5 manieren om Emotionele Marketing op te nemen in uw Instagram-advertenties

8 min


132

Emotionele marketing is moeilijk om goed te krijgen.

Iedereen kan een afbeelding of video posten die angst, opwinding, woede of liefde oproept, maar het betekent niet altijd dat kijkers zullen handelen.

Goed gedaan, emotionele marketing kan uw merk onderscheiden en u concurrerender makenin een steeds uitdagender landschap.

Omdat de grote sociale-mediaplatforms voortdurend nieuwe updates implementeren, zoals rich 3D-posts en accuratere postplanning , is het moeilijk om alle formaten bij te houden, laat staan ​​om hoogwaardige content voor hen te maken.

Uw uitdaging is om strategische emotionele inhoud te publiceren die uw campagnedoelenstuurt .

Hieronder vindt u vijf specifieke manieren om u thuis te voelen, zodat uw volgers uw merk echt voelen – en dienovereenkomstig handelen.

Dus waarom zou je je vooral richten op emotionele marketing in je Instagram-advertenties ?

  1. Ten eerste groeit Instagram snel in populariteit . Het bedrijf bood in 2017 momenteel 800 miljoen gebruikers , een stijging van 60 procent ten opzichte van 2016. Succesvol zijn op dit platform zorgt voor wijdverbreide opvattingen en verhoogt uw mogelijkheden voor conversies.
  2. Ten tweede, met functies zoals Instagram Stories , heb je spannende formats om te testen, nieuwe doelgroepen te bereiken en creatief te worden .
  3. Instagram is het visuele content-platform . Met onderzoek waaruit blijkt dat consumenten steeds vaker aankopen doen die worden aangedreven door gevoelens ten opzichte van logica , is vertrouwen op suggestieve afbeeldingen en video’s de juiste keuze.

Klaar om het hart van je volgers te raken?

Hier zijn 5 slimme manieren om het te doen.

1. Zorg dat je een gevoel van bezetenheid hebt

Het is bewezen dat het creëren van een diep gevoel van verbondenheid tussen kijkers en individuen in uw functie hen motiveert om te handelen . Goed gemaakte inhoud die dit community-gevoel bereikt, kan aankopen stimuleren en de ROI van uw Instagram-advertenties verhogen.

In het onderstaande bericht MeUndies verwelkomen de samenstelling, personages, bijschrift en hashtag van de advertentie de doelgroep:

emotionele marketing

De bovenstaande post slaagt er in om samen te werken met de Pride-community. Het onderschrift – “MeUndies * verliest 600 volgers na het plaatsen van deze * 😐👋🏻✌️” – haalt emoji’s binnen om het licht te laten schijnen van het feit dat het merk geen problemen heeft om Instagrammers die romantiek tussen mannen niet ondersteunen, los te laten. Sterker nog, het laat meer ruimte achter in zijn ‘Fam’ voor degenen die ‘geloven in gelijkheid en inclusiviteit, ongeacht wie iemand liefheeft’. En 18.157 mensen zijn het daar mee eens .

Als je vastzit om dat gevoel van diepe verbinding te creëren, zorg er dan voor dat je de belangrijkste checkpoints raakt :

  • Gebruik personages waar uw kijkers zich mee kunnen identificeren .
  • Reflecteer in de uitdrukkingen van je personages de emoties die je wilt dat je kijkers voelen.
  • Schrijf een bijschrift dat de toon van uw afbeelding weerkaatst door de compositie samen te trekken.

In een andere kijk op het creëren van een gevoel van verbondenheid reikt de op vrouwen gerichte datings-app Bumble zijn gemeenschap op #MuslimWomensDay:

emotionele marketing op Instagram-voorbeeldDeze post zorgt ervoor dat alle vrouwen die Bumble volgen zich welkom voelen , ongeacht de verschillende culturele ervaringen. Als gevolg van een gevoel van inclusiviteit, met name in de dating-arena, waar veel vrouwen zich vaak gemarginaliseerd voelen, spoort Bumble zijn volgers aan om contact te maken met anderen over wat ze gemeen hebben .

Een andere tactiek om een ​​gevoel van verbondenheid op te roepen, is door mensen in dienst te nemen die je volgers willen zijn .

Hier haalt Bumble de krachtige @blairimani binnen, een activist en auteur die zich bezighoudt met het steunen van moslimbedrijven. Hoewel @blairimani een zwarte, vreemde moslimvrouw is, is haar unieke ervaring universeel inspirerend en ontbrandt ze een levendige discussie met opmerkingen zoals: “Het is zo belangrijk om te luisteren en echt waarde te hechten aan elkaar” en “Bedankt dat je ons erkent in een positieve licht.”

Welke hoek uw merk ook gebruikt om een ​​gevoel van verbondenheid met uw advertenties tot stand te brengen, het moet gebaseerd zijn op een grondig begrip van uw doelgroep .

Het gebruik van hulpmiddelen zoals de vraaganalysator van Buzzsumo helpt je onderzoek af te ronden door onderzoek te doen naar de soorten vragen die mensen hebben over je merk of een bepaald onderwerp of evenement waarover je berichten publiceert in openbare fora zoals Quora.

2. Creëer een Visceral Sense of Thrill

Sensatie kan in vele vormen voorkomen. Een belangrijke manier om het aankoopgedrag te bewijzen, is het gevoel deel te hebben aan leuke of opwindende evenementen . De mannenmodewebsite Touch of Modern snijdt de achtervolging in met zijn advertentie van houtsneden tijdens de lunchpauze:

emotionele marketing-instagramverhalenHet merk zet de toon in slow-mo, en levert zijn product recht van voren zonder afbreuk te doen aan de spanning. Het maakt gebruik van eenvoudige tekst – “The Lunch Lap at the Highlands Bowl” – en luchtfoto’s om de adrenaline van de kijker te vergroten en valt dan meteen in de actie. Elke opname is specifiek en een sensatie om te volgen.

Wat deze emotionele marketingtactiek nog effectiever maakt, is hoe goed spannende evenementen het mobiele formaat spelen . Doordat een mobiel scherm eenvoudig kan worden afgehandeld en gedraaid, kan de betrokkenheid bij al-agile inhoud nog groter worden. Tachtig procent van de internetgebruikers bezit smartphones en de meeste Instagram-gebruikers kiezen voor mobiel, dus dynamische Instagram-advertenties zoals Touch of Modern hebben het potentieel om enorm enthousiast te zijn en verdere actie te starten.

Als je geen leuke camera-uitrusting of een professionele videograaf bij de hand hebt, kun je op veel andere manieren een gevoel van opwinding creëren. Uitingen van overweldigende plezier en opwinding zijn ook bewezen om een publiek te motiveren om actie te ondernemen. Hieronder levert Charity Water dit met een hoogwaardige en betekenisvolle enkele afbeelding:

emotionele marketingSingle-image posts, hoewel niet zo opwindend voor sommige marketeers als Instagram Storiesof interactieve content, zoals wedstrijden , zijn nog steeds zeer effectief. Ze laten de kijker een enkel moment genieten zonder afleiding , zoals het moeten vegen door een verzamelpost . In dit voorbeeld kunnen Instagrammers simpelweg delen in de pure vreugde van het kind dat een enorm glas schoon water vasthoudt.

Wanneer u werkt met afbeeldingen met één afbeelding, moet u ervoor zorgen dat u voldoet aan de specificaties voor beeldadvertenties en aanvullende richtlijnen van Instagram om de gewenste indruk achter te laten. Zelfs het verwarren van een enkel detail over formaat of afbeeldingsbestandsindeling kan de manier waarop uw publiek uw bericht ontvangt, en de acties die zij wel of niet nemen, veranderen.

3. Roep een gevoel van lokale trots op

Veel merken winnen fans door te spelen naar de passie van een publiek voor waar ze wonen. U kunt zich thuisvoegen op de specifieke locatie van de gebruiker met de bijgewerkte doelgroephulpmiddelen van Instagram . Hoewel functies zijn uitgebreid met doelgroepen op basis van hun platformgedrag en -voorkeuren, is targeting door een geografische regio nog steeds een kernoptie .

Bank of America heeft zijn huiswerk gemaakt en weet dat de Chicago Shamrock Shuffle 8K een zeer populair lokaal evenement is:

emotionele marketing roept trots opBij het maken van inhoud voor dit publiek in Chicago, sluit BofA zich aan bij de relevante hashtag #ShamrockShuffle. Hierdoor kan hun marketingteam bestaande berichten (in dit geval 35.004 ) doorzoeken om een ​​beter inzicht te krijgen in de soorten mensen die geïnteresseerd zijn in het evenement, die in contact kunnen komen met en handelen naar de post.

Door te koppelen aan lokale hashtags kunnen ook andere belangrijke details naar voren komen, zoals de huidige temperatuur en specifieke herkenningspunten, waardoor je post bij de menigte past.

Hoewel veel marketeers geloven dat bijschriften zo kort mogelijk moeten zijn, kan het weven van een langer verhaal dat is geworteld in de omgeving van een publiek ook een positieve emotionele reactie opwekken bij het proberen verbinding te maken met hen:

emotionele marketingBelletrist’s korte geschiedenis van Farley’s Bookshop ontving 6.926 Likes. Het narratieve bijschrift gebruikt specifieke namen en datums, samen met een informele toon, in overeenstemming met de context in de kleine stad.

Door rekening te houden met de lokale invalshoek in emotionele marketing, kan uw merk waarden overbrengen van sterke, hechte gemeenschappen .

Zelfs als je een nationaal merk bent zoals Belletrist of een internationale gigant zoals Bank of America, kunnen goed gemaakte Instagram-advertenties die zijn gericht op lokale situaties volgers toestaan ​​je persoonlijke kant te zien , waardoor ze zich op een dieper niveau verbonden voelen met je merk .

4. Voel je veilig. Streef je dromen na zonder angst.

Het instellen van de fase om ervoor te zorgen dat je kijker zich ondersteund voelt bij het volgen van het pad dat ze kiezen, kan een ontmoedigende taak zijn. Maar als het goed wordt gedaan, is het een van de krachtigste emotionele motivators die er zijn.

Begin met een eenvoudige en veilige omgeving, zoals Upwork dat doet met een figuur die op een stevige ondergrond zit:

Van daaruit kun je de risicovollere actie laten zien of beschrijven die je onderwerp wil nemen – in dit geval de beslissing van Shahriar om freelance te werken. Het risico is niet zo angstaanjagend en onbereikbaar als het in een veilige omgeving wordt geplaatst.

Als u probeert een bepaald persoon te kiezen voor weergave in uw advertentie, kan het handig zijn om te onthouden dat 80 procent van de Instagram-gebruikers zich nu buiten de Verenigde Staten bevinden .

Een hoofdfiguur gebruiken uit een land waar Instagram erg populair is (denk aan Brazilië, India en Indonesië , die respectievelijk 61 miljoen, 59 miljoen en 56 miljoen gebruikers hebben en die tweede tot en met vierde staan, na de Verenigde Staten, op actieve Instagram gebruikers) kunnen u openen voor een nieuwe wereld van potentiële klanten.

Het op vrouwen gerichte investeringsbedrijf Ellevest heeft zich ook op deze hoek van gesteund risico nemen gebaseerd.

Met de nieuwe uitrol van digitale producten helpt Ellevest aan volgelingen dat, terwijl ze elders aan het werk zijn, hun financiën niet worden genegeerd. Met een bloeiende financiële basis, helpt Ellevest haar gebruikers om zichzelf in hun dagelijkse banen te gooien en zonder zorgen succes te behalen.

Als je je bezighoudt met een bepaald gebied dat stress creëert of voorkomt dat individuen hun ware ambities nastreven – en vervolgens oplost voor dat gebied in je functie – zul je de ogen van je kijkers kunnen openen voor de waarde die je hen kunt bieden.

5. Voel je vrij. Handel onafhankelijk.

Het leven biedt voortdurend uitdagingen. Als marketeer heb je een enorme kracht om de impressies van volgers om te vormen dat deze uitdagingen geen beperkingen zijn, maar gewoon kansen om creatief te zijn en een nieuwe koers in te stellen.

Je zult je publiek inspireren als je iets omdraait dat een last zou kunnen zijn geweest – zoals REI doet:

Terwijl sommigen misschien zwangerschap als een belemmering voor het beklimmen van bergen beschouwen, suggereert REI dat het ook ‘een gevoel van trots’ kan brengen.

Met 38 procent van alle vrouwelijke internetgebruikers die actief zijn op Instagram(vergeleken met 26 procent van de mannelijke internetgebruikers), kan het afstemmen van uw post op vrouwen die risico’s nemen, u een voordeel geven bij het verkrijgen van volgers.

Of het nu mannen of vrouwen zijn, het is een andere bewezen motivator om al uw volgelingen onafhankelijk te laten handelen .

Hier laat WeWork zien hoe het uitbreken van een traditionele werkomgeving echt kan aanvoelen:

Met Medi-oprichter van WeWork, Miguel McKelvey, gaat deze post door met een gevoel voor individualiteit, creativiteit, kracht en prestatie.

In al je berichten – maar vooral in die waar je een emotioneel akkoord probeert te maken – gebruik je positieve afbeeldingen, kleuren en taal om je publiek te bewegen . Positieve werkwoorden correleren in het bijzonder met piekende hersenactiviteit .

Deze post is een “baas-zet” op WeWork’s en spoort volgers aan om actief te blijven in de gemeenschap.

Alvorens anders, ken uw publiek.

U moet uw doelgroep goed kennen om advertenties te maken die authentiek zijn voor uw merk en resoneren met uw volgers .

Neem de tijd om niet alleen uw campagneanalyses te doorzoeken , uit te zoeken wie reageert op en converteert op bepaalde versies van uw advertenties, maar houd ook uw klantgegevens up-to-date – van hun inlog- en / of aankoopgeschiedenissen tot demografische gegevens en meer.

En zelfs als het goed gaat, nooit op uw lauweren rusten! Wijzig uw doelgroep en test nieuwe sets gebruikers . Dit kan een daling van de CTR voorkomen en u inspireren om creatief te worden.

De inspanning leveren om een ​​zo compleet mogelijk beeld van uw huidige en potentiële klanten te hebben, zullen ervoor zorgen dat de inhoud die u creëert aan hun hart gaat, motiveert om risico’s te nemen, de persoonlijke kant van uw merk onthult en uw loyale en betrokken gemeenschap ondersteunt.

Wat denk je? Heeft u ooit emotionele marketing gebruikt om uw bedrijf een boost te geven? Deel uw resultaten en mening in de reacties hieronder!

dos-donts

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format