4 Retargetingstrategieën voor Facebook-advertenties die u moet proberen - DeLaatbusiness

4 Retargetingstrategieën voor Facebook-advertenties die u moet proberen

6 min


129
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Retargeting-campagnes kosten vaak minder (met lagere CPC’s) en converteren meer, waardoor ze de ultieme win-winsituatie voor adverteerders zijn.

Aangezien gebruikers meer geneigd zijn zich bezig te houden met advertenties van merken die zij kennen en vertrouwen, is het vrijwel een win-win-win-situatie.

Deze vier retargetingstrategieën zijn allemaal uitstekende manieren om contact te maken met gebruikers in verschillende stadia van de trechter, dus test ze en kijk wat goed werkt voor uw bedrijf.

Nou, je moet eerst de post lezen! 😉

Ik ben een grote fan van The Office en ik heb elke aflevering minstens een half dozijn keer gezien. Er zijn veel geweldige scènes, maar een die altijd naar mij uitsteekt, is de scène waarin Michael probeert te bewijzen hoeveel bedrijfskennis hij heeft, en Ryan vraagt ​​hem of het goedkoper is om een ​​nieuwe klant te tekenen of een bestaande klantrelatie aan de gang te houden . Michael beantwoordt onmiddellijk een nieuwe klant, maar het antwoord is het tegenovergestelde.

Telkens als ik deze scène zie, bedenk ik hoeveel bedrijven deze herinnering kunnen gebruiken als het gaat om hun marketing.

Ja, het aantrekken van nieuwe gebruikers bij een koud publiek is absoluut noodzakelijk , want je moet nieuwe mensen binnenhalen om de groeipercentages te overleven en te groeien.

Toch is het uitzonderlijk waar dat je ook contact moet maken met het publiek dat je moet zijn om de churn-tarieven te verlagen , en het  is zowel goedkoper als gemakkelijker om klantenrelaties te onderhouden in plaats van uit te gaan en een nieuwe te zoeken.

Dat is waar de schoonheid van retargeting in het spel komt.

Hiermee kunt u contact opnemen met gebruikers met wie u al een relatie hebt – op wat voor manier dan ook – en proberen ze ertoe te brengen uw merk te kopen of opnieuw aan te spreken.

Hiervoor kunnen complexe verkooptrechters nodig zijn, maar u kunt ook deze vier eenvoudige strategieën voor retargeting van Facebook-advertenties gebruiken om die relaties op te bouwen en snel conversies te ontvangen.

1. De “Slow and Steady” -strategie

Als een duizendjarige heb ik mijn deel van online daten gedaan. En ik kan je één ding vertellen dat me meteen van een heleboel jongens afsloot toen ze te snel dingen wilden binnenstormen. Ik had niet één, geen twee, geen drie, maar  vier verschillende volwassen mannen vroegen me om ‘de relatie’ te vermelden voordat onze eerste lauwe datum over de koffie voorbij was.

Ik wou dat ik een grapje maakte.

Deze jongens hadden geen kilte, en het concept van ‘langzaam en stabiel’ was duidelijk nooit bij hen opgekomen.

Maak niet dezelfde fout met uw Facebook-advertenties, vooral niet wanneer u een trechter maakt voor een koud publiek. Het wordt tenslotte wel een trechter genoemd.

Vergeet niet dat langzaam en stabiel altijd de race wint (en de klant!).

Vergemakkelijk klanten in uw relatie met u.

Begin met een naamsbekendheid advertentie die gewoon is bedoeld om u kennismaken met uw publiek. Natuurlijk kunnen sommigen onmiddellijk klikken en converteren, maar er is een goede kans dat velen dat niet zullen doen. Dat is ok – u kunt een retargetingcampagne uitvoeren die uw advertentie weergeeft aan gebruikers die uw vorige advertentie hebben opgeslagen ofermee zijn verbonden . Op dit punt kunt u zich iets meer concentreren op conversies of het genereren van leads .

Een geweldige manier om dit te doen, is door een videoadvertentie te gebruiken voor uw eerste advertentie , omdat deze u een geweldig medium geeft om het verhaal van uw merk te vertellen.

Maak vervolgens een aangepaste doelgroep voor gebruikers die ten minste de helft van uw video hebben bekeken (dit duidt op sterke interesse). Dit kan worden gevonden door te klikken op “Betrokkenheid” bij het maken van een aangepaste doelgroep en vervolgens “video” te kiezen.

hoe je Facebook Ad-retargeting gebruikt

Nu kunt u ze raken met een retargeting-advertentie die meer aanbiedingen bevat die hen kunnen verleiden om te klikken.

U kunt ook aangepaste doelgroepen maken voor gebruikers die zich bezighouden met Canvas- of collectie-advertenties en specifieke producten weergeven.

Je vindt deze opties onder ‘Fullscreen Experience’, die is gecategoriseerd onder de aangepaste doelgroepcategorie ‘Betrokkenheid’.

2. De strategie “Bungelen van de Apple”

Wat is het laatste dat je was, oh-zo-in de verleiding om te kopen, maar opgehouden ondanks echt, echt,  echt willen gaan en kopen nu?

Ik denk dat we er allemaal zijn geweest, of het nu een nieuw paar schoenen is (schuldig), een nieuw kooktoestel (ook schuldig), of een videogame (niet schuldig, eindelijk). Misschien proberen we gewoon vast te houden aan een begroting en kunnen we aanvankelijk het item eerst weerstaan. Maar dan komt het naar voren in onze Facebook-feed, en het voelt als het lot, en het is gewoon een beetje te verleidelijk, en we converteren.

Dit is hoe ik zowel mijn pasta-maker als mijn favoriete paar laarzen heb gekregen  . Geen spijt.

Wanneer klanten verschillende productpagina’s van uw site hebben bezocht, duidt dit op sterke interesse en koopintentie. Het is immers zeer ongebruikelijk dat een groot aantal gebruikers terechtkomt op een productpagina als ze niet geïnteresseerd zijn in het kopen van iets soortgelijks.

Het gebruik van dynamische advertenties en aangepaste doelgroepen van een website om die spreekwoordelijke appel voor de klant op Facebook te bengelen, is een uitstekende manier om u op de voorgrond te houden. Het kan je helpen om de conversie te krijgen , en als een bonus kan het zelfs een verkoop van je concurrentie stelen tijdens het proces . 😎

Remarketing op Facebook-advertenties

Als u deze strategie het meest effectief wilt maken, target u gebruikers die specifieke pagina’s bezoeken, maar sluit u ze uit die hebben gekocht. U kunt dit doen door gebruikers uit te sluiten die uw bevestigingspagina voor bestellingen hebben bezocht.

Houd er rekening mee dat gebruikers niet alleen voor het bekijken van een winkelwagentje moeten worden weggelaten, omdat dit een uitstekende mogelijkheid is om verlaten gebruikers van een winkelwagentje aan te zetten tot conversie , wat een enorme bron van ongebruikte inkomsten is voor bijna alle bedrijven.

Retargetingstrategieën voor Facebook-advertenties

3. De strategie “Ik kan niet over u komen”

We hebben allemaal zojuist een e-mail gekregen van een ex dat het een beetje schokkend aanvoelt. Gelukkig gaat datzelfde effect niet over in de bedrijfswereld. Dit is een gebied waar het niet super eng is om maanden of jaren te volgen nadat een relatie lijkt te zijn verlopen.

Er is veel ruimte voor klantengroei met campagnes voor herbetrokkenheid.

Alle bedrijven (inclusief de mijne) hebben klanten die lijken te zijn afgedreven, maar in werkelijkheid staan ​​ze bijna klaar in de coulissen, klaar voor jou om ze terug in de kudde te duwen. Het is aan jou om dit te doen.

Retargetingcampagnes die expliciet zijn ontworpen om verbinding te maken met gebruikers die niet binnen een bepaalde periode van u hebben gekocht of die zich met uw site bezighielden, zijn de juiste weg voor deze specifieke strategie.

Hoe lang hangt af van uw doelgroep en bedrijf; Ik heb retargetingcampagnes in deze categorie gezien vanaf drie maanden na de laatste aankoop en tot een jaar.

Hoe lang u ook beslist, u kunt echter een aangepast publiek van gebruikers uit uw e-maillijst uploaden die uw e-mails recent niet hebben gebruikt of geopend. Dit is informatie die veel CRM’s en e-mailserviceproviders u kunnen geven, en u kunt deze in uw voordeel gebruiken.

Retargetingstrategieën voor Facebook-advertenties

Maak je geen zorgen over subtiel zijn hier!

Een mooie grote kop van “We miss you!” Kan zelfs uitzonderlijk effectief zijn voor deze strategie, vooral als je het combineert met een verleidelijke aanbieding die goed genoeg is om ontevreden gebruikers terug te brengen naar enthousiaste klanten (of zelfs alleen klanten).

4. De strategie “Als het niet slecht is, repareer het niet”

Sommige retargetingcampagnes hebben betrekking op specifieke trechters die aanbiedingen bevatten die zijn gebaseerd op specifieke contactmomenten of doelgroepkenmerken.

Voor grote bedrijven kunnen er echter ook retargeting-campagnes zijn die altijd groen zijn.

Dynamische advertentiecampagnes zijn een uitstekend voorbeeld van dit soortgroenblijvende campagnes die u kunt blijven gebruiken zolang de statistieken goed zijn en de campagnes winstgevend zijn.

Dit is de reden waarom: sommige van deze groenblijvende campagnes zijn ontworpen om een ​​brede aantrekkingskracht te hebben en ze worden nog steeds getoond aan gebruikers die interactie hebben in bepaalde fases van de trechter.

Hierdoor kunnen de advertentiecampagnes worden geactiveerd door specifieke acties, zodat ze altijd relevant voor de nieuwe gebruiker blijven, zelfs als dezelfde exacte campagne al een tijdje actief is.

Dit geldt met name voor dynamische advertentiecampagnes , die van nature uitzonderlijk zal voelen persoonlijk aan de gebruiker, zelfs al is het niets meer dan een automatisch gegenereerde sjabloon (een voorbeeld van die hieronder te zien is).

Dit gezegd zijnde, houdt echter de lopende campagnes nauwlettend in de gaten.

Hoewel u specifieke dynamische advertentie-retargetingcampagnes op de automatische piloot tot op zekere hoogte kunt verlaten, moet u ze altijd van dichtbij volgen.

Dingen kunnen in een oogwenk veranderen, dus terwijl je iets niet moet repareren dat niet kapot is, moet je ook goed in de gaten houden om te zorgen dat het niet kapot gaat als je niet kijkt, om zo te zeggen.

 

Wat denk je? Welke retargetingstrategieën heb je gebruikt voor je bedrijf? Wat heeft het beste voor u gewerkt? Laat het ons weten in de comments hieronder! 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format