14 gouden ideeën om uw ROI te verhogen met bedankpagina's - DeLaatbusiness

14 gouden ideeën om uw ROI te verhogen met bedankpagina’s

9 min


115
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Hoeveel wil uw bedrijf betalen voor een nieuwe lead? Misschien 20% van de gemiddelde levenslange waarde? Of u kunt tot 50% gaan? Misschien heb je het nog niet eens overwogen.

Wat als we u vertellen dat  er een manier is om een ​​hoger rendement te behalen op elke dollar die wordt uitgegeven aan klantenwerving ?

Zeg Bedankt en ... verkoop nog meer - Illustratie

Ben je bereid om een ​​paar uur werk te doen om de ROI van elke conversie op je website te verhogen ?

Door uw website aan te zetten met een goed gebouwde bedankpagina, kunt u de ROI van elke afzonderlijke conversie verhogen.

Als u nog geen bedankpagina aan uw online conversietrechter heeft toegevoegd, is daar een goede reden voor.

big-deal-alert

Bron: Giphy

Het laaghangende fruit van bedankpagina’s

Natuurlijk zou je niet eerst de kop opsteken om middelen uit te geven voor iets van dubieuze waarde. Het is maar goed dat bedankpagina’s een sterke zaak zijn.

 • 1. Het is aardig en beleefd om iemand te bedanken.
  Als je erover nadenkt, dan is het wel duidelijk om “dank u” te zeggen aan iedereen die uw aanbod aanvaardt. Een eenvoudige “Bedankt voor het aanmelden” zal het werk doen.
 •  2. Dankpagina’s zijn geruststellend voor de gebruiker
  Als iemand zich aanmeldt voor uw gratis proefperiode of een aankoop doet, willen ze weten dat de transactie is voltooid. 
  Een bedankpagina valideert de conversie en laat mensen weten dat ze zijn geslaagd (waardoor ze zich gelukkig voelen over hun prestatie en scoort je merk wat liefde).
 •  3. Bedankt-pagina’s kunnen uw relatie met klanten versterken
  Een goed bedankt pagina-exemplaar maakt mensen gelukkig met hun beslissing en sluit de gevoelens van ‘de spijt van de koper’ uit. 
  Een authentiek bedankbericht kan de reputatie van uw merk verrijken.
 •  4. Je hebt veel te delen en geeft
  je aanbieding voor een bestemmingspagina niet alles wat je op zak hebt. Er is een grote kans dat u onweerstaanbare promotieaanbiedingen krijgt of gratis nuttige inhoud weggeeft. 
  Een bedankpagina is een geweldige plek om nog meer aanbiedingen te delen omdat mensen al geïnteresseerd zijn in wat je hebt.
 • 5. U kunt mensen naar de volgende activiteiten leiden
  Als iemand zich aanmeldt voor een gratis proefperiode, heeft deze veel opties: ontdek het product, bevestig hun e-mail, lees de blog van het bedrijf of praat met het verkoopteam. Met zo veel opties, is de eenvoudigste keuze om niets te doen. 
  Dat is waar je bedankpagina binnenkomt en mensen vertelt welke stap ze moeten zetten (en wat ze kunnen verwachten).
 •  6. Er is potentieel voor een andere conversie
  Terwijl je bedankpagina als een plek dient om mensen te bedanken, gerust te stellen en te leiden, is het ook een perfecte plek voor een upsell. Laten we zeggen dat iemand een eBoek heeft gedownload. Het is nu uw kans om hun buy-in te krijgen voor een gratis proefperiode.

Denk bij het maken van bedankpagina’s na over wie het gaat lezen: iemand die zojuist een formulier heeft ingevuld om uw aanbieding in te wisselen of iets van u te kopen. 
Ze zijn nogal opgewonden over je inhoud en je bedrijf. 
Het is de perfecte gelegenheid om ze opnieuw samen te stellen en hun interesse in verdere betrokkenheid bij uw bedrijf te versterken.

14 soorten bedankpagina’s die je vandaag kunt gebruiken

Er zijn tientallen manieren om te profiteren van een doordachte bedankpagina. Het is aan u om te beslissen wat de beste optie is voor elke websiteconversie.

Houd het geluidsniveau laag. Als u wilt dat mensen een specifieke actie ondernemen, is dat het enige dat u moet opnemen in uw bedankpagina. Net als de regel voor een enkele actie die van toepassing is op al uw bestemmingspagina’s – gebruik een enkele call-to-action en snijd de onnodige afleiding. (Lees meer:  7 bestemmingspagina-afleidingen die conversies hebben gedood in 2015 ).

Hierna vindt u een gedetailleerd overzicht van 14 soorten bedankpagina’s die u snel kunt instellen en kunt gebruiken .

1. Bevestig de conversie

Kun je raden wat de geheime bedankpagina-boodschap is die nooit iemand teleurstelt? Het is samengesteld uit slechts twee woorden, en deze magische woorden zijn (tromgeroffel alstublieft …) “dank u.”

Mensen verwachten een bevestiging te krijgen dat ze zijn geslaagd. En dat is precies de boodschap die uw bedankpagina moet brengen.

Het zou een eenvoudig “Bedankt” kunnen zijn, of iets creatiever zoals “Je bent nu een deel van de bemanning.”

MyCopyblogger weet zeker zijn publiek te plezieren. Hun bedankpagina bevestigt de aanmelding, zegt dank en vertelt u wat er te verwachten is.

copyblogger

2. Vraag om uw e-mailadres op de witte lijst te plaatsen

Deze is vooral belangrijk voor nieuwsbriefabonnementen en andere soorten conversies waarbij de abonnees veel e-mails zullen ontvangen.

Gebruik uw bedankpagina om uw publiek te vragen uw e-mailadres op de witte lijst te plaatsen, zodat al uw marketing-e-mails hun inbox bereiken.

Als je terugkijkt op de bedankpagina van MyCopyblogger, zul je merken dat ze news@copyblogger.com als een “veilige afzender” willen markeren, zodat er geen e-mails in de map ongewenste / ongewenste e-mails terechtkomen.

Als iemand die zich 10 seconden geleden heeft aangemeld, neem je waarschijnlijk een kleine extra stap. Door deze kleine notitie toe te voegen aan hun bedankpagina, kan Copyblogger meer e-mails met succes afleveren (bekijk het bovenstaande voorbeeld). Best slim, toch?

Lees meer:  12 Dure bestemmingspagina-fouten die uw conversies stelen

3. Vraag mensen om hun e-mail te bevestigen

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom veel bedrijven je vragen je e-mail te verifiëren, is dit vooral een maatregel om spam-robots te vermijden.

Zelfs als u zich geen zorgen maakt over nepopt-ins, kunt u de e-mailbevestiging gebruiken als een verdere bevestiging van het belang van de persoon in uw aanbieding.

 

please-confirm email

De bedankpagina van de webinar-aanmelding van Buffer is eenvoudig en vraagt ​​u om nog een laatste stap te zetten: verifieer uw e-mail. U hoeft het niet eens een ‘e-mailverificatie’ te noemen.

Heb je ook gemerkt hoe Buffers bedankbericht zegt: “We hebben een bevestigingsmail naar je inbox gestuurd, om er extra zeker van te zijn dat we alle details goed hebben”? Nu is dit niet aardig en attent van hen!

4. Bied gratis goodies aan

Wie houdt er niet van gratis dingen, toch? Nog beter als deze gratis inhoud over het aanbod gaat waarop een potentiële klant zojuist heeft ingetekend.

Nadat iemand zich heeft aangemeld voor een gratis proefversie of een eBook downloadt, is dit uw kans om te schitteren en overweldigen. Om dat te doen, heeft u een bedankpagina nodig met een gratis aanbieding voor extra inhoud, overleg of andere nuttige dingen.

HubSpot-webinar-dank u-pagina-voorbeeld-crop2

HubSpot biedt bijvoorbeeld een gratis consult voor elke persoon die zich heeft aangemeld voor een van zijn webinars.

Bedenk dat iemand hen al hun informatie heeft gegeven in ruil voor de webinar-toegang. Dus waarom zou u niet de volgende stap nemen en ook de gratis consultatie krijgen.

5. Geef ze een extra promotie

Bezoekers die op je bedankpagina terechtkomen, zijn goede vooruitzichten, dus waarom probeer je ze niet nog meer op te warmen?

Uw bedankpagina’s zijn een geweldige plek om extra aanbiedingen te promoten, zoals:

 • een speciale kortingsaanbieding voor nieuwe abonnees
 • een kortingsaanbieding met een tijdslimiet (24 uur per dag)
 • aanvullende producten en diensten

Raak niet te verstrikt in de belofte van een hoger engagement na de conversie. Wat u ook aanbiedt op uw bedankpagina moet een aantrekkelijke waarde bieden en een beetje extra inzet vereisen.

blog-KISSmetrics-com-promo

Het blog van Quicksprout geeft een speciale aanbieding-bestemmingspagina weer als bedankpagina. Dus nadat klanten een van hun eBoeken hebben gedownload, krijgen ze de mogelijkheid om een ​​gratis proefperiode te starten.

Dat is vrij eenvoudig, maar een vrij efficiënte conversie.

6. Laat uw product zien en promoveren

Als u erover denkt om een ​​bedankpagina toe te voegen aan inhouddownloads, moet u hier rekening mee houden: presenteer uw product / service.

Mensen die gratis inhoud downloaden, zijn enthousiast over uw bedrijf en vertrouwen op haar expertise. Ze zijn dus veel meer gekwalificeerd om klant te worden dan een occasionele websitebezoeker.

Een efficiënte manier om uw product te introduceren, is door een korte introductievideo op uw bestemmingspagina te plaatsen.

video1

Dit is hoe HubSpot het heeft gedaan. Bekijk de deelknoppen bovenaan de pagina!

7. Vraag om het account in te vullen (eCommerce)

Als u met  eCommerce-omzet werkt , zijn hier enkele statistieken die u moet kennen. Door potentiële klanten te dwingen een account aan te maken voordat ze worden gekocht, kan 30% van de gebruikers hun winkelwagentje verlaten.

Dus als het schade oploopt om een ​​registratie aan te vragen vóór de aankoop, kunt u dit na de verkoop vragen. U kunt mensen stimuleren om na de aankoop een account aan te maken door extra promotiecodes en gebruikersvoordelen aan te bieden.

Heb je een voorbeeld nodig? Hier is een eenvoudige: de bedankpagina biedt klanten de mogelijkheid om hun bestelling te volgen en hun gegevens voor de volgende keer op te slaan. Merk op dat alle voordelen als no-brainer opsommingen zijn genoteerd om een ​​extra duwtje te geven.

Bron: slimme inzichten

Bron: slimme inzichten

8. Voer een enquête uit

Heb je je ooit afgevraagd wat mensen in de eerste plaats naar je website heeft geleid? Of wat is hun incentive om op uw aanbieding voor bestemmingspagina’s te converteren?

Nadat iemand zijn naam en e-mailadres al met u heeft gedeeld of u genoeg vertrouwd om een ​​aankoop te doen, zijn ze mogelijk bereid om wat meer informatie te delen.

Gebruik uw bedankpagina als hulpmiddel voor het uitvoeren van korte enquêtes. Stel de bezoekers gerust dat het niet lang zal duren om de enquête in te vullen. Zeg iets als “Het kost slechts 30 seconden om deze enquête in te vullen en het zou de wereld voor ons betekenen.”

wrike-dank u-pagina

Wrike is behoorlijk slim over hun leidende kwalificatieproces. Hun bedankpagina-enquête vraagt ​​mensen hoe geïnteresseerd ze zijn in het gebruik van Wrike.

9. Stel vragen om de gebruikerservaring te verbeteren

Uw bedankpagina is ook een geweldige plek om informatie te verzamelen om de toekomstige gebruikerservaring verder te verbeteren. U kunt de klant vragen naar de grootte van hun bedrijf, de sector, het probleem dat ze proberen op te lossen, enz.

U kunt de informatie van uw bedankpagina gebruiken om uw gebruikerservaring bij u persoonlijker te maken  (wat uiteraard leidt tot gelukkiger klanten en meer verkopen!)

hotjar-dank u-pagina

Hotjar’s hebben hun hele aanmeldingsproces een trechter gemaakt van verschillende bedankpagina’s die eenvoudige vragen stellen en helpen bij het instellen van uw account.

9. Vraag om het woord te verspreiden

Tevreden klanten kunnen snel worden omgezet in merkadvocaten wanneer ze in de goede richting worden geduwd. Uw bedankpagina is een geweldige plek om mensen te vragen het nieuws met hun vrienden te delen en hen uit te nodigen om ook aan boord te gaan.

Maar niemand zal zijn tijd doorbrengen in ruil voor niets. Je zou een goede reden moeten geven om het aan een vriend te vertellen.

thank_you_wp

De bedankpagina van Warby Parker luidt: “Koop een paar Warby Parkers bij een vriend en we danken je met leuke verrassingen.”

Het aanbod is niet alleen voordelig, maar ook mysterieus: wat zou de leuke verrassing kunnen zijn?

10. Voeg een nieuwsbrief opt-in toe

Terwijl de meeste bedrijven automatisch alle nieuwe leads toevoegen aan hun nieuwsbriefabonnees, is er ook een andere manier om dit te doen – door het simpelweg te vragen. Op deze manier zul je een publiek aantrekken dat oprecht geïnteresseerd is in het horen van jou.

Stel je voor dat iemand een interessante gratis test op je site heeft gedaan of een eBoek heeft gedownload. In plaats van hun e-mail te vragen in ruil voor de eerste conversie, zou je het gratis kunnen weggeven.

Nadat ze super enthousiast zijn over hun 100% gratis download, kun je hen vragen om deel te nemen aan een interessante reeks e-mailcursussen. Eerste ronde heeft een goede baan,  c heck het voorbeeld hieronder:

da-Karola

11. Vraag mensen om verbinding te maken via sociale media

Een van de manieren om de ROI van elke conversie te verhogen, is door het bereik van uw aanbieding te vergroten. Als je er elke tien personen een zou kunnen geven om je eBook of kortingsaanbieding met hun vrienden te delen, zou je veel meer nieuwe leads hebben.

De eenvoudigste manier om mensen te vragen om met uw bedrijf in contact te komen op sociale media of uw aanbod te delen, is door de pictogrammen voor sociale media op uw bedankpagina op te nemen.

best-dank u-pagina's

De bedankpagina van HubSpot is gericht op het vergroten van het bereik van sociale media: het bevat zowel de pictogrammen voor sociale media als een oproep om een ​​gratis proefversie voor tools voor het delen van sociale media te krijgen. Ze hebben het gemakkelijk gemaakt om de inhoud te delen via Facebook, LinkedIn en Twitter.

12. Voeg wat extra sociaal bewijs toe

Nadat iemand een gratis proefperiode op uw website heeft gestart, zijn ze nog steeds niet 100% overtuigd dat dit de beste optie is. Er zijn tientallen gelijkaardige dienstverleners die er zijn, dus moet je veel moeite doen om vertrouwen op te bouwen.

Uit onderzoek van Bazaarvoice bleek dat meer dan 8 op de 10 gebruikers zegt dat door gebruikers gegenereerde inhoud van mensen die ze niet kennen, van merkkwaliteit is. Daarom moet u bij elke stap van de conversietrechter, zelfs uw bedankpagina sociaal bewijs en klantreacties toevoegen.

hotjar-dank u

De bedankpagina van Hotjar vertelt dat je goed gezelschap hebt met meer dan 213.451 gebruikers. Dat is een gouden bewijs.

13. Stel je community voor

Als u een sterk netwerk van inhoud, webinars, podcasts, forums, enzovoort rondom uw merk heeft opgebouwd, is de kans groot dat u meer mensen wilt laten deelnemen.

Het vermelden van verschillende opties om deel te nemen aan de community heeft twee significante effecten van uw publiek: het maakt ze veel meer betrokken , en het fungeert als sociale bewijzen (aangezien het valideert dat er echt een actieve gemeenschap rondom uw merk is).

De bedankpagina van de Social Media-examinator vermeldt alle verschillende manieren om contact te maken met hun community: luister naar een podcast, word lid van gratis netwerkclubs, lees de laatste artikelen, enz.

socialmediaexaminer-gehalte scherm

14. Laat je creativiteit los

Geen bedankpagina’s hoeven saai te zijn. (Hoewel het gemakkelijk is om een ​​saaie bedankpagina te maken)

Als je nadenkt over wat mensen echt met je merk bezig zou kunnen houden, kun je een aantal zeer authentieke bedankpagina’s bedenken.

Waarom zou u geen welkomstvideo van uw CEO opnemen of een gratis serie online cursussen weggeven? Doe wat je denkt dat de klant zou bevallen en draag bij aan meer betrokkenheid.

En als je door inspiratie geraakt wordt, deel dan je ideeën met ons in de comments hieronder!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format