4 strategieën om Facebook-wedstrijden (contests) te maken die uw bedrijf een boost zullen geven - DeLaatbusiness

4 strategieën om Facebook-wedstrijden (contests) te maken die uw bedrijf een boost zullen geven

8 min


153
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Facebookwedstrijden zijn een geweldige manier om te communiceren met je publiek, aandacht te vestigen op je merk en wat organische betrokkenheid te creëren.

Meer dan 80 procent van de marketeers is van mening dat wedstrijden en andere vormen van interactieve inhoud de kracht hebben om de aandacht van kijkers beter vast te houden dan statische berichten.

Een enkele Facebook-wedstrijd heeft de kracht om uw bedrijf op tal van manieren te stimuleren.

In dit bericht geven we een korte samenvatting van de basisprincipes van Facebook-wedstrijden , inclusief wat je moet bedenken voordat je aan de slag gaat en hoe je specifieke strategieën kunt ontwikkelen om je overal te helpen.

We zullen ook voorbeelden geven om u te helpen bij het brainstormen over uw eigen gerichte en creatieve ideeën voor Facebook-wedstrijden.

Ben je klaar om te winnen?


De kans om snel een paar vragen te beantwoorden, een korte puzzel te doorlopen of een bijschrift te maken voor een buitengewoon beeld in ruil voor een beloning, prikkelt veel kijkers terwijl ze door hun anderszins constante streams scrollen.

Er zijn vijf hoofdredenen om voor een Facebook-wedstrijd te kiezen:

Daarnaast zijn er vele mogelijkheden om uw Facebook-wedstrijden creatief en verschillend van de rest van de inhoud in de feeds van uw gebruikers te maken .

Lees verder om erachter te komen hoe!

De basisprincipes van Facebook-wedstrijden

Als je nog nooit een Facebook-wedstrijd hebt gemaakt, zou je denken dat het eenvoudig is:

U kondigt het gewoon aan, neemt een link op en volgt inzendingen.

Maar er zijn verschillende andere stappen die van cruciaal belang kunnen zijn voor de inzet en het uiteindelijke succes van de wedstrijd:

 1. Ten eerste, het identificeren van uw doelen . Probeer je je naamsbekendheid te vergroten? Het aantal app-installaties? Conversies? Deze doelen bepalen de vorm van je wedstrijd. U kunt bijvoorbeeld een ondertitelwedstrijd gebruiken om meer sympathieën en conversaties bij uw volgers te genereren, maar dit is misschien niet geschikt als u ernaar streeft het websiteverkeer te vergroten.
 2. Zorg ervoor dat je een prijs kiest die de interesse van je doelgroep opwekt (bijvoorbeeld een weekendje weg als je een reisorganisatie bent) maar bescheiden genoeg is om frauduleuze gebruikers af te schrikken .
 3. Stel een duidelijke tijdlijn in. Een gevoel van urgentie zal een extra stimulans voor deelname toevoegen.
 4. Ga op in het beleid en de richtlijnen van Facebook om ervoor te zorgen dat u voldoet aan de regels voor promoties.
 5. Overweeg een app om de resultaten van je wedstrijd te beheren, inzichtelijke rapporten te maken om je gebruikersbestand beter te begrijpen en gebruikers te verifiëren om ervoor te zorgen dat geen valse accounts de show proberen te stelen en je beloningen claimen.
 6. Adverteer uw wedstrijd op sociale media voor extra exposure. Reclamebeheerplatforms zoals AdEspresso hebben de mogelijkheid om uw resultaten met 5X te verhogen .

Als je eenmaal het juiste gereedschap hebt, begint het plezier!

4 slimme strategieën om Facebook-wedstrijden te maken in 2018

Het is tijd om creatief te worden met unieke inhoud die echt spreekt met uw doelgroep, uw merk in het best mogelijke licht plaatst, en de groei van uw bedrijf op nieuwe manieren voortstuwt.

1. Werk met door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC)

Bied een oproep voor originele foto’s, multimediaontwerpen of anekdotes om het creatieve talent in uw gemeenschap naar voren te brengen. Als u door gebruikers gegenereerde inhoud markeert, kunnen uw volgers trots zijn op hun werk, minder actieve leden van het publiek opdoemen, meer shares genereren en een nieuw licht werpen op uw merk.

Voor enkele verbluffende voorbeelden van onbewerkte UGC hoeft u niet verder te zoeken dan GoPro:

Facebook-wedstrijden

GoPro heeft een schatkamer aan afbeeldingen en video’s van zijn toegewijde gebruikers, maar als je geen bedrijf bent dat zich toelegt op draagbare camera’s, wees dan niet bang! Je publiek heeft nog steeds een schat aan talent dat van grote waarde kan zijn.

Je kunt deze latente ideeën aan het licht brengen via je Facebook-wedstrijd.

Met name retailers hebben veel te winnen bij Facebook-wedstrijden die op UGC rekenen.

Studies tonen aan dat kijkers die interageren met de UGC van winkeliers 97% meer kans hebben om te converteren dan mensen die geen interactie hebben.

IKEA’s Soft Toy Drawing Competition is een geweldig voorbeeld van UGC in actie:

De competitie van IKEA leverde niet alleen veel gebruikersbetrokkenheid op (690 Likes, 153 reacties en 532 shares), maar resulteerde ook in vijf nieuwe productontwerpen voor de 201/2012 SAGOSKATT limited-edition speelgoedcollectie van IKEA.

Pro Tip: als je kinderen richt op een wedstrijd, kan dat je bereik vergroten, omdat ouders en verzorgers meestal ook betrokken zijn.

Laten we een ander slim voorbeeld bekijken. Starbucks kon zijn creatieve kant aanboren via de White Cup Contest :

Zelfs binnen de voedings- en drankensector heeft Starbucks geen reputatie als een van de meest creatieve en innovatieve merken .

Door te werken met door gebruikers gegenereerde inhoud op deze Facebook-wedstrijd, kon het bedrijf ontelbare ontwerpen maken die hun interne team en hun volgers “inspireerden, verrukt, gecharmeerd” en “wauwden”, bewezen door 65K Likes, 2.570 shares en 846 reacties.

Facebookwedstrijden die zich richten op door gebruikers gegenereerde inhoud hebben een enorm potentieel om klanten op een nieuwe manier te binden, naast het leuk vinden, becommentariëren en / of delen van je bericht. Uw volgers zullen uw inhoud eerder maken dan gebruiken.

UGC Facebook-wedstrijden kunnen uw publiek inspireren, een zeer actieve community opbouwen, uw merk diversifiëren en goedkope ontwerpen voor aankomende producten leveren.

2. Neem Hashtags op

Voeg hashtags toe aan je wedstrijd om het bereik te vermenigvuldigen met Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Google+.

Hashtags zijn een geweldig hulpmiddel in een wedstrijd met een beperkt tijdsbestek. Wanneer ze goed zijn gemaakt, hebben hashtags de kracht om je volgers snel meer betrokken te laten voelen bij een bredere community.

Hashtags bieden mogelijkheden om uw gebruikers te laten delen in hun werk, de geweldige inhoud van anderen te bekijken, waardevolle gesprekken te stimuleren en het heeft allemaal te maken met uw merk.

Hashtags hebben ook de macht om nieuwe leden aan te trekken voor je wedstrijd en merk.

Bijvoorbeeld, tijdens de Wildlife Photo Contest 2017 van het Wereld Natuur Fonds , bracht toegewijde volgeling duane_larson nog eens 500 Instagram Likes bij:

Facebook-wedstrijden

Deze Likes waren via het eigen netwerk van duane_larson. Hoewel sommige van hen mogelijk al een overlapping hebben gehad met de doelgroep van WWF door een gedeelde interesse in dieren in het wild en fotografie, kunnen anderen mogelijk afkomstig zijn van buiten de scope van WWF.

Zonder een extra push op Instagram, zag WWF 130 extra berichten die de hashtag # 2017WildlifePhotoContest gebruikten. Zonder extra kosten voor WWF deelden individuen en kleine bedrijven hun beste foto’s op het extra platform en moedigden anderen aan hetzelfde te doen.

WWF haalde een totaal van 3.145 schoten van 1.350 fotografen tijdens de periode van één maand.

Pro-tip: hoewel je misschien in de verleiding komt om de eerste pakkende hashtag te vergeten die je te binnen schiet, kan het doen van een beetje onderzoek je helpen een buitengewone hashtag te maken die je specifieke bedrijfsdoelstellingen drijft en enkele genante marketingfouten vermijdt.

Hier zijn enkele praktische tips om te volgen:

 • Houd het kort en toch uniek. Controleer snel Facebook en andere sociale mediaplatforms om ervoor te zorgen dat uw hashtag specifiek genoeg is dat deze niet interfereert met een andere hashtag over hetzelfde onderwerp (en vermijdt misverstanden, zoals #LoveDP ).
 • Probeer een emotionele reactie op te roepen. Als je tijd besteedt aan het echt begrijpen van je publiek en een hashtag maakt die hen aanspreekt, heb je een voordeel van meer dan 80 procent van je concurrenten . (Bijvoorbeeld, #walkforlife kreeg enorme tractie onder veel overlevenden van borstkanker en hun achterban.)
 • Maak het pakkend. Versleutel uw hashtag niet zodanig dat uw volgers niet gemotiveerd zijn om deze te delen (zoals met # FOMOOGLF van Greyhound – “angst om Greyhound lage tarieven te missen”). Maak het een gedenkwaardig en gemakkelijk voor gebruikers om te typen en verzenden.

Hoewel hashtags misschien minder vaak voorkomen op Facebook dan op Instagram en Twitter, gebruiken veel gebruikers deze nog steeds om naar inhoud en trends te zoeken, dus het is van essentieel belang dat de uwe hun aandacht trekt.

Doe het goed en je boodschap kan viraal gaan!

3. Maak gebruik van Search-and-Reward-tactieken

Door kijkers te vragen iets te zien dat verborgen is in de hoofdafbeelding van je wedstrijd in ruil voor een beloning, ontstaat er een sterke positieve feedbackloop.

U kunt meer informatie over uw merk en product (en) leveren terwijl kijkers meer tijd met de foto doorbrengen. Als kijkers er eenmaal in slagen het verborgen object of de verborgen objecten te vinden, zullen ze eerder geneigd zijn om door te gaan met de volgende stap om hun prijs te claimen.

Dit creëert nog meer mogelijkheden voor u om wedstrijddoelen te bereiken, zoals nieuwe accounts of toegenomen websiteverkeer.

Hieronder verbergt Staples een aangepaste pen tussen voorbeelden van de afdruk- en marketingmaterialen die het bedrijf biedt voor bedrijven:

Facebook-wedstrijdenTijdens het zoeken naar de pen zien kijkers kleurrijke brochures, visitekaartjes, aangepaste T-shirts, tassen, monitoren met een enkel notitieboek – alle bevestigingen die Staples biedt, waarvan de kijkers het misschien nog niet wisten.

Pro-tip: primaire kleuren , zoals het rood van de tomaten, raken een visceraal akkoord tussen kijkers en helpen hen om dieper in contact te komen met een afbeelding.

M & M’s gebruikt ook de zoektactiek in de geanimeerde wedstrijd hieronder:

De animatie voegt een extra laag urgentie toe.

De kaarten draaien constant, waardoor kijkers blijven vastzitten aan de paal. Onderweg krijgen ze een inleiding op het nieuwe product: de caramel M & M’s. Kijkers reageren snel met hun antwoorden.

In drie dagen tijd genereerde deze wedstrijd 155 reacties, 147 reacties, 20 gedeelde en 4.1K-weergaven.

Zoek- en beloningwedstrijden zijn geweldige manieren om uw publiek te helpen meer te weten te komen over uw nieuwe producten en zelfs doorklikmogelijkheden naar uw site om beloningen te claimen.

Bovendien stimuleert de real-time aard van de wedstrijd kijkers om snel te handelen, waardoor dit een geweldige tactiek is om in korte tijd resultaten te behalen.

4. Beheer het risico van frauduleuze deelnemers

Het beheren van risico’s is fundamenteel voor het laten groeien van uw bedrijf.

Neem met Facebook-wedstrijden alle voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om uw bedrijf te beveiligen tegen valse accounts en gebruikers die gewoon uw prijzen willen claimen.

Helaas hebben oplichters veel methoden om je wedstrijd te exploiteren voor hun individuele winst.

AI heeft het efficiënter gemaakt om bijna perfecte foto’s van mensen te maken ; het kan moeilijk zijn onderscheid te maken tussen echte en frauduleuze boekingen. Bovendien zijn hele Facebook-communities toegewijd aan het delen van stemmen (u hoeft alleen maar naar ‘Wedstrijd’ te zoeken).

Met zoveel middelen beschikbaar voor degenen die het systeem oplicht, kan het moeilijk zijn om ervoor te zorgen dat oneerlijke gebruikers het hoofddoel van je wedstrijd niet laten ontsporen: het ondersteunen en laten groeien van je community van echte klanten.

Hoewel Facebook’s richtlijnen voor promoties onlangs zijn bijgewerkt in een poging om wedstrijden strakker te maken, zijn er een paar extra stappen die je team kan nemen om ervoor te zorgen dat je wedstrijd veilig blijft:

 1. Blijf gefocust op bescheiden prijzen die uw doelgroep aanspreken. Als u bijvoorbeeld een cosmeticabedrijf bent, overweeg dan om een ​​geschenkpakket van hoge kwaliteit aan te bieden met een handvol van uw beste producten, in plaats van iets extravagants aan te bieden, zoals een levenslange blos.
 2. Als u besluit om tegelijkertijd advertenties met uw wedstrijd te vertonen, kan een  Facebook-advertentiesmanager ervoor zorgen dat u uw specifieke doelgroep target . Als u eenvoudig algemene updates publiceert over de sweepstakes op de Facebook-pagina van uw bedrijf, kunt u een reeks gebruikers vasthouden die er niet zijn om de juiste redenen.
 3. Nogmaals, overweeg een app te gebruiken om je wedstrijd te maken die frauduleuze gebruikers ontmoedigt . Zoek naar apps die multifactor-authenticatie en andere identiteitsschermen mogelijk maken. Sommige apps bieden mogelijk ook meer geavanceerde opties voor het bijhouden van gebruikersgedrag tijdens de wedstrijd. ShortStack is bijvoorbeeld een optie waarmee de accounts kunnen worden geverifieerd die zich aanmelden om deel te nemen.

Hoewel geen enkele wedstrijd immuun is voor het delen van stemmen en inzendingen van meerdere en / of valse accounts, kunnen de bovenstaande stappen uw blootstelling aan oplichters verminderen, uw merk legitimeren en uw regels verduidelijken.

Zodra je deze pilaren hebt vastgemaakt, ben je klaar om geweldige resultaten te behalen!

Laatste gedachten

Facebookwedstrijden zijn een geweldige manier om uw bedrijf een boost te geven door uw volgers op nieuwe en creatieve manieren in contact te brengen.

U kunt door gebruikers gegenereerde inhoud benadrukken en nieuwe verbindingen tussen doelgroepleden genereren.

Uw gebruikers zullen meer tijd besteden aan uw berichten als u zoek-en-beloningstactieken toepast, en het is eenvoudig om al uw resultaten te versterken door hashtags toe te voegen.

Vergeet niet om je wedstrijd te beveiligen tegen gebruikersfraude en je zult het stadium hebben voor groei in het komende jaar!

Wat denk je? Heb je ooit Facebook-wedstrijden gebruikt om je bedrijf een boost te geven? Werkte het? Laat het ons weten in de comments!

Instagram-advertenties-kosten-17

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format