5 Psychologische technieken om te gebruiken op Instagram - DeLaatbusiness

5 Psychologische technieken om te gebruiken op Instagram

6 min


113
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Meer dan 300 miljoen mensen brengen elke dag tijd op Instagram door. En voor adverteerders is deze tap-happy-ruimte een uitkomst.

Volgens ecommerceCEO.com volgt 68% van de Instagram-gebruikers rechtstreeks accounts voor bedrijven en velen reageren direct via commentaar op merken.

Klanten die tijd op uw Instagram-profiel doorbrengen, zullen eerder op uw verwijzingslinks klikken. Dit maakt het verkoopconversiepotentieel enorm .

Psychologische Instagramtechnieken

Je merk kan profiteren van Instagram’s enorme gebruikersbestand .

Door deze vijf subtiele visuele aanwijzingen te gebruiken , ondersteund door menselijke psychologie, kun je ook likes en klanten gaan verzamelen.

1. Verbind via oogcontact

Oogcontact is zo krachtig dat het ons verliefd kan maken . Resultaten van een studie gepubliceerd in de Journal of Research in Personality toonden aan dat oogcontact diepe intimiteit kan veroorzaken, zelfs bij vreemden. Wanneer we de blik van een ander paar ogen vergrendelen, vuren de synapsen in onze hersenen af. Je kunt deze basisreactie gebruiken om je advertenties op Instagram te hacken.

Schermopname 2016-07-12 om 4.53.26 PM

Dit bericht van MTV ter bevordering van hun Hip Hop Honours televisie-evenement is dramatisch. De gestage blik die muzieklegende Missy Elliott bij de gebruiker heeft, is genoeg om ze te laten stoppen met scrollen en het bijschrift over de gebeurtenis te lezen.

Screen Shot 2016-07-12 om 4.53.11 PM

Oogcontact hoeft ook niet intens of direct te zijn. Deze foto van McDonald’s verzacht de blik door het onderwerp verder terug te plaatsen in de foto. En ze glimlacht duidelijk, waardoor we automatisch het gevoel krijgen terug te glimlachen . Deze foto speelt met succes op een reeks onvrijwillige reacties.

2. Gebruik rood en blauw om aandacht te trekken en vertrouwen van klanten te winnen

Wist u dat 90% van de snelle oordelen over merken alleen op kleur zijn gebaseerd? Onderzoekers hebben vastgesteld dat kleuren onze gemoedstoestand kunnen verbeteren, onze eetlust kunnen veranderen en zelfs ons gevoel van passeren kunnen beïnvloeden. En de twee krachtigste kleuren die onze percepties veranderen? Rood en blauw.

Psychologen bestuderen de kleur rood al tientallen jaren. Rood is altijd als waarschuwing in de natuur gebruikt, dus onze hersenen zijn speciaal afgestemd om op te letten. Als rood opduikt in onze visie, hebben we een onmiddellijke en voor de hand liggende reactie daarop. Rood kan onszelfs opwinden . Het gebruik van rode lippen, blozende wangen of zelfs alleen maar rode tekst in je Instagram-berichten kan ervoor zorgen dat gebruikers stoppen en staren .

Maar zorg ervoor dat je naast rood ook andere kleuren gebruikt. Onderzoek toont aan dat wanneer rood wordt gecombineerd met andere kleuren , het effectiever is dan wanneer het alleen wordt gebruikt . Zoals in deze hoes voor Vogue:

Schermopname 2016-07-12 op 4,54.32 PM

De komiek Amy Schumer is opvallend en verleidelijk in haar rode jurk. Zo mooi als ze is, zien we de jurk nog voordat we merken wie hem draagt. Het rood vormt een sterk contrast met het groene gras, waardoor deze foto op de feed van Vogue’s klanten verschijnt.

Blue, aan de andere kant, suggereert aan klanten dat uw merk competent is . Bedrijven als Facebook en GE die in hun branding beroemd zijn, gebruiken geld in deze kleurenassociatie. Blauw zorgt voor vertrouwen , zoals in deze advertentie van cloud computing-bedrijf Digital Ocean:

Schermopname 2016-07-13 om 13.30 uur

Deze aankondiging over de uitbreiding van het product van Digital Ocean bevat opvallende contrasten tussen het blauw en het geel. Het blauwe monument voelt als een uitnodigende, rustige ruimte.

3. Maak gebruik van Sexy Symmetry

Ons hele concept van schoonheid is gebaseerd op symmetrie. In de 20e eeuw ontdekte de wiskundige van Harvard, George David Birkhoff , dat een kunstwerk mooier is naarmate het meer symmetrisch is. We zoeken zelfs verhoudingen in de lichamen van onze romantische partnersomdat we onbewust symmetrie associëren met een goede gezondheid.

We vinden symmetrie zo aantrekkelijk dat het wetenschappers betreft dat onze natuurlijke neiging het onbevooroordeelde gegevens zou kunnen verzamelen. U kunt klanten grijpen als u de kracht van symmetrie gebruikt .

Schermopname 2016-07-13 om 15.15.46 uur

De bovenstaande foto van vaasontwerper Lovestar maakt gebruik van symmetrie door het product direct in het midden van de opname te plaatsen. Het heeft ook de dubbele slag om oogcontact met gebruikers te creëren door de krachtige blik van Beyoncé. Zoals je kunt zien aan de zijkant van de foto, taggen volgers hun vrienden en beloven ze om de vaas te kopen. Missie volbracht.

Je hoeft niet alleen foto’s van mooie mensen te plaatsen om ook onze liefde voor symmetrie aan te boren. Het kan subtieler zijn dan dat. Afbeeldingen die met symmetrie spelen door de foto te kantelen of het onderwerp enigszins uit het midden te houden, zijn natuurlijk interessant. Probeer afbeeldingen te maken die niet perfect symmetrisch zijn, zoals deze van het Britse warenhuis Harrods:

Schermopname 2016-07-12 om 4.56.53 PM

In deze foto trekt de herhaling van patronen en zachte kleuren ons naar binnen en ontspant ons. En nu denken we aan cake en waar we er een kunnen krijgen. Het moet ergens een theetijd zijn.

4. Betrek uw doelgroep

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat onze hersenen onmiddellijk opgewonden reageren als we onze eigen namen zien en horen. Dit is het ” cocktailparty-effect ” op het werk. Kortom, we zijn erg goed in het afstemmen van andere mensen om zich te concentreren op de persoon die spreekt, vooral wanneer we onze eigen naam horen.

Als u het woord ‘u’ gebruikt in uw foto of in uw bijschriften, kunt u het effect van de cocktailparty vastleggen. Door uw volgers vragen te stellen of hen uit te nodigen om hun mening te geven, kunt u de interactie met uw merk stimuleren.

Schermopname 2016-07-14 om 9.29.10 uur

Lay’s chips weten hoe ze hun volgers moeten grijpen. Door een vraag te stellen met het woord ‘jij’, kunnen ze meteen de aandacht trekken en vasthouden. Hun volgers hebben de opmerkingen ingevuld met hun stem. Als je je volgers vraagt ​​om op iets te stemmen, kan dit de betrokkenheid vergroten en delen .

Schermopname 2016-07-13 om 9.41.18 uur

Zeepbedrijf Lush heeft een tamelijk saaie foto van hun product geplaatst, maar hun bijschrift is puur goud. Door volgelingen te vragen hun vrienden te taggen in de reacties, kunnen ze ervoor zorgen dat er heel veel mensen naar hun post kijken.

5. Maak een alleen voor leden bestemde ruimte

Iedereen wil deel uitmaken van de coole menigte. Maslow’s Hiërarchie van Behoeften zegt dat zelfrespect ons uiteindelijke doel is. We willen meer dan wat dan ook het gevoel hebben dat we speciaal zijn. Het gevoel hebben dat we iets waardevols hebben, geeft ons een beter gevoel over onszelf. Gebruik deze drang om je publiek te grijpen door iets elitair en schaars te beloven. Exclusief exclusief zijn .

U kunt gebruikmaken van onze behoefte om bijzonder te zijn door het aanbieden van zeldzame aanbiedingen in uw Instagram-advertenties . Beperkte edities, deals die bijna geen tijd meer hebben en die bijna uitverkocht zijn, lijken allemaal op de laatste cookie in de pot. En we willen het.

Schermopname 2016-07-12 om 17u45 uur

Banana Republic biedt klanten exclusieve eerste dibs op hun nieuwe collectie, naast een beperkte uitstraling. Er gebeurt hier zoveel dat klanten een dringende behoefte voelen om door te klikken naar de site van de winkel, zodat ze niets goeds missen.

Je kunt je klanten zelfs een exclusieve blik gunnen achter het gordijn door uitgeklede “achter de schermen” berichten. Modemerken zoals Chanel en Michael Kors doen dit de hele tijd wanneer ze achter de schermen foto’s maken van catwalkshows. Het zorgt ervoor dat ze er professioneel uitzien, zelfs als ze casual zijn en gebruikers uitnodigen voor iets dat geheim aanvoelt. Dit is een plek waar niet veel mensen naartoe gaan, maar je speciale klanten wel.

Schermopname 2016-07-13 om 10.27.46 uur

Liefdadigheid: Water’s mooie foto van hun ontwerpteam op het werk past goed bij het Instagram-landschap. Dit shot achter de schermen voelt intiem en exclusief aan. Het toont ook een minder gepolijste kant aan de organisatie, waardoor ze er hip en scherp uitzien.

Begin met plaatsen!

Een menselijke verbinding maken via uw advertenties is eenvoudig met het gebruik van visuele basissignalen die onze psychologie raken. Dit zijn slechts enkele tips om u op weg te helpen.

Vind nog meer tips voor succesvolle Instagram-advertentiecampagnes in onze gids met praktische tips voor Instagram .


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format