5 manieren om uw Facebook-advertentiecampagnes aan te passen

8 min


117

U weet over op interesses gebaseerde doelgroepen . U weet over Facebook-aangepaste doelgroepen . U weet wat dynamische productadvertenties zijn . U retarget bezoekers van websites. Je retarget leads. Maar dat is de omvang van uw targeting.

De meeste Facebook-targetingopties zoals deze zijn gebaseerd op cyclusstadia kopen. Dat is goed! Het betekent dat je probeert het juiste aanbod op het juiste moment te presenteren.

Maar natuurlijk is het ook niet goed genoeg.

Niet in een wereld waarin je vecht tegen vrienden, familie en miljoenen goed gefinancierde, multi-nationale concurrenten.

De beste manier om door de rommel heen te komen, is personalisatie.

Maar we praten niet over “Hey $ FNAME” personalisatie. Dat snijdt ook niet. Hier zijn vijf manieren om Facebook advertentiecampagnes aan te passen die u in plaats daarvan zou moeten gebruiken .

1. De-personaliseer advertenties

“Geen personalisatie is de nieuwe personalisatie”, aldus 500startups baller Susan Su .

We zijn niet alleen ongevoelig voor {voornaam} in de onderwerpregel van e-mails die we van marketeers ontvangen. We zijn er eigenlijk door afgeschrikt. “

Ze sprak in dit geval over e-mails. Het punt is echter breder van toepassing.

Elke marketeer kan het ermee eens zijn dat “personalisatie” belangrijk is. Het is ‘de trend’ op dit moment. Het verontrustende nieuws is dat bijna hetzelfde aantal marketeers (lees: iedereen) niet gelooft dat ze ‘ zeer effectief zijn’ .  Dat is waar het inzicht van Susan Su in het spel komt.

“De-personalisering” werkt om twee redenen:

  • Het is een handig excuus om het probleem van het niet beschikken over voldoende gegevens te omzeilen of de technologie niet te laten gebruiken.
  • Het richt uw aandacht op het aanbod en de timing en op een merge-tag

Het nadeel is dat je een database nodig hebt om dit uit te trekken .

Brennan Dunn gebruikt bijvoorbeeld verschillende vormen en enquêtes om zijn doelgroep langzaam te segmenteren in bedrijfstype en -grootte. Hij gebruikt ook leadscores om een ​​waarde toe te kennen aan de potentiële klanten.

Je hebt geen dure software nodig om dit te doen. De meeste grote, goedkope e-mailproviders zoals MailChimp of Drip kunnen het uithalen.

En nog belangrijker, zodra dit inzicht is opgeslagen, kunt u het gebruiken om uw Facebook-advertenties beter aan te passen  .

Brennan verzamelt bijvoorbeeld ook gegevens over welke doelgroepleden het meest geïnteresseerd zijn.

U kunt deze informatie ook afleiden door de vorige informatie te bekijken.

Kleinere bedrijven in één bedrijfstak kunnen beter geschikt zijn voor een bepaald doe-het-zelfproduct, terwijl grotere bedrijven in een andere sector misschien rijp zijn voor een dure dienst.

Zie je wat hier gebeurt? We segmenteren het publiek .

Een Facebook- aangepaste doelgroep die alle websitebezoeken registreert, is niet nuttig. Het lijkt misschien zo. Maar niet als je mensen uit alle lagen van de bevolking binnen dezelfde groep gevangen hebt. Deze mensen moeten nog verder worden opgesplitst, zodat je precies kunt zien wat iedereen wil. En begrijp waarom .

Alleen dan kunt u “de-personalisatie” waarmaken.  De inhoud en timing van uw volgende advertentie zal perfect zijn voor de foto. Geen voornamen vereist.

2. Gebruik Sequentiële retargeting

Alle aangepaste doelgroepreclame op Facebook is retargeting. Je neemt aanwijzingen van individuen op en reageert met iets waarvan je denkt (of hoopt) dat ze erin geïnteresseerd zullen zijn.

Meestal kan retargeting advertenties helpen  voorkomen ad vermoeidheid . Facebook-advertenties hebben echter een notoir korte levensduur .

Denk er zo over na.

Het grootste gevaar voor online advertenties is de irrelevantie. Dezelfde advertentie die in de loop van weken aan dezelfde persoon wordt getoond, blijft ongekopend.  Vanzelfsprekend begint die persoon de advertentie gewoon volledig te negeren. Of erger nog, u pusht ze om adblocking-technologie te downloaden.

Enter: Sequentiële retargeting.

U toont in één dag verschillende advertenties aan dezelfde mensen op verschillende tijdstippen en uiteindelijk, hopelijk, landt u op de juiste aanbieding die iedereen aanspreekt.

U stopt om de paar dagen verschillende advertenties om te zien of een eBook een checklist verslaat. Of als ‘Twitter-advertenties’ de ‘Facebook-advertenties’  verslaan, of als een korting toch echt de juiste keuze is.

De truc is nieuw. Je wilt nieuw lijken, ook als dat niet het geval is. Nieuwe dingen worden opgemerkt. Dezelfde oude, dezelfde oude wordt genegeerd.

Laten we zeggen dat iemand een eCommerce- betalingsproces start , maar stopt.

U kunt een algemene korting proberen om ze weer in te trekken.

Maar als dat in de loop van een week niet werkt, kun je een risicowijziging proberen door te benadrukken dat er niets te verliezen valt (gratis verzending, retouren en monsters).

Knopkleuren verhogen de conversiepercentages niet aanzienlijk. Het aanbod doet .

AdEspresso voerde een experiment uit om de succespercentages van leadadvertenties versus bestemmingspagina’s te testen . Dat is hier niet het punt. In plaats daarvan is de sequentiële retargeting-reeks die ze hebben gebruikt:

Elke drie dagen startten ze een nieuw advertentie-aanbod. Sommige waren gefocust op Facebook. Sommige waren gefocust op Instagram. Anderen over algemene onderwerpen zoals sociaal bewijs en aangepaste doelgroepen.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat de advertentie waarop uiteindelijk wordt geklikt u impliciete gegevens geeft om uw volgende paar advertenties beter te personaliseren.

Je hebt een ander aangepast publiek dat op de loer ligt, zodat iemand op Aanbieding A (Facebook-advertenties) kan klikken in plaats van op Aanbieding B te klikken (Twitter-advertenties).

Elke advertentie heeft een eigen bestemmingspagina. Perfecte combinatie van berichten . Maar nog belangrijker, perfecte personalisatie.

Nu, je weet waar ze in geïnteresseerd zijn. Je weet dat ze proberen dieper in Facebook-advertenties te duiken. U weet dus precies hoe u de inhoud van elke follow-up van hieruit kunt personaliseren.

3. Profiteer van non-conversies

Maar wat als ze niet converteren? Wat als ze hun intentie kenbaar maken door door te klikken naar de pagina. Ze stoppen echter net niet om van de afstand te gaan.

Pas opnieuw het bericht aan op basis van dit gedrag . U kunt een nieuwe doelgroep maken die iedereen binnenhaalt die de pagina bezoekt, maar niet converteert .

Laten we het laatste voorbeeld opnieuw bekijken. Ten eerste hebt u een bezoek aan een specifieke, onderwerpgerelateerde bestemmingspagina.

Maar dan moet je iedereen filteren die al geconverteerd heeft. U wilt niet hetzelfde promo-bericht verzenden naar nieuwe succesvolle klanten. En u kunt ook de cross-sell of up-sell-reeks starten.

Dat betekent een gesofisticeerde integratie met uw Point of Sale-service om te zien wie er wat contant geld heeft weggegooid.

Of u kunt gewoon iedereen filteren die de bevestigingspagina niet heeft gelezen, bedankt die uw klanten zien. (Nogmaals, voor dat individuele onderwerp / product / etc.)

U kunt dit bezoekersgedrag ook volgen in uw favoriete marketingautomatiseringsmiddel.

U kunt bijvoorbeeld een slimme lijst gebruiken die mensen naar binnen haalt als ze die pagina-URL’s wel of niet bezoeken.

Je splitst nu een grote lijst (van mensen die zich hebben aangemeld voor iets) in tonnen van veel kleinere, geconcentreerde.

Iemand klikt op uw SEO-gebaseerde retargeting-advertentie. Ze bezoeken uw op SEO gebaseerde bestemmingspagina. Ze converteren echter niet op de genoemde SEO-aanbieding.

Geen probleem. Trek ze uit in een SEO-specifieke, Engagement-lijst. Nu segmenteer je niet alleen per persona- of trechterstadium, maar ook op onderwerp / product en op interessegebied.

Zo pas je Facebook-advertenties op schaal aan. Niet door een of twee filters. Maar drie voor vijf.

4. Voer re-engagement-campagnes uit

Campagnes voor herbetrokkenheid komen vaak voor in e-mail. Maar minder in advertenties.

De gemiddelde open rente voor een enkele e-mailcampagne is bijvoorbeeld ongeveer 20-30%. Dat betekent dat 70-80% van je kijkers niet opengaan.

Als dit een nieuwsbrief met sproeien en bidden was, is één truc het opnieuw verzenden van de campagne.

U kunt bijvoorbeeld een nieuw segment in uw lijst maken.

U selecteert eerst de campagnes waarmee de campagne is verzonden.

En dan voeg je nog een criterium toe voor iedereen die deze campagne niet heeft geopend.

Makkelijk, toch? Schakel over de onderwerpregel, speel met de dag en de timing en druk op Verzenden om een ​​beetje van die verloren gegane groep terug te winnen .

Campagne voor opnieuw engagement neemt ook een bredere context in.

Laten we zeggen dat ze een reeks specifieke e-mails doornemen. Maar aan het einde bewegen ze niet verder (of lager) in uw trechter. Nogmaals, u kunt een segment maken om (1) deze personen te identificeren en vervolgens (2) nieuwe aanbiedingen en berichten op de juiste manier te personaliseren.

Dit doen we in e-mailcampagnes.

Dus waarom doen we dit niet met Facebook-advertenties?

Bekijk deze advertentie van Amazon om te zien hoe het eindproduct eruit ziet:

Als u enkele van de bovenstaande combinaties gebruikt, kunt u zien welke personen naar deze specifieke producten hebben gekeken. Of heb ze toegevoegd aan hun winkelwagentje.

U kunt dus niet alleen een uitstekende korting aanbieden om hun aandacht te ‘terugwinnen’, maar u kunt de advertentie ook verder aanpassen op  basis van het product (onderwerp, enz.) Waarin zij op een bepaald moment interesse toonden.

Alles, van persoon tot inhoud, tot timing, is hier gepersonaliseerd.

Behalve dat het allemaal op automagische schaal gebeurt.

5. Gebruik de tactieken van ‘Super-remarketing’

De opgevoerde versie van gepersonaliseerde retargeting waar we naar kijken, heeft nooit een naam gehad. Tot Larry Kim de term ‘ superremarketing’ bedacht .

Het idee is dat je in verschillende stukjes informatie gelaagd bent om precies vast te stellen welke mensen van een specifieke advertentie zullen kopen.

Het bevat meestal veel van de dingen die we zojuist hebben behandeld, zoals:

  • Interesses
  • Gedrag
  • Demografie

Dit is de manier waarop dit scenario kan worden weergegeven op doelgroepdoelstellingen van Facebook .

Je verkoopt iets complexs en duurs. Het soort dingen dat mensen doet zeggen “Facebook-advertenties werken niet, zeuren klagen sulk.”  Iets generieks zelfs, zoals dure websites.

Oké, cool. Hier ziet u hoe uw targeting eruit zou kunnen zien:

Laten we het als een breuk opsplitsen:

  1. Aangepaste doelgroep : ten eerste wilt u alleen merkbewuste mensen targeten. Dat betekent dat ze een video hebben bekeken, op Facebook hebben gereageerd, je website hebben bezocht, enzovoort. Misschien hebben ze zelfs je servicepagina bezocht. Perfect.
  2. Locatie : Laten we het vervolgens verfijnen op basis van locatie. Waarom? Bedrijven in dure metrogebieden met een bovengemiddelde kostprijs van levensonderhoud zullen waarschijnlijk meer voor iets betalen.
  3. Leeftijd : laten we ook het leeftijdsbereik verkleinen. Omdat ik niet wil adverteren voor mensen die nog bij mama en papa wonen. Ik wil ook geen mensen bereiken die zich op een vast inkomen voorbereiden op het leven.
  4. Inkomen: last but not least, misschien voegen we wat gedetailleerde targeting toe op basis van inkomen. Ik wil me niet richten op een middelgrote marketingmanager. Ik wil de grote kahuna-besluitvormers in de hoekkantoren. Dus moeten ze zes cijfers persoonlijk opruimen.

Zie je hoe dat werkt?

U voert natuurlijk een retargetingcampagne uit. Maar je doet zoveel meer dan dat. Je bent gelaagd in verschillende factoren en figuren. Je houdt rekening met allerlei contextuele informatie.

Velen hiervan, ontsnapt volledig aan de meeste adverteerders. Daarom zeggen de meeste adverteerders dat ze ‘niet tevreden zijn met hun personalisatie’.  Daarom zijn de resultaten voor de meeste adverteerders gemiddeld.

En gemiddeld wordt u niet gepromoveerd, houdt u een klant langer in de gaten of koopt u een betere vakantie.

Je kunt ook business card templates gebruiken van Venngage

Conclusie

Iedereen zegt dat personalisatie belangrijk is. Iedereen is het erover eens dat dit de weg van de toekomst is. Maar iedereen krabt nauwelijks.

Onhandig laten vallen in iemands naam is geen personalisatie. Het samenvoegen van al uw websitebezoekers in één doelgroep is ook geen personalisatie.

Je hebt verschillende uitkijkpunten nodig. U hebt verschillende stukjes informatie nodig. Zoals de pagina’s die ze hebben bezocht, de pagina’s die ze niet bezochten, het probleem of het onderwerp waarin ze geïnteresseerd zijn en de timing van hun interacties met jou.

Personalisatie kan en verhoogt de omzet. Het geeft mensen een betere ervaring.

Maar de meesten van ons moeten meer tijd besteden aan het identificeren en verzamelen van de juiste informatie, voordat we ooit kunnen hopen onze Facebook advertentiecampagnes echt aan te passen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format