5 tips voor het bouwen van chatbots die verkopen - DeLaatbusiness
chatbot bouwen

5 tips voor het bouwen van chatbots die verkopen

12 min


105
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download
Het maakt niet uit wat u verkoopt, of het nu om levensverzekeringen of dierenfiguurtjes gaat, de kunst van de verkoop is veranderd. Consumenten hebben nu controle over het verkoopproces. We hebben meer keuzes dan ooit, terwijl we tegelijkertijd steeds minder tijd hebben om onze koopbeslissingen te nemen. Hoewel het internet de manier waarop we winkelen voor altijd heeft veranderd, kan de oneindige zee aan koopopties online op zijn zachtst gezegd ontmoedigend zijn. chatbot bouwen Voer chatbots in. 🤖 Verkopen met chatbots geeft ondernemers en marketeers een eenvoudig, maar flexibel framework om een ​​nieuw type koopervaring te bieden. Een goed ontworpen bot kan net zo inzichtelijk zijn als een traditionele website, terwijl hij veel efficiënter is. Tegenwoordig kun je heel eenvoudig een een bot maken die niet alleen uniek is voor uw bedrijf, maar die ook zichzelf aanpast voor elke individuele gebruiker. Bots worden al gebruikt om alles te verkopen, van auto’s tot kaartspellen. 💰Als China’s WeChat een indicator is van waar de markt naartoe gaat, is de handel in Messenger-apps nog maar net begonnen. chatbot bouwen Met bots is het net zo’n sorteerproces als een verkoopproces. Bots werden immers oorspronkelijk ontwikkeld met het oog op klantenservice . Omdat de grens tussen ondersteuning en verkoop blijft vervagen, is verkopen met chatbots een krachtig manier gebleken om inkomsten te genereren. Hier zijn de 5 essentiële elementen om te verkopen met een chatbot … 💡= Pro-tips

Essentieel element voor verkoop met chatbots # 1. 

Grijp hun aandacht

Conversational Marketing is vandaag de naam van het spel. Door gebruikers te betrekken bij een tweerichtings interactief gesprek kan een chatbot iets doen dat bijna onmogelijk is:  het zorgt voor 100% aandacht van uw gebruiker. Dit is eenvoudig niet mogelijk met een website, e-mail, video of enige andere 1-wegs communicatiemethode. chatbot bouwenEr is gezegd dat onze aandachtsspanne online korter is dan die van een goudvis. Bots lossen dit probleem op door gebruikers betrokken te houden en van de ene stap naar de andere te gaan.

Maak de verbinding

Zoals in elke relatie, is de relatie tussen je bot en je prospect van cruciaal belang. Bij het ontwerpen van je bot begin je niet met het verkopen van de deur. Denk bij twijfel na over de manier waarop je persoonlijk zou communiceren. 💡Houd er rekening mee dat chatbots vooral effectief zijn om antwoorden te krijgen op lastige vragen. We hebben ontdekt dat mensen veel opener zijn met een bot over hun uitdagingen of problemen, zoals budget. Dat gezegd hebbende, moet je nooit een gevoelige vraag stellen zonder eerst waarde en context te tonen voor wat je probeert op te lossen door gevoelige vragen te stellen.

Wees creatief

Niemand houdt ervan om met iemand te praten die een praatje maakt, dus zorg ervoor dat je geen grote blokken tekst gebruikt in je flows (interactieve bot-ervaring). Beperk tekst tot enkele regels per keer en vermeng uw berichten met vragen en verschillende media. Met bots kunt u afbeeldingen, video en audio toevoegen, evenals unieke inhoudselementen, zoals kaarten, lijsten en galerijen. chatbot bouwen 💡Probeer niet meer dan 15-20 seconden te gebruiken zonder de gebruiker te betrekken bij een of andere interactie, meestal om een ​​vraag te beantwoorden door op een knop te klikken.

Houd het echt

Hoewel je moet ontwerpen met een mens-achtig gesprek in gedachten, moet je nooit proberen de gebruiker voor de gek te houden door te geloven dat jouw bot een  mens is. Dit is erg moeilijk om te doen, en als je gebruiker zich gebeten voelt, verlies je volledig zijn vertrouwen. We raden altijd aan om een ​​leuk karakter voor je bot te maken! 💡Chatbots met een persoonlijkheid zijn niet alleen leuk en boeiend, het geeft je de kans voor je bot om je op te bouwen als een derde partij.

Verfijn uw timing

Nieuwe botbuilders worstelen vaak om content te leveren binnen een bepaalde gesprekstijd. Om gebruikers betrokken te houden, geef ze nooit meer dan waarop dan ze op elk willekeurig moment aankunnen. In het ideale geval wilt u dat de volgende inhoud wordt weergegeven net voordat de gebruiker de vorige inhoud heeft voltooid. 💡Na het afleveren van een bericht, raden we aan eerst een “wachtende” vertraging te gebruiken terwijl uw gebruiker aan het lezen is, gevolgd door een “typ” -vertraging die begint vlak voordat ze aflopen. Dit zorgt ervoor dat het gesprek blijft stromen.

Humor en GIF’s

Iedereen in de verkoop weet dat “wanneer ze lachen, ze kopen.” Chatbots zijn het perfecte medium om grappige dingen te sturen en een van de gemakkelijkste manieren om dat te doen is met GIF-afbeeldingen. Aangezien GIF’s een paar seconden nodig hebben om te laden, verlies je mensen als ze niet opletten als ze moeten wachten. verkopen met voorbeeld van chatbots gif 💡Om dit op te lossen, moet je ervoor zorgen dat je GIF’s een berichtvenster volgen met verschillende tekstregels. Op die manier wordt de GIF op het juiste moment weergegeven wanneer de gebruiker klaar is met het lezen van de tekst.

Houd het natuurlijk

Botbouwinterfaces zoals de Flow Builder maken het gemakkelijk om de gebruikerservaring aan te passen met knoppen en conditionele logica. Hoewel de meeste bots lineaire ervaringen bieden (zoals een logica-structuur), hebben we ontdekt dat de gebruiker goed reageert wanneer het gesprek natuurlijker is. bouwen van chatbots 💡Een geavanceerde bot geeft gebruikers meerdere paden om op dezelfde plaats te komen, vergelijkbaar met menselijke gesprekken.

Essentieel element voor verkoop met chatbots  # 2. 

Tag alles

Tags zijn essentieel voor het bouwen van een dynamische en effectieve bot. Wanneer een gebruiker op een knop klikt, moet u altijd een tag toepassen . 💡We raden ook aan om een ​​gebruiker te taggen wanneer ze een flow ontvangen, starten of beëindigen. Gebruikers kunnen op verschillende manieren toegang krijgen tot stromen (flow), inclusief het menu, sequenties, uitzendingen en vanuit andere stromen (flow). Met tags kunt u voorkomen dat gebruikers inhoud verzenden die ze al hebben gezien. Tips voor het verkopen van bots | Matt Leitz BotBuilders

Email

Toen Messenger Marketing voor het eerst werd geïntroduceerd in de wereld door Mikael Yang, voorspelden velen dat het de “e-mailmoordenaar” zou zijn. Hoewel de cijfers zeker verbazingwekkend zijn, kunnen messenger-apps, als ze correct worden gebruikt, meer een e-mailredder zijn dan een moordenaar. Bots zijn een geweldige manier om uw e-maillijst samen te stellen. Dit komt grotendeels door het vermogen van een gebruiker om zijn e-mail met één klik (en ook met een telefoonnummer) aan te bieden! chatbot bouwen

Retarget ook!

Tegenwoordig moet u niet alleen denken aan uw marketinglijsten (e-mail, telefoon en nu Facebook Messenger), maar ook aan uw remarketinglijst. Een van de geweldige dingen over verkopen met chatbots op Facebook Messenger is dat je de Messenger ID (PSID) van je abonnee kunt vastleggen. 💡Gebruik een tool zoals Zapier om te integreren met uw Facebook-advertentiepaneel en voeg uw botabonnees toe aan een aangepast advertentieluik. Remarketingadvertenties voor uw botabonnees zijn zeer gericht, kosteneffectief en bieden een geweldige gebruikerservaring.

Wees zorgvuldig

Houd er rekening mee dat GDPR en andere toepasselijke wetten zoals CAN-SPAM (e-mail) en TCPA (telefoon) ook van toepassing zijn bij het verzamelen van gegevens met bots. Meer informatie hier . Het is de moeite waard om op te merken dat uw bot naast telefoon en e-mail ook in staat is om gegevens zoals geslacht en lokale landinstellingen van Facebook vast te leggen of op welk platform uw bot dan ook draait. Natuurlijk gaat dit er allemaal vanuit dat je de data niet kwaadwillend gaat gebruiken en je het beste voor hebt met je abbonees. chatbot bouwen 💡Ik raad aan om Privacy en Voorwaarden toe te voegen aan het hoofdmenu van je bot.

Essentieel element voor verkoop met chatbots  # 3.

Makkelijk

Het is geen geheim dat gesplitst testen altijd slim is bij online marketing. Dat gezegd hebbende, kan het moeilijk zijn om een ​​website te splitsen, anders zou iedereen het doen. Het splitsen van tests is eenvoudiger dan ooit. Voeg eenvoudig een “Randomizer” -element toe en u kunt gebruikers verdelen in elke gewenste verhouding. 💡Splits altijd teststappen die betrekking hebben op gebruikersbeslissingen. Meestal zijn dit stappen in uw flow die knoppen bevatten die een gebruiker een ander pad in uw stroom laten volgen of naar een externe webpagina leiden. split test voorbeeld met manychat | verkopen met chatbots

Verdeling

Houd er rekening mee dat het bij A / B-testen meestal niet verstandig is om gebruikers te verdelen met 50/50. Ja, split testen kan u helpen bij het verfijnen en verbeteren. Houd er rekening mee dat het verzenden van gebruikers naar iets anders dan uw meest effectieve berichten kosten met zich meebrengt. 💡Houd altijd een controle en stuur een kleiner percentage verkeer naar het bericht dat u test. Ik zou 25% of zelfs minder aanraden als je veel volume hebt. Gebruik bij het starten van een nieuwe gesplitste test, je gevoel om te bepalen welke optie volgens jou beter zal zijn.

Open rate testen

Hoewel het belangrijk is om uw betrokkenheid en website-klikken stapsgewijs te verbeteren door split-testen binnen uw botstromen, is testen op geen enkele plaats belangrijker dan wanneer u uitgaande berichten verzendt. 💡Het wordt ten zeerste aanbevolen dat elk uitgezonden of sequentieel bericht dat u verzendt, begint met een gesplitste test van ten minste berichten om te zien welke de meeste klikken oplevert. Vergeet niet dat er veel berichtindelingen zijn die u kunt testen, inclusief standaardknoppen, kaarten, galerijen en lijsten. Probeer meerdere indelingen om te zien welke de meeste klikken oplevert. chatbot bouwen

Geen zekerheid

De beste botbuilding-interfaces, zoals de Flow Builder, zijn geweldig omdat ze processen zoals split-testen zo eenvoudig mogelijk maken. Dat gezegd hebbende, houdt er rekening mee dat in tegenstelling tot de meer geavanceerde testtools die voor websites worden gebruikt, u geen feedback krijgt met betrekking tot de zekerheid van een test. 💡Tenzij u een kristalheldere winnaar ziet, zorg ervoor dat u ten minste een paar honderd mensen naar uw nieuwe variant leidt voordat u besluit om een ​​van beide versies uit te schakelen.

Niveau omhoog

Houd er bij het bouwen rekening mee dat een sterk converterende stroom mogelijk meer omzet kan genereren dan een hele website. Hoewel de meest voorkomende botsplitsingstests binnen een stroom plaatsvinden, kun je ook denken aan testen op een hoger niveau. split test een flow voor verkopen met chatbots 💡Overweeg meerdere stromen tegen elkaar te testen. Als u reclame uitgeeft om botabonnees te genereren, kunt u met een test op hoog niveau vaststellen wie uw beste geld verdient. We noemen dit graag uw “geldstroom”.

Essentieel element voor verkoop met chatbots  # 4. Roep ze tot actie

Klikken om te verkopen

Niet alle klikken zijn gelijk gemaakt. Naast hogere open rates en klikfrequenties, kan de conversieratio van een botklikker ook veel hoger zijn dan die van e-mail. Bij het bouwen van je bot kun je kiezen uit twee primaire knoptypen. Standaardknoppen zijn onze voorkeurmethode in de meeste situaties omdat ze hogere klikfrequenties hebben, maar zijn beperkt tot drie knopopties tegelijk. “Snelle antwoorden” staan ​​meer knoppen toe, maar verdwijnen wanneer een gebruiker op enigerlei wijze interactie heeft met uw bot. 💡Gebruik snel antwoordknoppen in scenario’s waarin u niet wilt dat gebruikers achteruit kunnen gaan, zoals een quiz of enquête. Zorg ervoor dat u duidelijke instructies geeft om ervoor te zorgen dat gebruikers op een snel antwoordknop klikken in plaats van tekst in te dienen. chatbot bouwen

Minder is meer

Een goed ontworpen bot helpt gebruikers om te komen waar ze willen, op een zo kort mogelijke weg. Elk woord telt in een bot, dus overdrijf of verspil de tijd van de gebruiker niet. Met dat gezegd, geef gebruikers altijd de kans om meer te leren zoals gewenst. 💡Om dit te bereiken, voegen we graag een snelle antwoordknop toe voor meer informatie, waar mogelijk. Dit maximaliseert conversies omdat het diegenen in staat stelt die onmiddellijk actie willen ondernemen om dit te doen, terwijl ze meer details geven aan diegenen die het willen. Het werkt als een charme. chatbot bouwen

Emoji’s

Of u nu een standaardknop of een snel antwoord gebruikt, we raden u altijd aan een emoji op te nemen op elke knop waarop u wilt klikken.  Dat gezegd hebbende, er zijn situaties waarin u misschien niet wilt klikken maximaliseren. Het is bijvoorbeeld het beste om abonnees de mogelijkheid te bieden eenvoudig af te melden voor berichten. 💡We nemen een snelle antwoordknop op onder alle uitgaande berichten die de gebruiker naar abonnementsopties leiden. Die knop heeft geen emoji nodig. verkopen met chatbots

Kies verstandig

Mensen houden van keuzes maken. Het aanbieden van meerdere knoppen verhoogt niet alleen uw totale aantal klikken, maar zorgt er ook voor dat mensen interactie hebben met uw bot. Dit is goed om verschillende redenen, waaronder het feit dat het uw mogelijkheid om de abonnee aanvullende berichten te sturen met standaard berichtenuitwisseling uitbreidt (zie hieronder). Dat gezegd hebbende, probeer niet te denken aan knopopties die simpelweg ja of nee zijn. 💡Zelfs als je een ultiem doel hebt, kun je alle drie de knoppen gebruiken door ze een andere draai te geven op dezelfde bestemming.

Essentieel element voor verkoop met chatbots  # 5. Follow Up

Multi-Channel

💡Uw uiteindelijke doel zou moeten zijn om uw bot en CRM volledig te synchroniseren, zodat een actie in het ene systeem een ​​actie in de andere veroorzaakt. Dit gebeurt over het algemeen met behulp van tags. Als een gebruiker bijvoorbeeld op een verkooppaginakoppeling in uw bot klikt, kan een tag een e-mail verzenden die een kortingscode bevat om de verkoop te vergemakkelijken.

Breng ze terug

Wanneer een abonnee op Facebook met uw bot communiceert, kunt u het gesprek volgen met behulp van reeksen en / of “smart delay” -berichten. Met standaard berichten, opent elke interactie die een gebruiker heeft met uw bot een nieuw 24-uurs venster voor follow-up en maakt ook één extra bericht mogelijk (algemeen bekend als de 24 + 1-regel). Als een abonnee bijvoorbeeld interesse in een aanbieding aangeeft, wilt u mogelijk een geautomatiseerd follow-upbericht plannen dat 23 uur later wordt verzonden. 💡Zodra u goed bent, kunt u voorwaardelijke logica gebruiken om het verkoopbericht aan te passen op basis van hun eerdere interactie om de conversie te maximaliseren. chatbot bouwen

Toestemming krijgen

Messenger Marketing is gebaseerd op 100% toestemming, wat betekent dat ontvangers zich moeten abonneren om berichten te ontvangen en zich op elk gewenst moment kunnen afmelden. Hoewel ik Facebook’s 24 + 1-beleid hierboven vermeldde, heb je de mogelijkheid om een ​​abonnement aan te vragen voor abonnementen, wat meer planningsflexibiliteit biedt, maar mogelijk niet-promotioneel van aard is. Alle details hier . 💡Hoewel je misschien geen abonnementsberichten verkoopt, creëren ze wel de mogelijkheid voor meer botinteracties, waardoor het venster wordt geopend om promotionele (verkoop) berichten te verzenden binnen de 24 + 1-richtlijnen.

Menselijke vervanging?

Denk niet voor een seconde dat je bot bedoeld is om mensen te vervangen. Uw bot kan meer kansen voor uw team creëren door verkoopgesprekken in te plannen en herinneringen voor afspraken te verzenden. 💡U moet acties binnen uw botstromen gebruiken om een ​​beheerder op de hoogte te stellen wanneer een gebruiker iets doet dat interesse in kopen aantoont. U kunt dit doen via e-mail, messenger of door een livechatgesprek te openen. Merk op dat “live chat” niet altijd live hoeft te worden beheerd. Bots leggen alle gebruikersinteracties vast die waardevolle inzichten kunnen bieden. chatbot bouwen

Conclusie

1. Begin het gesprek 2. Verzamel waardevolle verkoopgegevens 3. Optimaliseer met gesplitste tests 4. Maak uw call-to-action 5. Automatiseer uw follow-up Zoals je waarschijnlijk al hebt gerealiseerd, is het potentieel om met chatbots te verkopen vrijwel onbeperkt. Hoewel het bouwen van een bot beslist een aantal nieuwe vaardigheden vereist, is de tijd die je erin steekt zeker een investering die de moeite waard is. In tegenstelling tot handmatige verkoopprocessen, kan geïnvesteerd tijd in automatisering vele jaren dividend uitkeren. Het zou volkomen begrijpelijk zijn als je dit artikel zou doornemen en je een beetje overweldigd zou voelen … maar terwijl dit artikel talloze details en geavanceerde tips bevat, begint het allemaal met het zetten van de eerste stap . Wanneer u zelfs maar een fractie van deze ideeën in uw bot implementeert, stelt u zichzelf voor een enorme groeitrend. voor 100+ andere artikelen over chatbots: chatbots

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *