15 gratis Facebook-advertentiesjablonen voor elk type campagne - DeLaatbusiness

15 gratis Facebook-advertentiesjablonen voor elk type campagne

9 min


119
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Facebook Business maakt het heel eenvoudig om een ​​advertentie helemaal opnieuw te bouwen. Het enige wat u hoeft te doen, is een indeling kiezen en deze vervolgens invullen met informatie over uw bedrijf.

De echte uitdaging is om het juiste formaat voor beeld en tekst te kiezen.

Er zijn honderden manieren waarop u uw advertentie kunt ontwerpen met de advertentie-opties van Facebook.

Waar begin je? Gelukkig hebben we uw keuzes beperkt tot 15 gemakkelijk toe te passen Facebook-advertentiesjablonen.

Begin met ontwerpen door uw doelstelling voor uw advertentiecampagne te definiëren envervolgens de juiste sjabloon voor de taak te kiezen.

Laten we beginnen!

15 gratis Facebook-advertentiesjablonen

Net zoals elke call-to-action een ander doel heeft, geldt dat ook voor uw advertentiesjabloon voor Facebook.

De volgende advertentiesjablonen omvatten de primaire acties die u van uw klant wilt maken. Gebruik het menu om door te gaan naar de sjabloon waarin u bent geïnteresseerd, of lees de volledige gids hieronder:

 1. Facebook-advertentiesjabloon # 1: mobiele app-installaties verhogen
 2. Facebook-advertentiesjabloon # 2: merkbewustzijn vestigen
 3. Facebook-advertentiesjabloon # 3: Smash-productcatalogusverkoop
 4. Facebook-advertentiesjabloon # 4: rijd verkeer naar uw site
 5. Facebook-advertentiesjabloon # 5: Breng mensen naar uw evenement
 6. Facebook-advertentiesjabloon # 6: zorg ervoor dat mensen beginnen met winkelen
 7. Facebook-advertentiesjabloon # 7: verzamel leads met aanmeldingen
 8. Facebook-advertentiesjabloon # 8: leads genereren met de kracht van gratis
 9. Facebook-advertentiesjabloon # 9: toename van berichtbetrokkenheid
 10. Facebook-advertentiesjabloon # 10: Adverteer uw chatbot
 11. Facebook-advertentiesjabloon # 11: rijd verkeer naar uw winkellocatie
 12. Facebook-advertentiesjabloon # 12: Meer informatie over de voorkeuren van uw klant
 13. Facebook-advertentiesjabloon # 13: boost-conversies
 14. Facebook-advertentiesjabloon # 14: Garner Local Awareness
 15. Facebook-advertentiesjabloon # 15: Betrouwbaarheid van het merk vergroten

Facebook-advertentiesjabloon # 1: mobiele app-installaties verhogen

Om de installatie van mobiele apps te vergroten, moet u opvallende advertenties maken voor mobiel, waarbij het eenvoudiger is om op een desktop een app te downloaden. De sleutel tot een opvallende mobiele advertentie is om te laten zien dat uw app wordt gebruikt in vergelijkbare situaties. Op die manier, wanneer een mobiele gebruiker tijdens zijn downtime door zijn Feed scrolt, raakt uw app hen als het ding dat ze liever gebruiken om een ​​actie uit te voeren die ze aantrekkelijk vinden.

Het is belangrijk om een deeplink te maken naar uw mobiele app of de app store voor de juiste doelgroep. Dynamische advertenties maken deeplinking mogelijk, een gamechanger voor het verhogen van installaties.

facebook advertentiesjabloon

Facebook-advertentiesjabloon # 2: merkbewustzijn vestigen

U hebt pitch-perfect branding ontwikkeld voor alles dat uw bedrijf vertegenwoordigt, dat verder gaat dan alleen een logo en een kleurenschema. Dat is waar u naar video kunt gaan , het perfecte medium om uw bedrijf te hype . Voor videoadvertenties is het eerste wat gebruikers zien de miniatuurweergave. De truc om mensen te laten kijken, is om een mid-action hoofdpersonage te laten zien. Een echt duidelijk hoofdpersonage in je videominiatuur hebben, is een geweldige manier om mensen de rest van je verhaal te laten zien. De thumbnail laat mensen vragen “waarom”.

Het exemplaar zou mensen moeten vertellen waar het verhaal plaatsvindt, omdat de tekst is waar mensen naar zullen kijken voor meer context rond de miniatuur.

advertentiesjablonen

Facebook-advertentiesjabloon # 3: Smash-productcatalogusverkoop

Wanneer mensen te veel keuzes hebben, is het verleidelijk om iemand anders een beslissing voor hen te laten maken. Curatorproducten zijn een hoogwaardige manier om de beslissingen te nemen die uw kijkers zullen waarderen Als u uw producten wilt laten beheren voor uw advertentie, groepeert u vergelijkbare producten in een verzameling. Collecties verschillen van Carousels doordat ze linken naar een meeslepende in-app-ervaring, inclusief browsen en meer leren over de producten die worden weergegeven.

Uw collectie genereert niet alleen koud verkeer door visuele aantrekkelijkheid, u kunt ook de verkoop van productcatalogi stimuleren door mensen te targeten die al belangstelling hebben getoond voor een bepaald soort product op uw site.

Of het nu gaat om vorm, textuur, kleur of itemtype, kies de items die samen een gevoel van cohesie vormen. U kunt één item per foto of vergelijkbare items op alle foto’s weergeven.

Facebook advertentieontwerp

Facebook-advertentiesjabloon # 4: rijd verkeer naar uw site

Carousel-advertenties op Facebook zijn de perfecte manier om websiteverkeer te genereren. Met elke carrousel kunt u tot 10 foto’s in één enkele advertentie plaatsen, wat betekent dat er meer ruimte is om te laten zien wat uw site biedt. De beste manier om deze ruimte te gebruiken, is om uw product vanuit meerdere perspectieven te presenteren.

Afwisseling is een topreden waarom mensen gedwongen zijn om in de ene winkel over de andere te winkelen. Sommige klanten willen misschien gewoon het product kopen – neem uw product op tegen een eenvoudige achtergrond. Anderen kunnen worden opgenomen door een model-functie die uw product in gebruik is. Anderen houden misschien nog steeds van de levensstijl die uw merk helpt creëren: plaats uw product in een esthetische context.

Voor alle variëteit is het belangrijk dat mensen wegkomen met een gevoel voor uw website als geheel. Om eenheid in uw advertentie te druppelen, moet u een bevatten merkboodschap dat de foto’s verenigt, evenals een bedrijfslogo aan het einde van uw Carousel.

voorbeeld van een Facebook-advertentiesjabloonFacebook advertentieontwerp

Facebook-advertentiesjabloon # 5: Breng mensen naar uw evenement

Het is niet voldoende om mensen op uw evenementfoto te laten zien. Om echt de aandacht van uw doelgroep te wekken, moet uw evenement laten zien dat er meer in petto is, maar alleen als u het evenement bijwoont. Uw evenementadvertentie kan deze nieuwsgierigheid opwekken door mensen te tonen die al betrokken zijn bij uw evenementactiviteit. Voer een beetje FOMO in door te beschrijven hoe uw evenementinstelling uniek is. Maak het gemakkelijk voor mensen om in een oogopslag te beslissen of ze ‘geïnteresseerd’ zijn in uw evenement door de details van tijd en plaats te centreren.

advertentiesjablonen

Facebook-advertentiesjabloon # 6: zorg ervoor dat mensen beginnen met winkelen

Persoonlijk shoppen heeft alles te maken met opties: door kledingrekken bladeren, een gangpad van boodschappen scannen, make-up proberen. Met carrousel-advertenties kunt u die ervaring online simuleren – allemaal binnen de ruimte van een Facebook-bericht met één foto. Hoe meer opties mensen hebben, des te meer tijd ze besteden aan uw advertentie, waardoor u veel meer kansen heeft om ze naar uw online winkel te brengen.

Mensen moeten in een oogopslag kunnen zien wat je verkoopt, dus het is belangrijk om je foto’s consistent in kleur en structuur te houden. Zet je product op de voorgrond en kies een contrastrijke kleur voor de achtergrond. Voorbeelden hieronder zijn opvallend rood voor serviesgoed (Target) en rustgevende natuur voor vliegtickets (Travelstart Zuid-Afrika).

Koppel dit met een promo om de aandacht van uw kijker echt te wekken en hen aan het denken te zetten over de uitgaven op uw site. En natuurlijk maak je het af met een ‘Nu kopen’-CTA die je kijker rechtstreeks naar een bestemmingspagina brengt met je producten.

facebook advertentiesjabloon

Facebook-advertentiesjabloon # 7: verzamel leads met aanmeldingen

Als u leads wilt verzamelen, is een geweldige manier om dit te doen mensen laten zien hoe ze zich precies voelen als ze uw product gebruiken. Een klassieke manier om dit te laten zien is voor / na advertenties, die leads genereren omdat ze herkenbaar zijn en aantonen dat uw product resultaten oplevert .

Hoewel je een voor- en na fotovolgorde niet kunt toevoegen volgens de voorwaarden van Facebook, kun je nog steeds hetzelfde effect geven met een illustratie die aangeeft hoe goed je product is. Of het nu gaat om kleur, licht of detail, illustraties trekken de aandacht op de positieve aspecten van uw product door op te vallen tussen alle andere gezichten in de menigtevan een Facebook-feed.

Wat belangrijk is, is dat uw afbeelding de “na” -resultaten van aanmelding bevat en dat uw exemplaar een exclusief waardevoorstel maakt Door te vragen of “Is Your Car Qualify”, laat Uber mensen hopen dat hun auto in aanmerking komt, zodat ze de “na” -status van een auto vol geld kunnen behalen. Door te headlinen met ‘de top 5%’ onthult Hired de ‘na’-staat als lachende, levendige mensen op een nieuwe werkplek exclusief voor die kwalificerende 5%. Voor beide advertenties kunt u alleen meer weten als u zich aanmeldt, waardoor uw leadcollectie wordt aangedreven.

ontwerp van een facebookadvertentie

Facebook-advertentiesjabloon # 8: leads genereren met de kracht van gratis

Mensen houden van gratis dingen, maar ze worden steeds sceptischer over hen omdat ze denken dat er een vangst moet zijn. Waardevolle producten hebben een prijs, dus om te leiden met de kracht van gratis, moet je die “vangst” – zoals een tijdslimiet voor een proef – maken voor mensen in je advertentie. Dit zal het vertrouwen vergroten en mensen zullen zich meer op hun gemak voelen bij het aanmelden. Houd het ‘gratis’ deel van uw aanbieding subtiel en specifiek.

Tegelijkertijd moet de advertentie de waarde van uw product weergeven – hoe deze het leven van gebruikers verbetert. Gebruik daarvoor de afbeeldingsruimte om de aandacht van uw kijker te trekken met een oplossing voor hun probleem, gecombineerd met een heldere, eenvoudige afbeelding. Merk op hoe onze voorbeeldadvertenties rechtstreeks een probleem noemen waar een klant voor staat, zowel qua afbeelding als qua kopie? Dit is een geweldige manier om zowel aandacht te trekken als kijkers te intrigeren.

voorbeeld van een Facebook-advertentiesjabloon

Facebook-advertentiesjabloon # 9: toename van berichtbetrokkenheid

Hoe spannender u uw post kunt maken, hoe meer mensen ermee omgaan. Het komt allemaal neer op het overbrengen van een enkel idee. Een afbeelding met een eenzame, anonieme figuur genereert intriges en mysteries. Een gedeelde kop laat mensen nadenken over waar ze staan ​​over een onderwerp — en klikt door om te zien waar andere mensen staan. Advertentietekst die een argument maakt, maakt mensen geïntrigeerd over hoe een bericht (en al zijn commentatoren) een back-up van het bericht zullen maken. Zet je afbeelding in de schaduw met deze dramatische kopie en je hele advertentie laat mensen klikken om hun nieuwsgierigheid te bevredigen.

Facebook-advertentiesjabloon # 10: Adverteer uw chatbot

Niets doet beter uw klantenservice als persoonlijke, directe ondersteuning – uw chatbot is de beste keuze voor dit front. Messenger-chatbots stellen u in staat direct in contact te komen met klanten, wat betekent dat u loyaalere klanten bent. Als u wilt weten wat uw nieuwe chatbot is , kunt u uw advertentie centreren wanneer de bot in actie wordt weergegeven. Mensen kunnen op hun hoede zijn voor robots van welke aard dan ook, dus zorg dat je je bot humaniseert door hem een ​​naam te geven of een kopie te geven van hoe het vriendelijk en behulpzaam is.

facebook chatbot

Bron (American Eagle) | Bron (Advertise.ai)

Facebook-advertentiesjabloon # 11: rijd verkeer naar uw winkellocatie

Wanneer u steen en beton bent, gaat het helemaal om geotargette advertenties die mensen verleiden met uw producten en vervolgens de deal afsluiten. De sleutel tot het maken van een succesvolle advertentie die winkellocatieverkeer genereert, is om de navigatie van uw kijker naadloos te laten verlopen. Elke foto is een kans om uw CTA voor ‘Routebeschrijving’ naar huis te halen , waardoor navigatie een eenstapsproces is voor mobiele gebruikers. In uw exemplaar, benadrukken een grote beloning voor weinig moeite. Timing is ook belangrijk: in de onderstaande twee voedseladvertenties levert diner versus late night verschillende doelgroepen en intenties op.

facebook advertentiesjabloon

Facebook-advertentiesjabloon # 12: Meer informatie over de voorkeuren van uw klant

Elk gesprek met een klant is een kans om hun voorkeuren beter te profileren, en Messenger is het perfecte platform om klanten direct te vragen naar hun behoeften. Niet alleen helpen deze gesprekken mensen om beter te winkelen, ze helpen je ook mensen te herleiden naar de producten waarin ze daadwerkelijk zijn geïnteresseerd.

Messenger-advertenties helpen u meer te weten te komen over de voorkeuren van uw klant door de wens van mensen om een ​​algemeen product (zoals een drankje) te beperken tot iets specifieks. Als u wilt dat mensen uw Messenger-functie gebruiken, moet u een productaanbieding maken en deze koppelen met een CTA-bericht verzenden. Het aanbod moet algemeen genoeg zijn dat het ruimte laat aan mensen om hun voorkeuren in de app kenbaar te maken.

Facebook advertentie-oproep tot actie

Facebook-advertentiesjabloon # 13: boost-conversies

De beste manier om conversies te stimuleren, is om uw advertentie aan te passen aan een doelgroep die eerder interesse heeft getoond in uw product, of het nu om een ​​eerdere verkoop of klik gaat. Op uw advertentiekopie moet worden weergegeven wat er nieuw is in uw bedrijf, om de indruk van uw klanten van uw bedrijf up-to-date te houden en mee te evolueren. U kunt dit doen door een product in het seizoen weer te geven (anders dan waar uw klant naar keek tijdens zijn laatste bezoek) of nieuw op de site. Speel uw eerdere verbinding op door de klant rechtstreeks te benaderen. Een advertentie met één afbeelding die uw product bevat, zal de slag in de wacht slepen; Zorg er wel voor dat u het juiste kleurcontrast vindt om het item dat u te zien krijgt naar voren te brengen.

Facebook-advertentiesjabloon # 14: Garner Local Awareness

Of u nu een nieuw bedrijf in de stad bent of gewoon contact wilt opnemen met de nieuwe mensen rond uw etablissement, Facebook-advertenties kunnen u helpen het lokale bewustzijn te vergroten. Lokale trots staat aan uw kant, dus maak optimaal gebruik van uw kennis van de buurt of stad waarin u zich bevindt door een evenement of locatiespecifieke aanbieding te doen. Voor de metro rond Mizzou is dat eten voor hun aankomende achterklep. Voor Pauly Presley Realty zijn het hondvriendelijke bedrijven in Austin. Door de kennis van uw bedrijf over de lokale scène op te nemen en waardevolle promoties en inhoud te bieden, ligt uw advertentie op schema om een ​​langdurige relatie op te bouwen met lokale (loyale) klanten.

Facebook-advertentiesjabloon locatiespecifieke advertenties

Facebook-advertentiesjabloon # 15: Betrouwbaarheid van het merk vergroten

Merkbetrokkenheid heeft alles te maken met het krijgen van mensen die emotioneel zijn geïnvesteerd in uw merk. Mensen raken emotioneel in iets geïnvesteerd als ze vinden dat ze iets te verliezen hebben. Als het gaat om het aangaan van een band tussen klanten en uw bedrijf, moet u een politieke / persoonlijke motivatie vinden die uw klanten kunnen relateren aan uw product. Voor Planned Parenthood zijn het de reproductieve rechten van vrouwen. Voor grammatica was er een creatieve sprong voorwaarts en aantrekkingskracht (op goede grammatica).

boost sjabloon voor engagement-advertenties

Laatste gedachten

Als u weet wat u met uw advertentie wilt bereiken, hoeft u alleen maar de juiste sjabloon voor de taak te gebruiken.

In plaats van een nieuwe advertentie te moeten bedenken elke keer dat uw doelstelling verandert, kunt u een beproefd en echt formaat gebruiken om het denkwerk voor u te doen.

Dat bespaart u tijd op wat er echt toe doet: de dingen die uw advertentie anders maken dan die van anderen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format