18 Genius Facebook-advertentiehacks die voor een winnende campagne zorgen. - DeLaatbusiness

18 Genius Facebook-advertentiehacks die voor een winnende campagne zorgen.

11 min


131
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als Facebookadvertenties nieuw voor u zijn, lijkt het opzetten van de eerste campagnes overweldigend. Er zijn zoveel verschillende advertentie-elementen die u nodig hebt om goed te krijgen.

U moet tientallen beslissingen nemen over het advertentietype, de doelgroep, bieden, advertentieplaatsingen en nog veel meer. Samen dragen al deze advertentie-elementen bij aan het succes van uw PPC-campagne.

Maar welke best practices en hacks moet je volgen?

Toen ik begon met het beheren van Facebook-advertenties voor onze startup, was ik volledig in de war over alle verschillende opties. Nu, na het lezen van tientallen artikelen over het onderwerp en het maken van meer dan 300 verschillende Facebook-advertenties … voelt het nog steeds alsof er veel te leren valt.

Er zijn echter een aantal advertentietactieken op Facebook die elke keer weer als magie werken. Hierna vind je 18 Facebook-advertenties, gebruikt door veel geliefde merken (en voor het promoten van mijn persoonlijke blog met Facebook-advertenties ). Pas deze hacks toe op uw advertentiecampagnes en zie uw conversies omhoog gaan!

1. Schrijf een magnetische advertentiekop

De kop is het belangrijkste deel van je Facebook-advertentie. Dat is wat mensen eerst lezen als ze naar de advertentie kijken. En het is ongelooflijk belangrijk dat u de aandacht van uw publiek vanaf het eerste moment vergrendelt.

Uit een onderzoek bleek dat 70% van de mensen alleen de kop van een Facebook-aandeel lezen voordat ze het delen.

Heb je erop geklikt en de truc ontdekt? De kop is zo belangrijk dat bijna 46.000 mensen de post deelden  zonder de tekst te lezen (een latijnse vuller die door ontwerpers wordt gebruikt om de verhoudingen tekst / afbeelding op een pagina te berekenen) en te zien dat het slechts een nepnieuws was.

Het is geen grap, dat de koptekst een enorm verschil kan maken in de klikfrequentie en de kosten per klik van uw Facebook-advertenties.

Als u advertentiekoppen wilt schrijven die mensen niet kunnen laten staan, klikt u op, volgt u deze drie praktische tips:

 • Wees duidelijk en nauwkeurig
 • Gebruik actiewerkwoorden zoals “Get” en “Try”
 • Benadruk de voordelen van uw product of dienst

Hier is een geweldig voorbeeld van Shopify: de kop van de advertentie is duidelijk en beknopt, en legt uit wat mensen kunnen doen door het product te gebruiken (“Verkoop je foto’s op FB”).

Facebook-advertentiehack

Lees meer: 8 Schokkende ontdekkingen om krachtige Facebook-advertenties te schrijven

2. Creëer een onweerstaanbaar waarde aanbod

De beste manier om iemand aan te melden voor een gratis proefproduct of om uw product te kopen, is door een interessant waardepakket te maken. Promoot iets dat mensen echt willen.

U kunt bijvoorbeeld een verlengde proefperiode aanbieden of een kortingsaanbieding in beperkte tijd maken. Dat is vergelijkbaar met een Facebook-advertentie van The New York Times:

NYT Facebook advertentie voorbeeld

Behalve een aanbieding voor een beperkte tijd, leg ook uit waarom dit aanbod goed is – wat is het belangrijkste voordeel van aanmelden?

Uw Facebook-advertentieboodschappen moeten duidelijk drie belangrijke vragen beantwoorden:

 • Waarom zou iemand op uw advertentie klikken en uw aanbieding claimen?
 • Welke voordelen zullen mensen krijgen als zij uw product kopen of zich aanmelden als abonnee?
 • Waarom is uw product beter dan dat van uw concurrenten?

3. Presenteer sociaal bewijs

Je zou niet vertrouwen dat een vreemdeling met je zou komen praten op straat. Dat is hoe mensen die nog nooit van uw merk hebben gehoord, zullen denken aan uw Facebook-advertenties.

Wanneer u zich richt op een volledig koud publiek dat nog niet eerder op uw website is geweest, gebruikt u verschillende soorten sociaal bewijs om meer vertrouwen te wekken:

 • Voeg cijfers toe die het gebruikersnummer / de voordelen van uw product beschrijven
 • Voeg testimonials toe van spraakmakende clients
 • Voeg klantlogo’s toe aan uw advertentiebeelden

De advertentie van LinkedIn kondigt bijvoorbeeld met trots aan dat meer dan 433 professionals accounts hebben op hun platform.

LinkedIn Facebook advertentie voorbeeld
Wanneer we geen beslissing kunnen nemen, overwegen we wat anderen doen, ervan uitgaande dat hun acties correct zijn voor de gegeven situatie. Gebruik uw sociale bewijs in uw voordeel door het op te nemen in uw Facebook advertentie-exemplaar.

Lees meer: De ultieme gids voor social proof marketing

4. Beheers de kunst van FOMO en urgentie

Als je ooit een vlucht hebt gemist of de volgende persoon in de rij bent geweest, precies als de winkel opraakt wat je wilde, weet je hoe erg dit voelt.

FOMO – de angst om te missen – achtervolgt ons elke dag opnieuw.

Om FOMO goed te gebruiken, kunt u een Facebook-advertentietekst schrijven die de lezers doet denken dat alle anderen uw product al gebruiken en dat zij de laatste zijn.

Scoro’s Facebook-advertentie vraagt: “Gebruikt u nog steeds meerdere tools voor projectbeheer, …?”

Gebruik FOMO in Facebook-advertenties

Door de vraag te kaderen zodat u denkt dat u de enige bent die is weggelaten, krijgt deze advertentie aanzienlijk meer klikken dan een vergelijkbare zonder de FOMO.

Tip: een andere manier om de aandacht van mensen te trekken en een gevoel van urgentie te creëren, is door een aanbieding voor beperkte tijd te promoten. Niemand mist graag een geweldige aanbieding.

Creëer het gevoel van urgentie

5. Gebruik hoogwaardige advertentie-ontwerp

Je hebt waarschijnlijk de quote gehoord: “Houd je hielen, hoofd en standaarden hoog.”

In de wereld van Facebook-reclame zou de adoptie luiden: “Houd uw advertentiekwaliteit, copywriting en standaarden hoog.”

Het maakt niet uit hoe goed uw advertentie een biedmethode kopieert, een advertentieafbeelding van lage kwaliteit kan alle andere inspanningen verpesten. Zonder een advertentieontwerp van hoge kwaliteit zal uw campagne vrijwel zeker mislukken.

Het creëren van een  Facebook-advertentieontwerp dat er betrouwbaar en uitstekend uitziet, is niet zo moeilijk. Je hebt de zwarte riem in Photoshop niet nodig om een ​​eenvoudige, goed ontworpen Facebook-advertentie te maken. Zo zijn de advertenties van Asana eenvoudig, maar zien ze er verbluffend uit:

Facebook-advertentie hack Asana

Tip: zorg ervoor dat uw Facebook-advertentieontwerp minimaal 1200 x 628 pixels breed is en dat de kleuren er op elk scherm goed uitzien.

6. Maak kleurrijke advertenties

Er zijn honderden berichten in onze Facebook News Feeds, veeleisend voor aandacht. Om uw advertentie onder andere te laten zien, moet u deze anders hebben dan de rest.

Er zijn twee ‘extreme’ afbeeldingen van advertentieafbeeldingen die het beste werken:

 • Zeer lichte advertentiebeelden met bijna witte achtergrond
 • Afbeeldingen met hoog contrast met krachtige kleuren

Alles daartussenin lijkt te verdwijnen tussen andere vergelijkbare Facebook-advertenties en -posten.

Neem bijvoorbeeld de advertentie van Nike. De advertentie trekt niet alleen meteen je aandacht, maar het wekt ook positieve gevoelens op.

Facebook-advertentietip voor kleuren
Tip: gebruik kleurrijke psychologie naast het maken van kleurrijke advertenties om de juiste kleuren te kiezen. (Geel staat voor optimisme, rood voor opwinding, blauw voor vertrouwen, etc.)

7. A / B test uw advertentiebeelden

Wat als u geen idee heeft van welke kleuren of ontwerpelementen uw doelgroep houdt? Geen zorgen, daar is een eenvoudige oplossing voor: A / B-testen.

U kunt tientallen verschillende advertentievarianten testen door een snelle splitstest voor Facebook-advertenties te maken . Hier is een voorbeeld van de A / B-testbeeldvariaties die we met een SaaS-opstartscoro hebben uitgevoerd:

A / B test uw Facebook-advertenties

Tip: beperk uzelf niet tot het testen van verschillende advertentiebeelden. U kunt alles testen, van advertentietekst tot de beste advertentieplaatsing.

Lees meer:  10 Brandende vragen die u kunt beantwoorden door A / B Uw Facebook-advertenties testen

8. Maak carrouseladvertentiecampagnes

Een rapport van Kinetic Social onthulde dat carrousel-advertenties 10 keer meer klikken ontvangen in vergelijking met statische gesponsorde berichten op Facebook.

Carrousel-advertenties Facebook

Met carrousel-advertenties kunt u tot 10 afbeeldingen en koppen in één bericht opnemen. Dat is een uitstekende methode om een ​​verhaal te vertellen, de voordelen van uw product te introduceren of de nieuwste blogartikelen te delen.

Facebook carousel advertentietip

Een onweerstaanbare carrouseladvertentie maken:

 • Maak de eerste dia, dus goede mensen willen de rest zien
 • Vertel een consistent verhaal in de dia’s
 • Neem een ​​duidelijke call-to-action op in de krantenkoppen (Get, Try, Learn, etc.)

 

9. Gebruik video’s in plaats van afbeeldingen

Videoadvertenties zijn een van de meest over het hoofd gezien kansen in Facebook-advertenties.

Een rapport van Kinetic Social liet zien dat videoadvertenties de laagste kosten per klik hebben, met een gemiddelde CPC van $ 0,18

Facebook video CPC

Het maken van een videoadvertentie in Facebook Ads Manager is net zo eenvoudig als het instellen van een normale advertentie. Alleen in plaats van een afbeelding, gebruik je een video.

Coca-cola Facebook advertentie voorbeeld
Tip: Een ander goed gebruik van videoadvertenties zijn de video’s waarin wordt uitgelegd hoe u uw product kunt gebruiken (dit werkt vooral goed bij complexere processen).

10. Voeg altijd ondertiteling toe aan videoadvertenties

Volgens Facebook hebben onderschriftende videoadvertenties een 12% hogere gemiddelde weergavetijd dan video’s zonder bijschrift.

Stel je voor dat je op een vergadering was en opeens werd er een luide video op je telefoon gestart. Om dit soort situaties te voorkomen, worden alle videoadvertenties op Facebook zonder geluid afgespeeld:

Facebook heeft gezegd: 
“In mobiele-feedomgevingen hebben mensen liever de keuze om zich aan te melden voor geluid. Wanneer op feed gebaseerde mobiele video-advertenties luid worden afgespeeld wanneer mensen dit niet verwachten, reageert 80% negatief, zowel op het platform als op de adverteerder. “

Als u geen video-ondertitels gebruikt, zullen mensen nooit op uw advertenties klikken omdat ze niet begrijpen waar de video over gaat.

Gebruik onderschriftende video-advertenties

11. Maak aantrekkelijke bestemmingspagina’s

Het gebeurt constant. Marketeers spenderen uren aan het maken en opzetten van hun Facebook Ads-campagnes. Wat ze vergeten te doen, is zoveel moeite doen om de perfecte bestemmingspagina te maken.

Mensen laten klikken op uw advertenties is slechts 20% van het succes. Nadat ze op de knop ‘Meer informatie’ of ‘Aanmelden’ hebben geklikt, hebt u ongeveer 10 seconden om hen te overtuigen om op uw bestemmingspagina te blijven en meer te lezen over uw product.

Tijdens de eerste 10 seconden evalueert de bezoeker of uw website betrouwbaar, interessant en de moeite waard is om langer te blijven.

Een goede bestemmingspagina voor Facebook-advertenties moet:

 • Wees op één lijn met de Facebook-advertentie en bezorg hetzelfde bericht
 • Neem een ​​aanbod met duidelijke waarde en call-to-action op
 • Bevat geen overbodige tekst of afbeeldingen (alleen degenen die bijdragen aan de conversie)
 • Gebruik afbeeldingen en ontwerp van hoge kwaliteit

Wanneer u de website van Drift bezoekt, merkt u meteen een groot inschrijvingsvak. Dat is een must-have op elke bestemmingspagina die u maakt.

Facebook-advertentie-bestemmingspagina

Lees meer:  12 Dure bestemmingspagina-fouten die uw conversies stelen

12. Maak een afzonderlijke bestemmingspagina voor elke campagne

Je kunt iedereen niet in één keer behagen, anders krijg je niemand blij.

Slimme Facebook-marketeers adverteren zelden hetzelfde aanbod voor iedereen. Omdat het bijna nooit werkt.

Elke Facebook-adverteerder heeft verschillende doelgroepen met diverse achtergronden uit de industrie, levensstijl en sociale achtergrond. Uw taak als marketeer is om uw doelgroep te segmenteren en zeer relevante aanbiedingen aan elk van hen te leveren.

Volgens HubSpot zien bedrijven 55% meer leads wanneer hun aantal bestemmingspagina’s van 10 naar 15 worden verhoogd. Hoe meer bestemmingspagina’s u maakt, hoe meer leads u kunt vastleggen.

Bestemmingspagina nummer
13. Houd de advertentiefrequentie onder controle

Nadat u een Facebook-advertentiecampagne voor een paar weken heeft uitgevoerd, merkt u waarschijnlijk dat de klikfrequentie daalt en de advertentiekosten stijgen.

Dat komt omdat mensen het beu zijn om uw advertenties steeds weer in hun nieuwsfeeds te zien.

Tenzij u een publiek van enkele miljoenen mensen target, zal Facebook uw advertenties snel weer aan uw publiek tonen.

AdEspresso heeft een analyse uitgevoerd van de invloed van  de advertentiefrequentie op de klikfrequentie, de kosten per klik en de kosten per conversie van Facebook-campagnes.

Hoe vaker mensen uw advertenties te zien krijgen, hoe kleiner de kans dat ze op uw aanbieding klikken.

De impact van de advertentiefrequentie

Een goede manier om advertentievermoeidheid te voorkomen, is door uw advertenties alleen op vier zeven dagen op zeven te laten weergeven.

U geeft uw doelgroep een kleine vakantie aan uw advertenties en bespaart honderden euro’s voor andere PPC-campagnes.

Aangepast schema Facebook-advertenties
14. Roteer uw advertenties

Als u niet tevreden bent over het missen van een aantal mogelijk geweldige advertentiedagen met aangepast advertentieplanning, probeert u dit: maak meerdere advertentiebeelden en toon de advertenties op verschillende weekdagen.

LinkedIn heeft bijvoorbeeld twee totaal verschillende advertenties gemaakt om een ​​enkele gids te promoten.

LinkedIn Facebook ad hackLinkedIn Facebook ad hack

Door dit te doen, kunnen ze de advertentie-vermoeidheid voorkomen door de eerste advertentie op maandag, woensdag en vrijdag weer te geven; en de tweede advertentie op de rest van de weekdagen,

Tip: hoe u uw advertenties kunt roteren:

De eenvoudigste manier om meerdere advertenties te roteren, is om een ​​Facebook-campagne te maken met één advertentie. Kopieer vervolgens de advertentiegroep en maak twee afzonderlijke advertentiegroepen met verschillende advertentieafbeeldingen onder dezelfde campagne. U kunt nu een aangepast schema instellen om elke advertentie op verschillende dagen te bezorgen.

15. Benadruk de emoties

Neurowetenschapper Antonio Damasio bestudeerde mensen met schade aan de kant van de hersenen waar emoties werden opgewekt. Hij deed een fascinerende ontdekking: mensen die geen emoties kunnen voelen, kunnen geen beslissingen nemen.

Emoties zijn een cruciaal onderdeel van ons besluitvormingsproces. Mensen die sterke emoties voelen wanneer ze naar uw advertenties kijken, zullen eerder geneigd zijn ernaar te handelen.

U kunt zowel uw advertentiebeeld als de berichten gebruiken om sterke emoties in de kijker te veroorzaken:

 • Gebruik illustratieve afbeeldingen van mensen die een positieve emotie voelen
 • Gebruik emotionele woorden zoals ‘geweldig’ of ‘vrolijk’.
 • Gebruik uitroeptekens om uw advertentietekst gelukkiger te maken

De advertentie van Eventbrite combineert een vrolijke afbeelding met hun logo, zodat mensen het merk met blije gevoelens associëren.

Voorbeeld van een eventbrite Facebook-advertentie

16. Houd het simpel

Een lang advertentietekst schrijven om alle functies en voordelen van uw product te presenteren, is niet altijd het beste wat u kunt doen.

Mensen zullen uw advertentietekst niet lezen als deze te lang is en vol met irrelevante informatie. Waar ze naar op zoek zijn, is een snel antwoord of ze op de advertentie moeten klikken of niet.

Hoewel Facebook maximaal 500 tekens in de advertentietekst toestaat , is het niet nodig om alles te gebruiken. Korte en duidelijke advertentieberichten vergen minder moeite om te worden gelezen, dus mensen houden er meer van.

Alle teksten in deze advertentie van NIKEiD worden bijvoorbeeld minimaal gehouden. In plaats van te pochen over de grootsheid van hun producten, laten ze mensen naar het beeld kijken en voor zichzelf beslissen.

Facebook advertentie tip Nike

Kortere teksten vormen ook een mooi contrast met andere advertenties in de nieuwsfeed, waardoor uw advertenties beter kunnen worden weergegeven.

17. Lijn uw advertentieontwerp uit met uw branding

Als iemand uw Facebook-advertentie heeft gezien maar de naam van uw bedrijf is verborgen, kunnen ze deze dan binnen 5 seconden aan uw merk koppelen?

Wanneer mensen er niet in slagen om uw Facebook-advertenties aan uw bedrijf te koppelen, verliest u een geweldige kans om de naamsbekendheid te vergroten.

Door merkkleuren te gebruiken en uw berichten op alle marketingkanalen afgestemd te houden, krijgt u op elk kanaal betere resultaten.

Asana’s merkkleuren zijn bijvoorbeeld een mix van neonroze, groen en blauw. Zo ziet hun startpagina eruit:

Asana-bestemmingspagina

Asana heeft ook vergelijkbare ontwerprichtlijnen gevolgd in de Facebook-advertentiecampagne, waardoor deze gemakkelijk te onthouden is aan potentiële klanten.

Facebook-advertentie van Asana

Lees meer:  8 authentieke manieren om uw Facebook-advertenties op één lijn te brengen met uw merkontwerp

18. Maak uw advertenties leuker met emoji’s

SaaS-merk Scoro heeft een kleine A / B-test uitgevoerd om te testen of emoji’s enig effect hebben op de klikfrequentie en betrokkenheid. Ze deden het.

De advertentie met emoji in de kop had een 241% hogere klikfrequentie dan de advertentie zonder emoji.

Het toevoegen van emoji’s aan je Facebook-advertenties is supereenvoudig:

 • Zoek een emoji in Emojipedia
 • Kopieer het naar je klembord
 • Plak de emoji in de bewerkingsfase in uw advertentiekopie

Emoji toevoegen aan Facebook-advertenties

Emoji’s kunnen zowel in Facebook-berichten als in advertenties worden gebruikt, dus u kunt deze hack ook gebruiken wanneer u een link naar uw blogartikel deelt.

Er is geen limiet voor het aantal emoji’s dat u zou moeten gebruiken. In dit voorbeeld van KlientBoost is gebruik gemaakt van veel leuke emoji’s.

KlientBoost Facebook-advertentievoorbeeld

Snel overzicht:

Hier is een korte samenvatting van alle 18 Facebook-advertenties die in dit bericht worden genoemd:

 1. Schrijf een magnetische advertentiekop
 2. Creëer een onweerstaanbaar waarde aanbod
 3. Presenteer sociaal bewijs
 4. Beheers de kunst van FOMO en urgentie
 5. Gebruik een hoogwaardig advertentieontwerp
 6. Maak kleurrijke en contrasterende advertenties
 7. A / B testen veel verschillende advertentiebeelden
 8. Maak carrousel-advertentiecampagnes
 9. Gebruik video’s in plaats van afbeeldingen
 10. Voeg altijd ondertiteling toe aan videoadvertenties
 11. Maak aantrekkelijke bestemmingspagina’s
 12. Maak voor elke campagne een afzonderlijke bestemmingspagina
 13. Houd de advertentiefrequentie onder controle
 14. Roteer uw advertenties
 15. Benadruk de emoties
 16. Houd uw advertenties eenvoudig
 17. Breng uw advertentieontwerp op één lijn met uw branding
 18. Maak uw advertenties mooier met emoji’s
dos-donts

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *