19 Geweldige voorbeelden van native advertenties

12 min


105

Het is gemakkelijk om de uitdrukking “native advertising” te horen en te denken, “Psh.”

Native advertising kan soms een slechte reputatie krijgen, vooral wanneer adverteerders (of uitgevers) grote fouten maken met hoe en wat voor soort content ze presenteren.

Voorbeeld: de Atlantische Oceaan wordt gedwongen om kraai te eten en zich te bekeren na het publiceren van een redactioneel artikel dat lijkt alsof het is geschreven door het Atlantischeredactieteam, maar in werkelijkheid kwam het van de Scientology Kerk .

19 fantastische voorbeelden van native advertising-advertenties

Zeker slechte PR, maar het heeft wel goede spin-offs geïnspireerd .

Nu zijn er berichten dat de FTC van plan is om uitgevers te dwingen om expliciet weg te tekenen wanneer native ads naast normale content bestaan. #FakeNews is de mantra van de dag.

Desondanks is er nog steeds een zeer goede reden om native-advertenties niet op te geven.

Waarom mensen ongelijk hebben over native advertenties

Een van de grote kritieken van native ads hangt af van het feit dat ze “eruitzien” als normale inhoud en gebruikers laten geloven dat ze “echt” zijn. Dat is gewoon niet waar – wanneer je de laatste keer voor de gek bent gehouden door een stuk native reclame? Het gebeurt gewoon niet.

De sleutel tot het succes van native ads is niet dat ze gebruikers misleiden, maar dat ze zichzelf uitdrukken als wat ze zijn. Buzzfeed en andere masterminds voor content hebben laten zien dat mensen gretig op native ads klikken, zelfs als ze als ‘gesponsord’ worden gemarkeerd.Waarom?

Omdat u voor een native-advertentie niet hoeft af te zien van de ervaring waarin u zich momenteel bevindt . Je wordt niet doorgestuurd naar een andere site en moet uitzoeken hoe je later terug kunt komen – je blijft maar stromen door wat Cody Brown het contentbuffet noemt:

Dus maak je geen zorgen als de FTC-regels iets meer expliciete signalen afdwingen over de native ads die er zijn, een beetje meer eerlijkheid van de kant van publishers – de kracht van native advertising is niet hoe goed ze zich verbergen. Het is hoe goed ze kunnen opvallen.

Succesvolle native advertising is onbezonnen, het is kleurrijk en het valt op temidden van de rest van de inhoud eromheen. Het bestuderen ervan kan je veel vertellen over hoe je in het algemeen reclame kunt maken, vooral als je op Facebook adverteert.

1. Adobe (New York Times T Brand Studio)

De ” T Brand Studio ‘van de New York Times combineert op behendige wijze subtiele native advertising met hoogwaardige interne contentmarketing passend bij de Grey Lady. Dit goed onderzochte stuk van Adobe over de toekomst van winkelen biedt waardevolle inzichten en statistieken met betrekking tot shoppingtrends in een VR-gerichte toekomst, maar doet dit zonder te verkoopbaar te lijken.

Meer info over T Brand Studio: Beyond native: hoe de New York Times van plan is om van T Brand Studio een volwaardig bureau te maken

Afhalen: alleen omdat het adverteren betekent niet dat je je redactionele normen moet laten vallen. Doordachte inhoud met een lange vorm, zelfs als deze deel uitmaakt van uw marketing, kan een krachtige manier zijn om uw naam te krijgen en een gunstige merkbinding te creëren.

2. Patrón Tequila (Twitter)

Voor de internationale Margarita-dag (22 februari), nam Patrón met een gepromote hashtag # Margargaroft the Year de Twitter-app en twitterde hij om gebruikers te laten stemmen voor een van de 7 innovatieve cocktailrecepten.

 

Afhaalmaaltijd: wanneer u op een sociaal netwerk zoals Facebook werkt, moet u manieren zoeken om een ​​sociale ervaring in uw advertenties te integreren. Je wilt dat mensen hun vrienden taggen, opmerkingen plaatsen en dingen delen die jouw bedrijf aanbrengt, dus je moet op een informeel, informeel niveau met je publiek omgaan.

3. Morgan Stanley (BBC Future)

Hoewel de BBC wordt gezien als een publieke omroep, hebben ze aanzienlijke native ad-kanalen zoals BBC Capital, BBC Travel en BBC Future voor niet-Britse doelgroepen. Deze contentmarketing wordt subtiel opgenomen onderaan de startpagina van BBC News, zonder aanwijzing dat het artikel wordt gesponsord. IJsland is op dit moment zeker in de mode, dus gekoppeld aan de autoriteit van de BBC scoorde Morgan Stanley een grote overwinning met dit profiel op het prachtige eiland natie.

 

Afhaalmaaltijden: als het gaat om adverteren, is de waarde die u aan uw publiek levert belangrijk, niet het feit dat de inhoud hyperrelevant is voor uw merk of uw bedrijf. Vooral wanneer je met veel andere content om aandacht vecht (bijv. Facebook’s Newsfeed), zul je iets moeten produceren dat mensen echt willen lezen als je wilt dat ze vrijwillig je merkcontent bekijken.

4. General Electric ( het bericht )

GE’s 8 weken durende podcastserie “The Message” onderzoekt aspecten van geluidstechnologie via een sci-fi verhaal over een rookie podcaster en een groep cryptografen die een onheilspellende boodschap uit de ruimte decoderen. De podcast kreeg brede media-aandacht en won de Webby Award 2016 voor het beste gebruik van native advertising.

En dat is niet alles – het bevatte ook een virale, interactieve game en inspireerde een subreddit waar mensen theorieën ruilden en vragen die ze hadden over het programma bespraken .

Afhaalmaaltijd: terwijl The Message ontstond nadat Serial  podcasting had gepopulariseerd, daagde GE zichzelf uit om met het medium te werken op een manier die niemand eerder had. Dat is de sleutel hier: je kunt kijken naar wat anderen doen in de reclamewereld en zelfs op de kar springen, maar als je echt een impact wilt maken, zoek dan een manier om verder te gaan en de dingen een beetje anders te doen.

5. New York Lottery ( #JackpotDrumroll )

Om de belangstelling voor de recordprijs van $ 1,58 miljard Powerball-jackpot in 2016 te verhogen, besloot de New York Lottery om de verkoop letterlijk te versnellen door 211 drummers in de staat New York te huren om twaalf uur achter elkaar buiten bodega’s en gemakswinkels te staan. Deze stunt leidde tot berichtgeving in de hele staat, wat neerkomt op naar schatting $ 4,5 miljoen verdiende media. Het werd genomineerd voor de 2016 Webby Award voor beste gebruik van native advertising.

Afhaalmaaltijden: dit lijkt misschien een gekke stunt, maar guerrillamarketing gaat vaak gepaard met fysieke stunts van deze soort. Oprichter van Salesforce Marc Benioff was beroemd om dingen te doen zoals verschijnen in de vroege 2000s tegen concurrentenconferenties protesteren . Als je op zoek bent naar een manier om jezelf te onderscheiden van het pack, is dit een optie!

6. Cedar Point Catch-a-Ghost

Beroemd themapark in Ohio Cedar Point besloot zijn Halloween-aanbod te promoten door gebruikers uit te nodigen om een ​​vluchtig beeld van een geest op hun Snapchat-verhaal te plaatsen in ruil voor een kortingsbon / prijs. Dit stimuleerde herhaalde bezichtigingen, omdat de taak moeilijk was, maar het sprak ook met hun doelgroepgerichte demografische groep. Het verhoogde betrokkenheid bij hun Snapstory met 233% en 144k unieke gebruikers. Omdat dit niet was geformatteerd als een onderbrekende betaalde advertentie, maar als een naadloos onderdeel van de aanwezigheid van sociale media op Cedar Point, plaatste het het merk ook als een waardevolle contentproducent.

(Bron)

(Bron)

Afhaalmaaltijden: wedstrijden zijn een krachtig hulpmiddel om het publieksbelang op sociale media te verhogen. Om een ​​duurzame contentstrategie te creëren en niet alleen een flits in de pan, wilt u er echter zeker van zijn dat de wedstrijd ertoe leidt dat gebruikers zich aanmelden of zich abonneren op uw kanalen. Anders zou u heel veel gebruikers kunnen verwerven, maar slechts tijdelijk.

7. Taco Bell

De gesponsorde Snapchat Lens van Taco Bell voor Cinco De Mayo 2016 was een recordbreker die meer dan 224 miljoen views op één dag vergaarde.

Dat was een enorm succes, hoewel misschien niet zo haalbaar voor de meesten van ons, aangezien deze lenzen op maat tot $ 750.000 kosten voor een primetime-spot. Taco Bell was echter ook één van de allereerste marketeers om te kopen in Snapchat’s on-demand geo-filter programma .

Prijzen hiervoor beginnen al bij $ 5 – een waardige investering als je denkt aan Snapchat als een potentieel advertentiekanaal.

(Bron)

Afhaalmaaltijden: soms halen grote merken marketingcampagnes uit die geen enkel klein of middelgroot bedrijf kan volgen. Dat betekent echter niet dat je nooit een manier hebt om iets soortgelijks te doen. Er zijn tal van manieren waarop uw MKB Snapchat in uw advertenties kan gebruiken , bijvoorbeeld, zelfs als u geen honderdduizenden dollars hoeft te besteden!

8. Airbnb ( South London Hosted by Artwork / Thump )

Deze portal op het Thump Channel van Vice Media nodigt gebruikers uit om South London te verkennen, zoals samengesteld door DJ en producer Artwork. De portal bevat video’s, verschillende originele artikelen en een overzichtelijke kaart met nuttige punten. Dit is een subtiele knipoog naar Airbnb als de beste manier om Zuid-Londen te verkennen, maar de branding is niet aanmatigend en de inhoud heeft een duidelijke standalone waarde.

9. Netflix ( Cocainenomics door the Wall Street Journal )

Om zijn show Narcos te promoten, werkte Netflix samen met de Wall Street Journal aan een interactief portaal dat de geschiedenis van de internationale drugshandel en zijn samenhang in Medellín, Colombia, onderzocht.

Met goed ontworpen kaarten, tijdlijnen, artikelen en zelfs een quiz is dit een geweldig voorbeeld van native advertising die interesse en waarde genereert.

Afhalen: partnerschappen kunnen een ongelooflijk krachtige manier zijn om reclame te maken in richtingen die anders niet mogelijk zouden zijn geweest. Andere soorten bedrijven brengen verschillende soorten waarde toe aan hun publiek – en hebben verschillende soorten reputaties – dus de juiste soort samenwerking kan zeer krachtige effecten creëren, zowel met betrekking tot het vastleggen van nieuwe klanten als de mensen die u al hebt.

10. Newcastle Brown Ale ( Gizmodo )

Newcastle omarmde de snark van het toenmalige Gawker-lid Gizmodo in dit betaalde artikel uit 2014 getiteld ‘We hebben deze advertentie van Newcastle vermomd als artikel om u ertoe te brengen om erop te klikken’. Het artikel legt uit hoe Newcastle advertentieruimte van Gizmodo heeft gekocht, zodat ze kunnen insluiten een video over een focusgroep die een Super Bowl-advertentie bespreekt die Newcastle niet kon betalen.

Zeker een meta-benadering van reclame, maar de wrange toon en radicale eerlijkheid van dit stuk zal Newcastle als een zelfbewuste aanwezigheid in de geest van de Gizmodo / Gawker-menigte beteugelen.

Afhaalmaaltijden: de hoeveelheid ruis in de reclame / marketingwereld is het afgelopen decennium exponentieel gegroeid. Een onfeilbare manier om ervoor te zorgen dat u opvalt tussen de massa, is om een ​​zelfbewuste houding aan te nemen in uw advertenties. Het kan ook werken voor uitgevers die de mogelijkheid hebben om eerlijk te zijn over waarom ze native advertising voor hun lezers plaatsen – omdat het geld kost om goede content te maken!

11. Seven Seas Levertraan ( Good News by The Telegraph )

Toonaangevende Britse health supplement bedrijf Seven Seas maakte gebruik van een unieke native advertising aanpak door een samengestelde pagina met positief en opbeurend nieuws te sponsoren in The Telegraph . Je merkt de branding van Seven Seas nauwelijks als je er niet naar op zoek bent. Meestal zie je een litanie van artikelen die te maken hebben met welzijn, verhalen over menselijke interesses en dergelijke:

  • “Wetenschappers keren veroudering bij zoogdieren om”
  • “Boy doneert haar”
  • “De mens neemt een ongeneeslijke hond op bij het afscheid van het hele land”

 

Hoewel deze onderwerpen niets met kabeljauwleverolie te maken hebben, verlaat men de pagina met een kleine psychologische vooroordeel om Seven Seas in een positiever daglicht te zien. Het is gewoon associatie.

Afhaalmaaltijd: de inhoud op deze door Telegraph gesponsorde pagina heeft niets te maken met levertraan. Dat betekent dat u niet zelfpromotend hoeft te zijn voor uw advertenties om te werken – alles wat u nodig heeft, is een merk een idee van het soort inhoud dat u zou moeten produceren om een ​​verklaring af te leggen.

12. Denny’s ( Twitter )

Denny’s staat bekend om zijn surrealistische Twitter, gericht op het produceren van content die is afgestemd op het Dada-eqsue-einde van het memespectrum. Dit zijn geen betaalde advertenties, Denny’s rekent erop dat Twitter-gebruikers voldoende geïnteresseerd zijn in hun inhoud om hun account daadwerkelijk te volgen. Denny richt zich klaarblijkelijk op een duizendjarige demografie en omarmt vreemde haiku’s en op eieren gebaseerde niet-sequiters om naamsbekendheid en street cred op te bouwen in een demografie die doorgaans niet geïnteresseerd is in informele eetketens.

Afhaalmaaltijden: niemand zegt dat je de merkmarketingstem moet gebruiken om een ​​goede sociale aanwezigheid te hebben. Denny’s heeft 355.4k volgers en wie zijn Twitter draait klinkt als een 14-jarige met een zeer actieve Tumblr. Voel je vrij om te experimenteren.

13. Xerox ( de Atlantische Oceaan )

Xerox en The Atlantic hebben samengewerkt om een ​​portal te ontwikkelen voor lezers die geïnteresseerd zijn in het zien van de nieuwste ideeën op het gebied van productiviteit en groeihacking. Met artikelen van vooraanstaande experts en een gratis e-book is de goed ontworpen pagina ook interactief.

Op basis van de problemen die u ondervindt met uw bedrijf, zoals afstemming, productiviteit of wendbaarheid, kunt u ervoor kiezen verschillende soorten informatie te ontvangen.

Afhaalmaaltijd: de meeste voorbeelden in dit bericht hebben betrekking op consumentengerichte inhoud. Maar B2B-klanten zijn net zo menselijk en net zo geïnteresseerd in het lezen van native content. We zijn grote fans van deze techniek – lees onze gids over marketing en het promoten van uw gratis eBoek hier .

14. Ikea ( The Telegraph )

De Telegraph scoort opnieuw met een eigenzinnige AZ-quiz van Ikea die lezers tips geeft om een ​​goede nachtrust te krijgen. Net als andere native ads, schuwt deze campagne het verkopen van een specifiek product, maar in plaats daarvan wil ik de merkassociatie van Ikea als een eigenzinnige maar toch toegankelijke organisatie versterken.

Afhaalmaaltijden: de goede ouderwetse quiz, teruggebracht in stijl (meestal) door Buzzfeed, is een kosteneffectief en fris formaat voor native advertising. Het past in dezelfde geest als inhoud zoals eBooks – u wilt de kennis en expertise die uw bedrijf heeft gebruiken en gebruiken om anderen te helpen problemen met hun leven, bedrijf, slaap (boven) of andere facetten van hun leven te diagnosticeren.

15. Airbnb ( New York Times )

Deze New York Times / T Brand Studio-samenwerking met Airbnb vertelt het verhaal van Ellis Island en immigratie in New York, door specifieke familiegeschiedenissen te verkennen via vertellingen, kaarten en archieffoto’s. Hoewel subtiel, deze inheemse advertentie richt zich op aspecten van gastvrijheid en woningbouw die nieuwkomers in New York kunnen ervaren, een goed afgestemd sentiment voor een kortdurend woningplatform zoals Airbnb.

Afhalen: zelfs als uw reclame niet direct over uw product of uw bedrijf gaat, kan het nog steeds proberen de missie te vervullen die uw bedrijf vertegenwoordigt. Het merk van Airbnb draait om gastvrijheid, dus dit stukje inhoud over de erfenis van Ellis Island en hoe het immigranten eeuwenlang heeft verwelkomd, is volkomen logisch om te plaatsen.

16. Leidos ( Politieke Focus )

Technisch adviesbureau Leidos doet een beroep op de Beltway-set via ‘Hacker Avenue’, een interactieve verkenning van de kwetsbaarheden waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd, terwijl we steeds meer afhankelijk worden van het internet der dingen. Met behulp van slimme infographics, een minigame die je naar belangrijke feiten en statistieken leidt, en een robuust stukje bijbehorende inhoud, scoorde Leidos een grote overwinning op een platform dat normaal gesproken niet werd beschouwd als in lijn met native advertising.

Afhaalmaaltijd: Infographics zijn zonder meer een van de beste manieren om inhoud te maken die inherent deelbaar is. Combineer een geweldige infographic met een geweldige marketingcampagne en je kunt je content als een lopend vuurtje over het internet verspreiden. Voor meer informatie over het maken van deelbare infographics, bekijk ons ​​stuk over de 6 dingen die alle virale infographics gemeen hebben .

17. YouTube ( Awesome Stuff Week )

Om interesse in de nieuwe e-commerce-integraties van YouTube te stimuleren, werd een campagne gelanceerd om het beste talent van YouTube op het gebied van gadgets en mode te benutten. iJustine en Lewis Hilsenteger van Unbox Therapy waren slechts twee van de YouTubers die werden samengebracht om te vieren wat er zoal gebeurde als “Awesome Stuff Week”, een samengestelde viering van unboxings en make-updemo’s. Het is een natuurlijk medium voor de boodschap dat je nu rechtstreeks items kunt kopen via YouTube-video’s.

Beeldbron )

Afhaalmaaltijd: als u gebruikers probeert te vertellen over een nieuwe service of een nieuw product uitbrengt, helpt het altijd om uw marketingcampagne uit te bouwen op basis van iets wat mensen al weten, zoals influencers. Op Instagram kan contact opnemen met influencers en met hen samenwerken om je blootstelling te vergroten, een gemakkelijke manier zijn om de naam van je merk snel te krijgen .

18. Warner Brothers ( Fortune Magazine )

Om de film ‘Batman vs. Superman’ te promoten, besloot Warner Brothers een native advertising-interview met schurk Lex Luther Jr te sponsoren, onder het mom van sponsoring door ‘LexCorp’. Dit is een geweldige manier om de valkuilen van native advertising te erkennen (zoals als de niet-discrete branding van sponsoring), terwijl het ook bijdraagt ​​aan het in stand houden van de opschorting van ongeloof, want een tycoon als Luther zou waarschijnlijk native advertising in een tijdschrift als Fortune sponsoren.

Afhaalmaaltijden: je kunt plezier hebben met de standaard formats van adverteren – er is bijvoorbeeld geen reden waarom je geen interview met een fictief figuur kunt krijgen op de pagina’s van Forbes!

19. IBM ( The Atlantic )

De Atlantic bewijst opnieuw dat het voorop loopt bij het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige en boeiende gesponsorde content, dit keer voor IBM. In deze 4-delige serie ‘Bloed, zweet en gegevens’ worden nieuwe innovaties in sportgeneeskunde, apparatuur en cloud-oplossingen geanalyseerd, naast toegankelijke infographics en deelbare statistieken.

Afhaalmaaltijden: wanneer u aantrekkelijke inhoud voor marketingdoeleinden probeert te maken, wilt u kansen identificeren die u heeft 1) de minste inspanning voor u, en 2) de leukste voor uw publiek. Data is een plek waar je deze kans vaak krijgt – je hebt er veel van, en wanneer je het in de juiste soort narratief zet, zal het je publiek boeien.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format