5 Effectieve socialemedia strategieën voor non-profitorganisaties - DeLaatbusiness

5 Effectieve socialemedia strategieën voor non-profitorganisaties

9 min


123
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Je kunt iedereen op sociale media bereiken.

Alleen omdat je kunt, betekent niet dat je dat wel moet doen.

De overgrote meerderheid van de mensen online zal niet de juiste fit zijn. Ze zullen niet geïnteresseerd zijn in wat je doet. Ze zullen je zaak niet steunen.

Dat is geen probleem.


Omdat u niet iedereen hoeft te bereiken. Als het gaat om sociale media en non-profitorganisaties, hoeft u alleen degenen te bereiken die geïnteresseerd zijn.

Of je nu bent ingelogd op Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn of zelfs Reddit, je kunt deze vijf social-media-strategieën voor non-profitorganisaties gebruiken om van jouw pagina degene te maken waar iedereen het over heeft.

Op een goede manier.

Hier zijn vijf praktische tips voor het verspreiden van het woord over uw non-profitorganisatie naar de online community:

  1. Partner met Beroemdheden en Social Media Beïnvloeders
  2. Voeg een verlanglijstje toe op Facebook
  3. Neem contact op met de juiste vrijwilligers op LinkedIn
  4. Beginnen met het gebruik van Reddit Non-profit
  5. Vermijd het gebruik van gesponsorde berichten

Ben je klaar? Laten we beginnen.

Je had in 2014 onder een steen kunnen leven en je zou nog steeds gehoord hebben van de ALS Ice Bucket Challenge.

Je hebt waarschijnlijk minstens één video in je nieuwsfeed gezien waarin iemand die je kende een emmer ijswater over hun hoofd gooide. Vervolgens heeft de persoon iemand anders genomineerd om te doneren aan de ALS Association of de uitdaging zelf aan te gaan.

Oorspronkelijk was de Ice Bucket Challenge niet eens geassocieerd met ALS . Maar de uitdaging liep toevallig op in ALS-patiënt Anthony Senerchia’s geboorteplaats Pelham, NY. Daarna begon het langzaam zijn weg door het land te vinden, dankzij Facebook’s grensloze bereik.

En nadat baseballspeler Pete Frates zijn video had geplaatst, ging het ding echt viraal.

Vanaf het moment dat Frates zijn video op 31 juli tot 11 augustus publiceerde, steeg het aantal dagelijkse Ice Bucket Challenge-berichten omhoog van een paar honderd naar meer dan 90.000.

Natuurlijk is de populariteit van de uitdaging waarschijnlijk grotendeels het gevolg van toeval. Maar er is nog steeds een enorme les om hier te leren als het gaat om het bereiken van succes voor uw non-profitorganisatie op sociale media.

De sterrenstatus van Pete Frates en de enorme follow-up van sociale media maakten de Ice Bucket Challenge zo belangrijk.

U kunt ook het succes van deze campagne nabootsen door samen te werken met een sociale beroemdheid of een groot bedrijf. De ALS Ice Bucket Challenge is immers geen geïsoleerd incident.

Malaria No More , een non-profitorganisatie die muskietennetten levert aan mensen die op plaatsen leven waar malaria heerst, hielp het nieuws over hun organisatie verspreiden door samen te werken met CollegeHumor.

De populaire videosite heeft bijna 12 miljoen abonnees op YouTube. Met Malaria No More heeft de site deze abonnees voorzien van hun ‘Malarious’-video’s waarin beroemdheden grappige uitdagingen aangingen .

Door één dollar te doneren aan Malaria No More, konden de abonnees van CollegeHumor toegang krijgen tot deze video’s.

Waarom zou je dit briljante idee niet lenen?

Hoe Beroemdheden en Merken te vinden om mee samen te werken

Met BuzzSumo kun je internetberoemde beroemdheden en andere merken opzoeken .

Begin door te bladeren in uw URL of de URL voor een organisatie met een vergelijkbare oorzaak als de uwe.

Klik op “Go!” Om een ​​lijst te krijgen met de meest populaire artikelen die deze site ooit op internet heeft geplaatst. U kunt uw filters aanpassen om artikelen te bekijken die het populairst waren op een specifiek platform.

Als u het Enterprise-abonnement op BuzzSumo hebt gekocht , kunt u filteren op publicatiedatum.

Blader door de artikelen om te zien welke de meeste aandelen op uw platform naar keuze hebben gekregen. Hier kunt u ‘Deelsprekers bekijken’ selecteren om een ​​lijst met de meest invloedrijke delers voor dat artikel te bekijken.

Vergeet niet dat je op zoek bent naar grote bedrijven of beroemdheden om contact mee op te nemen. Er zijn tal van manieren om samen te werken. 

Vraag een bedrijf bijvoorbeeld om uw doel te promoten en overeen te komen wat donoren geven. Volgens het Millennial Impact Report 2015 , zou 69% van de millennial-werknemers een grotere kans hebben om te geven als hun bedrijf zou aanbieden om een ​​deel van of al hun donaties te evenaren.

Hoe social media-beïnvloeders te vinden om mee samen te werken

Ben je geïnteresseerd in het werken met influencers om toe te voegen aan de socialemediastrategie van je non-profitorganisatie? Je kunt niche influencers vinden met marktplaatsen zoals Tribe .

Hier kunt u het exacte type mensen dat u zoekt vinden . U kunt hun interesses selecteren, samen met leeftijd en geslacht.

Dan kun je bladeren door alle potentiële kandidaten die een goede match zouden zijn.

U kunt hun sociale statistieken, merkrelevantie en kosten per bericht bekijken.

  • Voeg een verlanglijstje toe op Facebook

De kans is groot dat je een Donate Now-knop op je pagina hebt staan. Misschien heb je een CTA voor vrijwilligers.

Maar er is nog een ding dat elke Facebook-pagina zonder winstbejag nodig heeft.

Je kunt dat ding vinden op de Facebook-pagina van Florida Pointer Rescue .

En nee, ik heb het niet over de pup.

Ik heb het over het Amazoneweeklijst-tabblad.

Dit tabblad brengt bezoekers naar een pagina op Amazon die een hele reeks producten opsomt die Florida Pointer Rescue zou kunnen gebruiken: hondenvoer, hondenbedden, hondenspeeltjes, enz. Ik denk dat je de foto krijgt.

Dit maakt het gemakkelijk voor mensen om precies te weten wat te doneren. U kunt de opties vooraf selecteren, zodat u precies krijgt wat u nodig hebt.

Met andere woorden, exact dezelfde strategie die u gebruikt met uw oma die u de ongemakkelijke kerstcadeaus koopt.

Overweeg hetzelfde te doen voor uw pagina als u vaak vindt dat uw goede doel ontvangt a) donaties die u niet kunt gebruiken of b) vragen over wat u moet geven.

Wanneer u vanaf Facebook naar uw verlanglijstje linkt, hoeven uw Facebook-fans niet eens uw site te bezoeken om precies te weten wat uw organisatie nodig heeft.

  • Neem contact op met de juiste vrijwilligers op LinkedIn

25% van de millennials zegt dat ze zich vrijwillig aanbieden omdat ze hun vaardigheden kunnen gebruiken om een ​​zaak te helpen , volgens het Millennial Impact Report 2015.

En met LinkedIn kunnen non-profitorganisaties eenvoudig professionals vinden die geïnteresseerd zijn in het gebruiken van hun vaardigheden om een ​​non-profitorganisatie te helpen.

Misschien ben je op zoek naar vrijwilligers met een specifieke educatieve achtergrond, of misschien ben je op zoek naar een vrijwilliger om je sociale media-profielen te beheren. Hoe dan ook, LinkedIn is de plaats waar je wilt zoeken.

Navigeer naar de zoekbalk bovenaan de startpagina en typ de gewenste vaardigheid in.

Aan de rechterkant van de pagina met zoekresultaten kunt u uw resultaten filteren.

Klik op ‘Non-profitbelangen’ en vink vervolgens ‘Bekwaam vrijwilligerswerk’ aan.

Nu zullen uw zoekresultaten alleen de professionals tonen die interesse hebben getoond in het helpen van non-profitorganisaties.

Vanaf hier kunt u contact leggen met potentiële vrijwilligers. U kunt ook overwegen een zoekwaarschuwing te maken door op de knop “Zoeksignaal maken” onder aan het filtersmenu te klikken.

LinkedIn informeert u wanneer iemand nieuw is die voldoet aan uw criteria. Op deze manier hoeft u niet steeds obsessief dezelfde zoekopdracht uit te voeren.

Laat LinkedIn dat zware werk doen door mensen voor jou te vinden. En u zult een ingebouwde manier hebben om met hen in contact te komen wanneer de tijd rijp is.

In de tussentijd kun je aan de slag met deze volgende tip.

  • Beginnen met het gebruik van Reddit Non-profit

Reddit heeft niet de grootste reputatie. Vooral vanwege pagina’s als deze . Maar er zijn nog steeds veel goede eieren op de site. Vraag de Redditor die de site heeft gebruikt om geld in te zamelen zodat een geplaagde buschauffeur vakantie kan nemen .

Of vraag de Redditors die in totaal $ 700.000 hebben gedoneerd voor die buschauffeur.

Te veel non-profitorganisaties onderschatten het potentieel van Reddit . Maar de jouwe hoeft niet een van hen te zijn.

In plaats daarvan kunt u een account maken en   Reddit Non-profitorganisatie gebruiken  als onderdeel van uw sociale mediastrategie.

Meer dan 10.000 gebruikers abonneren zich op deze subreddit, waar ze alles bespreken wat er te bespreken valt over de non-profit gemeenschap.

Posts omvatten vragen van nieuwe non-profit eigenaren en debatten over het non-profit nieuws. In de lijst met ‘hot’-berichten worden berichten weergegeven met de meeste stemmen en betrokkenheid.

Onder het tabblad ‘Nieuw’ ziet u ondertussen eerst de meest recente berichten, zodat abonnees nieuwe berichten kunnen zien en hun populariteit kunnen vergroten door up-voting, commentaar of delen.

Houd er rekening mee dat berichten verondersteld worden om te praten, niet om reclame te maken. Het doel is om het bewustzijn van uw non-profitorganisatie te vergroten terwijl u bijdraagt ​​aan de discussie en niet om te adverteren.

Als u echter geïnteresseerd bent in het promoten van uw organisatie, is er een wekelijkse thread voor dat doel.

Redditors bekijken hier nieuwe oorzaken waar ze deel van kunnen uitmaken, waardoor het de perfecte plek is om donateurs en vrijwilligers te werven voor uw non-profitorganisatie.

En met meer dan 100 miljoen unieke bezoeken aan Reddit per maand is de site een enorme kans die je absoluut niet wilt missen.

  • Vermijd het gebruik van gesponsorde berichten

Je Facebook-fans kunnen op elk willekeurig moment tot 15.000 berichten concurreren voor een plek in hun nieuwsfeed .

Voer Facebook gepromote berichten in. Met deze optie kun je Facebook betalen om ervoor te zorgen dat je berichten worden weergegeven in de nieuwsfeeds van volgers.

De vraag is, werkt het? De pagina Non-profit van Tech for Good besloot om deze vraag in het veld te testen, zodat ze een antwoord konden vinden.

Spoiler alert: “Nee” was het antwoord .

Om te beginnen, heeft Nonprofit Tech for Good (vervolgens non-profitorganisaties) de fanbetrokkenheid gemeten met een reguliere, niet-gepromote post. De post ontving 18 aandelen, 38 vind-ik-leuks en 5.191 weergaven. Dit betekent dat 14% van de Facebook-fans van de pagina de post hebben gezien.

De post bracht ook 416 nieuwe bezoekers naar de hoofdsite van de organisatie.

De pagina creëerde vervolgens een nieuw bericht en betaalde het bedrag van $ 30 om het te promoten. De gepromote post ontving 37 aandelen, 52 vind-ik-leuks, 14 reacties en 5812 weergaven:

Dat betekent dat het slechts 16% van de mensen bereikte die de pagina leuk vonden, zelfs wanneer ze werden gepromoot. Wat meer is, slechts 4% zag de post vanwege promotie. De rest zou het hebben gezien, zelfs als het bericht niet is gepromoveerd:

Maar dan, een plotwending.

Dit bericht resulteerde in minder verwijzingen naar de site van non-profit Tech for Good dan de niet-gemotiveerde. Het bracht slechts 410 bezoekers naar de site, in tegenstelling tot de 416 van de niet-gepromote post.

Dus terwijl het promoten van de post meer Facebook-gebruikers bereikte, bracht het uiteindelijk niet meer mensen naar de site van de organisatie.

Als u dit experiment zelf hebt geprobeerd, kunnen de resultaten enigszins afwijken. Maar de moraal van het verhaal is dat je niet de enige bent die je berichten promoot. Wanneer andere pagina’s hetzelfde doen, kan het uw inspanningen annuleren en uw geld verspillen.

Voor non-profitorganisaties kan dat geld elders beter worden besteed.

In plaats van eenmalige, gepromote berichten, denkt u in plaats daarvan aan doorlopende groenblijvende campagnes .

U kunt de advertentie creatief houden en om de paar weken omzetten. Het gaat er echter om permanente campagnes te hebben die zijn bedoeld om de merkbekendheid te vergroten, interesse te wekken en meer donateurs te krijgen op een dagelijkse basis.

U kunt bijvoorbeeld op video gebaseerde advertenties gebruiken om goedkoop een publiek op te bouwen. Vervolgens kunt u aangepaste doelgroepen gebruiken om u te helpen bepalen wie geïnteresseerd is in uw aanbod.

Dan kunt u meer tijd en geld besteden aan het bereiken van mensen die actief geïnteresseerd zijn. In tegenstelling tot verspilde geld proberen om degenen die dat niet zijn te jagen.

Conclusie

Als u een non-profitorganisatie beheert, is er waarschijnlijk van u vernomen dat u op sociale media moet zijn. En dat is redelijk eerlijk.

De gemiddelde Amerikaan zal in totaal 5 jaar en 4 maanden lang sociale media doorbladeren tijdens zijn of haar leven.

Maar niet zomaar een social media-strategie zal doen. Het wordt steeds moeilijker om volgers te bereiken, volgers aan te moedigen uw inhoud te delen en zich te onderscheiden van honderden andere non-profitorganisaties op uw platform.

Gelukkig hoeft je pagina niet naar de achtergrond te verdwijnen. Het hoeft er niet voor te zorgen dat mensen ook een hekel aan een hekel hebben.

Je kunt je spel hier nu meteen uitbreiden.

Probeer contact te leggen met populaire beroemdheden en zakelijke accounts, waaronder een Amazon verlanglijstje op uw pagina, of gebruik LinkedIn om nieuwe vrijwilligers te vinden.

Verken uw opties met Reddit en zorg ervoor dat u tijd en geld op de juiste plaatsen spendeert.

Deze socialemediastrategieën voor non-profitorganisaties helpen u mensen te zoeken die al geïnteresseerd zijn in donaties of werk zonder winstoogmerk. Niet voor degenen die dat niet zijn of niet doen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format