4 dingen Red Bull kan ons leren over sociale (social) marketing - DeLaatbusiness

4 dingen Red Bull kan ons leren over sociale (social) marketing

5 min


120
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Sociale marketing heeft een overvloed aan creativiteit van sommige merken teweeggebracht, met enkele het creëren van virale inhoud en verbazingwekkende algemene campagnes.

We hebben de uitvinding van alles gezien, van de Old Spice Man en Real Beauty Sketches van Dove. Een merk dat al vroeg sociale marketing onder de knie heeft, is Red Bull.

4 dingen die Red Bull ons kan leren over sociale marketing - illustratie

Red Bull heeft sociale marketing op een unieke manier begrepen die hun activiteiten op grote schaal rechtstreeks heeft beïnvloed.

We gaan een kijkje nemen naar 4 verschillende dingen die Red Bull ons kan leren over sociale marketing, zodat u hun strategieën waar mogelijk kunt aanpassen aan uw bedrijf.

Het valt niet te ontkennen: Red Bull-marketeers hebben geweldige inhoudscampagnes en ze hebben een manier gevonden om hun product te promoten en een merk te bouwen zonder spammen van gebruikers met post-na-post van kunstig geplaatste foto’s van hun product.

1. Hoe merkambassadeurs rekruteren

Merkadvocaten en merkambassadeurs kunnen een belangrijke rol spelen bij het promoten van uw merk. Word of mouth-marketing is vaak aanzienlijk meer invloedrijk dan merkproducten die door ‘traditionele’ marketingbedrijven worden gedistribueerd. Voorstanders van het merk zijn loyale, enthousiaste fans van uw product en zij vertellen u graag hoe geweldig u en uw product zijn.

Red Bull is momenteel bezig studenten te werven om merkambassadeurs te worden in een serieus geniale beweging. Ze rekruteren leden van hun doelgroep – studenten die bekend staan ​​als cafeïneverslaafden – om het product op hun campussen te promoten.

screen-shot-2016/10/19-at-4-26-18-pm

De studentenbrandmanagers zijn verantwoordelijk voor:

  • Het merkimago op de campus aansturen
  • Het product promoten
  • Verhoging van de verkoop
  • Andere studenten voorstellen aan het product voor een “leven” van loyaliteit

Door dit te doen plaatsen ze opgewonden, enthousiaste advocaten in het midden van hun doelgroep en krijgen ze een verbluffende mond-tot-mondmarketing. Met studenten die overal zoeken om een ​​onbetaalde stage te doen voor werkervaring, is dit een krachtige kans die ‘management’ en ‘marketing’-ervaring biedt.

screen-shot-2016/10/19-at-4-31-41-pm

Alles over hoe ze merkambassadeurs rekruteren – en van hen profiteren – is een beetje geniaal.

2. Hoe UGC aanmoedigt en gebruikt

Net zoals merkambassadeurs belangrijk zijn, is UGC alles in sociale marketing. Veel consumenten zijn van mening dat door gebruikers gegenereerde inhoud de meest authentieke vorm van gebruik van marketingmerken is. Velen geven de voorkeur aan UGC van hun leeftijdsgenoten inplaats van inhoud van beïnvloeders uit de sector.

Red Bull moedigt regelmatig de oprichting en het delen van UGC aan op al hun sociale mediakanalen. Dit biedt hen een enorme bibliotheek met inhoud van gebruikers die ze op elk moment kunnen gebruiken.

screen-shot-2016/10/19-at-4-22-23-pm

Ze hebben hun merk gecreëerd rond een actieve, sportieve, opwindende levensstijl. Met de beschikbare inhoud is het eenvoudig om gebruikers eindeloze inhoudsstromen te laten indienen. Iedereen, van surfers tot skateboarders tot professionele duikers, maakt kans om hun nieuwe tricks te laten zien. Voeg een potentiële prijs toe, of misschien wordt deze door een enorme onderneming gekenmerkt? Het is geen verrassing dat ze de mate van betrokkenheid krijgen die ze doen.

In tegenstelling tot de meeste merken- en de meeste aanbevelingen- voegt Red Bull niet altijd een hashtag toe aan al zijn berichten. Ze gebruiken specifieke hashtags voor specifieke wedstrijden om de UGC te volgen. Hoewel dit voor hen effectief is, raad ik aan dat de meeste merken nog steeds focussen op een enkele hashtag met een merknaam.

3. Hoe Influencer Marketing te gebruiken

Hoewel klanten het UGC het meeste vertrouwen, hebben influencers nog steeds hun plaats in marketing. Red Bull heeft ongelooflijk veel werk verzet met hun influencer marketingcampagnes.

screen-shot-2016/10/19-at-4-18-34-pm

Een van de grootste troeven van hun influencer marketing is dat ze inhoud bevatten die een aantal verschillende maar zeer getalenteerde atleten toont. Ze hebben duikers, fietsers, freerunners en racers op hun sociale posten. Veel van deze atleten zijn beroemd of semi-beroemd in hun vakgebied en worden ofwel gesponsord door Red Bull of op evenementen gesponsord door Red Bull. Dit betekent dat de branding waarschijnlijk ergens in de afbeelding verschijnt.

screen-shot-2016/10/19-at-4-22-07-pm

Beïnvloeders zijn geen vervanging voor UGC, maar ze kunnen je zichtbaarheid vergroten en extreem snel reiken. Influencer-marketing kan enorme aandacht op korte termijn genereren, waardoor nieuwe volgers kunnen groeien en veel aandacht kan worden besteed aan een campagne. U kunt dit gebruiken om nieuwe campagnes te lanceren of om hun vaart te houden, wat Red Bull consequent heeft gedaan.

4. Hoe een product te verkopen zonder een verkooppitch

Starbucks kan enorme verkopen genereren door op Instagram foto’s te delen van hun koffiekopjes voor de feestdagen en alles wat met pompoen is gearomatiseerd , maar dit is niet altijd een optie voor andere merken. Red Bull promoot met succes hun product zonder de focus op hun product te leggen via een verkooppraatje. Ze zijn gericht op hun publiek en hun marketingcampagnes zijn daardoor uitzonderlijk effectief en niet desondanks. Dit houdt de focus op hun merk, wat het merk direct ten goede komt.

welke red bull ons kan leren over sociale marketing

Red Bull tagt consequent influencers en markeert soms zowel influencers als fotografen.

Red Bull kan dit zo effectief doen omdat ze begrijpen wie hun publiek is en welke soorten inhoud ze willen zien. Ze richten zich op de inhoud en hun publiek in plaats van op hun eigen product. Ze zorgen ervoor dat hun publiek hun inhoud en sociale berichten aantrekkelijk vindt. Zolang ze hun branding ergens op hebben staan, zullen ze er baat bij hebben. Het hebben van hun logo op de achtergrond van een echt coole afbeelding is veel voordeliger dan dat hun product centraal staat.

welke red bull ons kan leren over sociale marketing

Red Bull deelt afbeeldingen van gesponsorde atleten of gesponsorde evenementen, wat betekent dat hun branding ergens op de foto staat.

Uiteindelijk creëren ze een community rond hun merk, die merkadvocaten en loyale, enthousiaste fans creëert. Dit helpt hen om hun product indirect, maar veel effectiever te promoten.

Laatste gedachten

Red Bull heeft altijd sterke sociale campagnes gevoerd, en dat positieve effect heeft jaren aanhoudt. Door hun momentum in stand te houden en zich voortdurend aan te passen aan nieuwe marketingtrends, kunnen ze voorop blijven lopen. Voeg wat creativiteit en een goed begrip van hun publiek toe, en je hebt de sociale marketing buitenbeentje die Red Bull vandaag is.

Wat denk je van de 4 dingen die Red Bull ons leert over sociale marketing? Welke strategie zal u aanpassen van Red Bull om uw bedrijf te laten profiteren? Welke denk je dat het meeste voordeel voor je heeft, en welke gebruik je al? Deel je mening in de comments hieronder!  


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format