16 ideeën: a/b testen voor facebook-advertenties - DeLaatbusiness
Chatbots marketing

16 ideeën: a/b testen voor facebook-advertenties

9 min


108
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

A/B testen van je Facebook-advertenties kan super leuk zijn.

Er zijn zoveel verschillende facebook advertentie-elementen en variaties die u kunt a/b testen (en spelen met): de advertentietekst, afbeeldingen, doelgroepen, plaatsingen …

Maar waar moet je beginnen? En welke testbare advertentie-elementen helpen om de snelste resultatenverbetering te bereiken?
a/b testen facebook
Nadat ik verschillende startups geholpen heb met hun Facebook advertentiecampagnes, heb ik geleerd dat je niet altijd A/B kunt testen.

U moet over vrij grote advertentiebudgetten beschikken om statistisch relevante resultaten te krijgen, wat betekent dat u mogelijk enkele weken een enkele test moet uitvoeren.
Dat is veel wachten …

Je kunt jezelf echter opvrolijken, wetende dat de resultaten die je krijgt waarschijnlijk zeer waardevol zijn.

Dus wat zijn de advertentie-elementen die prioriteit moeten krijgen bij het testen van anderen?

16 tips voor facebook a/b testen advertenties

In mijn ervaring zijn de twee belangrijkste dingen om in orde te komen, uw doelgroep en uw advertentiefoto’s. Vervolgens kunt u het nog verder verfijnen met andere campagne-elementen.

1. A/B testen je Facebook opgeslagen doelgroepen

Facebook Opgeslagen doelgroepen zijn gebaseerd op de locatie, demografie, interesses, etc. van mensen
Omdat het de gemakkelijkste Facebook-doelgroep is om te creëren, is dat waar de meeste adverteerders mee beginnen.

Maar je moet jezelf niet beperken tot een enkele doelgroep. U kunt uw advertenties eenvoudig weergeven aan mensen met verschillende interesses, geslachten of locaties – en zien welke doelgroep wordt geconverteerd tegen de laagste kosten.
a/b testen facebook
Sneltesttip op Facebook: wanneer u verschillende campagne-elementen test, plaatst u elke variatie in een afzonderlijke advertentieset, zodat Facebook de automatische optimalisatie niet start voordat u uw experimentresultaten heeft.

2. Test Opgeslagen versus Lookalike vs. Aangepaste doelgroepen

De doelgroep van uw Facebook-campagne kan een enorm verschil maken in resultaten, vooral als u Saved versus Lookalike vs. Custom Audiences test .

Het verschil tussen deze doelgroepen is de relevantie van uw advertenties. Een aangepast publiek van bezoekers uit het verleden is bijvoorbeeld beter bekend met uw product en aanbiedingen. Dit maakt ze ook meer geneigd om te converteren.
Facebook ad-targeting

Bij split-testen van Opgeslagen vs. Lookalike vs. Aangepaste doelgroepen met SaaS-startup Scoro , ontdekten we dat de remarketingdoelgroepen een meer dan 200% hogere ROI hadden in vergelijking met andere Facebook-doelgroepen die we targetten.
Sneltesttip op Facebook: maak 2-5 verschillende doelgroepen met weinig of geen overlappende doelgroep en gebruik de EXCLUDE-functie om aangepaste doelgroepen voor andere doelgroepen uit te sluiten.

3. A / B test uw advertentietype

Zodra u de perfecte Facebook-doelgroep heeft ontdekt om te targeten, raad ik u aan door te gaan met het testen van uw advertentie-indeling en afbeeldingen.

Facebook heeft meer dan 10 verschillende advertentietypen en elk heeft zijn best practices en use cases. Afhankelijk van het product dat u verkoopt, kunt u dynamische advertenties, leadadvertenties, canvasadvertenties, enzovoort testen.

Scoro heeft bijvoorbeeld een Carousel-advertentie vergeleken met gewone beeldadvertenties.
a/b testen facebook
Raad eens welke variant betere resultaten opleverde …
Tegen alle verwachtingen in was het de reguliere advertentie met de hoogste CTR en 300% lagere kosten per conversie.

Sneltesttip op Facebook: soms zijn de beste tests die waarvan je denkt dat je het antwoord al weet. Probeer te experimenteren met contra-intuïtieve hypothesen om te leren wat echt werkt.

4. Splits test de kleuren van uw advertentiekopieën

Uit een onderzoek van Consumer Acquisition is gebleken dat advertentie-afbeeldingen een enorm effect hebben op uw advertentieresultaten: ze zijn verantwoordelijk voor 75% -90% van de advertentieprestaties.

Dat is precies waarom het testen van de achtergrondkleur van uw advertentieafbeelding u kan helpen de ROI van uw campagne aanzienlijk te verbeteren.
Bijvoorbeeld, Infusionsoft is het testen advertentie twee beelden met een compleet andere lay-out en kleurcode.
a/b testen facebook
Gesplitste testtip op Facebook: laat je experimenten uitvoeren totdat je ten minste 100 klikken hebt op elke advertentie, nog beter als 300. Op deze manier zorg je ervoor dat je testresultaten statistisch valide zijn en een variatie niet toevallig is .

5. Splits een testfoto of een illustratie uit elkaar

Het testen van een stockfoto of een aangepaste illustratie is een test die u na elke 3-6 maanden kunt uitvoeren. Dat komt omdat de winnende optie van de vorige experimentman oud is geworden en mensen het zien moe zijn.

Als u bijvoorbeeld heeft ontdekt dat een aangepaste illustratie een 40% hogere conversieratio heeft, kan deze na verloop van tijd zijn voordeel verliezen als het niet nieuw en interessant is voor uw publiek.
Eventbrite is bijvoorbeeld bezig met het splitsen van een kleurrijke stockfoto tegen een zeer simplistische advertentie met een aangepaste achtergrond.
eventbrite splitstest
AdEspresso maakt het splitsen van testafbeeldingen binnen uw campagne uiterst eenvoudig. U kunt uw stockfoto en uw afbeelding gewoon uploaden naar de campagnebuilder om een ​​gesplitste test te laten maken van de twee afbeeldingen.  

Nadat de scheidingstest is gemaakt, kunt u de rapportagetool voor advertenties gebruiken om de prestaties van elke afbeelding in uw campagne te analyseren om te zien welke de beste resultaten voor u oplevert.

Advertentierapportage is waar u heen kunt in AdEspresso om de resultaten van uw gesplitste tests te bekijken!

 
 

6. A / B test in-afbeeldingtekst versus geen tekst

Uw advertentieafbeelding is het eerste wat mensen opmerken wanneer ze het aanbod in hun nieuwsfeeds tegenkomen. Daarom zou het een slim idee kunnen zijn om uw belangrijkste waarde-aanbod direct in de advertentieafbeelding te plaatsen.

Het kan echter ook tegen u werken, omdat u uw advertentie misschien te vol zou hebben.
Dus wat moet je doen?
Voer een A / B-test uit, natuurlijk!

Autopilot  splitst bijvoorbeeld twee advertentievarianten uit, waarvan er een een lijst bevat met de belangrijkste functies van hun product in de advertentieafbeelding.
autopilot Facebook-advertentietest
Gesplitste Facebook-testtip: zoals je misschien hebt gemerkt, testen veel van de voorbeelden in dit artikel meerdere advertentie-elementen tegelijk. Ik raad u echter aan te experimenteren met één afzonderlijk advertentie-element per test. Anders kunt u niet zien welk advertentie-element heeft bijgedragen aan het succes van een specifieke variant.
Vooral als je gesplitste Facebook-advertenties deelt met een laag budget, zou je niet meer dan 3-5 variatie per advertentiecampagne moeten maken.
 

7. Splits testafbeeldingen versus video’s

Zoals we al in ons artikel uitlegden over 18 Facebook-advertenties (je moet het eens bekijken!), Videoadvertenties zijn een van de meest over het hoofd geziene kansen in Facebook-advertenties.

Uit een rapport van Kinetic Social bleek dat videoadvertenties de laagste kosten per klik hebben in vergelijking met andere advertentietypen, met een gemiddelde CPC van $ 0,18.
Facebook Video-prestaties
Hier is een voorbeeld van een videoadvertentie van AdEspresso, waarin de voordelen van het product worden uitgelegd. U hoeft geen ingewikkelde (en dure) video te maken, een eenvoudige kan ook werken.
Voorbeeld van een AdEspresso-videoadvertentie
Sneltesttip op Facebook: Geef uw A / B-tests voldoende tijd en budgetten, zodat uw resultaten relevant zijn. Probeer de experimenten niet te vroeg af te ronden.

8. Test kleurrijke versus lichte advertentiebeelden

Er zijn argumenten die beide opties ondersteunen.
Onze ogen worden van nature aangetrokken door kleurrijke beelden. Een lichte advertentieafbeelding met een witte achtergrond kan echter echt verschillen van de rest van de inhoud van de nieuwsfeed en valt meteen in het oog.

Ziet u bijvoorbeeld de lichte advertentie of de donkerdere carrouseladvertentie van Squarespace beter ?
sqarespace facebook-test
Beperk jezelf niet tot het testen van de kleuren van je advertentie. Probeer de achtergrondkleur voorgoed te verwijderen en kijk wat er gebeurt.

9. Test het omgekeerde advertentieafbeelding versus origineel

Naast dat het een fascinerend idee is om een ​​split-test uit te voeren, is het omkeren van je advertentieafbeelding ook een goede Facebook-hack om de vermoeidheid van advertenties te voorkomen .
Als u niet zeker weet hoe de hack met omgekeerde afbeeldingen eruit ziet, kijk dan in het onderstaande voorbeeld.
scoro facebook ad split test
Nadat we een eenvoudige aanpassing van de advertentie-opmaak aan de advertenties van Scoro hadden doorgevoerd, zagen we een stijging van 30% in klikfrequenties en een toename van 20% in conversies. Ik denk dat onze doelgroep echt moe was van het zien van de eerste variatie.

10. A / B test uw Facebook-advertentiekop

Er is genoeg onderzoek dat zegt hoe je betere krantenkoppen kunt schrijven.
Als u bijvoorbeeld uw kop met een cijfer begint , heeft u 36% meer kans dat mensen op uw advertenties klikken.
Maar je kunt het niet zeker weten tenzij je zelf verschillende opties hebt geprobeerd. Elk merk is immers anders en dat geldt ook voor de voorkeuren van hun publiek.

CoSchedule heeft bijvoorbeeld twee totaal verschillende advertentiekoppen getest: “Een enkel huis voor al uw marketinginspanningen” versus “Inhoud + Sociale media = Georganiseerd.”
a/b testen facebook
Gesplitste Facebook-testtip: bij het experimenteren met verschillende advertentiekoppen hoeft u niet alleen de bewoording te veranderen – test compleet verschillende aanbiedingen (bijvoorbeeld een voordeel versus de belangrijkste functie van uw product).

11.Teste advertentietekst met emoji’s versus geen emoji’s

Bij het beheren van Facebook-advertenties op Scoro hebben we een kleine A / B-test uitgevoerd om te testen of emoji’s effect hebben op de klik- en betrokkenheidspercentages.
Dat deden ze zeker!

Volgens de testresultaten van Scoro had de advertentie met emoji in de kop een 241% hogere klikfrequentie dan de advertentie zonder emoji.
Scoro ad AB-test
Daarom raad ik u aan om emoji’s in uw advertentiekop te plaatsen, maar ook de hoofdadvertentie.
Het toevoegen van emoji’s aan je Facebook-advertenties is supereenvoudig :

 • Zoek een emoji in Emojipedia
 • Kopieer het naar je klembord
 • Plak de emoji in de bewerkingsfase in uw advertentiekopie

12. A / B test korte kopie versus lange kopie

Hoewel Facebook in de hoofdadvertentietekst maximaal 500 tekens mag bevatten , betekent dit niet dat u zoveel tekst moet toevoegen.
Korte en duidelijke advertentieberichten vergen minder moeite om te worden gelezen, dus mensen houden er nog meer van. Vooral wanneer ze uw advertentie tegenkomen in de overvolle nieuwsfeed.

Bijvoorbeeld, Intercom heeft een interessante manier om het testen van verschillende advertentie te kopiëren lengtes of verlaten wat tekst plaatsingen volledig ongevuld.
intercom Facebook-advertentietest
Gesplitste Facebook-testtip: als algemene Facebook A / B-testregel moet u uw advertentie-afbeeldingen en plaatsingen vergelijkbaar houden bij het testen van verschillende advertentievarianten.

13. Splits test uw bestemmingspagina’s

Mensen laten klikken op uw Facebook-advertenties is slechts een parttime overwinning. U hebt ze ook nodig om u aan te melden bij uw aanbieding of een aankoop te voltooien.

Nadat iemand op uw advertentie heeft geklikt en op uw website terechtkomt, heeft u ongeveer 10 seconden om hen te overtuigen om te blijven. Dat is wanneer de optimalisatie van bestemmingspagina’s in het spel komt.

U kunt de test splitsen met verschillende wijzigingen in de bestemmingspagina of uw advertentiekijkers naar volledig verschillende pagina’s leiden, bijvoorbeeld uw startpagina versus een speciale bestemmingspagina versus een pagina met productomschrijvingen.

Je kunt ook experimenteren met mensen naar een webpagina leiden met een aanmeldingsformulier.
a/b testen facebook

14. Experimenteer met de CTA-knop van uw advertentie

Bij het opzetten van uw Facebook advertentiecampagnes in de Ads Manager, kunt u kiezen tussen meerdere call-to-action knoppen:

 • Inschrijven
 • Neem contact met ons op
 • Kom meer te weten
 • Download
 • Enz.

Meestal komt uw aanbieding overeen met verschillende CTA’s, dus welke moet u kiezen? En heeft de keuze van uw call-to-action-knop echt effect op de resultaten?
Welnu, soms kan een CTA het verschil maken.

Door een A / B-test uit te voeren, ontdekte Scoro dat terwijl advertenties met het CTA voor meer informatie een hogere CTR hadden, het de CTA voor aanmelding was met een 14,5% hogere conversieratio.
scoro cta-experiment
Gesplitste Facebook-testtip: kijk bij het afsluiten van je Facebook-tests naar de juiste statistieken. Het is niet de kosten per klik of klikfrequentie die u moet bijhouden. Deze statistieken vertalen zich niet noodzakelijk in de verkoop. Meet altijd de kosten per conversie wanneer A / B uw Facebook-advertenties test.

15. Splits test verschillende campagnedoelstellingen

Facebook heeft meer dan tien verschillende campagnedoelen, van merkbekendheid tot downloads van mobiele apps.
En volgens de analyse van Facebook-advertenties door AdEspresso kunnen verschillende campagnedoelen leiden tot verschillende CPC-resultaten.
a/b testen facebook
Wanneer u verschillende campagnedoelstellingen test, moet u meerdere Facebook-advertentiecampagnes maken.
Zorg ervoor dat de rest van de campagne-elementen (evenals advertentie-elementen) in al uw testvariaties hetzelfde blijven voor relevante en bruikbare resultaten.

16. Splitsen test uw Facebook advertentieplaatsing

Volgens het laatste Facebook-nieuws heeft het platform voor sociale media meer dan 1,9 miljard gebruikers.

Niet al deze gebruikers hebben dezelfde gebruikspatronen – sommigen van hen bladeren het liefst op de newsfeed van Facebook via hun computer terwijl anderen op een mobiele manier surfen.

Jouw taak als marketeer is erachter te komen waar jouw doelgroep graag rondhangt.
En om dat te doen, moet u uw Face

book-advertentieplaatsingen splitsen om te weten welke de hoogste resultaten oplevert.
In de afbeelding hieronder ziet u dat de plaatsing van het mobiele + publieksnetwerk een 212% hogere klikfrequentie heeft. Het was echter de Desktop-plaatsing die alle conversies bracht. De winnaar? – Desktop newsfeed.
a/b testen facebook
Sneltesttip op Facebook: controleer voordat u A / B begint met het testen van uw plaatsing op Facebook-advertenties, de checklist voor praktische tips voor mobiel adverteren en zorg ervoor dat u een mobielvriendelijke bestemmingspagina heeft.

Wanneer u experimenteert met verschillende advertentieplaatsingen, kan uw advertentietekst verschillen per plaatsing, nieuwsadvertenties met de meeste tekst.

Snelle samenvatting

Zoals u kunt zien, zijn er tal van verschillende opties voor het testen en optimaliseren van uw Facebook advertentiecampagnes.
Hier is een snel overzicht van alle suggesties die in dit artikel worden behandeld:

 • A / B test je Facebook opgeslagen doelgroepen
 • Test Opgeslagen versus Lookalike versus Aangepaste doelgroepen
 • A / B test uw advertentietype
 • Splitsen test de kleuren van uw advertentiekopieën
 • Splitst een stockfoto in plaats van een illustratie
 • A / B test in-afbeeldingtekst versus geen tekst
 • Splits testafbeeldingen versus video’s
 • Test kleurrijke versus lichte advertentiebeelden
 • Test het omgekeerde advertentieafbeelding versus origineel
 • A / B test uw Facebook-advertentiekop
 • Gesplitste testadvertentie kopiëren met emoji’s versus geen emoji’s
 • A / B test korte kopie versus lange kopie
 • Splits test uw bestemmingspagina’s
 • Experimenteer met de CTA-knop van uw advertentie
 • Splits test verschillende campagnedoelen
 • Test uw Facebook-advertentieplaatsing

En nu is het tijd om alle nieuwe inzichten in actie te zetten en een Facebook-advertentiesexperiment op te zetten!

Bouw hier je eigen gratis messenger chatbot: https://delaatchat.com 

of check https://delaatbusiness.com voor 50+ gratis tools


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *