12 onverwachte (en grappige) plaatsen om inspiratie te vinden voor uw Facebook-advertenties - DeLaatbusiness

12 onverwachte (en grappige) plaatsen om inspiratie te vinden voor uw Facebook-advertenties

8 min


148
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Facebook-doelgroepen zijn als circusgasten.

Begrijp me niet verkeerd. Ik wil niet zeggen dat ze popcorn-hongerige kinderen zijn. Maar ze zijn inderdaad constant op zoek naar leeuwen, oftewel nieuwe benaderingen en boeiende marketingboodschappen.

Dat maakt ons marketeers de leeuwentemmer, altijd op zoek naar nieuwe trucs om onze Facebook-adverteerders te vermaken.

Onverwachte plaatsen om inspiratie te vinden voor Facebook-advertenties - illustratie

Maar hoe kan men elke maand tonnen nieuwe ideeën bedenken? Tenzij je een magische hoed hebt om konijnen, duiven en geweldige Facebook-advertenties tevoorschijn te halen, moet je op zoek gaan naar inspiratie in kleine alledaagse dingen.

We nodigen u uit om uw verbeelding de vrije loop te laten en twaalf ongewone plaatsen teverkennen om inspiratie op te doen voor uw Facebook-advertentiecampagnes .

Laat de leeuwen binnen!

1. Online design galerijen

Ik kon het niet laten om te beginnen met mijn persoonlijke favoriet.

Er zijn tientallen creatieve ontwerpgalerieën om nieuwe ideeën te verzamelen voor uw advertentievisualen, evenals voor koppen en teksten. Enkele van de beste galerijen voor grafisch ontwerp bevatten lijsten van het nieuwste product, boekomslag en posterontwerp, waardoor u geen gebrek hebt aan geweldige visuele voorbeelden.

Hier zijn enkele ontwerpblogs die u kunt bekijken:

Vanuit het noorden : een online magazine dat het creatieve web beheert om u het beste en laatste nieuws uit de creatieve industrie te bieden

Van noord blog

Galerijen van Format Magazine – inspirerende ontwerpfotogalerijen geselecteerd door een kunsttijdschrift om het werk en de ervaringen van fotografen, ontwerpers, illustratoren en kunstenaars over de hele wereld te delen.

Format magazine

DesignCloud – is een prachtige site van Tumblr, bedoeld om de geesten van onze internationale lezers te inspireren en te stimuleren door het beste uit kunst, design en innovatie van over de hele wereld te bieden.

DesignCloud

Creative Boom – een online magazine dat de creatieve gemeenschap viert, inspireert en ondersteunt. Bekijk hun inspiratie voor grafisch ontwerp!

Ik zou door kunnen gaan met het prijzen van al deze inspirerende grafische ontwerpgalerijen die met één klik toegankelijk zijn. Zorg ervoor dat je je favoriete bladwijzer voor later plaatst!

Creatieve Boom

Voorzichtigheid!  Sommige ontwerpsites zijn zo aantrekkelijk dat je je realiseert dat je ze twee uur lang hebt bekeken. Je zult je afvragen waar al je tijd naartoe is gegaan.

2. Productbeschrijvingen

Welke betere plek om inspiratie op te doen dan je eigen producten?

Misschien heb je in het verleden geweldige productbeschrijvingen geschreven en ben je ze nu al vergeten. Maar het kunnen uw schatkisten blijken te zijn vol geweldige berichten en boeiende bewoordingen.

Als u inspiratie wilt opdoen voor uw Facebook-advertenties, leest u uw eerdere productbeschrijvingen of bestemmingspagina’s door en gebruikt u de tekst in uw advertenties opnieuw. Je zult waarschijnlijk enkele geweldige ideeën vinden (je kunt het verleden je vreugde schenken omdat je zulke grappige woorden hebt geschreven).

En als u geen inspiratie vindt in uw productbeschrijvingen, is dit een goede indicator dat het misschien tijd is om degenen met meer boeiende teksten te vervangen.

3. Vraag het aan je oma

Voordat je denkt dat we helemaal gek zijn, lees dit door. Uw nieuwe doelgroep, die nog nooit uw producten of services heeft gebruikt, kan de voordelen ervan moeilijk begrijpen.

Stel je een situatie voor waarin je je product zou laten zien aan je oma. Hoe zou je uitleggen waar het voor is, hoe het werkt en waarom ze het nodig heeft? Denk nu na over de manieren om dezelfde boodschap aan uw Facebook-publiek te bezorgen , terwijl u het verpakt als een nette advertentiecampagne.

Bekijk deze advertentiecampagne van Try The World – een abonnementsservice voor fijnproevers. Ze gebruiken hun kopregel en linkbeschrijving om uit te leggen wat ze bieden en om de beelden het woord te laten voeren. Zelfs je oma kan vertellen waar hun aanbod voor staat.

Probeer de wereld Facebook-advertentie

4. AdEspresso-galerij

Raad eens waar ik het voorbeeld van de Try The World-advertentie vond?

Het komt uit de grootste online advertentiegalerij van Facebook, met honderden advertentievoorbeelden – AdEspresso-galerij .

AdEspresso Facebook-advertentiegalerij

U kunt de galerij gebruiken om door advertenties te bladeren op bedrijfsnaam, zoekwoorden, advertentieplaatsingen, bedrijfstakken, doelen en kenmerken. Het is ook een fantastische hulpbron als u uw concurrenten wilt bespioneren.

Tip: zoek naar spelers met een grote naam zoals Nike of Shopify om een ​​groot aantal eersteklas advertenties te zien.

5. Ga wandelen

Het is midden op de dag en je hebt helemaal geen energie meer, minder om te spreken van creativiteit. Klinkt bekend?

We hebben allemaal deze door onderzoek ondersteunde artikelen gelezen die zeggen dat we onze hersenen wat rust moeten gunnen tussen hard werken. Dus waarom vertrouw je me deze keer niet en doe ik een test? Ga wandelen.

Luister niet naar audioboeken of denk niet na over wat je gaat doen als je weer op kantoor bent. Kijk in plaats daarvan om je heen. Bekijk alle advertenties op straat en kijk naar voorbijgangers, denkend hoe u uw product of dienst aan hen zou introduceren.

Door je brein wat downtime te geven, laat je nieuwe creativiteit los wanneer je weer op kantoor bent. Bovendien zijn we geneigd om onze verbeeldingskracht een boost te geven terwijl we onderweg zijn .

Er zijn zoveel prachtige creatieve advertenties die er zijn; je moet ze gewoon vinden.

We wedden dat BMW’s marketingbureau niet met dit creatieve idee zou zijn gekomen, tenzij ze de advertentie van Audi zagen.

audi vs bms
6. Lees klantonderzoeken

De houding van uw klanten moet op zijn minst gedeeltelijk bepalen hoe u uw advertenties ontwerpt. Als u uw potentiële doelgroepen wilt leren kennen, moet u zowel online als een op een klantonderzoek doen.

Als u al een klantenonderzoek heeft gedaan, is het tijd om er eens diep over na te denken en te zien wat uw potentiële klanten van uw product vinden.

Dit is wat u kunt leren van klantonderzoeken:

 1. Wat mensen leuk vinden aan jouw product / dienst – zorg ervoor dat je het benadrukt in je volgende Facebook-campagne
 2. Wat zijn de verwachtingen van mensen ten opzichte van uw product / dienst – maak uw advertenties zodanig dat ze reageren op de populairste verwachtingen
 3. Wat zijn de grootste nadelen van uw product / dienst – behandel de zorgen van uw publiek door de twijfel weg te nemen

Als u deze drie vragen in overweging neemt, kunt u meerdere marketingberichten maken voor gebruik in uw Facebook-advertenties.

U kunt een tool als SurveyMonkey gebruiken om eenvoudige klantonderzoeken in een mum van tijd uit te voeren.

SurveyMonkey

7. Modetijdschriften

Neem me niet kwalijk, maar deze heeft me echt meerdere malen geholpen.

Als je nog nooit in je moeders Vogue hebt gekeken  , weet je dat het vol staat met prachtig geschreven artikelen en artikelen, boordevol energie en zorgvuldig gekozen woorden.

Vogue-covers

Wanneer je een volledige droogte van ideeën hebt, is een vleugje mooi geschreven mode-advertenties misschien alles wat je nodig hebt. Het helpt je om uit de doos te komen waar je meestal vastloopt, terwijl je nieuwe Facebook-advertenties maakt.

Probeer deze gedachteoefening: stel je voor dat je reclame gaat maken voor je product in een modetijdschrift. Hoe zou u uw product / dienstomschrijvingen veranderen om het aan de toon van het tijdschrift aan te passen?

Je zult verrast zijn door hoeveel geweldige ideeën je zult verzinnen nadat je je creativiteit hebt aangetrokken.

8. Vorige advertentiecampagnes

Als u niet zeker weet of uw nieuwe advertentie-ideeën werken, let dan niet op een tarotmeting; maar lees in  plaats daarvan de nummers in uw  Facebook Ads Manager .

Neem de tijd om uw eerdere campagnes te analyseren voordat u naar de volgende campagnes gaat. Verzamel gegevens over uw best presterende advertentieteksten en afbeeldingen, om te weten waar u de focus van uw volgende Facebook-campagne kunt plaatsen.

Nog beter als u AdEspresso gebruikt – u krijgt direct een overzicht en vergelijking van welke advertenties werkten en welke niet.

AdEspresso vergelijkt campagnes

9. Google-SERP’s

Google is de meest productieve tool die een marketeer zich maar kan wensen. Het is geweldig voor zoekwoordonderzoek, PPC-reclame, en zo blijkt – het verzamelen van inspiratie voor Facebook-advertenties.

Ga als volgt te werk om Google te gebruiken voor het bedenken van nieuwe advertentie-ideeën:

 1. Denk aan de zoekwoorden die uw product het beste zouden omschrijven.
 2. Google hen en bekijk de SERP’s (reactiepagina’s van zoekmachines)
 3. Bekijk eerst welke onderwerpen het belangrijkst zijn , wat betekent waar mensen het meest in geïnteresseerd zijn
 4. Gebruik uw nieuwe inzicht om verwante zoekwoorden, onderwerpen en doelgroepen te bedenken die u in uw volgende advertentiecampagne wilt targeten

Bekijk deze creatieve paginabeschrijving van Canva, gevonden bij het zoeken naar “ontwerpkaarten”:

Canva in Google zoeken

10. Vraag uw verkoopteam

Ja, dat weten we. Het verkoopteam is altijd super bezig met het communiceren met mogelijke klanten en het doen van de outreach.

Maar je kunt een verkoper vangen door ze te lokken met een gratis lunch in een restaurant aan de overkant van de straat. Gebruik deze tijd om hen te vragen naar hun recente ontmoetingen met klanten en leer wat de grootste verwachtingen van de klant zijn ten aanzien van uw product / dienst.

Hier zijn enkele vragen die u uw verkoopteam moet stellen:

 1. Hoe weten klanten over ons?
 2. Wat vinden ze het leukst aan onze producten / service?
 3.  Hoe zou u ons product / dienst aan een potentiële klant presenteren?
 4. Als u vijf van de belangrijkste voordelen van ons product / onze service zou kunnen uitdragen, wat zouden dat dan zijn?
 5. Geef me een one-liner die het beste ons product introduceert

Onthouden! Er zijn veel creatieve mensen buiten het marketingteam van uw bedrijf. En we hebben het hier niet over de verkopers. Benader de klantenondersteuning, het productteam en andere teams om inspiratie op te doen voor Facebook-advertenties.

11. Twitter’s berichten met 140 woorden

Om volledige gedachten te tweeten, moeten mensen echt creatief worden met de keuze van hun woorden, hashtags en afkortingen.

Bedenk hoe u uw huidige advertentietekst op Facebook verkort tot 140 woorden.

Door deze oefening te doorlopen, verlaagt u uw advertentieberichten tot het wezenlijke niveau, waardoor onnodig gebabbel wordt geëlimineerd. U zou zelfs kunnen begrijpen dat uw huidige teksten vol vakjargon waren en geen betekenis hadden. Als dat het geval is, hebt u het geluk dat u een kans heeft gevonden om uw advertenties te verbeteren.

Als uw advertentietekst te lang is, zullen mensen zich niet verplichten deze te lezen.

Facebook-advertentie lange tekst       Korte tekst van Facebook-advertentie

Je kunt Twitter ook gebruiken om inspiratie op te doen voor je Facebook-advertenties, door de accounts van je concurrenten te controleren op geweldige tips.

AdEspresso Twitter

12. Bespioneer uw concurrenten

Wie kent een marketeer die niet regelmatig controleert wat zijn concurrenten van plan zijn? Ik persoonlijk niet.

Dat komt waarschijnlijk omdat je concurrenten de beste bron zijn om te zien wat werkt voor een publiek dat vergelijkbaar is met het jouwe.

Hier is een leuke gids van AdEspresso: 3 manieren om een ​​expert te zijn op Facebook Ads Spy

Om u meer inspiratie te geven, zijn hier acht plaatsen waar u uw concurrenten kunt bespioneren:

 • AdEspresso Ads Gallery
 • Facebook-, Twitter-, Pinterest- en Instagram-accounts
 • Vermeldingen van concurrenten
 • Website van concurrenten en landingspagina’s
 • Blogs en aanbiedingen voor e-boeken
 • Zoekwoorden die ze targeten
 • Brochures en flyers
 • Advertenties voor gedrukte advertenties en tijdschriften

Idee! Als je een bijzonder sterke concurrent hebt met een marktomvang die veel groter is dan de jouwe, houd hem dan constant in de gaten! Als een soortgelijk maar kleiner bedrijf biedt u meer flexibiliteit om hun beproefde best practices toe te passen in uw Facebook-campagnes.

Last but not least … uw geheime middelen!

Oké mensen. We hebben een aantal rare plaatsen verkend om inspiratie op te doen voor je Facebook-advertentiecampagnes. Nu is het jouw beurt! Gebruik de opmerkingen om uw geheime plaatsen te delen om uw creativiteit een boost te geven! De Lions speelden hun rol … nu is het tijd voor Tigers!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format