16 van de meest krachtige strategieën voor adverteren op Facebook - DeLaatbusiness

16 van de meest krachtige strategieën voor adverteren op Facebook

16 min


123
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het nieuwe jaar is aangebroken en daarmee nieuwe marketingdoelen en een nieuwe motivatie om de social media-advertenties van uw bedrijf op te voeren.

En wanneer die grote doelen naar voren komen, wil je de meest effectieve advertenties in je arsenaal daar plaatsen.

Dat is waar we binnenkomen.

We hebben onze archieven doorgenomen om enkele van de krachtigste beschikbare Facebook-reclamestrategieën te vinden.

Ook al heeft Facebook zijn advertentieplatform aangepast en bedrijven hebben elke truc in het boek geprobeerd om klanten te bereiken, deze strategieën zijn nog steeds zo relevant als altijd.

Dat is waarom ze toch de meest krachtige Facebook-reclamestrategieën zijn.

Of u nu wilt optimaliseren voor mobiel, klanten beter wilt targeten of uw retargetingcampagnes wilt nagaan, er is hier iets voor u.

Elke strategie is beproefd en getest, dus u weet dat dit u zal helpen uw marketingdoelen te bereiken.

Dus ga je gang – blader door onze lijst en laat die creatieve sappen stromen. We hebben elke strategie gekoppeld aan een bericht met meer informatie over het uitvoeren, dus wanneer u er een vindt die u wilt proberen, kunt u meteen aan de slag.

Er is niets dat uw bedrijf ervan weerhoudt zijn Facebook-marketing voor 2018 opnieuw op te laden!

1. Gebruik een hybride Facebook-reclamestrategie

We leven in een tijd waarin doelgroepen meerdere apparaten gebruiken om online tijd door te brengen. Customer journeys kunnen starten terwijl gebruikers op hun desktop een nieuw product onderzoeken en eindigen op een mobiel apparaat zoals een tablet of mobiele telefoon wanneer ze besluiten om te kopen.

Daarom kan reclame zich niet richten op één type platform. Hoewel uit gegevens blijkt dat meer mensen meer tijd doorbrengen op hun mobiele apparaten dan ooit tevoren, is het desktopgebruik nog steeds erg hoog – dus u moet advertenties voor zowel desktop als mobiel optimaliseren in uw aankomende advertenties om uw bereik te maximaliseren.

algemene gebruikerstabellen [ Bron ]

Door u te concentreren op het bereiken van klanten via vele platforms, kunt u uw klantbewustzijn vergroten. Volgens de beroemde copywriter, Eugene Schwartz, zijn er vijf niveaus van klantbewustzijn:

 • Niet op de hoogte – uw publiek is zich totaal niet bewust van uw product en merk en zoekt niet naar een oplossing omdat zij niet hebben vastgesteld dat ze nog een probleem hebben.
 • Problem Aware – uw publiek weet dat ze een probleem hebben en aan het zoeken zijn naar een oplossing.
 • Solution Aware – uw doelgroep heeft een oplossing gevonden, maar niet uw product.
 • Product Aware – uw publiek heeft uw product gevonden en zij begrijpen hoe het werkt om hun probleem op te lossen.
 • De meeste Aware – uw publiek heeft de lus gesloten – zij hebben een oplossing voor hun probleem gevonden en geloven dat uw product de beste is om de klus te klaren.

Elk niveau van bewustzijn duidt op het begrip van een persoon van uw product en hoe het dient om een ​​probleem op te lossen. Een omnichannel-strategie die strategieën voor desktop- en mobiele outreachs omvat, fungeert als een leidraad voor klanten die elk platform gebruiken op basis van hun niveau van bewustzijn.

vijf niveaus van bewustzijn grafiek [ Bron ]

Hier zien we elk van de fasen – merk op hoe mobiel en desktop zijn opgenomen in de strategie. Klanten beginnen hun klantreis doorgaans op één apparaat en eindigen het met een ander apparaat, wat betekent dat uw advertenties specifiek moeten zijn voor elke fase van bewustzijn.

Mobiele advertenties moeten bijvoorbeeld wijzen op het probleem dat mensen hebben en de oplossingen die beschikbaar zijn. Tegen de tijd dat mensen zich er het meest van bewust worden, moeten uw desktopadvertenties zich richten op het valideren van de reden waarom uw product de beste beschikbare optie is.

2. Maak een sterke pay-per-click-strategie om inkomsten en sitebezoeken te verhogen

Met Facebook-advertenties betaalt u telkens wanneer iemand op uw advertenties klikt – pay-per-click (PPC). Een sterke advertentiestrategie op Facebook neemt dit idee en krijgt meer mensen om op advertenties te klikken. Hoe meer klikken uw advertentie ontvangt, hoe groter uw kansen om mensen naar uw site te leiden, en dus hoe hoger uw potentiële omzet uit die advertentie.

Een sterke advertentiestrategie op Facebook maakt gebruik van meer dan één PPC-strategie,zodat zelfs als de ene slecht presteert, er nog een andere op zijn plaats is om te compenseren.

Een voorbeeld van een sterke PPC-strategie is A / B-testen . Wanneer u uw advertentie maakt, gebruikt u de split-testfunctie van Facebook om advertentiemateriaal te testen. Visuals zijn een krachtig communicatiemiddel. 75% -90% van de advertentieprestaties kan worden toegeschreven aan visuele elementen .

variaties van advertentievarianten

Bron ]

Als u de prestaties van uw afbeeldingen wilt meten, zorgt u ervoor dat de advertentietekst in beide versies gelijk blijft en worden alleen de afbeeldingen geruild. Welke advertentie ook het beste presteert, krijgt de meeste klikken en aankopen, dat is degene waarmee u kunt uitvoeren. Test variaties van de “winnende” advertentie om te zien of dingen als plaatsing van afbeeldingen of grafische afbeeldingen nog meer klikken genereren.

3. Voer een competitieve analyse uit

Zodra u een goed inzicht hebt in de soorten advertenties waarop uw doelgroep reageert, is het tijd om uit te zoeken. Voer een competitieve analyse uit om inzicht te krijgen in de voorkeuren van de klanten van uw concurrenten. Gebruik dit als een kans om erachter te komen waar de doelgroepen van uw concurrenten op reageren en pas uw advertenties aan om op te vallen.

De resulterende gegevens helpen u bij het identificeren van mogelijkheden om aan specifieke klantbehoeften te voldoen. Uw advertenties moeten de oplossing die u aanbiedt, benadrukken en waarom het de beste is voor klanten.

Whole Foods is een populaire supermarktketting, maar tot voor kort waren hun prijzen hoger dan wat gemiddelde shoppers prettig vonden te betalen. De concurrerende analyse van Green Chef toonde aan dat Whole Foods-klanten weliswaar genoten van de productselectie en versheid, maar dat ze minder enthousiast waren over de prijs. Dit was het antwoord van Green Chef:

groene chef-kokadvertentie op facebookDe advertentie riep Whole Foods uit en legde de aandacht op de premium biologische ingrediënten die Green Chef aanbood en het gemak om ze thuis aan klanten te laten leveren. Gratis wordt tweemaal genoemd en met een hoofdletter geschreven. Dit trekt effectief de aandacht van het publiek naar de besparingen die ze zullen ontvangen met Green Chef.

Laat voor uw advertentie, op basis van de resultaten van uw analyse, het probleem opduiken dat uw publiek probeert op te lossen en eenmalig de huidige oplossing met uw product. Green Chef bevestigde Whole Foods als het merk bij uitstek voor het publiek, maar ging toen een stap verder door uit te leggen dat klanten van Green Chef dezelfde voordelen genieten en producten bij hen afgeleverd krijgen, waaronder vier gratis maaltijden wanneer klanten er twee bestellen.

4. Voeg Facebook Messenger-advertenties toe

Sinds Facebook Messenger heeft geïntroduceerd, is het platform uitgegroeid tot een van de krachtigste manieren om het publiek te bereiken en ermee te communiceren . Voeg daarbij het feit dat klanten direct antwoord op hun vragen verwachten – en Facebook Messenger biedt klanten een directe link naar je – en je hebt een open kanaal om echt gerichte advertenties aan te bieden.

Het belangrijkste verschil tussen dit type advertentie en andere advertentietypen is de call-to-action. In plaats van klanten naar een Facebook-pagina of website-bestemmingspagina te leiden, nodigen Facebook Messenger-advertenties klanten uit om een ​​gesprek te beginnen.

Canon sociale media-advertenties [ Bron ]

U kunt voorgeprogrammeerde antwoorden instellen op basis van populaire vragen of opmerkingen ontvangen van klanten die u ontvangt. Op deze manier werkt uw advertentie om klanten te binden en biedt deze hen de informatie die ze snel nodig hebben. Overweeg dit, meer dan 2 miljard berichten worden elke maand verzonden tussen Facebook Messenger-gebruikers en bedrijven Met zoveel communicatie is het geen wonder dat klanten een snelle reactie verwachten.

5. Zoek de juiste frequentiebalans

Niets is erger voor een klant dan een advertentie steeds maar weer te zien. In de loop van de tijd verliest de advertentie zijn effectiviteit doordat klanten het negeren of er door worden gefrustreerd en het merk vermijden.

De meest effectieve advertenties verschijnen niet meer dan vijf keer voor dezelfde klant. Meer dan dit betekent dat u op weg bent naar een hogere CPC (kosten per klik) en een lagere klikfrequentie (CTR).

CTR verkleinen en vergroten diagram

Bron ]

Om deze hoofdpijn te voorkomen, moet u tijdens het maken van de advertentie de frequenties bepalen. Stel de frequentie in door Facebook te laten weten hoe vaak een advertentie voor elke klant moet verschijnen, laten we zeggen vijf keer. Stel vervolgens de actie in. Dit vertelt Facebook wat je wilt dat het doet nadat vijf weergaven zijn bereikt. Stel dit zo in dat ‘alle advertentiesets worden uitgeschakeld’, zodat de advertentie niet meer wordt weergegeven voor elke klant zodra de limiet is bereikt.

Uw advertentiestrategie op Facebook moet klanten leiden en een ervaring creëren die hen aanmoedigt om een ​​gewenste actie te voltooien, zoals iets kopen of u hun e-mailadres geven. Experimenteer met verschillende frequenties om de balans te vinden tussen een comfortabele CPC en CTR voor uw campagnes.

6. Maximaliseer conversies door Brand Aware Publiek te targeten

Alleen omdat je publiek je merk vindt, wil dat nog niet zeggen dat ze weten wat het doet of hoe het hun probleem oplost. Gebruik voor het maximaliseren van conversies advertenties die zijn gericht op een ‘warm publiek’. Dit zijn mensen die bekend zijn met uw merk en wat het doet. Ze zijn misschien je product tegengekomen toen iemand het noemde, maar ze hebben het zelf nog niet geprobeerd.

(Kanttekening: als uw publiek nog niet warm is, raadpleegt u de strategieën # 9 en # 12 in deze lijst om uit te zoeken hoe u ze kunt opwarmen.)

Maximaliseer de conversie van warme prospects door aangepaste doelgroepen te maken op basis van betrokkenheid. Richt mensen bijvoorbeeld op berichten op je Facebook-pagina of reageerde op je Instagram-foto’s.

 [ Bron ]

Vanaf daar is alles wat je hoeft te doen je kopie gebruiken om deze mensen te laten bekeren en kopen. Houd het bijvoorbeeld kort en krachtig, gebruik conversationele taal en gebruik buzz-woorden zoals “benefits” of “guarantee” om mensen te begeleiden om zich te bekeren. Omdat ze al bekend zijn met wat je doet en biedt en interesse hebben getoond door middel van betrokkenheid, is dit het gemakkelijke deel.

7. Maak Evergreen Facebook Ads

Afhankelijk van uw bedrijf kunt u besluiten om wekelijks, tweewekelijks of maandelijks advertenties weer te geven. Maar hoewel uw advertenties vaak worden weergegeven, betekent dit niet dat u elke keer opnieuw moet beginnen. Dit is tijdrovend en niet verplicht. Een betere aanpak is om ‘oude’ advertenties te gebruiken en deze opnieuw te gebruiken om ze aantrekkelijker te maken.

AdEspresso-advertenties op Facebook Om te helpen zijn er drie groenblijvende strategieën waaruit u kunt kiezen:

 • Bewustwordingscampagnes. Deze campagnes zijn gericht op mensen die zich het meest zullen interesseren voor uw merk. Facebook-bewustmakingscampagnes zijn ontworpen om uw merkverhaal met dit publiek te delen. Voeg producthighlights zoals nieuwe functies toe om aan de slag te gaan. Gebruik uw bewustmakingscampagne-advertenties om betrokkenheid en verkoop te vergroten.
 • Leadgeneratiecampagnes. Zodra mensen weten wie je bent, is de volgende stap om hun informatie te krijgen, zoals een e-mailadres. Om dit te doen, biedt u waarde aan uw publiek, dus zijn zij met u verbonden en ontvankelijk voor verdere communicatie – denk aan e-books, webinars en gratis voorbeelden.
 • Conversiecampagnes. Gebruik conversiecampagnes om deze leads te pakken die u zojuist hebt verzameld en converteer ze naar verkoop. Hier sluit u de deal af met een supergerichte waardepropositie: precies wat u beter maakt dan de concurrentie.

Nadat u uw groenblijvende strategie heeft gekozen, maakt u eventuele aanpassingen aan reeds gemaakte advertenties. U zult er misschien versteld van staan ​​hoeveel u met een paar minuten werk uit een oude favoriet kunt halen om een ​​nieuwe campagne en CTA in te stellen.

8. Gebruik Geo-Targeting voor Facebook-advertenties

Vroeger in de tijd dat adverteerders adverteerden, hadden marketeers niet veel keuzemogelijkheden voor klanten. Er waren een paar kanalen op tv, kranten en tijdschriften. Marketeers moesten wachten totdat klanten zich met hen bezighielden voordat ze hun bericht deelden.

Snel een paar decennia vooruit en dingen zijn veranderd om marketeers in staat te stellen meer proactief te zijn. Geografische targeting is een geweldige reclamestrategie om uw boodschap voor klanten te krijgen. Geografische targeting werkt door relevante advertenties weer te geven op basis van waar de potentiële klanten zich bevinden. Het resultaat is tijdige, hypergerichte advertenties waarmee klanten worden betrokken.

Laten we zeggen dat je een fitness-app hebt en mensen wilt targeten die tijd doorbrengen in sportscholen. Wanneer u de doelgroep voor uw advertentie maakt, voert u het adres van een specifieke locatie in. Als er bijvoorbeeld een locatie is met veel sportscholen of studio’s in de buurt, voert u een adres in die buurt in.

hoe je publiek op facebook screenshot te bewerken

Bron ]

Als u een fysieke winkel heeft, voert u uw adres in het locatieveld in, zodat elke keer dat mensen in uw ideale doelgroep het gebied invoeren dat u heeft opgegeven, zij uw advertenties te zien krijgen.

U kunt kiezen hoe breed een straal is die u wilt richten – afhankelijk van het aantal mensen dat u wilt bereiken. U zult merken dat aan de rechterkant van het scherm voor het bewerken van de doelgroep “potentiële doelgroep” wordt aangepast om aan te geven hoeveel mensen uw advertentie kan bereiken. Verfijn de doelgroepspecificaties verder door leeftijd en geslacht te filteren. Specifieke mensen die tijd doorbrengen in het gebied dat u hebt gemarkeerd, zien nu uw getargete advertenties.

9. Creëer koperspersona’s

Om voor een Facebook-reclamestrategie te kiezen die je wilt laten werken, moet je je publiek kennen. We hebben allemaal gehoord dat de Meredith Hill zegt: “Als je tegen iedereen spreekt, spreek je tegen niemand”. Het klopt – niet iedereen in uw publiek zal zich druk maken over wat u te bieden heeft. Het is hard, maar het is de realiteit.

Een betere aanpak is om een ​​reeks persona’s te creëren op basis van ideale klanten. Dit helpt u gerichte advertenties te maken die mensen aanspreken. Elke persona moet details bevatten over klantbehoeften, demografische gegevens en psychografische kenmerken – zaken als waarden en meningen. Dit is de basis voor het vormen van buyer persona’s .

Pro tip: creëer geen buyer personas op basis van aannames. Doe het onderzoek om er zeker van te zijn dat de persona’s die je target, echt geven om wat je aanbiedt.

voorbeelden van illustratie van buyer personas [ Bron ]

Nadat u de gegevens hebt geanalyseerd die u hebt vastgelegd, bijvoorbeeld door een analysetool als Amplitude te gebruiken om te leren hoe mensen uw website en producten gebruiken en de resultaten vervolgens met elkaar te vergelijken, segmenteert u uw doelgroep op basis van gedeelde kenmerken, gedragingen en verwachtingen. Als het aankomt op Facebook-advertenties, gebruik deze informatie dan om uw publieksinzichten te verfijnen.

Schermafbeelding Facebook-advertenties

Aan de linkerkant kunt u aangepaste doelgroepen maken door de gegevens in te voeren die u al heeft verzameld, zoals de locatie, leeftijd en geslacht van de doelgroep. In dit voorbeeld zijn leeftijd en geslacht gesegmenteerd en kunt u vergelijken waar uw doelgroep (in blauw) valt met de rest van gebruikers op Facebook (grijs gebied).

Klik op opslaan boven aan het scherm om de resulterende gegevens op te slaan in Power Editor. Dit vereenvoudigt het proces voor het maken van advertenties, omdat uw advertentie – met behulp van Power Editor – deze doelgroepen van koperspersoonlijkheid trekt om u te helpen specifieke advertenties voor specifieke groepen te maken. Kortom: u krijgt meer waar voor uw geld.

10. Beheer de prestaties van Facebook-advertenties om Ad Vermoeidheid te bestrijden

Ondanks hoe hard atleten trainen voor hun sport, is er een punt waarop hun maximale inspanning niet langer hun output beïnvloedt. Simpel gezegd, ze worden moe en eindigen niet met hetzelfde energieniveau als waarmee ze begonnen. Hetzelfde geldt voor uw advertenties. Na verloop van tijd daalt de advertentieprestatie.

Hoe verwoestend dit ook klinkt, je kunt de effecten ervan beteugelen. Om uw advertenties zo lang mogelijk effectief te houden, moet u uw advertenties optimaliseren, zodat de advertentieprestaties er niet onder lijden . Dit houdt in dat de CPC op een niveau moet worden gehouden dat aan uw behoeften voldoet, wat betekent dat advertenties betaalbaar en effectief zijn. Fixeer CPC voordat uw advertentie een maximaal bereik heeft bereikt.

Als u uw advertentieprestaties wilt bijhouden, bekijkt u het advertentierapport dat u kunt openen door op ‘Advertenties melden’ te klikken in het vervolgkeuzemenu Advertentiesbeheer.

website klikt grafiek [ Bron ]

Hier kunt u in de eerste dagen van een advertentie klikken voor de website bekijken. Vanaf daar – 17 november – klikken beginnen te dalen. Wanneer u een drop zoals deze ziet, speel dan met de plaatsing van de advertentie. Advertenties kunnen bijvoorbeeld overal worden geplaatst op Facebook – in-stream video’s, nieuwsfeeds of instant-artikelen – of op Instagram, Messenger en Audience Network.

Als de advertentieprestaties op een van deze posities zijn gaan dalen, past Facebook automatisch uw budget aan, zodat minder advertenties in het ene gebied verschijnen en meer in het andere. Als Messenger-advertenties bijvoorbeeld niet goed presteren, helpt Facebook meer nadruk te leggen op het weergeven van advertenties tijdens InStream-video’s. Het resultaat is advertenties die langer lijken te duren en het publiek een nieuw perspectief bieden.

11. Maak interne controlepunten om de limieten van een campagne te bepalen

Als jouw Facebook-advertenties de motor zijn die jouw marketing vooruit helpt, dan is jouw Facebook-reclamestrategie de monteur die zegt wanneer de auto goed is om te rijden. Net als bij zoekmachines moet u op de hoogte blijven van de statistieken die u bijhoudt, zoals CPC en CTR, om te zien hoe ze met elkaar omgaan of om problemen op te sporen.

Net zoals monteurs verschillende onderdelen van een engine zullen controleren om zeker te zijn dat deze goed werken, moet uw strategie controlepunten bevatten die de grenzen van uw campagne bepalen . Stel dat de CPC bijvoorbeeld niet in verhouding staat tot de CTR, dat wil zeggen dat u veel aan uw advertenties besteedt, maar dat bijna niemand doorklikt naar uw bestemmingspagina. Er is een probleem geïdentificeerd en moet worden beheerd.

Stel een lijst met limieten in voor de statistieken die u bijhoudt en converteer ze naar “als dit, dan die” scenario’s. Op deze manier kunt u een soort handleiding maken om problemen snel op te lossen wanneer specifieke triggers worden weergegeven. In ons CPC versus CTR-scenario kunt u bijvoorbeeld:

 • Voer een nieuwe advertentie uit met een nieuwe kopie die meer gericht is op het probleem dat uw product verhelpt dan alle functies die het biedt.
 • Pas uw publiek aan in vervolgadvertenties. Het is mogelijk dat targeting is uitgeschakeld, dus de ‘verkeerde’ mensen zien uw advertentie en reageren niet.
 • Pas de lengte van uw campagne aan. Misschien liep het niet lang genoeg, zodat het niet zoveel mensen bereikte als mogelijk was.

IJkpunten zorgen ervoor dat u deze aanpassingen tijdig doorvoert, zodat uw advertenties zo succesvol mogelijk zijn. Niets doen betekent dat je uiteindelijk tijd en geld verspilt.

12. Gebruik Facebook Remarketing Tactics om merken opnieuw te introduceren

Als we het hebben over remarketing, hebben we het niet over marketing aan uw publiek via verschillende kanalen, zoals het weergeven van advertenties aan een gebruiker op Facebook en vervolgens opnieuw op Instagram. Dat is retargeting en het richt zich op het gebruiken van meer dan één kanaal om dezelfde persoon aan te trekken. Veel managers voelen zich op hun gemak bij deze strategie omdat ze dezelfde mensen bereiken zonder ze op één platform te overweldigen.

Maar de neef van retargeting is remarketing . Remarketing is wanneer iemand een reactie achterlaat op één platform, bijvoorbeeld uw Facebook-pagina, en u stuurt die persoon een follow-upbericht op hetzelfde platform. Sommige managers voelen zich hier huiverig voor omdat het lijkt alsof je ad-moeheid veroorzaakt, maar 2018 is het jaar om die angst te overwinnen.

traject van marketingcampagne stroomschema

Bron ]

Remarketing is gericht op mensen die op een bepaald niveau met uw merk hebben gereageerd en maakt gebruik van advertenties om hen aan te moedigen terug te komen en te voltooien wat ze zijn begonnen. Het is geen spam-manier om aandacht te trekken. Verlaten winkelwagentje is een populaire mogelijkheid voor remarketing, maar andere omvatten:

 • Mensen die een profiel maken maar stoppen voordat het voltooid is.
 • Klanten die productpagina’s doorbladeren maar weggaan zonder iets te kopen.
 • Potentiële klanten die zich aanmelden voor een gratis proefperiode, maar nooit opnieuw inloggen om het product te proberen.

Wanneer u uw aangepaste doelgroep voor uw remarketingadvertentie maakt, geeft u op welke actie mensen moeten ondernemen om remarketingadvertenties te activeren. Als iemand bijvoorbeeld een bepaalde pagina op uw website binnen een ingestelde tijd heeft bezocht, ontvangt deze automatisch de remarketingadvertentie:

maak publiek screenshot op facebookEn als u nog steeds niet overtuigd bent, merk dan op dat 41% van de mensen in de leeftijdsgroep van 25-34 follow-upberichten van merken waarderen . Deze mensen hebben interesse getoond in uw merk, dus een remarketingadvertentie fungeert als een trigger voor hen om te onthouden waarom ze geïnteresseerd waren in uw product en de sprong te wagen om het proces dat zij begonnen te voltooien.

13. Gebruik Emoji’s om verbinding te maken met doelgroepen

Wanneer u aan emoji’s denkt , zijn Facebook-advertenties misschien niet het eerste dat u te binnen schiet . We hebben echter vastgesteld dat advertenties met emoji’s in de kopie hebben geresulteerd in ‘ een 30% -40% hogere klikfrequentie en 20% lagere CPC dan reguliere berichten. “Dat is waarschijnlijk niet wat je zou verwachten, toch?

We hebben echter tests uitgevoerd en de resultaten laten zien dat het waar is.

AdEspresso split test

In de advertentie hierboven (rechts) met de emoji’s inbegrepen, valt de tekst meer op. De aandacht van de lezer wordt gevestigd op de bovenkant van de advertentie en vervolgens op de onderkant. Hoewel de advertentie aan de linkerkant minder kost dan de advertentie aan de rechterkant, resulteerde de emoji-advertentie in een verhoging van 12% voor de klikfrequentie .

Maar je kunt niet zomaar in een oude emoji knallen – willekeurig gebruik zou je merk meer kunnen schaden dan om het te helpen. Consumenten zijn op zoek naar emoji’s die:

 • Voel je authentiek en niet gedwongen
 • Zijn in overeenstemming met de emoji’s die ze zelf gebruiken
 • Leid niet massaal af van wat ze lezen

Om de juiste emoji’s te verkrijgen, test A / B een paar variaties om de goede verhouding tussen tekst en emoji en de gebruikte soorten emoji’s te bepalen. U wilt de aandacht trekken, maar toch serieus worden genomen.

14. Focus op Facebook Lead Ads

Uw advertenties mogen de ervaring van uw publiek tijdens het gebruik van Facebook niet hinderen. Mensen die bijvoorbeeld door hun nieuwsfeed scrollen, zien mogelijk een interessante advertentie. Maar omdat ze het platform niet willen verlaten, scrollen ze er voorbij in plaats van erop te klikken – meestal denken ze dat ze er later op terug zullen komen.

Gebruik waar mogelijk Facebook-leadadvertenties om mensen in de app te houden. Wanneer mensen een interessante advertentie zien en weten dat ze niet gedwongen zullen worden om Facebook te verlaten, zullen ze zich eerder aanmelden voor uw product of dienst omdat het gebeurt in de app en niet op een externe site.

abonneren knop op de iPhone Door mensen in de app te houden en een vooraf ingevuld formulier aan te bieden, verbetert u de gebruikerservaring en vergroot u de kans op het vastleggen van leads. Het is niet nodig dat uw publiek de app verlaat.

Facebook-leadadvertenties hebben de potentie om conversies te stimuleren omdat ze gebruikers niet dwingen af ​​te zien wat ze aan het doen waren op het platform voordat ze de advertentie zagen.

15. Voeg sociaal bewijs toe aan Facebook Ad Design

De hele reden dat de meeste mensen elke dag op Facebook inloggen, is om te zien wat hun vrienden en familie aan het doen zijn. Facebook maakt het gemakkelijk door functies aan te bieden waarmee je kunt zien wat je vrienden hebben “leuk” of waar je vrienden rondhangen .

Het is deze drive voor sociale inclusie die in het middelpunt staat van sociaal bewijs . Wanneer u sociaal bewijs opneemt in uw advertenties, minimaliseert dit de angst die mensen hebben om iets nieuws en onbekends te proberen.

naties fotolabadvertentie

Bron ]

De bovenstaande advertentie gebruikt een testimonial om het product te verkopen. Als je leads probeert te krijgen, gebruik dan zinnen als ‘lid worden van 100.000 mensen die al’ ja ‘hebben gezegd. Dit laat mensen die nieuw zijn in je merk zien dat anderen het gebruiken en ervan genieten. Het gevolg is dat potentiële klanten eerder geneigd zijn om uw product te proberen.

Waar u authentieke inhoud kunt opnemen van mensen die echt van uw product houden, inclusief dingen als topbeoordelingen op Yelp of Amazon, u bouwt dat impliciete sociale vertrouwen met uw publiek.

16. Voeg waar mogelijk videoadvertenties toe

Of het nu gaat om live video of geüploade content, video op Facebook wordt steeds populairder. Het is een geweldige manier om mensen te laten stoppen en kennis te nemen, en het bewijs zit in de cijfers. Facebook genereert elke dag meer dan 8 miljard videoweergaven . En dat aantal blijft stijgen.

Gebruik video in uw advertenties om het verhaal achter uw product uit te leggen. Gebruik dit als een kans om creatief te zijn, zodat uw advertentie opvalt en memorabel is. Facebook biedt nu een tool met de naam Creative Apps waarmee je elk van je merkfoto’s en video’s kunt gebruiken om je unieke merkverhaal te vertellen.

videoadvertenties op iPhones [ Bron ]

Gebruik Creative Apps om uw video’s en afbeeldingen aantrekkelijker te maken. U kunt bijvoorbeeld toegang krijgen tot de volgende ontwerp-apps om uw video’s te verbeteren:

 • Legenda : hiermee kunt u unieke tekstlettertypen kiezen voor video’s of afbeeldingen
 • Videoshop – dit is een video-editor met verbeterde videobewerkingsmogelijkheden
 • Quik – hiermee kunt u tekst animeren en de overgang tussen foto’s of video’s beheren
 • Hyperlapse en Boomerang – hiermee kun je video’s die lang duren en kortere video’s maken
 • Vidlab en Piclab – hiermee kunt u diavoorstellingen of videomashups maken en elementen zoals filters toevoegen

U kent uw doelgroep het beste, dus experimenteer met verschillende functies totdat u de combinatie vindt die leidt tot de meeste conversies, doorkliks of aanmeldingen. Houd er rekening mee dat je publiek je video waarschijnlijk zonder geluid zal bekijken. Zorg er dus voor dat de afbeeldingen en video die je gebruikt gemakkelijk te begrijpen zijn. Gebruik bijvoorbeeld de Legend-app om een ​​kleine tekst toe te voegen om uw bericht verder te verduidelijken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format