4 soorten hulpmiddelen (tools) die u moet gebruiken om UGC (user generated content) te vergroten - DeLaatbusiness

4 soorten hulpmiddelen (tools) die u moet gebruiken om UGC (user generated content) te vergroten

6 min


153
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Laten we een hypothetisch scenario bekijken. U bent op zoek naar een nieuwe CPA om u te helpen bij de belastingvoorbereiding voor uw kleine onderneming. Alsof lokale bedrijven het weten, begin je ansichtkaarten en brochures in de e-mail en e-mails in je inbox, allemaal vol met perfect gemaakte kopie.

Ze zien er allemaal uit als geweldige opties. Je vriend hoort dat je kijkt en verwijst je naar de CPA die ze drie jaar hebben gebruikt.

Welke zou je kiezen?

Laat gebruikers voor u werken - Illustratie

De meesten, zonder enige aarzeling, zouden meegaan met de verwijzing.

Dit is de reden waarom UGC zo belangrijk is voor onze bedrijven; we hebben meer kans om te vertrouwen op deze virtuele versie van mond-tot-mondreclame die afkomstig is van andere gebruikers dan het daadwerkelijke marketingmateriaal.

We gaan een kijkje nemen naar de 4 hulpprogramma’s die het meest effectief zijn wanneer u het maken en delen van door gebruikers gegenereerde inhoud wilt vergroten.

Harde data bewijst juist dit exacte feit; maar liefst 70% van de consumenten vertrouwt op peer reviews en aanbevelingen (zelfs als deze van vreemden komen) op elk type traditioneel marketingmateriaal. Op UGC gebaseerde advertenties krijgen ook een gemiddelde van 4x hogere klikfrequenties .

Om de UGC te gebruiken, moet je deze echter eerst verdienen. Dit kan een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende soorten tools om UGC te vergroten die u kunnen helpen bij het opstarten van uw nieuwe campagnes.

1. UGC Sharing & Curation Tools

Door gebruikers gegenereerde inhoud is alleen waardevol als deze wordt gedeeld, dus UGC-hulpprogramma’s voor delen en beheren (die vaak als één plug-in worden geleverd) voor uw site is al een belangrijke stap. Zelfs afgezien van de voor de hand liggende voordelen die dit heeft (waaronder het stimuleren van verkopen en toegenomen conversies), kan dit meer UGC genereren als de beeldschermen gepaard gaan met een CTA die het aanmoedigt.

soorten hulpmiddelen om UGC te vergroten

Kaplan College (met behulp van TINT) koos ervoor om UGC van trotse studenten en hun prestaties te vragen. Dit is een onderwerp waar veel mensen graag mee willen wegen.

TINT en ReadyPulse zijn twee fantastische tools om UGC’s te delen. Beide bieden contentcuratie (wat betekent dat ze naar de door gebruikers gegenereerde inhoud voor u zoeken) en u toestaan ​​om streams van UGC op uw website te maken, plaatsen en modereren. Ze kunnen op uw startpagina, op een aangewezen sociale pagina en zelfs naast relevante producten worden geplaatst.

De klant van ReadyPulse, Skull Candy, koos voor een leuke en dynamische hashtag om aan de UGC te koppelen op hun site.

De klant van ReadyPulse, Skull Candy, koos voor een leuke en dynamische hashtag om aan de UGC te koppelen op hun site.

Zorg er altijd voor dat u een call to action toevoegt boven de stroom van sociale content, waarbij gebruikers worden gevraagd inhoud te delen met uw specifieke hashtag van het merk. Dit zal het mogelijk maken dat het deel van de hulpprogramma’s werkt zoals ze nodig hebben.

2. Wedstrijdsoftware

Een van de gemakkelijkste manieren om grote UGC snel te rijden, is door een wedstrijd voor sociale media te houden. Veel merken organiseren wedstrijden uitsluitend om door gebruikers gegenereerde inhoud te genereren en proberen zelfs geen leads te verzamelen (hoewel ik altijd aanbeveel om leads te krijgen waar mogelijk). Wedstrijden voor foto’s delen en hashtag-wedstrijden zijn beide geweldige manieren om een ​​stortvloed aan UGC te krijgen.

screen-shot-2016/11/28-at-2-59-13-pm

Wishpond’s fotowedstrijden, hashtagwedstrijden en prijsvragen voor fotobijschriften zijn enkele van de beste manieren om hoogwaardige UGC te krijgen.

Wedstrijdsoftware kan het algehele succes van uw sociale wedstrijden vergroten. Twee geweldige opties zijn Shortstack en Wishpond . Met deze beide kunt u bestemmingspagina’s en widgets maken die u op uw site kunt plaatsen, waardoor het bereik van uw wedstrijd uitbreidt naar meerdere platforms. Dit zal de hoeveelheid betrokkenheid van je wedstrijd verhogen. Zolang UGC deel uitmaakt van de vereisten van die wedstrijd, kunnen ze u helpen grote stijgingen te zien.

3. Hashtag Research Tools

Sommige van de beste UGC worden gepost op sociale media. Of u nu een hulpprogramma voor inhoudbeheer gebruikt of zelf gaat zoeken, u moet die inhoud kunnen vinden als u deze wilt delen. Dit is waar je unieke hashtags nodig hebt die eigen zijn aan je merk en die doorzoekbaar zijn op Instagram en Twitter.

Het hebben van een pakkende hashtag kan ook de oprichting van UGC inspireren, of het nu de hashtag is die je het hele jaar door gebruikt, of een hashtag voor het seizoen of voor de wedstrijd. Daarom is het belangrijk om je onderzoek te doen om het gebruik ervan te helpen vergroten. De focus ligt hier op het maken van hashtag in plaats van zoeken naar trending topics; dat is nog een doel voor een andere blogpost.

Ik heb Hashtagify eerder genoemd op AdEspresso’s blog en het is nog steeds een fantastisch hulpmiddel om te gebruiken voor hashtag-onderzoek.

Je kunt elke hashtag invoeren en vaak bijbehorende woorden bekijken (hierboven kun je het screenshot zien van de zoekopdracht die we deden op #AdEspresso).

Dit kan je nieuwe creatieve ideeën geven voor je hashtag.

4. Bekijk Generation & Display Tools

Een uitzonderlijk waardevol type UGC komt in de vorm van klantreacties en inkooprecensies. De meeste merken zullen deze op hun sites vermelden omdat ze aanzienlijk kunnen helpen om aankopen te vergroten. Beoordelingen kunnen ook in e-mails en posts op sociale media worden geplaatst om daar ook conversies te genereren. Net als bij alle andere typen door gebruikers gegenereerde inhoud moet u gebruikers echter meestal om beoordelingen vragen als u wilt dat ze een recensie achterlaten.

screen-shot-2016/11/28-at-4-13-58-pm

Controleer follow-up tools als essentieel; u hoeft niet handmatig te volgen en de meesten zullen automatisch contact opnemen om de klant om beoordelingen te vragen op het exacte moment waarop deze waarschijnlijk zullen worden verlaten. Yotpo , ResellerRatings en Vendasta zijn allemaal geweldige voorbeelden van gereedschappen voor het genereren van beoordelingen. Ze nemen automatisch contact op met uw klanten om beoordelingen te vragen, die u vervolgens kunt weergeven door relevante producten op uw site.

screen-shot-2016/11/28-at-4-17-30-pm

Beste praktijken om UGC te verhogen

Deze 4 soorten hulpmiddelen die hierboven zijn besproken, kunnen allemaal effectief zijn en een enorme impact hebben op het helpen verhogen van je UGC. Hoewel ze het proces kunnen stroomlijnen en efficiënter maken, is het ook belangrijk op te merken dat ze niet al het werk alleen doen. Elk merk moet zich inspannen om UGC op regelmatige basis te stimuleren.

Best practices om UGC te vergroten zijn onder meer:

  • Ken het vaak. Deel en promoot UGC op elk platform dat u heeft. Deel het op sociale media, voeg het toe aan uw e-mailcampagnes en plaats het op uw site op prominente, relevante locaties. Hoe meer je deelt, hoe meer je terugkrijgt. Dit is de reden waarom de hulpprogramma’s voor delen van UGC zo nuttig kunnen zijn.
  • Gebruik consistent hashtags. Hoewel het uitvoeren van specifieke hashtag-campagnes die seizoensgebonden of actueel zijn (inclusief wedstrijden) snel een belangrijk gesprek kunnen genereren, is het goed om altijd één hashtag met een sleutelmerk te hebben die u ook promoot. Gebruikers zullen er vertrouwd mee raken en zullen het waarschijnlijk het hele jaar door gebruiken, zonder dat er een speciale gebeurtenis nodig is.
  • Vraag erom. Als u wilt dat gebruikers beoordelingen achterlaten of inhoud op sociale media maken en delen, vraagt ​​u dit expliciet. Vraag hen om het te doen terwijl ze in uw winkel zijn, vraag het via e-mail en stuur CTA’s uit op sociale media die hen zo vaak vragen stellen. 
    Het helpt om specifiek te zijn en om hen precies te vragen wat je wilt dat ze delen. Uit één onderzoek bleek dat 50% van de consumenten wil dat merken hen vertellen welk type inhoud ze moeten maken, maar slechts 16% van de merken doet dat. In plaats van ‘Deel je gedachten met ons’ te zeggen, ga je voor ‘Vertel ons waarom je je laatste training / aankoop / spa-dag / coachingssessie leuk vond.’ Een vleugje specificiteit kan een lange weg gaan.

Laatste gedachten

Door gebruikers gegenereerde inhoud is een uiterst waardevolle valuta die alle merken moeten gebruiken.

Het vinden van nieuwe manieren om niet alleen UGC te delen, maar om het creëren ervan aan te moedigen, zal direct ten goede komen aan uw merk. Deze 4 soorten hulpmiddelen om UGC te vergroten, kunnen merken helpen, ongeacht de grootte of industrie, wat een investering de moeite waard is.

Wat denk je? Hoe implementeert en stimuleert u UGC voor uw merk? Welke tools gebruik je? Laat het ons weten in de comments hieronder!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *