5 Facebook-advertentie split tests, met baanbrekende uitkomst. - DeLaatbusiness

5 Facebook-advertentie split tests, met baanbrekende uitkomst.

7 min


119
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

In een recente case study vond het team van AdEspresso dat Facebook Lead Ads 336% beter presteerden dan Twitter Lead Cards.

De gemiddelde kosten per lead in Facebook Lead Ads was $ 3,48, terwijl die voor Twitter Cards $ 11,7 was. Kortom, je zou drie keer meer leads kunnen krijgen voor hetzelfde budget bij het gebruik van Facebook Lead Ads.

Facebook-advertenties splitsen tests met resultaatveranderende resultaten - illustratie

Dat is precies het soort ontdekking dat je kunt krijgen van Facebook A / B-testen .

Vervolgens vindt u vijf splitstests voor Facebook Ads waarmee u uw advertentiekosten kunt verlagen en nieuwe ideeën kunt bedenken voor uw advertentiecampagnes.

U zult antwoorden vinden op het veranderen van deze vijf vragen:

?

Ben je er klaar voor om een spionage op Facebook te worden en je inkomsten te vergroten?

Lees in dit geval verder!

Volledige openbaarmaking: om kogelvrije Facebook A / B-testresultaten te krijgen, moet u ten minste 10,00 advertentievertoningen en 500 advertentieklikken hebben (voor alle varianten gecombineerd). Sommige gesplitste tests in dit artikel hadden minder klikken, dus neem de resultaten met een korrel zout en beschouw ze meer als richtlijnen voor het maken van uw eigen Facebook A / B-tests om uit te vinden wat in uw geval werkt.

# 1. Emoji’s gebruiken in Facebook-advertentietekst – helpt het?

Er is veel onderzoek gedaan naar het schrijven van de perfecte Facebook-advertentiekop die ervoor zorgt dat mensen op uw advertentie klikken.

Als u bijvoorbeeld uw kop met een cijfer begint , heeft u 36% meer kans dat mensen op uw advertenties klikken. 
overall-headline-preferences-1
Maar er was geen informatie over het gebruik van emoji’s bij het kopiëren van Facebook-advertenties. We gaan dus op zoek naar hoe het toevoegen van een emoji aan de kop van een Facebookadvertentie van invloed is op de klikfrequentie en de kosten per klik van onze advertenties.

Dit is de vraag die we wilden beantwoorden:

Kunt u de CTR van uw advertenties verhogen door een emoji aan uw advertentiekop toe te voegen? Het antwoord is ja

In Scoro hebben we A / B twee verschillende advertenties getest die een van onze nieuwste blogberichten hebben gepromoot. We hebben alle andere advertentie-elementen op hetzelfde niveau gehouden, maar een emoji met een rode vlag aan het begin van een kopvariant toegevoegd.

scoro-ad-ab test-variant-2 scoro-ad-ab test-variant-1

Dit is wat we hebben gevonden …

De advertentie met een emoji met rode vlag in de kop had de CTR van 0,846% en terwijl de advertentie zonder emoji de CTR van 0,351% had.

De kop van de Facebook-advertentie met een emoji had een 241% hogere klikfrequentie dan de advertentie zonder emoji.

Probeer de volgende keer dat u een Facebook A / B-test uitvoert, een emoji aan de advertentietekst toe te voegen. U kunt zelfs testen welke emoji-plaatsing het beste werkt: staat deze in de kop, tekst of linkbeschrijving?

# 2. Uw product laten zien versus een stockfoto in de advertentieafbeelding gebruiken

De eenvoudigste manier om Facebook-advertenties te maken, is door een gratis stockfoto te downloaden en deze als uw advertentieafbeelding te gebruiken. Maar … dat is niet het beste idee, zo bleek.

We hebben een A / B-test uitgevoerd met drie verschillende advertentie-ontwerpen :

   • Variatie A bevatte een product screenshot samen met integratie logo’s
   • Variatie B bevatte een product op een lichtblauwe achtergrond
   • Variatie C bevatte een voorraadbeeld met tekst erop
ad-variatie-aad-variant-b ad-variatie-c

Dit is de vraag die we wilden beantwoorden:

Moet u een stockfoto gebruiken als uw advertentie visueel? Het antwoord is nee

Nadat we de gesplitste test een aantal dagen hebben uitgevoerd, hebben we een duidelijke trend opgemerkt: de advertentievariant met een voorraadbeeld leverde lagere resultaten op dan de advertenties met ons product.

Hier is een screenshot vanaf het begin van onze A / B-test:

split-testen-ad-beelden

Zoals u kunt zien, de variatie A (die is voorzien van een product screenshot ) overtrof variatie C(de een was een met stock ) met 220% in termen van de click-through rate en door het 146%met betrekking tot de kosten per klik-.


# 3. “Meer informatie” versus “Aanmeldings” call-to-action-knop

Bij het opzetten van een Facebook-advertentiecampagne kunt u kiezen uit meerdere call-to-action-knoppen, afhankelijk van wat uw advertentiedoel is.

Er zijn onderzoeken waaruit blijkt dat de meest efficiënte Facebook-advertentie CTA-knop “Meer informatie” is – mensen klikken er het meest op.

AdEspresso analyseerde bijvoorbeeld 37.259 Facebook-advertenties en ontdekte dat ‘Meer informatie’, ‘Nu winkelen’ en ‘Aanmelden’ allemaal aanzienlijk meer worden gebruikt dan andere call-to-actions.

beeld-21

In Scoro wilden we graag weten welke call-to-action de hoogste kosten per resultaat opleverde, dus hebben we een gesplitste test uitgevoerd om te achterhalen:

Welke call-to-action presteert beter: “Meer informatie” of “Aanmelden?”  Het antwoord is: “Aanmelden”

We hebben een split-test op Facebook gemaakt met twee varianten: variant A met de call-to-action ‘Meer informatie’ en variant B met de CTA ‘Aanmelden’.

Hier is een voorbeeld van onze advertenties:

scoro-ab test

Raad eens welke de hoogste klikfrequentie opleverde?

In ons geval had de CTA voor ‘Meer informatie’ een 22,5% hogere klikfrequentie dan ‘Aanmelden’ .

Maar dat is niet het hele verhaal.

Ongeacht de lage klikfrequenties die u heeft, het is de conversie waarin u bent geïnteresseerd. De echte factor die we wilden meten, was dus de kosten per conversie van de twee advertentievarianten.

Met betrekking tot de kosten per conversie presteerde de advertentie met ‘Aanmelden’ call-to-action beter dan de CTA voor meer informatie met 14,5%.

Houd er bij het uitvoeren van gesplitste tests op Facebook rekening mee dat advertenties met hoge klikfrequenties niet gelijk zijn aan de advertenties met de hoogste conversieratio.

Optimaliseer uw advertenties voor het bereiken van het ultieme doel op het laagste prijsniveau.

Hier is nog een A / B-test die we hebben uitgevoerd: call-to-action-knop versus geen CTA-knop in de advertentieafbeelding

Variatie A bevatte een rood CTA-bericht ‘MEER INFORMATIE’, terwijl variant B geen CTA in het advertentiabeeld had.

met-ctano-exclamation-mark

Het bleek dat in dit geval de advertentie zonder de rode CTA-knop een stuk beter presteerde, zowel in termen van conversies als van kosten per klik (CPC $ 2,64 versus $ 3,17).


# 4. Uitroeptekens in Facebook-advertenties gebruiken – helpt het?

Uit onderzoek van Outbrain bleek dat artikeltitels die eindigen op een vraagteken een hogere klikfrequentie hebben dan de titels die eindigen met een uitroepteken of een volledige stop.

Uit hetzelfde onderzoek bleek dat krantenkoppen die drie uitroeptekens gebruiken (!!!) in plaats van slechts één (!) Bijna twee keer zoveel klikken hebben ontvangen als die met andere leestekens.

Na het lezen van deze casestudy wilden we weten of dezelfde regel van toepassing is op onze Facebook-advertenties. Dus hebben we een A / B-test uitgevoerd en gevraagd:

Maakt het gebruik van een uitroepteken in de tekst in ons advertentiabeeld de klikfrequenties hoger? Het antwoord is nee

Dit zijn de twee advertentievarianten die we hebben getest: Variant A zonder uitroepteken aan het einde van de advertentietekst en variant B met een uitroepteken.

no-exclamation-markuitroepteken

Dit zijn de resultaten:

uitroep-vergelijking-resultaten

Hoewel het contra-intuïtief lijkt, had variant A zonder uitroepteken de klikfrequentie van 2,32%, terwijl variant B met uitroepteken een lagere CTR van 1,10% retourneerde.

De advertentie zonder uitroep presteerde ook beter dan de andere variant met 187% in termen van kosten per klik.

Het testen van verschillende leestekens in uw advertentietekst kan leiden tot fascinerende ontdekkingen. Hoewel het gebruik van het uitroepteken in onze advertentieafbeelding niet werkte, betekent dit niet dat het gebruik van deze tekens niet van pas zou kunnen komen in andere delen van uw advertentietekst.

Heb je wat inspiratie nodig? Hier is een voorbeeld van de advertentie van Uber die een uitroepteken gebruikt:

uber-simple-advertentie

# 5. Advertentieplaatsing: Desktop versus mobiel versus rechterkolom

AdEspresso heeft onlangs een studie van de Facebook-advertentiekosten voor het derde kwartaal 2016 gepubliceerd .

Uit de resultaten bleek dat de gemiddelde kosten per klik voor de plaatsing van de Desktop-advertentie $ 0,29 versus $ 0,18 voor Mobile en $ 0,35 voor de rechterkolom-exemplaren zijn.

2016-q3-cpc-stages-1024x874

Bij het opzetten van een Facebook-advertentiecampagne kunt u kiezen uit tal van advertentieplaatsingen:

ad-plaatsing

Dus welke doet het beste?

We hebben een test uitgevoerd om te zien welke plaatsing van Facebook-advertenties het beste werkt. Het is belangrijk om te weten dat we een SaaS-service (software as a service) verkopen die voornamelijk op desktops wordt gebruikt en dat de test is uitgevoerd als een retargetingcampagne.

We wilden weten of de plaatsing van News Feed Desktop, Mobile of Right Column de laagste kosten per conversie heeft. Het antwoord is: mobiel

Hier is een voorproefje van onze campagneresultaten:

facebook-ad-plaatsing-ab-testen

In ons geval was de klikfrequentie het hoogst voor Desktop-advertenties (0,30% versus 0,17% voor plaatsing op een mobiele site versus 0,07% voor plaatsing in de rechterkolom).

Maar terwijl u naar de resultaten van de tweede advertentiegroep kijkt, presteerden Mobile (kosten per lead $ 6,56) en rechterkolom (kosten per lead $ 6,71) beter dan de plaatsing van desktopadvertenties (kosten per lead $ 9,61) met 146% en 143 % respectievelijk.

In hun winstrapport over het derde kwartaal zei Facebook dat het mobiele platform snel groeit. Mobiele advertenties vertegenwoordigen nu ongeveer 84 procent van de totale advertentie-inkomsten van Facebook, vergeleken met 78% in het derde kwartaal van 2015.

Als u de advertentieplaatsing van de mobiele nieuwsfeed al een tijdje niet hebt gebruikt, is het misschien de moeite waard om hem een ​​nieuwe kans te geven en een gesplitste test uit te voeren om te zien hoe goed deze presteert in vergelijking met andere advertentieplaatsingen.

Conclusie

Nu u aan het einde van dit artikel bent, is het tijd om alle belangrijke tips te bespreken:

   1. Het gebruik van emoji’s in de koppen van uw Facebook-advertentie kan uw klikfrequenties met meer dan 240% verhogen
   2. Advertentieafbeeldingen die uw product laten zien, hebben de neiging beter te presteren dan advertentiebeelden met generieke stockfoto’s
   3. Hoewel de CTA-knop ‘Meer informatie’ doorgaans lagere kosten per klik oplevert, heeft de CTA voor ‘Aanmelden’ een lagere kosten per conversie opgeleverd
   4. Het gebruik van uitroeptekens in onze advertentieafbeelding werkte niet, maar er is zeker ruimte voor verdere testen
   5. De plaatsing van mobiele nieuwsfeedadvertenties overtrof de Desktop News Feed met 146% in termen van kosten per lead

Gebruik deze bevindingen om uw eigen Facebook A / B-tests uit te voeren om nieuwe manieren te vinden om uw advertentiekosten te verlagen en uw inkomsten te verhogen. Onthoud: wat voor iemand werkt, werkt misschien niet voor de ander. Zorg dus dat je deze bevindingen meeneemt naar een proefrit!

Heeft u onlangs interessante splitstests op Facebook uitgevoerd? Deel uw resultaten in de commentarensectie!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format