4 manieren om organisch Reach- en siteverkeer via te bereiken via Facebook - DeLaatbusiness

4 manieren om organisch Reach- en siteverkeer via te bereiken via Facebook

12 min


131
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Facebook is een van de beste plaatsen voor uw bedrijf.

Het platform heeft meer dan twee miljard maandelijkse actieve gebruikers , 1,2 miljard op Messenger en 700 miljoen op Instagram, waarvan Facebook ook eigenaar is. Dit maakt het gemakkelijker dan ooit om uw doelmarkt te bereiken.

Maar dat heeft ook een groot nadeel: complicaties om uit te zoeken hoe ze te bereiken en om ze terug te brengen naar uw website.

Met een afnemend organisch bereik is het moeilijker dan ooit tevoren.

Je concurreert met zo ongeveer elk afzonderlijk bedrijf in je ruimte voor aandacht. Je moet opvallen. U moet uw doelgroep bereiken als u verkeer wilt genereren. 

Maar meestal is dat niet voldoende.

U moet hen een reden geven om terug te gaan naar uw website in plaats van door te gaan met bladeren op Facebook.

Hier zijn vier stappen die de professionals gebruiken om het websiteverkeer via Facebook te vergroten.

1. Bestrijding Afname organisch bereik met minder inhoud

De meeste mensen gaan ervan uit dat meer beter is.

Je moet 30 keer per maand bloggen om het meeste verkeer te genereren. Het plaatsen van minder dan 30 keer op Facebook per maand is een recept voor een ramp. Je hebt 5000 links nodig als je een foto wilt maken op # 1.

Dat soort aannames lopen wijd open, maar ze zijn gewoon niet meer waar.

Het platform en het algoritme van Facebook zijn de afgelopen jaren dramatisch verschoven. Wat eenmaal werkte werkte gewoon niet meer op hetzelfde niveau.

Het organische bereik van Facebook neemt al jaren af:

Facebook-pagina organisch bereik grafiek

(Afbeeldingsbron)

Vroeger was je in staat om een ​​groot deel van je publiek te bereiken, maar Facebook kreeg er lucht van. Waarom zouden gebruikers twee miljard gebruikers en hun doelmarkt gratis kunnen bereiken?

Bovendien delen gebruikers elke 20 minuten 1 miljoen links op Facebook.

De ruimte is meer verzadigd dan ooit tevoren.

Sindsdien is het organische bereik afgenomen, waardoor veel bedrijven zelfs voorgoed van het platform afzien. Waarom? Omdat Facebook gewoon niet meer lijkt te werken.

Maar dat doet het.

Het vereist gewoon een andere mindset dan het typische inkomende playbook.

Traditionele inkomende marketing vertelt ons om één ding te doen: een breed net casten en zoveel mogelijk verkeer binnenhalen met de hoop een aantal leads te converteren.

Je zou dus aannemen dat het zoveel mogelijk plaatsen van posts op hun blog hen hoger zou rangschikken en de conversies zou verhogen, of dat het plaatsen van ontelbare keren op Facebook zou helpen het systeem te verslaan en je inhoud voor meer mensen te krijgen.

Buffer heeft onlangs besloten om hun Facebook-postingstrategie te testen vanwege een afnemend organisch bereik.

Van januari tot oktober 2016 publiceerde Buffer heel veel content op Facebook. Ongeveer 25-40 berichten op Facebook elke week.

gemiddelde Facebook-berichten per daggrafiek

(Afbeeldingsbron)

Hun idee was om het systeem te verslaan. Plaats meer om organisch bereik te bestrijden.

Het is logisch: elk bericht krijgt minder organisch bereik, dus meer plaatsen kan uw totale geaccumuleerde bereik effectief vergroten.

Maar ze merkten iets dramatisch anders op:

Toen ze hun aantal Facebook-berichten in juli en augustus 2016 vier keer per dag verhoogden, kreeg hun organisch bereik een grote hit.

gemiddelde dagelijkse bereik van Facebook

(Afbeeldingsbron)

Elke extra post begon te resulteren in minder en minder bereik!

Ondanks die daling hebben ze sindsdien hun organische bereik groter dan ze ooit hebben gezien door hun detacheringsstrategie om te schakelen.

Het geheim? Minder inhoud delen.

Ze bereiken momenteel meer dan 150.000 mensen per week op Facebook. Toen ze in 2016 meer publiceerden, bereikten ze slechts 44.000.

Op de top van alleen bereiken, hebben ze ook gezien hun betrokkenheid omhoogschieten:

gemiddelde dagelijkse diagram voor dagelijkse betrokkenheid

(Afbeeldingsbron)

Op dit moment verzendt Buffer slechts één of twee berichten op Facebook per dag en ze reserveren deze berichten voor hun beste inhoud.

Het algoritme van Facebook is nu moeilijk te navigeren. Je kunt niet zomaar tien updates per dag naar je website blazen en verwachten dat het verkeer toeneemt.

Hier zijn enkele belangrijke tips om in gedachten te houden wanneer u verkeer van Facebook naar uw site leidt met deze stap:

  • Kwaliteit boven kwantiteit: post je beste content op Facebook.
  • Minder is beter: beperk de boeking tot 1-2 keer per dag.

Breng deze wijzigingen in uw Facebook-strategie in en u bent op weg om verkeerstromend verkeer naar uw site te leiden.

2. Organische inhoud segmenteren als een advertentie

Een van de grootste problemen met Facebook is simpelweg de hoeveelheid inhoud die gebruikers publiceren.

Met miljoenen bedrijfspagina’s is het geen schok dat gebruikers elke 20 minuten een miljoen links delen.

Het is een droom voor marketeers: elke mogelijke klant in uw doelmarkt maakt gebruik van het platform. Maar dat maakt het ook een nachtmerrie in termen van concurrentie.

Als u meer verkeer naar uw site wilt genereren, moet u opvallen. Om hyperspecifieke inhoud te hebben die resoneert met uw publiek.

En ik heb het over diepgaande specificiteit, niet alleen algemene marketingonderwerpen.

Meer dan waarschijnlijk zal niet iedereen die je pagina op Facebook volgt, al je inhoud leuk vinden. Mensen hebben verschillende interesses, en simpelweg het verzenden van een content-ontploffing zal niet bij iedereen resoneren.

Gelukkig heeft Facebook een semi-geheime vorm van targeting geïntroduceerd in de nieuwsfeed, zodat je organische inhoud kunt segmenteren naar verschillende doelgroepen.

Met Target Feed Targeting kunt u uw inhoud targeten op uw doelgroep, maar de doelgroep filteren met demografische gegevens en interesses / uitsluitingen.

facebook nieuws feed targeting screenshot

Vergelijkbaar met een standaard opgeslagen publiek op Facebook, kunnen de nieuwsfeed-opties je helpen om je publieksgrootte te verkleinen tot de doelgroep van gebruikers.

Dit zorgt ervoor dat uw CTR veel hoger is en dat de massale meerderheid van mensen daadwerkelijk van uw inhoud zullen genieten.

Als u dit nog niet hebt ingeschakeld, moet u dit instellen in uw instellingen.

Ga naar uw bedrijfspagina en klik op het tabblad Instellingen.

Klik hier op algemeen en zoek de optie “Publiek en zichtbaarheid nieuwsberichten voor berichten”:

facebook instellingen screenshot

Klik op het vak om targeting van nieuwsfeeds toe te staan.

Ga nu terug naar uw bedrijfspagina. Wanneer u een nieuw bericht maakt, ziet u een nieuw pictogram met een doelsymbool:

doelsymbool op facebook screenshot

Klik eenvoudig op dat doelsymbool en u kunt uw doelgroep verfijnen op basis van demografische gegevens, interesses en uitsluitingen.

De volgende keer dat u een bericht plaatst, moet u ervoor zorgen dat u uw berichtonderwerp of onderwerpen toevoegt als interesses om een ​​maximale betrokkenheid te garanderen:  

interesses screenshot op facebook

Het bezoeken van websitebezoeken via Facebook vereist één ding: specificiteit. U moet de gebruiker een dwingende reden geven om Facebook te verlaten om uw inhoud te lezen of uw site te bezoeken.

Dit betekent dat de inhoud specifiek moet zijn voor hun wensen en behoeften.

En het simpelweg uitwaaien van content naar je fans kan dat niet.

3. Verbeter uw beste berichten om betrokkenheid te vergroten

Meer verkeer krijgen van Facebook komt uiteindelijk neer op het bereiken van meer van je betrokken publiek. En het stimuleren van je berichten kan je daarbij helpen.

Om dit te laten werken, moet je eersteklas content produceren. Als uw inhoud onvoldoende is, verwacht dan geen grote resultaten.

Maar als u geweldige inhoud kunt maken en deze voor meer van uw publiek kunt krijgen, kunt u verwachten dat uw verkeer omhoog schiet.

Buffer ontdekte dat dit helemaal waar was terwijl hij probeerde het websiteverkeer en bereik te vergroten. Ze ontdekten dat het stimuleren van hun berichten cruciaal was om hun betrokkenheid en klikken te vergroten.

Door alleen hun meest goed ontvangen inhoud te gebruiken en deze verder te stimuleren, konden ze ervoor zorgen dat sitebezoeken zouden toenemen:

boost post optie in facebook

(Afbeeldingsbron)

Ze spenderen ongeveer $ 40 per dag aan het vergroten van berichten op Facebook omdat deze ‘op grote schaal worden versterkt’.  Maar de belangrijkste afhaalmogelijkheid van Buffer was: focus op het stimuleren van geweldige inhoud.

Dit betekent in uw analyses stappen en zien welke Facebook-berichten goed presteren. Gesegmenteerde organische inhoud gebruiken met targeting van nieuwsfeeds en vervolgens analyseren welke berichten goed zijn ontvangen.

Wanneer u merkt dat een bericht actief is, kunt u het eenvoudig verhogen om uw betrokkenheid te vergroten en het aantal klikken dat u weer naar uw site brengt.

4. Bestuur verkeer met remarketing of een nieuwe bewaarde doelgroep

Als al het andere faalt, is een betrouwbare manier om Facebook-verkeer naar een website te vergroten via betaalde advertenties.

Momenteel zijn er twee strategieën die ik mensen effectief heb gebruikt om verkeer te stimuleren:

  1. Remarketing betrok gebruikers.
  2. Nieuw verkeer genereren met opgeslagen doelgroepen.

Als u niet al te veel websiteverkeer of Facebook-engagement krijgt, levert de tweede optie hogere verkeersniveaus op.

Remarketing is effectiever, maar het vereist ook verkeer dat u mogelijk nog niet heeft.

Als u besluit een opgeslagen doelgroep te gebruiken, kunt u altijd een remarketingcampagne uitvoeren om geïnteresseerde gebruikers terug te halen.

Laten we aan de slag gaan met het uitvoeren van een opgeslagen doelgroep en deze vervolgens remarketingen naar uw site voor nog meer verkeer.

Ga naar de Facebook Business Manager en klik op het publiekgedeelte:

Schermafbeelding van Facebook-activabibliotheek

Selecteer hier de optie om een ​​opgeslagen doelgroep te maken.

Met opgeslagen doelgroepen kunt u gebruikers targeten op demografische categorieën en interesses, terwijl u gebruikers uitsluit die eerder geen interactie hebben gehad met uw bedrijf.

Begin met het invoeren van de basisdemografie van uw doelmarkt:

Demografische instellingen op Facebook

Nadat je deze hebt ingevuld, is het tijd om specifiek te worden met interesses en uitsluitingenHet zijn de filters die er echt toe doen.

Begin eerst met het invoeren van interesses die aansluiten bij uw bedrijfsdoelen.

Heeft u bijvoorbeeld een PPC-bureau? Voer vervolgens PPC-advertenties in als een interesse:

Verkoopt u ook SEO-diensten? Voeg dat ook toe aan de lijst:

Gedetailleerde targetingopties op Facebook

Vervolgens is het tijd om specifieke segmenten uit te sluiten die uw inhoud niet leuk zullen vinden. Als u weet dat mensen met bepaalde interesses of gedragingen uw diensten of producten over het algemeen niet kopen, sluit ze dan uit.

Verkeer omwille van het verkeer is niet nuttig. U wilt verkeer dat dag in dag uit terug blijft komen.

Zodra u uw opgeslagen doelgroep heeft geperfectioneerd, kunt u een nieuwe advertentie maken om deze gebruikers terug te brengen naar uw site.  Aangezien deze gebruikers het koud hebben, wil je je richten op advertenties met merkbekendheid.

Ze weten niet wie je bent, dus als je hen vraagt ​​een productpagina te kopen of te bezoeken, krijg je slechte resultaten. De sleutel hier is om ze op te warmen met inhoud waarin ze geïnteresseerd zijn.

Bekijk bijvoorbeeld deze advertentie van AdEspresso :

Voorbeeld AdEspresso Facebook Ad

Deze advertentie zal zeker opvallen bij nieuwe koude doelgroepen op Facebook. Het past perfect in een gemeenschappelijk pijnpunt: een workaholic zijn of gewoon te veel uren per dag werken.

Breng nieuw verkeer binnen uw opgeslagen publiek door content te leveren die resoneert. Zodra u dat heeft gedaan, is het tijd om een ​​nieuwe remarketinglijst in te stellen om het verkeer draaiende te houden.

Maak deze keer een aangepaste doelgroep op basis van websiteverkeer:

Maak een aangepaste Facebook-prompt voor het publiek

Selecteer nu ‘Mensen die specifieke webpagina’s hebben bezocht’ en voer de nieuwste blogpost in die u heeft gepromoot:

Hiermee kunt u gebruikers die uw laatste post hebben bezocht opnieuw aanspreken.

Als u nog specifieker wilt worden en ervoor wilt zorgen dat u Facebook-bezoeken alleen remarkt, kunt u een aangepaste doelgroep maken op basis van uw Facebook-paginabetrokkenheid.

Selecteer hier ‘Mensen die zich bezighouden met een bericht of advertentie’:

Hiermee filtert u de gebruikers uit uw opgeslagen doelgroep die niet betrokken zijn bij uw inhoud.

Remarketing is een krachtige manier om gebruikers terug te brengen naar uw site zonder de bank te verbreken. Zorg ervoor dat u uw beste inhoud promoot als uw advertenties bij een opgeslagen publiek en breng ze vervolgens meteen terug voor het volgende stuk met remarketing.

[BONUS] 5. Combineer Facebook-advertenties met e-mail om bezoekers te motiveren

Dit is een indirecte manier om Facebook-verkeer naar uw site te leiden. Technisch gezien lijkt het meer op het genereren van e-mailverkeer door gebruik te maken van Facebook-advertenties.

werkt dit? Als je de juiste doelgroep hebt, ja. Sterker nog, u krijgt waarschijnlijk het meest kosteneffectieve verkeer op deze manier.

Bijvoorbeeld, de Wee Squeak ving 600 gerichte e-mails die slechts $ 90 besteden aan Facebook Ads … dat is $ 0,15 per e-mail!

Het begint allemaal met Facebook Lead Ads .

Hoe is dit anders dan gewone Facebook-advertenties, vraagt ​​u?

Deze native ads bieden een eenvoudige manier voor Facebook-gebruikers om zich te abonneren op uw e-maillijst. De abonneerknop is niet te missen en het aanmeldingsproces kost gebruikers bijna geen tijd – waardoor Facebook-leadadvertenties net zo goed (of misschien, misschien beter) zijn dan uw huidige Facebook-advertenties.

WiseMerchant laat zien hoe eenvoudig het aanmeldingsproces voor een klant kan zijn:

Voorbeeld van de abonneeroptie op Facebook

Het is zo eenvoudig als dat! Tenzij je het natuurlijk iets gecompliceerder wilt maken.

Bied een downloadbaar hulpmiddel aan in ruil voor een e-mailadres om de incentive te stimuleren en meer abonnementen aan te moedigen.

Houd er rekening mee dat de beste Facebook lead-advertenties niet op een dag worden gebouwd. U wilt beginnen met wat onderzoek, dat u kunt uitvoeren binnen uw Facebook Ads Manager.

Ga naar de vervolgkeuzelijst ‘Plannen’ in Advertentiebeheer en klik vervolgens op ‘Doelgroepinzichten’.

Hier kunt u de gemeenschappelijke interesses en demografische gegevens bekijken die worden gedeeld door de fantastische mensen die uw pagina leuk vinden. En dat is een enorme deal omdat, zoals we weten, grote geesten hetzelfde denken. En geweldige geesten zullen je pagina leuk vinden. Dit betekent dat iedereen die denkt dat jouw huidige fans misschien zelf fan willen worden.

Let dus op de meest opvallende overeenkomsten tussen je fans. Zodra je die notatie hebt, is het tijd om een ​​nieuw op Facebook opgeslagen publiek te maken met dezelfde overeenkomsten als je criteria.

Nu u een doelgroep heeft, heeft u een advertentie nodig om ze te laten zien.

Maak uw Facebook Lead Ad door uw Facebook Ads Manager te openen en “Create Ad” te selecteren.

Facebook zal vragen wat uw marketingdoel is. Selecteer ‘Leadgeneratie’ en scrol vervolgens omlaag over de pagina.

Hier krijgt u de kans om de hierboven genoemde opgeslagen doelgroep te selecteren in een vervolgkeuzemenu.

Vervolgens kiest u in welke indeling uw advertentie moet worden weergegeven.

WiseMerchant stelt voor dat u de indelingen Single Image, Single Video of Slideshow gebruikt, omdat deze voor bezoekers het minst overweldigend zijn.

Met dat geregeld, is het tijd om creatief te worden.

Maak uw advertentietekst, voeg afbeeldingen toe en beslis wat uw CTA zal zijn (als uw doel is om e-mailabonnees te krijgen, zijn “Abonneren” of “Aanmelden” definitieve winnaars).

Degenen die op uw CTA klikken, worden gevraagd uw formulier in te vullen, dat Facebook u nu zal vragen om te creëren. Hier is het hetzelfde verhaal: bewerk hier tekst, afbeeldingen, lay-out en formuliervelden.

Tot slot, bedank uw klanten in stijl door een weblink toe te voegen aan uw bedankscherm.

Dit is enorm belangrijk als het gaat om het introduceren van nieuwe e-mailabonnees op uw website. In feite kan een klant die uw website bezoekt vanuit het bedankscherm net zo winstgevend zijn als iemand die zich aanmeldt voor uw e-maillijst. Met andere woorden, sla deze stap niet over!

Uw hoofdadvertentie is nu in gebruik, maar is het kosteneffectief? Ontdek het met een A / B-test, die u rechtstreeks kunt creëren via Facebook Ads Manager of  AdEspresso (en dat is veel gemakkelijker).

De laatste stap, en misschien de stap die deze bonusstap zo spaarzaam maakt, is om om een ​​regel maken voor uw advertentie om automatisch uw budget te verlagen wanneer uw CPL te hoog is.

Dit zal leiden tot een lagere begroting wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Kosten per resultaat bijvoorbeeld:

Vervolgens is het tijd om de resulterende actie in te stellen als een budgetdaling. Dit hangt af van uw voorkeuren; in dit voorbeeld zou de gebruiker willen dat hun bod met 15% zou afnemen als hun kosten per resultaat groter zijn dan $ 5.

Door Facebook-regels te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat u niet betaalt voor een advertentie die niet werktFacebook zal de juiste wijzigingen voor u detecteren, u veel tijd besparen anders besteedt u aan het controleren van uw advertentieanalyses en zorgt u ervoor dat u alleen geld uitgeeft op de Facebook lead-advertenties die winst maken.

Conclusie

Facebook is een prachtig platform voor elk bedrijf.

Met meer dan twee miljard maandelijkse actieve gebruikers kan elk bedrijf zijn doelmarkt vinden. Maar dat gaat ook gepaard met ernstige nadelen zoals concurrentie en een afnemend organisch bereik.

Dit betekent dat het moeilijker dan ooit is om verkeer naar een website van Facebook te halen.

Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is.

Probeer het dalende organische bereik te bestrijden met een minder-is-betere aanpak. Zorg ervoor dat je inhoud de beste is op Facebook. Hoe minder je post, hoe meer verkeer je zult rijden.

Als u nog meer verkeer van elk bericht wilt ontvangen, moet u uw organische inhoud op de nieuwsfeed segmenteren op interesses . Als een gebruiker meer geïnteresseerd is in uw inhoud, zullen deze eerder doorklikken naar uw site.

Let op: kleine veranderingen, net kleine resultaten, dus u kunt niet zoiets eenvoudigs verwachten als een nieuwe kop om uw verkeer met 100% te vergroten.

Doelgroeptargeting is alles. Zorg ervoor dat je je berichten een boost geeft om het bereik te vergroten en vervolgens het verkeer te vergroten.

En je hoeft bezoekers niet altijd direct van Facebook te halen.

Voel je vrij om buiten de kaders te denken door creatieve verkeersstrategieën te testen door Facebook en andere delen van je marketing te combineren, zoals e-mailmarketing, videomarketing en zelfs cold-outreach .

Ten slotte zorgt altijd altijd dat gebruikers remarketing gebruiken voor uw laatste berichten.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *