5 Hulpmiddelen (tools) om uw Copywriting te verbeteren - DeLaatbusiness

5 Hulpmiddelen (tools) om uw Copywriting te verbeteren

7 min


111
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Copywriting en contentmarketing zijn beide een combinatie van creativiteit en wetenschap.

Je moet precies de juiste woorden kiezen om een ​​sterk klinkende cadans te hebben en de lezers meteen aanspreken, anders kunnen ze eroverheen glippen.

Het gebruik van precies de juiste bijvoeglijke naamwoorden kan een verschil maken. Is uw product bijvoorbeeld ‘glamoureus’ of ‘gestroomlijnd’? Tegelijkertijd moet u ook de juiste grammatica, sterke syntaxis en veel strategie gebruiken om vorm te geven aan de reden waarom u schrijft en hoe gebruikers hierdoor kunnen klikken.

Als u een deel van de e-mailexemplaar of blogging zelf wilt aannemen, zijn er verschillende hulpmiddelen die u kunt gebruiken om de kwaliteit van uw schrijf- en schrijfstrategie te verbeteren.

Dit zal je helpen betere antwoorden te krijgen van zowel lezers als Google, waardoor je meer verkeer en meer resultaten krijgt.

In deze post ga ik over mijn vijf favoriete copywriting-tools die mijn mede-copywriters gebruiken en die ik gebruik om onze kopie en inhoud snel op te ruimen om de leesbaarheid te verbeteren.

1. Yoast SEO

Wanneer ik word aangenomen voor een nieuw content marketing project, is een van de eerste dingen die ik vraag of ze Yoast SEO hebben. Als ze dat niet doen, raad ik aan dat ze het krijgen.

Yoast SEO is een WordPress-plug-in die u helpt bij het verbeteren van zowel SEO als leesbaarheid.

De meeste mensen gebruiken Yoast omdat het u helpt uw ​​posts voor zoekwoorden te optimaliseren en uw SEO-score te verbeteren. Hiermee kunt u uw doelzoekwoord instellen, een metabeschrijving en paginaslak invoeren en vervolgens evalueert het alles op de pagina om u te laten weten hoe het met uw bericht gaat. Het houdt rekening met uw tekst, hoe vaak u het zoekwoord gebruikt, alt-afbeeldingslabels, uw kop, inkomende links, uitgaande links, afbeeldingen en meer. En dan – nog beter – het zal u vertellen wat u goed doet en hoe u kunt verbeteren. Aangezien trefwoorden een essentieel onderdeel zijn van copywriting, is dit belangrijk.

exemplaar gereedschappen voorbeeld - yoast seo

Veel mensen negeren het tabblad leesbaarheid op Yoast SEO, maar dat zou u niet moeten doen.

Ik heb geconstateerd dat berichten met een oranje of groene ranglijst aanzienlijk meer organisch verkeer genereren (ongeveer 24%) dan berichten met een rangschikking op rood niveau.

Ze zullen je vertellen of je zinnen te lang zijn, er is te veel passieve stem, de tekst is niet voldoende afgebroken. Omdat de meeste volwassenen lezen op een leesniveau van de 7e en 9e klas, is dat belangrijk.

copywriting tools voor het pros - yoast seo-voorbeeld

Toen ik dit bericht aan het schrijven was, vroeg ik veel van mijn copywriter en contentmarketeervrienden welke tools ze gebruiken. Ik heb geen andere experts die elk hulpmiddel op deze lijst onder de loep nemen, maar een flink aantal van hen had goede dingen te zeggen over Yoast.

Dorri Olds , die een immens succesvolle carrière als journalist en inhoudschrijver heeft gehad, zei dat ze Yoast altijd op elke post gebruikt:

Yoast SEO analyseert elk bericht dat ik schrijf. Ik ontvang meldingen als ik meer dan tien procent van mijn bericht in de passieve vorm heb geschreven. Opgenomen in de waarschuwing is een uitleg om actiever te schrijven. Een andere leuke functie is de leesbaarheidsscore van Flesch. Hiermee kunt u weten of uw tekst moeilijk leesbaar is. Deze score is van vitaal belang voor zoekmachine-optimalisatie (SEO). Dit is waarom kijkers op internet de aandachtsspanne van een mug hebben – inclusief mij. Als ik iets zoek en op een site kom met een taal die te technisch is, spring ik er meteen vandoor. Dat is geregistreerd als bouncepercentage omdat de kijker niet lang genoeg op de pagina bleef staan ​​om te kunnen tellen als een bezoek. “

Lauren Sarah Cocking , een andere freelance schrijver die tussen de 75-80% van haar blogverkeer via Google-zoekopdrachten biologisch ontvangt, had dezelfde gedachten:

Ik gebruik het als een plug-in voor mijn blog. Voor mij persoonlijk werkt het als een supersnelle en gemakkelijke herinnering om die SEO-vriendelijke zoekwoorden in te brengen en is geweldig voor het optimaliseren van mijn bericht zodra ik het zoekwoord heb gevonden dat ik wil targeten …  Het is weinig moeite, maar een grote impact en kan helpen met vrijwel alles als je de basiskennis van het schrijven van sleutelwoorden hebt uitgezocht. Maar zelfs als je een newbie bent, geeft het je aanwijzingen in de juiste richting om doorzoekbare inhoud te schrijven. “
2. Hemingway

Dus Yoast SEO is geweldig om te helpen met de leesbaarheid in WordPress … maar wat als je geen WordPress hebt? Of wat als u een e-mailcampagne of een e-boek schrijft?

Hemingway is een geweldige oplossing. Het is een gratis tool die u online kunt gebruiken, maar er is nu ook een desktop-app die u kunt gebruiken.

U voert uw tekst in en formatteert deze precies zoals u online zou doen, en net als Yoast markeert hij alle gebieden waar uw schrijven kan worden verbeterd.

Ze zullen benadrukken waar de tekst moet worden verbeterd, dingen markeren zoals zinnen die korter moeten zijn, passieve zinnen die actief moeten worden gemaakt en zelfs zinnen met eenvoudigere alternatieven die het leesniveau kunnen verlagen.

Hemingway tool screenshot

Erik Deckers is al vele jaren een professionele copywriter en contentmarketer (samen met een bekroonde humorschrijver) en heeft mij ongeveer een jaar geleden geïntroduceerd bij de Hemingway-app. Dit is wat hij te zeggen had:

Ik heb altijd geprobeerd de schrijfstijl van Ernest Hemingway na te bootsen – korte, pittige, eenvoudige taal – maar ik wist nooit zeker hoe goed ik het deed. Ik begon de Hemingway-app te gebruiken en besteedde veel aandacht aan het leesniveau, het gebruik van bijwoorden en de complexiteit van mijn zinnen. Het heeft me geholpen mijn schrijfvaardigheid te verbeteren en het tot op de botten in te korten. “

3. Woordenteller

Word Counter is een tool die ik pas een paar maanden geleden ontdekte nadat ik erover struikelde. Het is een andere gratis tool die online toegankelijk is en waarmee je de tekst kopieert en plakt voordat je hem zijn werk laat doen.

Deze tool heeft verschillende geweldige functies, waaronder de mogelijkheid om:

  • Woorden en karakters tellen
  • Toont u de top 10 van zoekwoorden die zij aanbevelen op basis van hoe vaak ze in de tekst voorkomen
  • Het aantonen van sleutelwoorddichtheid

Hoewel ik niet denk dat ik deze tool zou aanbevelen om je te helpen met zoekwoorden (dat is waar Yoast op komt), vind ik het leuk dat deze tool me laat zien of er bepaalde woorden of zinsdelen zijn die ik gewoon te vaak gebruik.

In sommige berichten kan het moeilijk zijn om geschikte synoniemen te vinden, maar als je woorden hebt die worden gemarkeerd, zijn repetitief die niets te maken hebben met het hoofdonderwerp van het bericht, is het tijd om op thesaurus.com te gaan en het een beetje op te schudden .

Hemingway copywriting tool voorbeeld
Ik zal dit hulpmiddel van tijd tot tijd gebruiken om te zien of ik nieuwe woorden of zinnetjes heb die ik vaak misbruiken (veel schrijvers doen dat), dus ik kan ze snel verwijderen.

4. CoSchedule’s Headline Analyzer

Ik worstel met krantenkoppen. Ik ga daar niet over liegen. Ik kan een hele post in een kortere tijd schrijven dan ik nodig heb om nieuws te halen, wat jammer is, want de koppen zijn echt heel belangrijk.

Zonder een goede kop, laat u mensen niet klikken.

CoSchedule’s headline analyzer is een redder in nood voor mij geweest. Het is automatisch in CoSchedule ingebouwd, maar het is ook beschikbaar voor mensen om hier te gebruiken .

Het geeft je een score die je evalueert over hoe vaak de kop is, hoe emotioneel het is en hoeveel kracht het erachter heeft. Ze kijken ook naar het aantal woorden en tekens en zetten alle gegevens bij elkaar om u te laten weten hoe sterk het is.

Voorbeeld van coschedule-copywriting

Ik ben hier een grote fan van, en dat geldt ook voor de professionele copywriter en redacteur Haley Walden . Dit is wat ze te zeggen had:

Ik gebruik graag de headline analyzer van CoSchedule omdat het mij tips en feedback geeft over hoe ik mijn koppen sterker en klikbaarder kan maken.
Ik ben vooral dol op de downloadbare Power Words-bijlage en gebruik deze regelmatig om me te helpen interessante koppen te creëren voor mijn klanten. “

5. Maak het los

Dit is een gave die. Als je op een technisch gebied zit en moeite hebt om esoterisch zakenjargon op te splitsen in schrijven dat je publiek gemakkelijk kan lezen en begrijpen, zit je in de problemen. Daar komt Unsuck It binnen.

Unsuck it-voorbeeld - copywriting tool

Hoewel deze tool geen wonderwerker is, is het een goede plek om te beginnen.

Je voert het jargon in dat je moet vertalen en Unsuck It zal in actie komen, ofwel het jargon definiëren of je synoniemen geven (samen met een paar grappen erin gegooid).

Zelfs als je de woorden waar je hier naar op zoek bent niet kunt vinden, kan het je een goede startplaats geven die je dan naar de Thesaurus kunt nemen, maar het geeft je een beter idee over hoe je sommige van de zinnen moet vertalen als zij kunnen zelf geen geschikt alternatief bieden.

Laatste gedachten

Copywriting en contentmarketing kunnen moeilijk zijn en het inhuren van een professional kan duur zijn.

Met deze vijf hulpprogramma’s voor copywriting kunt u gemakkelijker een kopie maken waar uw doelgroep op antwoordt, zowel op uw blog als in uw advertentiecampagnes.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat, hoewel deze hulpmiddelen u kunnen helpen de kwaliteit van uw schrijven snel en moeiteloos te verbeteren, zij u niet veel kunnen helpen met uw schrijfstrategie buiten de optimalisatie van zoekwoorden.

Het is aan u om uw kopie en inhoud te optimaliseren voor resultaten, zoals het opnemen van CTA’s in de berichten of het toevoegen van leadaanmeldingen in de widgets naast uw inhoud.

Dit is net zo belangrijk als het schrijven zelf als u resultaten wilt zien.

Wat denk je? Hoe verbeter je je schrijven? Welke copywritingstools gebruikt u om uw inhoud een boost te geven? Deel je favorieten in de comments hieronder! 

Instagram-advertenties-kosten-17

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *