31 Call To Action-voorbeelden en hoe te maken - DeLaatbusiness
call to action voorbeelden

31 Call To Action-voorbeelden en hoe te maken

24 min


102
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Laten we het hebben over call to action voorbeelden

Wilt u meer e-mailabonnees? Wedstrijdinzendingen? Conversies? Je krijgt ze niet zonder de juiste call-to-action.

Bijna al uw marketingcontent moet een goed ontworpen oproep bevatten voor acties die zijn bedoeld om actie te ondernemen.

Het is een essentieel onderdeel van copywriting dat niet altijd de aandacht krijgt die het verdient. Het is een gebied waar mensen lui worden, zelfs nadat ze uren hebben gewerkt aan het maken van sterke campagnes.

call to action voorbeelden

De calls-to-action die we gebruiken, kunnen bepalen of mensen daadwerkelijk actie ondernemen, samen met hoeveel.

En omdat we al onze lezers en klanten hier bij AdEspresso willen om die conversies te maximaliseren – zowel meer omzet als betere ROI – zullen we vandaag diep in de call to action duiken.

In dit bericht zie je 31 diverse voorbeelden van call-to-actions en hoe je ze kunt gebruiken, samen met geavanceerde tips voor copywriting om je te helpen de perfecte te maken.

Wat is een call to action?

Je hebt waarschijnlijk wel “call to action” gehoord, ook bekend als een CTA, geboeid rond de marketingwereld.

Dus wat is een oproep tot actie? Het is de zin, of knop, die de deal sluit.

Je hebt je product of bedrijf verkocht met een geweldige advertentie-kopie en een geweldige afbeelding of video – maar nu moet je een verkoop doen. De call-to-action-definitie beschrijft het als een stukje inhoud dat bedoeld is om een ​​gebruiker ertoe te bewegen een specifieke taak uit te voeren – die mogelijk uw product koopt, zich aanmeldt voor uw nieuwsbrief of doorklikt naar een bestemmingspagina.

Dus hoewel een oproep tot actie niet altijd over het maken van een verkoop gaat, overtuig je je lezer er altijd van om in actie te komen.

Dus hoe creëer je een overtuigende en effectieve call-to-action?

Waarom je een sterke call-to-action nodig hebt

Het is vrij eenvoudig om aan het einde van een Facebook-videoadvertentie een ‘Aanmelding hier’-actie aan te houden en ik hoop dat dit genoeg is om conversies te genereren.

Dit is wat veel bedrijven doen; ze stoppen een hoop tijd, energie en geld in het maken van hun Facebook-advertentie en smeken vervolgens een halfslachtige oproep tot actie aan het einde ervan. Dit geldt voor PPC-campagnes, sociale media-video’s, e-mailcampagnes en zelfs blogposts.

Dat is niet genoeg. U hebt geen call-to-action nodig; je wilt een sterke die mensen echt zal overtuigen om actie te ondernemen.

Er zijn immers twee hoofddoelen van een call-to-action: iemand vertellen wat hij moet doen en hem de motivatie geven om dat te doen. Veel mensen onthouden om mensen te vertellen wat ze moeten doen, maar ze vergeten het  waarom deel van die vergelijking. Zonder dat dat is toegevoegd, ziet u niet de soorten conversiepercentages die u zou moeten hebben.

Soms kan uw inhoud voorafgaand aan de call-to-action deze vraag beantwoorden, soms niet. Zelfs als dat zo is, maakt een snelle samenvatting de oproep tot actie krachtiger en doet het nooit pijn.

Hoe de perfecte call to action te maken met Elementor

Elementor is naar mijn mening de beste wordpress pagina bouwer die er is. Met elementor kun je zowat alles maken, inclusief dus goede call to actions, zie video hieronder;

Hoe lang moet je call to action zijn?

Kan een call-to-action langer zijn dan een zin? Absoluut ja.

Ik heb gemerkt dat sinds de call-to-action-knoppen van Facebook bestaan ​​(wat uitzonderlijk is!), Veel ondernemers met wie ik samenwerk, denken dat een oproep tot actie in het beste geval niet meer dan twee of drie woorden mag zijn. “Nu winkelen.” “Meld u vandaag aan.” Hoewel een aanroep tot actie zo kort kan zijn, vooral als het gaat om klikbare CTA-knoppen die we verderop in dit bericht bespreken, hoeven ze dat niet allemaal te zijn.

Een oproep tot actie zou in het algemeen beknopt moeten zijn, maar dat hoeft geen belachelijk korte betekenis te hebben. Het betekent precies dat: beknopt.

De beknoptheid en directheid van een goed geschreven oproep tot actie zal de focus leggen op wat belangrijk is en alle afleiding verwijderen. Het is een soort echt goede Franse keuken, je gebruikt goede, hoogwaardige eenvoudige ingrediënten om iets geweldigs te maken, en je gebruikt er slechts zoveel als nodig is.

Wanneer we kijken naar voorbeelden van geweldige call-to-actions, ziet u veel van wat ik ‘lange vorm CTA’s’ noem en hoe en wanneer ze moeten worden gebruikt . We gaan alles bekijken, van plaatsingen tot opmaak, maar we gaan speciale aandacht schenken aan de gekozen taal en waarom deze is gebruikt.

Call To Action-voorbeelden

Soms is de snelste manier om ergens heel goed in te worden (zoals het schrijven van een moordenaar), inspiratie te putten uit de beste.

Laten we een blik werpen op 31 van de beste call-to-action-voorbeelden.

1. Netflix

Tenzij je onder een steen leeft, weet je waarschijnlijk wat Netflix is. Het is een service die een begrip is geworden, zoals Google en Facebook.

Omdat  ze weten dat  u weet wie ze zijn, maken ze zich geen zorgen over het overwinnen van redenen waarom u de service nodig heeft met hun CTA en omringende tekst.

In plaats daarvan concentreren ze zich op een ander bezwaar:

call to action voorbeelden

Dit is hun startpagina en de kopie is waanzinnig eenvoudig. “Overal waarnemen. Altijd en overal annuleren. “Geeft een overzicht van het grootste voordeel en overwint de grootste doelen die gebruikers hebben als het gaat om Netflix. Ze laten gebruikers meteen weten dat er geen risico is, nu  of na de gratis proefperiode.

Veel consumenten zijn tegenwoordig meer sceptisch over de kleine lettertjes dat bedrijven er beter in zijn gekomen om langs hen heen te sluipen, zodat gebruikers kunnen zien dat er geen commitment en geen risico’s voor hen zijn in de situatie (behalve misschien verslaafd raken aan Stranger Things, maar dat is een ander verhaal) zal de conversies zeker verhogen.

2. Rothy’s

De meeste bedrijven doen wat we kunnen om e-mailabonnees te vergroten. E-mailadressen zijn enorm waardevol, waardoor u eenvoudig toegang hebt tot de e-mailinbox van een klant  en deze rechtstreeks kunt richten met de aangepaste doelgroepen van Facebook .

Veel bedrijven zijn echter niet altijd zo goed in het vergroten van abonnees. Schoenbedrijf Rothy’s oproep tot actie kan ons enige inspiratie geven om dat te veranderen.

voorbeelden van oproep tot actie

Heel vaak zullen we zeggen “schrijf u in voor onze nieuwsbrief voor meer informatie!” (Of gewoon “meld u aan voor onze nieuwsbrief”).

Rothy’s maakt gebruik van exclusiviteit in hun CTA om meer e- mailaanmeldingen te genereren door te zeggen “eerst uitvinden.”

Omdat iedereen als eerste op de hoogte wil zijn van nieuwe producten, nieuwe verkopen en nieuws in het algemeen, is dit een slimme CTA die hun abonnement op e-mail zeker verhoogt .

3. Vanguard

Als iemand die onlangs het proces heeft doorlopen, kan ik uit ervaring spreken wanneer ik zeg dat het uitputtend is om een ​​pensioenaccount te kiezen als eigenaar van een klein bedrijf. Er zijn veel opties en je wilt geen verkeerde keuze maken.

Vanguard’s CTA ‘s verkopen niet agressief op hun bestemmingspagina; in plaats daarvan beginnen ze de klant op te warmen door de taal “jij” te gebruiken in plaats van “wij”.

call to action-voorbeeld

Wat ik hiermee bedoel, is dat ze prioriteit geven aan de behoeften van de klant . Ze gebruiken taal zoals “Zie waarom Vanguard voor u geschikt is” en “Zie hoe een Vanguard-adviseur u kan helpen.”

Hoewel hun site-exemplaar net zoveel is bedoeld om te verkopen als hun concurrenten, voelt het intiemer en minder agressief aan . Voor voorzichtige, overweldigde potentiële investeerders kan dit in hun voordeel werken.

4. Salesforce

De startpagina van Salesforce bevat enkele van de beste call-to-action knoppen om gebruikers naar de juiste bestemming op de site te brengen . Een duidelijk voorbeeld hiervan is de inhoud boven op de vouw op hun startpagina.

call to action voorbeelden

Deze startpagina heeft een “Probeer voor gratis” call-to-action knop die onmiddellijk zichtbaar is in de rechterbovenhoek en een “Start My Free Trial” onder een uitleg van waarom Salesforce nog beter is geworden.

Als gebruikers nog niet klaar zijn om te converteren, hebben ze ook meteen een call-to-action knop die hen aanspoort om ‘Meer informatie over de samenwerking’ te krijgen. Dit helpt ervoor te zorgen dat als gebruikers nog niet klaar zijn om zich aan te melden, u ‘ Ik kan ze naar meer informatie leiden die daar verandering in kan brengen.

Verderop op de startpagina hebben ze ook demo’s om potentiële klanten alle verschillende functies te tonen die Salesforce te bieden heeft. Ze gebruiken klikbare CTA-knoppen om duidelijk te maken dat gebruikers de video’s kunnen bekijken en gemakkelijk kunnen maken.

beste call to action-knoppen

5. Daily Look

Soms is de beste manier om uw call-to-action effectiever te maken, om creatief te worden met de pijnpunten die u target. Realistisch gezien heeft het persoonlijke stylingbedrijf Daily Look weinig te maken met het vinden van meer uren op de dag en veel meer met het kopen van dure kleding.

Hun oproep tot actie, echter, geeft klanten een reden dat ze schuld vrij kunnen winkelen – ze kunnen voorstellen dat ze nu zo veel meer tijd, ontdaan van de enorme last van het vinden van stijlvolle kleding.

call to action voorbeelden

“Je tijd laten voor al het andere” is een geniale zet . Het is creatief en het creëert de illusie van een pijnpunt dat er niet echt is vlak voor de helderblauwe “Nu starten” -KLIP.

6. Freshbooks 

Bijna alle eigenaren van kleine bedrijven zijn vastgebonden voor de tijd. Ik heb het gevoel dat dit slechts een universele verklaring is. Freshbooks speelt echt in op dat pijnpunt zoals Daily Look in hun oproep tot actie, maar ze doen het op een iets andere manier …

call to action-voorbeeld

Ze worden specifiek.

Ze weten dat hun publiek waarschijnlijk nauwgezet is over het bijhouden van tijd en inkomsten voor hun bedrijf, en ze doen een beroep op die eigenschap door een  oproep tot actie te hebben die precies zegt  hoeveel tijd Freshbooks u per jaar kan besparen (192 uur, voor het geval u vroegen zich af). Dat is heel veel tijd, en het is een feit dat je aandacht trekt .

Ze volgen het onmiddellijk met een heldergroene “Try It Free” klikbare call-to-action die op het scherm springt. Probeer niet te klikken nadat je dat hebt gelezen!

7. Toms 

Toms was onlangs (vanaf het moment dat ik deze post aan het schrijven was) een flash-verkoop. Of, zoals ze het in hun popup plaatsten, een ‘verrassingsuitverkoop’.

call to action-voorbeeld

Hun oproep tot actie verschijnt in een pop-up nadat je ten minste dertig seconden op hun site bent geweest en ze gebruiken de helderblauwe call-to-action om zich te onderscheiden van de rest van de doos voor extra effect.

De kopie is ook goed geschreven, wat duidt op exclusiviteit (waarvan we weten dat het altijd verkoopt). De “psssst” laat het als een geheim voelen, en het woord “verrassing” in plaats van “flash” maakt het intiemer.

Om het af te maken, ze hebben een kleine “Beperkte tijd alleen!” Maar ze verzuimen te zeggen hoe beperkt dat tijdsbestek is.

Is het een uur? Een jaar? Tien seconden? Wie weet?! Wat we wel weten, is dat een geïnteresseerde klant op die site is, en ze weten nu dat ze een korting kunnen krijgen voor een niet nader genoemde hoeveelheid tijd. Als dat je interesse niet wekt, weet ik niet wat het zal doen.

8. Dollar Shave Club 

Dollar Shave Club staat in het verleden bekend om hun slimme marketing, dus het zou geen verrassing moeten zijn dat de call-to-action op hun bestemmingspagina goed geschreven is.

call to action-voorbeeld

Hun boodschap is duidelijk – ziet eruit als een miljoen dollar zonder het te moeten uitgeven.

Ze gebruiken ook het woord ‘proberen’ in plaats van ‘meedoen’, wat iets minder verplicht is en zorgen ervoor dat meer bezoekers op hun gemak zijn wanneer ze op de knop ‘Aan de slag’ klikken.

Het lijkt niet alsof je meteen je creditcard moet invoeren of een abonnement moet nemen, maar de voordelen van waarom je het zou willen proberen, zijn duidelijk.

9. Shakr 

Wanneer u Shakr’s startpagina voor het eerst bezoekt , ziet u twee regels exemplaar die u precies vertellen wat Shakr voor u kan doen: help uw bedrijf geweldige video’s te maken. Onmiddellijk daaronder, hebben ze een oproep tot actie om “Meld je nu aan voor een gratis proefaccount” en een e-mailabonnement met een groene “Aanmelden” oproep tot actieknop.

voorbeelden van oproep tot actie

De knop trekt in het oog en met het e-mailadres aanmelden op de startpagina in  plaats van de call-to-action naar de aanmeldingspagina te brengen, is een geweldige zet.

Het maakt het uitzonderlijk eenvoudig om de gewenste actie te ondernemen en de effectiviteit van de call-to-action zelf te versterken.

10. Paars

De startpagina van Purple gebruikt call-to-action-knoppen die niet alleen aanmoedigen om zich aan te melden voor een gratis proefversie, ze zorgen er echt voor dat het “gratis” deel van de vergelijking benadrukt wordt.

call to action voorbeelden

Veel bedrijven zullen de gratis proefversie vermelden in de kopie boven de call-to-action, maar de slimme beslissing van Purple om “Gratis” toe te voegen aan beide aanroep-naar-actieknoppen (de bovenste in blauw en de enige centrale in paars) benadrukt dat dit een situatie zonder risico’s of hoge rendementen is voor nieuwe klanten.

Dat maakt het veel effectiever en zal de conversies zeker verhogen.

11. Eenvoudige pinmedia 

Eenvoudige Pin Media maakt veel gebruik van oproep tot acties in hun blog posts, en een voorbeeld kan worden gezien hier .

call to action-voorbeeld

Tegen het einde van haar bericht, hierboven afgebeeld, benadrukt ze de CTA om “Simple Pin Planner” te downloaden zodat deze opvalt op de pagina, waardoor deze effectiever wordt.

Het wordt aan het einde van de post geplaatst, zodra haar lezers weten dat ze waardevolle inzichten te bieden heeft en dat de planner nuttig voor hen zou zijn.

Ze legt ook uit  waarom gebruikers de inhoud in haar CTA moeten downloaden: “Wilt u meer informatie?” En “voor al deze tips, trending-onderwerpen en meer”, vertelt gebruikers precies waarom het nemen van deze actie hen ten goede zou komen.

Het is nog steeds uitzonderlijk beknopt , maar het komt duidelijk naar voren.

12. Allure

Video’s kunnen geweldig zijn voor merkbekendheid, maar het kan lastig zijn om zelfs de meest geëngageerde kijkers van de video naar een secundaire site te laten gaan. Allure vond hier een oplossing voor; ze toonden het begin van een cosmetische ingreep waarbij een vrouw een lipkleur op haar lippen had laten tatoeëren, maar vervolgens stopte om ons te laten zien hoe het eigenlijk bleek te zijn. Ze lieten ons de call-to-action zien die hieronder is afgebeeld:

call to action-voorbeeld

In felroze blokken met witte tekst (die de achtergrond direct in een contrasterende stijl plaatsen en er uitziet als een aanklikbare call-to-action, ook al is dit niet het geval), maakt het einde van de video het niet mogelijk om de volledige transformatie te zien en meer te leren. Alle gebruikers hoeven alleen maar op de video te klikken.

Gebruik fragmenten van video om interesse en echte gebruikers vast te leggen, maar dan het eindresultaat of meer informatie te houden en de call-to-action te gebruiken om ze naar de volgende digitale locatie te krijgen, is ongelooflijk effectief. 

De woordkeuze is ook goed hier. Ze zeggen niet “zie de nieuwe look”, ze zeggen “volledige transformatie.” Dit klinkt dramatisch, alsof het zo anders is dat je het  moet zien. 

13. Fairwinds

Deze call-to-action van Fairwinds credit union hieronder is creatief geschreven, gebruikt vetgedrukte tekst om het belangrijkste punt te benadrukken en legt duidelijk het nut van het programma uit, hoewel we nog niet weten wat het programma is.

voorbeelden van oproep tot actie

“Meld u vandaag aan en bespaar geld moeiteloos.” U kunt niet echt verkeerd gaan met het besparen van meer geld, toch? Ze gebruiken ook “centen” als woordspeling op “sense”, en ze zetten de “centen” en de naam van het programma in om er zeker van te zijn dat je belangrijke delen van het bericht opneemt.

Hoe wil je immers niet meer leren om moeiteloos geld te besparen?

14. Geplateerd

Er zijn nu heel veel dozen met voedselabonnementen. Ik kan zes directe concurrenten bedenken om de bovenkant van mijn hoofd te bedekken.

Ze zorgen ervoor dat ze hun oproep tot actie gebruiken om naar huis te rijden, wat hen anders maakt : het is de voedseldoos voor  fijnproevers .

call to action-voorbeeld

Ze benadrukken gemak of gezondheidswaarde niet zoals sommige van de andere vakken; ze maken duidelijk dat je “alles krijgt wat je nodig hebt om fantastische maaltijden te bereiden” wordt geleverd in één perfect op maat gemaakte doos. ”

Het voelt luxueus aan, en het gebruik van “op maat” geeft het gevoel dat je een luxe service krijgt van een persoonlijke chef-kok, hoewel ze nog steeds in grote hoeveelheden in een faciliteit worden geproduceerd. De “Aanmelding Nu” -aanroep tot actie is een helder pastelgroen dat onmiddellijk opvalt op de pagina , wat opnieuw een enorme bonus is.

15. Mint

Mint weet dat veel mensen misschien sceptisch staan ​​tegenover hun service, of het gaat om beveiliging of hoe lang het zou duren of dat het echt nuttig zou zijn. Hun oproep tot actie gaat over het overwinnen van bezwaren.

Het kost maar enkele seconden, zo vertelt hun CTA. Er is niets te verliezen (wat ze zeggen vlak voordat een blauwe link wordt toegevoegd om naar het beveiligingsoverzicht van de app te gaan) en financiële vrijheid te krijgen.

Nogmaals, dit is de hoge beloning / lage risico-instelling die bedrijven willen gebruiken om je te overtuigen om ze een kans te geven. Ze eindigen het sentiment door u eraan te herinneren dat u zich in feite gratis kunt aanmelden met hun klikbare call-to-action-knop.

16. T-Mobile

Dit is een CTA die een specifieke beloning stimuleert.

Ze praten niet over hoe goed hun dekking is, of hoe hun prijzen concurrerend zijn, of de hoeveelheid gegevens of hotspots die je kunt krijgen, zoals de meeste plannen. In plaats daarvan richt hun oproep tot actie zich op iets anders: ontvang een abonnement bij ons en u krijgt Netflix gratis!

call to action-voorbeeld

De nadruk ligt veel zwaarder op de beloning dan het daadwerkelijke product dat u op destartpagina van deze bestemmingspagina zou kopen, wat ik interessant en slim vind.

Ze praten over “gratis je favoriete programma’s binging”, in plaats van iets te bespreken als “en nooit opnieuw met service worstelen.” Hun CTA is uitzonderlijk gefocust, wat een goede zaak is – het voorkomt gebruikers met teveel informatie te verwarren of af te leiden tegelijk .

Hun klikbare CTA voor “De details ophalen” is ook de juiste keuze , zodat gebruikers meer informatie krijgen over welke soorten lijnen in aanmerking komen.

17. TurboTax

Sommige mensen zijn bang voor belasting (ik inbegrepen), maar ik kon het nooit uitstellen tot het laatste moment. Mijn arme CPA moet me zoveel updates sturen dat ik hem elk jaar een kerstcadeau toestuur. De reden waarom: ik heb een hekel aan belastingen, maar ik vind het niet leuk om er niet klaar voor te zijn. Ik denk dat velen van ons in de positie zijn geweest waar we wachten en klauteren.

De call-to-action van TurboTax herinnert ons dit terwijl het tegelijkertijd extra motivatie geeft om u nu aan te melden. 

call to action-voorbeeld

Je zult klaar zijn voor de belasting, zeggen ze, omdat je een voorsprong hebt. En nog beter: u bespaart $ 10. Ze zeggen dat ze de software moeten kopen en klaar moeten hebben, dus je bent klaar voor de belastingtijd (alsof iemand van ons dat ooit is).

Het biedt een externe stimulans en intrinsieke motivatie tegelijk. 

18. Bed Bath & Beyond

Een van de beste dingen die u voor uw call-to-action in een e-mailbericht kunt doen, is door de tekst op een klikbare CTA-knop te plaatsen .

Een goed voorbeeld is hier te zien van Bed Bath & Beyond:

Ze gebruiken slimme opmaak, wat een belangrijk onderdeel is van de CTA, om een ​​blauwe banner eruit te laten zien als een klikbare knop. Dit, niet verrassend, verhoogt het aantal klikken dat het krijgt.

19. VoiceNation

VoiceNation maakt hun oproep tot actie over jou. Je verdient meer. Het beste. En nu kunt u het verschil ervaren.

call to action-voorbeeld

Dit is een uitstekende CTA. “Ervaar het verschil” is een van die lijnen die hier echt krachtig zijn als een CTA .

Het geeft vertrouwen dat je de superieure kwaliteit echt zult zien, en ze willen je niet alleen de bulletpoints geven, ze willen dat je het zelf ervaart met hun gratis proefversie. Ondersteund door kleinere, subtiele tekst die hun hoge kijkcijfers laat zien, is het moeilijk om het niet zelf te willen bekijken.

20. Bigstock

Soms gaat een CTA niet over een onmiddellijke conversie, maar zorgen ervoor dat gebruikers actie ondernemen op uw site.

De CTA van Bigstock in hun zoekvak voor afbeeldingen is een goed voorbeeld van waarom u alle CTA’s even belangrijk zou moeten noemen, niet alleen degenen die direct verkopen.

call to action-voorbeeld

Veel vergelijkbare sites zeggen ‘Afbeeldingen doorzoeken’ in het zoekvak. Bigstock , ter vergelijking, moedigt gebruikers aan om “Find het perfecte beeld …” T

zijn impliceert dat je de exacte afbeelding zult vinden waarnaar je op zoek bent en dat je je niet hoeft te vestigen, en dat de ellipsen aan het einde een goede toets zijn om het aan te laten voelen alsof de beelden daar gewoon op je wachten. Het enige dat u hoeft te doen is zoeken.

Dit zal de betrokkenheid op hun site vergroten, wat kan resulteren in betalende klanten.

21. CanvasPop

Veel marketeers zetten hun CTA onder de afbeelding op hun Facebook-advertenties, maar dit is een instantie waar het werkte om het boven te plaatsen, in de grotere en meer direct zichtbare tekst:

voorbeeld van de bestemmingspagina

CanvasPop’s “Krijg 60% korting wanneer je vandaag bestelt” is meteen duidelijk, waardoor het veel meer zichtbaarheid en kracht heeft dan wanneer het in kleinere tekst naar de bodem was begraven.

Ze geven ook een inleiding met een korte uitleg van wat je van CanvasPop kunt krijgen, zodat de CTA niet aan dovemansoren gericht is.

22. Monster

Soms geldt hoe korter de uitspraak, des te krachtiger het is . Monster’s “Find Better” is een uitstekend voorbeeld.

call to action-voorbeeld

De immense tekortkoming van alleen die twee woorden is krachtig, met name voor werkzoekenden die vrijwel zeker gefrustreerd zijn over hun huidige baan of de andere aanbiedingen die ze online hebben gezien. Ze gaan verder met uitwerken “Monster kan u helpen de beste banen, werkgevers en loopbaanadvies te vinden”, en uitleggen wat “beter” zij u kunnen bieden.

Voor het geval u geen kandidaat bent en in plaats daarvan een werkgever bent, heeft Monster een kleinere call-to-action in blue voor u hieronder om u aan te moedigen om op dit moment de meest getalenteerde mensen te gaan zoeken en vinden.

23. Suntrust

De oproep tot actie van Suntrust doet iets anders dan dat waarschijnlijk voor veel bedrijven zou werken, maar het werkt voor hen.

call to action-voorbeeld

Ze beginnen met een negatief in de vorm van een probleem en zeggen “je kunt geen financieel vertrouwen kopen.” Ze bieden zichzelf dan onmiddellijk aan als een oplossing met “maar je kunt het opbouwen op onUp.com.”

Probleem / oplossing verkopen is een zeer effectieve verkooptechniek en het werkt ook hier.

De CTA-knop is wat zo uniek is. Ze zeggen: “Vertrouwen begint hier” in plaats van “Begin vertrouwen te bouwen hier.”

Ik denk dat voor de meeste bedrijven (vooral B2B-bedrijven), het gebruik van een meer passieve CTA zoals deze niet de juiste keuze zou zijn. Gezien de context echter, en het onderwerp waarop het werkt. “Confidence Start Here Here” is een behoorlijk solide statement en ik weet dat ik erop heb geklikt om meer te weten waar het over ging.

24. Shopify

Mobiele advertentieruimte is beperkt. Dit is waar je ultra beknopt en snel wilt worden . Shopify was in staat om dat te doen in deze Facebook-advertentie die verscheen in mijn mobiele newsfeed:

call to action voorbeelden

Ik zou bijna verbaasd zijn als dit geen advertentie met alleen mobiele apparaten was. “Sell Your Crafts on FB!” En “Sell online, in-store, and op Facebook …” zijn allemaal ongelooflijk kort, wat werkt als een groot voordeel op dit platform waar bondigheid cruciaal is.

De ellips achter Facebook die recht naar de knop ‘Meer informatie’ leidt, is ook een slimme zet, die u van het ene gedachterecht naar het klikbare CTA-knopje brengt.

25. Snappa

Het is geen verrassing dat grafisch ontwerpsoftware Snappa een perfect ontworpen call-to-action heeft.

voorbeelden van oproep tot actie

Zowel de visuele ontwerpaspecten als de kopie van deze oproep tot actie zijn perfect.

Er zijn twee belangrijke focusgebieden , die beide in felle contrasterende kleuren op de achtergrond staan ​​om ze te laten opvallen. “Maak in een handomdraai online afbeeldingen” en “Maak mijn grafische nu” zijn beide duidelijke, bondige verklaringen die gebruikers vertellen wat ze met de software kunnen doen en dat ze het  moeten doen.

Omdat dit op een bestemmingspagina staat, zetten ze een korte inleiding in de tool tussen deze twee regels in, meer uitleg over de service om de call-to-action te versterken.

26. MOO

MOO heeft uitstekende visitekaartjes en hun kwaliteit is ongeëvenaard. Maar als je geen eerste hand hebt gezien, zou je ze misschien niet geloven als ze deze bewering doen. Het is net als hoe elk restaurant ter wereld beweert ‘s werelds beste kop koffie te hebben; we weten allemaal dat 99,999% van hen liegt.

call to action-voorbeeld

Om dit te overwinnen en te bewijzen dat ze eigenlijk superieur zijn, heeft MOO een aanbieding op hun site: “Krijg een gevoel voor MOO” door een gratis Sample Pack te bestellen.

Dit is een ideale oproep tot actie voor klanten die op het hek en kijken naar de concurrentie, vooral omdat MOO  is duurder dan de meeste van hun concurrentie. Ze moeten bewijzen dat ze het de moeite waard zijn, en dit is een uitstekende manier om dat te doen – vooral omdat het letterlijke gevoel en de textuur van de kaarten zo belangrijk is.

27. Allstate 

Als je naar de meeste verzekeringssites gaat, hebben ze gewoon een vakje voor je om je postcode in te voeren en een call-to-call. Deze werken, maar de oproep tot actie van Allstate staat boven de rest.

Ze hebben “Get Quote” omgezet in “Ontvang vandaag nog een snel, gepersonaliseerd verzekeringsofferte.” Dit zal goed resoneren met potentiële klanten, die het beu zijn om geschatte projecties op andere sites te zien (sprekend op ervaring hier).

28. Williams Sonoma

Oproep tot acties hoort niet alleen bij de directe verkoopinhoud; reguliere sociale media-berichten kunnen deze ook hebben.

Gebruikers aanmoedigen zich aan te melden, u te volgen op andere platforms, deel te nemen aan een wedstrijd of uw site te bezoeken, zullen allemaal effectiever zijn wanneer u aangeeft wat ze moeten doen.

CTA's in posts op sociale media

Dit bericht roept op tot actie om ‘het recept in de bio te krijgen’ in plaats van alleen te hopen dat klanten genoeg interesse hebben om te beseffen dat het recept online was. Ze geven ook gedetailleerde instructies door te vermelden dat de link beschikbaar is via de bio, in plaats van alleen maar te weten dat deze beschikbaar was.

Het is specifiek en actiegericht, wat alle geweldige oproepen tot acties zouden moeten zijn.

29. Animoto

Facebook-advertenties geven je niet veel ruimte (en gebruikers geven je niet altijd veel aandacht), dus het is in je voordeel om meteen ter zake te komen. Dit geldt met name voor videoadvertenties; gebruikers willen alleen een korte beschrijving lezen voordat ze besluiten te kijken .

Animoto nam hiervan nota in haar nieuwste advertentie:

call to action-voorbeeld

Hun oproep tot actie is duidelijk. “Bekijk onze Summit met deze grote beïnvloeders en ontvang 25% korting op ons plan. Lees hier meer over. “Dat is super direct en het maakt gebruik van wat ik de” Doe dit omdat dit “formule noem (we praten daar later meer over).

Kort gezegd zeggen ze: “Neem deze actie, want je krijgt deze voordelen.” Het is duidelijk, het is ter zake, en het is effectief.

30. WordPressEngine 

Deze oproep tot actie is groot en in je gezicht, maar het is duidelijk. Het maakt gebruik van krachtige actiewerkwoorden als ‘drive’, ‘build’, ‘protect’, ‘grow’ en ‘power’.

call to action voorbeelden

Ze benadrukken ook ‘sneller’ en gebruiken het twee keer om de snelle groei te benadrukken die uw bedrijf dankzij hun platform zou kunnen ervaren. Het is moeilijk om nee te zeggen.

In plaats van je aan te moedigen om je meteen aan te melden, weten ze dat je meer wilt weten over de details en wat ze te bieden hebben, dus kozen ze slim “zie onze plannen” in plaats van te dringen op een onmiddellijke aanmelding. 

31. Houzz

Houzz is een nieuwe ontwerpsite die klaar staat om je te helpen je huis opnieuw te doen. Omdat er veel interieurontwerpers, remodelers voor thuis en sites zijn die je kunnen helpen iets te vinden dat je leuk vindt en het meteen koopt (uh, Pinterest iemand?), Ze wisten dat ze een oproep tot actie moesten gebruiken waardoor ze zouden kunnen staan uit. 

call to action-voorbeeld

“De nieuwe manier om uw huis te ontwerpen” voelt opwindend en innovatief aan. Je vraagt ​​je niet af wat deze nieuwe en verbeterde manier is.

Daaronder bieden ze onmiddellijk verschillende voordelen aan het gebruik van Houzz en laten ze zien hoe het je kan helpen. Je kunt inspiratie opdoen, winkelen of professionals vinden om je te helpen. Het maakt niet uit waar je naar op zoek bent gekomen, ze kunnen helpen.

Nadat ze hebben aangegeven dat ze alles kunnen doen wat een andere site zou doen, maar dat ze het op een nieuwe manier doen (wat een betere manier impliceert), plaatsen ze hun call to action-knop die gemakkelijk opvalt tegen de achtergrond.

Hoe de perfecte, hoogconverterende call-to-action te schrijven

We hebben een heleboel voorbeelden bekeken en nu is het tijd om te leren hoe we de inspiratiekunnen opdoen en deze in goud kunnen veranderen voor onze eigen bedrijven.

Gelukkig is het schrijven van een CTA niet zo moeilijk als je eenmaal weet wat je moet doen. En echt, alles wat u hoeft te doen is deze vijf stappen te volgen.

1. Focus op één doel

Het belang hiervan kan niet genoeg worden benadrukt. Elke advertentiecampagne moet zich richten op één hoofddoel. Misschien is het doel van je Facebook-videoadvertentie bijvoorbeeld het vergroten van de merkbekendheid, zodat deze is gemaakt voor een koud publiek. Dat is geweldig! Hoewel andere secundaire resultaten kunnen optreden als gevolg van het feit dat adverteerders op uw site klikken of bij u kopen, moeten deze dingen niet de focus zijn als u merkbekendheid probeert te vergroten. Uw oproep tot actie zou daar direct op moeten wijzen.

In het bovenstaande voorbeeld zou je willen dat  alle  call-to-action-kopieën reflecteren op dat enkelvoudige doel. U kiest een Facebook CTA-knop van ‘Meer informatie’ in plaats van ‘Nu winkelen’ of zelfs ‘Aanmelden’. Op dit moment gaat het om merkbewustzijn . Als iemand toevallig op uw site klikt en besluit te kopen, uitstekend! Maar als u conversies wilt, voert u daarvoor een afzonderlijke campagne (met een afzonderlijke call-to-action) uit.

Laten we eens kijken naar wat er gebeurt als je  deze regel niet volgt. Apple heeft de volgende Facebook-advertentie actief om de nieuwe iPhone te promoten:

Oproep tot actie van Apple X.

Naast dat de advertentietekst een beetje te ontvankelijk is en niet over de functies beschikt, is er een scheiding tussen de kop en de call-to-action. Ik hou van de kop “Say Hello to the future. Bestel iPhone X. “Maar dan, in plaats van de telefoon in de beschrijving te verkopen door functies op te noemen, zeggen ze alleen” Ontmoet het “. Het is hier. “Vervolgens zegt de call-to-action” Meer informatie “, wanneer” Nu winkelen “een veel betere keuze zou zijn geweest bij het aanmoedigen van gebruikers om het te bestellen. Het voelt een beetje verwarrend en flauw. Hoewel klanten dit misschien niet bewust ontleden op de manier die we net hebben gedaan, weet je dat ze zich het minst onbewust registreren.

2. Gebruik Actiewoorden

Ook bekend als werkwoorden, actiewoorden zijn specifiek en motiverend. “Winkelen”, “Aanmelden”, “Ontdekken”, “Probeer”, “Bekijken” en “Starten” zijn allemaal voorbeelden. Ze vertellen klanten direct wat ze vervolgens moeten doen; er is geen twijfel over wat je zou moeten doen, wat een beetje het punt is.

call to action-voorbeeld

U wilt heel specifiek zijn met de actiewoorden die u kiest en de instructies die erop volgen. Een campagne voor hondenredden zou bijvoorbeeld niet effectief zijn als ze alleen maar zeiden “help ons vandaag.” In plaats daarvan, kies je voor “meld je vandaag aan als vrijwillige hondentrainer” of “schenk geld of puppyvoer om ons te helpen bij het opnemen van de nieuwe ‘nest’ zijn specifieker en geven mensen exacte manieren waarop ze kunnen helpen. Dit verhoogt de kans dat ze dat zullen doen.

Je moet ook je actiewoorden en instructies ondersteunen met beschrijvingen die helpen verklaren waarom het zo goed is voor de klant. “Start uw 30 dagen gratis proefversie” klinkt tenslotte beter dan “Begin uw proefperiode”.

3. Kies de juiste formule voor het juiste medium

Soms wilt u uw oproep tot actie ongelooflijk kort houden. CTA-knoppen moeten bijvoorbeeld idealiter zes woorden of minder bevatten. Iets meer dan dat ziet er gewoon niet goed uit op een klikbare knop, en het kan overweldigend zijn en afstand nemen van de visuele impact. Ondertussen zal een call-to-action in een blogpost en op landingspagina’s doorgaans langer zijn en mogelijk twee zinnen bevatten om zich op te bouwen naar het daadwerkelijke actiegedeelte en het overtuigender te maken.

Er zijn drie basisformules die u kunt gebruiken om aan de slag te gaan bij het maken van uw call-to-action. Dit zijn:

  • Doe dit.  Deze CTA’s zijn zo eenvoudig als ze zijn en werken goed op klikbare CTA-knoppen. Voorbeelden hiervan zijn “Meld u vandaag aan” en “Ontdek waarom hier.”
    oproep tot actie op Facebook
  • Doe dit door dit te doen.   Deze suggestie geeft gedetailleerde instructies, waardoor gebruikers eerder geneigd zijn te klikken. Denk meer in de trant van “Help ons meer honden te redden door geld te doneren” of “Ontvang 10% korting door je te abonneren op onze nieuwsbrief.”

  • Doe dit vanwege dit.  In veel gevallen kan dit de beste formule zijn om te gebruiken omdat deze de “waarom” -vraag beantwoordt. Als uw antwoord overtuigend genoeg is, zullen gebruikers klikken en converteren. “Doneer aan onze redding om het leven van uw hond te redden” en “Verspil uw advertentie-uitgaven nooit opnieuw. Huur ons advertentiebureau in om vandaag uw campagnes uit te voeren “zijn beide voorbeelden van het introduceren van voordelen en prikkels om actie te ondernemen, in plaats van alleen de instructies.
    call to action-voorbeeld

4. Bepaal of u positief of negatief wilt gaan

Dit is een belangrijk onderdeel van de vergelijking die veel mensen vergeten. U kunt uw oproep tot actie positief of negatief noemen. Beide zijn effectief.

Een negatieve call-to-action maakt gebruik van de angst, pijnpunten en risico-aversies van een klant en biedt u als oplossing. “Ben je het zat om niet genoeg te slapen? Probeer onze nieuwe kamille thee supplementen, “gebruikt bijvoorbeeld een negatief geheugen van een pijnpunt om aan te geven waarom klanten moeten klikken. Een positieve versie hiervan zou kunnen zeggen: “Haal de beste nachtrust van je leven met ons kamille-theesupplement en word elke dag fris wakker.”

call to action-voorbeeld

Dit is een voorbeeld van een positieve oproep tot actie …

Beide kunnen effectief zijn. In dit specifieke geval kan de negatieve take echter winnen. De gedachte aan een goede nachtrust is gewoon niet zo krachtig als de angst om niet in slaap te vallen. Soms, wat we kunnen verliezen door het product niet te gebruiken, kan klanten nog meer aanspreken dan wat ze kunnen krijgen (zelfs als het hetzelfde is).

call to action-voorbeeld

En dit is een voorbeeld van een negatieve hoek voor een CTA.

De beste manier om erachter te komen welke hoek het beste werkt, is om een ​​paar oproepen tot acties uit te voeren en deze op dezelfde aanbieding te splitsen. Het is vrij eenvoudig om te zien welke resultaten sneller worden.

5. Prioriteit geven aan Brevity

Ik studeerde schrijven op de universiteit en de eerste les die ik leerde was een grote: schrijf het verhaal, artikel of site-exemplaar zoals je denkt dat je het moet schrijven. Spuit vervolgens de eerste alinea en ongeveer de helft van de rest van de tekst weg. De meesten van ons zijn overdreven uitleggers, en er zijn  veel fans van paarse proza ​​die er zijn. (Serieus, je zou sommige van de wanna-be-Shakespeare-berichten die ik kreeg toen ik online dating was niet geloven ).

Alle beste call-to-actions geven prioriteit aan beknoptheid. Dit betekent niet dat je een aantal tekens moet volgen, maar het  betekent wel dat je call-to-action en omringende tekst nooit meer woorden bevat dan nodig is. Enkele beschrijvingen: gunstig. Te veel, en dingen worden verward en afleidend.

Laten we eens kijken naar het volgende voorbeeld van Movement Mortgage, waar ze hun hypotheek-app promoten.

De oproep tot actie is adembenemend beknopt. “Uw hypotheek. Binnen handbereik. Meer informatie over Easy App. “Ze hadden een miljoen opsommingen kunnen hebben met de vermelding” Uw hypotheek betalen terwijl u onderweg bent. Controleer uw rentetarieven. Mis nooit meer een betaling. Zeer veilig. “In plaats daarvan hielden ze het eenvoudig, wetende dat er geen verdere informatie nodig was om gebruikers te laten klikken om meer over de app te weten te komen.

Het is een moeilijk evenwicht om te staken: je moet klanten genoeg informatie geven om ze te laten klikken, maar niet zozeer dat de informatie overweldigend wordt. Vraag bij twijfel een tekstschrijver of marketingvriend voor een second opinion.

Laatste gedachten

Het hebben van een sterke, opzettelijke, goed ontworpen call-to-action zal uw campagnes nieuw leven inblazen, maar als u er niet één hebt, kunt u zelfs de beste content laten zinken. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de call-to-action niet alleen moet worden gehouden aan een PPC-campagne of een e-mailontploffing ; ze moeten in zoveel mogelijk soorten marketingcontent worden gebruikt. Je blogpost kan mensen aanmoedigen om reacties achter te laten, of zich te abonneren op de nieuwsbrief, of een nieuw product proberen; je Instagram-bericht kan gebruikers aanmoedigen om “check de link in onze bio voor meer!”

Veel bedrijven zijn vanuit dit oogpunt eigenlijk te weinig aangespoord om naar acties te gaan, dus kijk eens naar je inhoud en kijk waar je moeite moet doen om ze vaker op te nemen. Neem gewoon nota van de voorbeelden in deze handleiding en volg de stappen om de perfecte call-to-action te schrijven en u kunt het positieve effect op uw bedrijf bekijken.

Wat denk je? Wat zijn volgens jou de beste call-to-action-voorbeelden? Welke merken gebruikten ze het beste? Hoe schrijft u de perfecte call-to-action voor uw campagnes? Vergeet niet om uw mening te delen in de reacties hieronder!  


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *