, bekend en geliefd over de hele wereld. Dat leidt tot een grote markt voor T-shirts met allerlei ontwerpen. U kunt zich onderscheiden van de massa (en zich beperken tot uw selecte klantenkring) door shirts te verkopen die twee verschillende interesses combineren in één ontwerp: een hybride T-shirt. Stel dat je een shirt wilt ontwerpen dat spreekt voor voetbalfans … die van taco’s houden. Het doorsnijden van die interesses op Facebook betekent gebruikers selecteren die overeenkomen met al deze interesses.

vind interesses op facebookgerichte advertenties

Raak fans van zowel voetbal als taco’s. Als ze het scrollen door Facebook, zullen ze struikelen op je shirt en denken: “dat is zo me .”

Waarom dit alleen werkt met Facebook-advertenties

Welke andere mogelijkheden kunt u zich specifiek richten op iemand die graag zowel de voetbal en taco’s? Als je een shirtwinkel opent, hetzij in een drukke straat of online, kun je mogelijk mensen van 1 interesse vinden, maar de kleinere subsectie binnen die groep die geïnteresseerd is in ding 2 is veel moeilijker.

Voordat u doorgaat en uw advertentie plaatst, krijgt u een idee van hoe groot uw publiek is voor het doorkruisen van interesses door naar Facebook Ads Manager te gaan.

aangepaste doelgroeptargeting op Facebook

Vergelijk de getallen voor gebruikers die beide interesses (“en”) hebben, of een van hen (“of”). Als het nummer aan de rechterkant te klein is (en de CPC te duur), wilt u misschien opnieuw beoordelen welke interesses uw shirt vertegenwoordigt.

2. Expat Apparel – Expat per land

Gedrag> Expats

Als je houdt van internationale reizen en cultuur, en een voorliefde hebt voor de expat-ervaring, dan kun je wat geld verdienen met expats op Facebook.

U kunt specifieke expat-groepen targeten op basis van het land van herkomst en verblijf en vervolgens kleding verkopen die past bij hun specifieke culturele ervaringen.

Hieronder een voorbeeld van het logo van American Expat Apparel, een aangepaste Amerikaanse vlag.

man met Amerikaanse vlag geïnspireerde witte trui

Bron: American Expat Apparel

Er is een veelheid aan internationale ervaringen die wachten om trots te worden vertegenwoordigd, en zijn niet in de kleding die er is.

Waarom dit alleen werkt met Facebook-advertenties

Expats wonen per definitie weg van hun plaats van herkomst. Met Facebook kun je eenvoudig naar beide kanten van die internationale ervaring markt brengen, zonder tijd te besteden aan expats in India die, laten we zeggen, specifiek uit Canada komen. Facebook-targeting biedt u de flexibiliteit om uw artikelen direct te verkopen aan de expat-ervaring die u het beste kent.

Zodra u uw expat-community heeft geïdentificeerd, kunt u ook gezinsleden van expats targeten die mogelijk echt zijn geïnvesteerd in het verzenden van een shirt of een sjaal naar hun geliefde in het buitenland.

3. Kunst geïnspireerd door waar je bent opgegroeid – Woonplaatsen

Away From Hometown> New York City

Facebook-evenementen en evenementadvertenties sporen allemaal mensen aan om zich in het moment te bevinden, waar ze zich ook bevinden.

Geolocatie-advertenties maken wat u verkoopt over waar mensen zich momenteel bevinden, maar richten zich op waar mensen vandaan komen is een gelegenheid om tegemoet te komen aan de nostalgie van mensen naar huis.

Een geweldige manier om dit te doen is door kunst met een geboortestadthema te maken (of te droppen!), Zoals ingelijste vintage kaarten, landschapsschilderijen of fotografie.

Kunst uit New York City

Bron: Pinterest

U vindt uw doelgroep door de doeloptie ‘Weg van uw woonplaats’ te gebruiken en te filteren op de plaats die uw kunst vertegenwoordigt.

Waarom dit alleen werkt met Facebook-advertenties

De belangrijkste contexten voor de verkoop van kunst die specifiek zijn voor de geboorteplaats bevinden zich in een toeristenstand of in plaatselijke kunstwinkels. Zonder de fysieke kosten kunt u uitsluitend verkopen aan een nichepubliek van mensen die thuis missen , in tegenstelling tot toeristen die er gewoon doorheen gaan. Je niche is vooral beïnvloedbaar, omdat ze op Facebook al door hun feed scrollen en waarschijnlijk foto’s van vrienden en familie van thuis zien.

Zorg ervoor dat u bij het weergeven van kunst in advertenties een stuk kiest met strategische kleuren om het oog van uw klant te vangen te midden van zijn feed. Een kleur als rood, bijvoorbeeld, zal goed opvallen.

4. Tijdige reisgidsen – momenteel op reis

Momenteel op reis> Portland

De meeste mensen die hun eigen reis organiseren, hebben veel details om in toom te houden. Onderdak, eten, attracties, vervoer – de lijst gaat maar door. Dingen zijn soms onvoorspelbaar op de weg, en dat is wanneer reizigers de meeste ondersteuning nodig hebben. U kunt naar binnen duiken om de dag te redden met goed getimede e-reisgidsen. Je doelgroep zou mensen zijn die “momenteel reizen” en behoefte hebben aan advies over bijvoorbeeld plaatsen om te eten in Portland, Oregon. Als u een expert bent in de lokale keuken, kunt u een advertentie plannen om ‘s middags PST in te schakelen.

hipster burger gepresenteerd op een bamboe bord door een getatoeëerde chef-kok

Bron: Landing Standing

Het mooie van de bijzaken is dat je kunt spelen met je sterke punten en hobby’s, dus als je van schrijven houdt, dan is deze advertentie een geweldige kans om te linken naar je foodblog. Misschien hou je van het ontwerpen van infographics en kaarten – dan kun je je reizigers een handige pdf geven van een die ze op hun mobiel kunnen downloaden.

Waarom dit alleen werkt met Facebook-advertenties

Reizigers kopen meestal reisgidsen of doen hun onderzoek voordat ze reizen. Voor mensen die hun Facebook controleren op de weg en in het land waar ze verblijven (als dat land Facebook toestaat), zijn officiële reisgidsen niet zo handig als mobiele pdf’s of artikelen voor lokale, actuele, onmiddellijke informatie .

Steeds meer mensen gebruiken hun telefoons als een manier om te navigeren en onderweg reisbeslissingen te nemen, dus het hebben van een sterke positie op Facebook is een geweldige manier om een ​​nevenzaak te maken uit het bestaande reisgedrag van mensen. Houd er bij het kiezen van uw advertentieplaatsing rekening mee dat mobiele gebruikers een ander leespatroon hebben dan desktopgebruikers en dat hun aandachtsspanne korter is. Om deze verschillen te bestrijden, maakt u uw exemplaar pittig en gebruikt u meer visuals.

5. Carrière Pride Gear – Jobtitels

Taaktitels> Doula

Als je in Google naar ‘career pride gear’ kijkt, krijg je online winkels die kleren proberen te verkopen voor elke denkbare baan. Zoals je ziet, valt er veel te bedekken:

carrière trots shirts

Bron: RedBubble

Met de Facebook-doeloptie ‘Functietitel’ kun je spullen verkopen over welke carrière je maar wilt – en doodmoe zijn in reclame voor mensen in die carrière. Je kunt dropship-shirts aanbieden aan productmanagers en verkoopassistenten en doula’s, zonder dat je je shirts hoeft in te slaan over elk denkbaar ander beroep.

t-shirts voor doulas

Bron: Pinterest

Waarom dit alleen werkt met Facebook-advertenties

Je koperspersoon is iemand met een bepaalde carrière. In een fysieke winkel of een online winkel is het moeilijk om de volledige potentiële breedte van je kopers te bereiken – mensen denken er misschien niet eens aan hun carrière te vieren totdat ze iets op Facebook voor hen hebben gezien. Het opslaan van een winkel op basis van die strategie zou een schot in de branding zijn, terwijl het richten op ‘Job Title’ altijd een hit is.

Als het gaat om items voor carrière pride, treft u de juiste ontwerpnotitie aan met iets humoristisch en aanstekelijks, vaak iets dat een culturele referentie is. Kijk op sites als Etsy en BustedTees voor ideeën op het juiste moment.

6. Pre-Anniversary Prep – Verjaardag binnen 30 dagen

Demografie> Verjaardag binnen 30 dagen

Je kunt je eigen drukte opbouwen zodat jubileumplanners kunnen krijgen wat ze nodig hebben voor de grote dag. Het is eenvoudig als u zich concentreert op één aspect van de planning, zoals bloemen, catering of briefpapier, en Facebook’s jubileum-targeting voor de rest zorgt. Met de optie ‘Verjaardag binnen 30 dagen’ kunt u uw services richten op mensen die zeker 1) een jubileumfeest hebben en 2) uw service dringend nodig hebben!

belangrijke ideeën

Bron: The Flower Expert

Waarom dit alleen werkt met Facebook-advertenties

Wanneer u offlinediensten planningsdiensten aanbiedt, bijvoorbeeld in een bloemenwinkel of een cateringservice, krijgt u veel verschillende mensen die binnenkomen, waarvan slechts een deel op zoek is naar het vieren van hun verjaardag. Met Facebook kunt u uw klantenkringsystematisch beperken tot alleen de mensen met een jubileum die eraan komen en binnen een specifieke periode.

Verjaardagen doen natuurlijk denken aan bruiloften, dus de esthetiek van uw advertentie is belangrijk. Het helpt je om je algehele beeldpastelkleur te behouden, met koele tonen die opvallend populair zijn bij sites zoals Pinterest (vaak gebruikt om evenementen te plannen) . Op die manier beantwoordt uw advertentie niet alleen een probleem met de functionele planning, maar worden uw klanten ook enthousiast over de look en feel van de viering.

7. University Swag – Onderwijs

Onderwijs> Undergrad Years

Je hebt geen officiële winkel op de campus nodig om kleding en snuisterijen te verkopen die je jarenlang gehoorzamen. Universele swag-sweatshirts, mokken, sleutelhangers enz. Hebben de meeste kans om te resoneren met iemand die liefdevol aan hun universiteitsjaren denkt. Ze zeggen dat je op de universiteit vrienden voor het leven maakt – en het is een goede gok dat die vrienden op de Facebook-feed staan. Dat is waarom Facebook het perfecte platform is voor een bijzaak die zich bezighoudt met alumni nostalgie.

Recente grads (waarvan de feed waarschijnlijk nog steeds vol college-scènes is van huidige studenten) en oudere alums (die trouw zijn aan reünies van het college) willen waarschijnlijk hun [Insert College Name] [Class of XYZ] swag op zetten. Je kunt die specifieke klassen op Facebook targeten met ‘Undergraduate Years’.

2012 afgestudeerden lopen samen buiten de oude campus

Bron: Pinterest

Waarom dit alleen werkt met Facebook-advertenties

University merch is een geweldige mogelijkheid om te droppen, omdat je alleen datgene kunt verkopen waar klanten specifiek om vragen. Als iemand een beker wil kopen die verklaart dat hij lid was van de Class of 1987, kun je die mok naar die aluin brengen zonder mokken van elk klasjaar in te slaan. Facebook-targeting geeft je ook de mogelijkheid om alleen te verkopen aan een bepaalde afstudeerklas, waarvoor geen on-campus-winkel zijn klanten kan filteren.

Met name recente afstudeerders van universiteiten zijn goede doelen voor advertenties die tijdsgebonden zijn , volgens onderzoek naar Facebook-gewoonten. Veel van deze niveaus gaan over naar banen, nieuwe appartementen en hebben geen tijd tot het einde van de dag (laat in de avond tot ‘s nachts) om door hun feed te bladeren. Dat zal ook het geval zijn wanneer de meeste van hun vrienden aan de beurt zijn, wat leidt tot een positieve feedback van universiteitsheiligheid.

8. Verjaardagskaarten – Verjaardagen

Demografie> Aankomende verjaardag

Iedereen heeft een verjaardag en er is een groot aantal Facebook-gebruikers die het leuk vinden om het in hun feed te vieren. Facebook heeft ingebouwde herinneringen voor de verjaardagen van nieuwe vrienden. Het is een goede gok dat sommige mensen in de baan van de verjaardagspersoon tenminste een verjaardagskaart willen hebben. Met targeting op Facebook voor ‘aanstaande verjaardag’ hoeven die vrienden hun newsfeed niet eens te verlaten om een ​​leuke en eigenzinnige kaart te vinden.

verjaardag regels

Bron: Design Taxi

Je kunt je kaart verkopen – of ze nu handgemaakt of dropshipped zijn – op het moment dat Facebook-gebruikers ze moeten kopen. Er is veel variatie in het soort kaarten dat mensen graag geven en krijgen, dus het is ook een goed idee om het verjaardagspubliek te kruisen met een meer specifieke interesse of demografie.

Waarom dit alleen werkt met Facebook-advertenties

Facebook is functioneel een enorme verjaardagsdatabase, ongeëvenaard in elke andere capaciteit dan bijvoorbeeld officiële overheidsdatabases (niet dat iemand daar toegang toe heeft). Met Facebook-targeting voor verjaardagen kunt u fijnkorrelige advertenties plaatsen voor mensen die net aan de vooravond van een verjaardag staan ​​en, nog belangrijker, voor hun omringende vrienden.

Tenzij een drogisterij een goed begrip heeft van vriendengroepen uit de buurt, is het moeilijk om het juiste woord over de juiste kaarten aan de juiste sociale groepen te geven. Facebook is de perfecte plek om precies dat te doen. Dat gezegd hebbende, het voordeel van een drogisterij is dat ze handig zijn en dat er geen verzendkosten zijn. Overweeg manieren om kaarten bulksgewijs te adverteren om de verzendkosten te verlagen. Misschien een verscheidenheid aan ontwerpen, en het is duidelijk dat veel vrienden allemaal aanstaande verjaardagen hebben.

9. Nicheproduct – gerelateerde belangen

Interesses> Hiphopproductie

Als u een nevenzaak wilt bouwen op een enkel nicheproduct, kent u de wereld van dat product waarschijnlijk vrij goed. Targeting op basis van Facebook brengt u in één klap naar de kern van uw klantenbestand, zodat u niet hoeft te zoeken naar specifieke online forums voor de echtepotentiële fans van uw product.

Travis Brady, een hiphopproducent en ondernemer uit Alaska, noemt Facebook-advertenties als een bron van vroeg succes bij zijn bedrijf, de Drum Broker, de nummer 1 bron van hiphop-drumsamples op internet. Facebook heeft Travis geholpen bij het uitbannen van een grote groep aspirant en professionele hiphopproducenten.

geschenken voor hiphopmuziekproducenten

Bron: The Drum Broker

Drum beats zijn de ruggengraat van hiphop, dus het was logisch om de Drum Broker niet alleen te adverteren voor degenen die van samples houden, maar voor de mensen zou het interessant zijn om ze te gebruiken in hun eigen muzikale inspanningen. Met Facebook-marketing kun je je publiek vertakken naar mensen wiens interesses vanuit verschillende invalshoeken met jouw product samenkomen.

Waarom dit alleen werkt met Facebook-advertenties

Als u eenmaal een idee hebt voor een nicheproduct, kunt u gemakkelijk een tunnelvisie krijgen over wie het kan kopen. Met advertenties op Facebook kunt u uw product verkopen aan doelgroepen die niet alleen nichemarkten zijn, maar ook aan doelgroepen met interesses die nauw verwant zijn aan de wereld van uw product. Probeer voor een enkel product breedteverbinding en -diepte elders op internet te vinden – het is vrij moeilijk zonder de directheid van targeting.

Een krachtige strategie is om Google te gebruiken voor het zoeken naar verschillende niches die mogelijk geïnteresseerd zijn in wat u verkoopt – van associaties tot websites tot kleinere tijdschriften – en vervolgens uw Facebook-advertenties gebruiken om ze beter te targeten.

10. Niche E-Book – Demografisch

Gedrag> B2B

Gedragingen> E-commerce

Als u van schrijven houdt, zijn e-books misschien wel het juiste zakelijke medium voor u. U kunt eenvoudig zelf een e-book publiceren met gratis services zoals Kindle Direct Publishing. Maar met alle boeken die er zijn (print en digitaal!) Hoe bereik je je lezers?

Fundamentele schrijfregels zeggen dat je altijd je lezer moet kennen, en dat geldt ook voor Facebook. In het onderstaande voorbeeld richt Callan Rush zich op mensen binnen B2B en e-commerce.

voorbeeld van een Facebook-advertentie voor een e-boek

Bron

Weten wie in uw boek mogelijk geïnteresseerd is, is intuïtief: u kunt uw inhoud en het bereik van uw lezer beoordelen voor geslacht, leeftijd, beroep en andere aspecten van uw leefervaring.

Waarom dit alleen werkt met Facebook-advertenties

Traditionele boekenmarketing vindt plaats in een uitgeverij, waaraan een specifiek publiek is gekoppeld. Dat publiek is nog steeds niet zo specifiek als wat je gaat krijgen met Facebook-targeting. Het schrijven van een e-book en het online verspreiden van het woord kan het beste worden gefaciliteerd door de mensen die zullen kopen, vertellen over en praten over je werk met hun vrienden.

Met een geweldige bestemmingspagina, promotie, inhoud ter ondersteuning van je lancering en Facebook-advertenties , kun je ervoor zorgen dat je eBook voor zoveel mogelijk mensen komt .

Simpele ideeën gedijen op specifieke doelen

Facebook-targeting maakt het eenvoudig om de mensen te bereiken die het meest van je product houden (en dus het diepste converteren). Er is een wereld van mogelijkheden die er zijn voor je side hustle, dus waar wacht je nog op?


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format