5 conversie-fouten in de ontwerpfunctie die u ten koste van alles wilt vermijden - DeLaatbusiness

5 conversie-fouten in de ontwerpfunctie die u ten koste van alles wilt vermijden

9 min


137
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Geweldige ontwerpers zijn moeilijk te vinden. Degenen die het begrijpen … die conversieprincipes en bedrijfsdoelstellingen begrijpen en die kunnen vertalen naar iets moois dat ook werkt.

Grote ontwerpers zijn ook enorm onderbetaald. Mishandeld. En onderworpen aan de meest zinloze richting van klanten en bazen denkbaar.

Het duurt 0,05 seconden voordat iemand een eerste indruk van uw site heeft gemaakt. Of ze gaan luisteren naar wat je zegt, je uiteindelijk vertrouwen, en misschien op een dag kopen.

conversie-sabotage-design-features

En dat komt allemaal neer op ontwerpen. 

Toch worden ontwerpers gedwongen door de mensen die de controles doorbreken om met afval te werken. Wat onvermijdelijk leidt tot, rotzooi.

Dit is waarom, met een knal beginnen.

Conversion Killer # 1. Homepage Carrousel Sliders

Er moet ergens een ongeschreven regel zijn.

Een ongeschreven wet, dat elke lelijke B2B-website MOET een homepage-carrousel bevatten.

Je weet hoe het gaat.

Er zijn, net als drie tot vijf dia’s, elk met een iets ander ‘doel’. Dat alles is zinloos. Niet erg inspirerend, om het zachtjes uit te drukken.

Je kunt ook zien hoe deze tot bloei komen.

De hoofden van elke afdeling binnen een bedrijf zitten allemaal rond de tafel met hun webdesigner.

De eerste VP van iets dat de boventoon voert – maakt niet uit welke – en gooit in zijn twee cent voor wat er op de startpagina moet staan. Laat goed, deze kerel is ver voorbij de middelbare leeftijd, heeft absoluut geen ervaring met webdesign of bruikbaarheid en daarom geen flauw idee waar hij het over heeft. Conversie ontwerp theorieën? Weinig kans.

De tweede VP van iets staat borg voor zijn idee. Ze gaan rond de tafel totdat de webontwerper iemand wil wurgen, en dan zijn ze het er allemaal over eens – unaniem door de commissie – om al die rotzooi op de startpagina te gooien met slimme dia’s die gewoon voor altijd fietsen.

Hier is het probleem mee.

Startpagina. Carrousels. Zuigen.

Neem hier mijn woord niet voor aan.

Ze zijn een van de weinige zeldzame ontwerpelementen die universeel worden gepand als vreselijk.

Ze rotzooien met bruikbaarheid en veroorzaken problemen op zowel mobiel als SEO met dubbele inhoud en headers. Ze rotzooien met conversies en verlagen ze in bijna alle studies ooit gedaan. En ze rotzooien met laadtijden van snelheden of pagina’s, die ook drastisch van invloed zijn op, zoals u weet, bruikbaarheid , SEO en conversies .

Als startpagina-carrouselsliders zich in een film bevinden, krijgen ze een weergalmende 0% op Rotten Tomatoes.

Oh wacht, ik was het bijna vergeten. MINDER DAN 1% VAN MENSEN WERKT DAADWERKELIJK OP DE DAMN-DINGEN.

Nogmaals, geloof me niet. Gelukkig zijn de mensen van Search Engine Land in de zaak, met Harrison Jones die een diepgaande analyse uitvoert van het aantal clicks-homeschermsliders dat daadwerkelijk wordt ontvangen:

image02

afbeeldingsbron )

Deze gestraalde dingen nemen misschien wel het belangrijkste onroerend goed op een website, en toch ontvangen ze 0,16% van de interacties.

Doe jezelf (en iedereen in je gezelschap) een plezier.

De volgende keer dat zelfs maar een klein beetje gefluister van een schuifknop van een homepaginacarrousel plaatsvindt, stuur dan mensen naar deze website: Moet ik een carrousel gebruiken?

(Het antwoord is natuurlijk nee.)

Conversion Killer # 2. Stock Afbeeldingen

Het klinkt alsof we kiezen voor B2B-websites.

En dat is omdat, nou ja, dat zijn we.

Er is echter een goede reden. Omdat de meesten van hen … geen goed doen.

Foto’s nemen.

Het is niet meer dan normaal dat iemand, bijvoorbeeld een prospect of klant, zou willen weten met wie ze zaken zou kunnen doen. Zo werken mensen immers volgens eeuwen van evolutie.

Dat is de reden waarom je altijd zoveel face-to-face ontmoetingen krijgt, ondanks het feit dat je net zo gemakkelijk die dingen over telefoon of e-mail kunt bespreken (waarschijnlijk effectiever en in minder tijd ook).

En toch, als het aankomt op websites, doen de meeste oude, saaie zakenmensen – die al lang geen echte inspiratie meer hebben voor hun roeping – bijna hun best om geen geld aan echte afbeeldingen te spenderen.

Dit is waarom dat slecht is.

Afbeeldingen vergroten de betrokkenheid van gebruikers met 94% . Logisch, aangezien mensen afbeeldingen verwerken in slechts 13 milliseconden .

En online zijn afbeeldingen een van de krachtigste manieren om conversies te verhogen (of te verlagen).

Visual Website Optimizer heeft een test uitgevoerd om te zien hoe voorraadafbeeldingen versus echte afbeeldingen werden vergeleken bij het genereren van mensen van een CTA naar een registratiepagina (en ten slotte converteren).

image01

afbeeldingsbron )

De resultaten?

Ten eerste was er een stijging van 161% in het aantal mensen dat op de CTA had geklikt om naar de registratiepagina te worden gestuurd. Ten tweede was er ook een toename van 38,4% in registraties. Beide met een betrouwbaarheid van 98%.

Niet eens dichtbij dan. Echte beelden, zelfs semi-amateuristisch ogende, overtroffen de ‘professionele’ voorraad.

We kunnen dit zelfs nog verder doen.

In een andere studie van Visual Website Optimizer bekeken ze hoe afbeeldingen van schilderijen zich opstapelden tegen de schilderijen van de kunstenaar.

image00

afbeeldingsbron )

Je zou denken dat de variatie van het bovenstaande schilderij goed zou werken, aangezien dat is wat mensen uiteindelijk willen kopen. Dat hele Held-beeld ding, weet je ?!

Maar…

Laten we eens kijken hoe dat zich verhoudt wanneer de gezichten van de kunstenaar worden gebruikt.

image06

afbeeldingsbron )

De resultaten? Een 95% + conversie (klik) lift, van 8,8% naar 17,2%.

Nogmaals … ondanks het feit dat die afbeeldingen niet eens dezelfde maten hebben bijgesneden, geen professionele verlichting of achtergronden, etc. etc.

Hey – verzekeringsmaatschappij. Reisbureau. Whatev. Zet je verdomde gezichten al op je About-pagina. Luister naar je arme, verwaarloosde webdesigner. Uw leadtelling en inkomsten zullen hen later bedanken.

OK. Oef. Heb dat uit ons systeem gehaald. De volgende paar zouden van hieruit minder flagrant moeten zijn.

Conversion Killer # 3. Te veel complexiteit en moeilijkheidsgraad

Op een dag in Menlo Park, Californië, installeerde iemand een stand in een supermarkt.

Ze geven 24 verschillende soorten jam. Ze hebben ook slechts zes potten uiteengezet.

Vervolgens begonnen ze het aantal mensen vast te leggen dat (1) naar het hokje kwam en (2) iets kochten, toen die twee verschillende opties werden gepresenteerd.

Aanvankelijk brachten de 24 soorten jam de meeste mensen over de vloer. Het grote aantal en de grote variëteiten vingen hun aandacht.

Echter, ondanks het feit dat de zes potten niet zoveel oorspronkelijke aandacht kregen, verdienden meer dan zes keer zoveel mensen wanneer er minder opties werden gepresenteerd.

De nu beruchte ‘Jam Study’, uitgevoerd door Sheena Iyengar van de Columbia University, is een beetje een ding geworden (althans, het wordt wel besproken in de Harvard Business Review ).

Blijkt, denken is moeilijk. ‘Vooral als we al afgeleid online rondkijken.

Het tegengif, is eenvoud en duidelijkheid op een website. Een die het voor hersenloze mensen gemakkelijk maakt (letterlijk – multitasking maakt ons ” verstrooid “)

Het vereenvoudigen van zowel de lengte als de complexiteit kan bijdragen aan het vergroten van het aantal mensen dat het verdomde ding feitelijk compleet maakt, volgens MarketingExperiments .

Wat is er mis met deze foto?

image10

In zekere zin lijkt dit een beetje op een dwarsdoorsnede van de oceaan. Aan de bovenkant krijg je het heldere, kristalheldere water vol met koraal en andere dieren in het wild. Het is net een feest.

Maar terwijl je ‘onder de vouw’ naar beneden gaat, begin je de diepe, donkere, blauwe afgrond in te gaan.

Wist je dat wij, mensen, maar een magere 5% van de oceanen hebben verkend ?!

Toevallig is dat ook het percentage mensen dat ook op deze pagina is gescrold om ook de bodem te bereiken.

Dat is een probleem, omdat er staat dat deze pagina zijn werk niet doet. Een andere manier om dit te zien is door te kijken hoe ‘klikverdeling’ zich op een pagina opstapelt.

In een ideale wereld vallen de pagina-elementen die de meeste klikken op uw site genereren ook zo samen met uw primaire en secundaire oproepen tot actie. In dit geval zijn monopolies goed.

Een SLECHT voorbeeld is een gelijke verdeling van klikken zonder echte focus. Mensen naar de knop Vorige verplaatsen, naar links vegen of teruggaan naar je navigatie.

image13

Dit zijn echter belangrijke indicatoren. Ze kunnen u duiden wanneer iets niet werkt (hoger in de metaforische trechter van uw site).

Laten we echter een conversiegebeurtenis nemen, zoals een betalingsproces.

Dat betekent dat u het hele proces korter maakt, het aantal velden, enzovoort. En ook de opmaak van pagina’s en het ontwerp van belangrijke pagina-elementen vereenvoudigt.

MarketingExperiments was zelfs zo vriendelijk om een ​​beetje “Do This, Not That” -achtige infographic samen te stellen. Het stroomlijnen van het formaat van uw pagina’s kan bijvoorbeeld de complexiteit verminderen en daarom “conversie-frictie”.

image07

afbeeldingsbron )

Het idee, zoals de klassieker zegt, is om mensen niet aan het denken te zetten .

Conversion Killer # 4. Gelijkgewogen CTA’s

Onlangs tijdens het browsen door de interwebs, gebeurde dit:

image14

Toegegeven, ik ben niet zo slim. Als je dit tot nu toe hebt gelezen, vermoedde je dat al lang geleden.

Maar hier, bevond ik met deze twee gelijk gewogen opties, ik bevroor. Wist niet wat te doen.

Blijkt, ik ben niet de enige.

“Mensen moeten geleid worden”, aldus MarketingExperiments , “Ze moeten weten waar ze de meeste waarde kunnen halen. Leg ze dus in een duidelijke en beslissende richting naar een hoofd-call-to-action. “

Net als in het laatste gedeelte, is de eenvoudigste manier om dit te bereiken, door de voorgestelde opties indien mogelijk te verkleinen:

image03

Beeldbron )

Mensen presenteren met opties die er hetzelfde uitzien en hetzelfde klinken … ze komen hetzelfde over op mensen (die niet hetzelfde begrijpen als jij wat elk van hen met zich meebrengt).

Uit een andere MarketingExperiments- studie bleek dat door het eenvoudigweg vereenvoudigen van de opmaak van een call-to-action in één geval een conversie van 64% resulteerde.

image08

afbeeldingsbron )

CTA’s moeten visueel van een pagina springen. Zelfs als de pagina is uitgezoomd en een back-up van uw browser naar 25% maakt, moet het meteen duidelijk zijn welke pagina-elementen CTA’s zijn en welke niet. U kunt ze zelfs combineren om de aandacht beter te concentreren, zoals een telefoonnummer + knop in dit Johnson Attorneys Group- voorbeeld hieronder.

image04

Maar wat als alleen het aantal opties verminderen niet mogelijk is? Wat als u meerdere op dezelfde pagina moet hebben?

Gebruik vormen, maten en kleuren om ze visueel te compenseren; zodat bezoekers snel kunnen begrijpen welke optie wordt geprioriteerd op basis van het uiterlijk.

Bijvoorbeeld prijspagina’s. Hier proberen mensen snel het verschil te begrijpen tussen een reeks opties (die in eerste instantie helemaal niet zo verschillend lijken).

image09

afbeeldingsbron )

Wanneer u meerdere opties presenteert (zoals op een prijspagina), helpt het benadrukken van een optie om het visueel van de anderen te scheiden, meer aandacht te trekken en meer mensen te laten klikken. Gegevens die zijn ondersteund door het originele onderzoek van ConversionXL .

Conversion Killer # 5. Verwarde berichten

Over de laatste paar punten hebben we gekeken naar het vereenvoudigen van de opmaak, pagina-indeling en call-to-action-opties.

Maar eenvoud en duidelijkheid moeten ook gelden voor berichten.

Dit punt werd jaren geleden naar mij toe gedreven, toen eigenaar / Robert Johnson van Folyo / Workshop mij vertelde dat copywriting belangrijker is dan ontwerp. En hij is een ontwerper van beroep!

De reden, die verder werd gevalideerd door de uitstekende ontwerper, Aaron Dodson , is omdat een pagina’s kopie het ontwerp zou moeten informeren.

Zonder dit – zonder een duidelijk begrip van waar een pagina over gaat, wat het doel is en waar de berichten moeten worden geplaatst – ben je gewoon aan het ontwerpen in een vacuüm. Met andere woorden, art. Niet ontwerpen.

Bij de meeste websiteprojecten is de klant verantwoordelijk voor het kopiëren. (Daarom is het altijd laat. Nog een onderwerp voor een andere dag.)

Maar het ontwerp is van tevoren gedaan. Voordat de ontwerper weet waar de pagina over gaat of wat erop staat. In plaats daarvan slaan ze wat Lorem Ipsum in de lucht en noemen het een dag. Wanneer het wordt aan de klant, ze zijn niet helemaal zeker wat ze kijken naar, omdat het eerste ontwerp Nog geen geen te maken hele Lotta zin.

(Als gevolg hiervan heeft mijn bedrijf ons proces omgeschakeld naar het clientexemplaar aan het begin van een project – voordat het naar het ontwerp gaat – zodat elke pagina een duidelijke boodschap heeft, weten ontwerpers wat ze in vredesnaam moeten doen en klanten zien onmiddellijk het tastbare eindproduct wanneer ze worden gepresenteerd met comps.)

Nogmaals, gegevens ondersteunen al deze vermoedens.

Hier is een relatief eenvoudige, maar toch warrige boodschap.

image11

afbeeldingsbron )

Je kunt een beetje, sorta, begrijp wat er gaande is bij het lezen van deze pagina. Maar het is niet super duidelijk. Of, super urgent (om u te laten klikken , opt-in , kopen of andere actie te ondernemen).

Dit is de nieuwe variant die beter een duidelijke, doelgerichte paginagedoelstelling communiceert:

image05

afbeeldingsbron )

Ah. Nu is het logisch. En je begrijpt als kijker wat je op deze pagina zou moeten doen en waarom je het zou moeten doen.

De resultaten?

image12

afbeeldingsbron )

Een lead rate toename van 154% . Geen buistelevisie.

Wanneer een ontwerper weet wat hij op een pagina hoort te doen en ze iets hebben om mee te werken, kunnen ze magie maken.

Conclusie

Het zijn niet hun fouten.

De mensen die je opdraagt ​​om dat ding van schoonheid te creëren dat converteert als een machine … heeft hulp nodig.

Ontwerpers zijn creatieve beesten. Maar het zijn geen wonderwerkers.

Er is alleen zoveel dat ze kunnen doen met elk afdelingshoofd dat zijn eigen stukje van de startpagina wenst. Wanneer hen wordt verteld dat een betalingsproces zes pagina’s moet duren en een sofinummer nodig heeft. En wanneer ze geen context hebben voor wat een pagina hoort te doen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format