5 stappen voor het creëren van een goede Instagram-advertentiestrategie voor eCommerce-producten - DeLaatbusiness

5 stappen voor het creëren van een goede Instagram-advertentiestrategie voor eCommerce-producten

8 min


154
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Instagram staat bekend om zijn betrokkenheid . Een beetje 4x die van Facebook . Maar wat u niet weet, is hoe het uitblinkt in het stimuleren van de verkoop van producten.

Snel, zonder te kijken – wat is de conversieratio van uw mobiel? Een schamele 1,55% gemiddeld?

Vergelijk dat eens met de 30% + van Instagram-gebruikers die producten kopen op hun mobiele apparaat. (Waardoor ze 70% meer kans hebben om mobiele aankopen te doen dan niet-Instagrammers.)

Instagram-gebruikers spenderen ook de meeste munten per bestelling. Hun $ 65 dollar per bestelling is meer dan Pinterest, Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube.

Oh. En mobiel-eerste Instagram vermoordt ook de concurrentie in het stimuleren van advertentie-inkomsten, sneller dan zowel Google als Twitter (ondanks dat het slechts een fractie van dezelfde tijd is).

Niet slecht voor een platform dat nog niet eens bestond voor 2010.  Ontdek hoe u vandaag nog meer producten kunt verkopen door deze vijf eCommerce- stappen voor Instagram-advertentiestrategieën te volgen .

1. Begin met doelgroeptargeting

De eerste stap in een campagne voor sociale advertenties is om eerst uw doel te selecteren.

afbeeldingsbron )

Dat is aangrijpend, want er zijn enkele dingen die de tand des tijds doorstaan, ongeacht in welk jaar het is of welk platform we spreken.

De twee grootste drivers voor uw conversieratio zijn:

  1. Uw doelgroeptargeting .
  2. En de aanbieding die u verzendt .

Instagram-advertenties hebben dezelfde op interesses gebaseerde targeting die u op Facebook zou gebruiken om nieuwe doelgroepen te bereiken die nog nooit op uw website zijn geweest of die zich eerder met uw profiel hebben beziggehouden.

afbeeldingsbron )

U zou dus een vergelijkbare aanpak volgen, in verschillende demografische categorieën en interesses en uitsluitingen, totdat u een doelgroepgrootte bereikt die binnen uw budget past.

U bewaart de winnende doelgroepen en bouwt nauw verwante lookalike doelgroepen samen om uw top van de trechterresultaten te schalen .

MAAR.

Er is een gemeenschappelijke valkuil als je niet voorzichtig bent. Het is als een verborgen landmijn die uit het zicht is verdwenen.

En gelukkig is Johnathan Dane van KlientBoost behulpzaam genoeg om het uit te leggen voordat het te laat is:

“Dit gaat een beetje ingewikkeld klinken, maar het is de blauwdruk die we bij KlientBoost gebruiken en blijft heel goed werken:

Voor vergelijkbare en opgeslagen doelgroepen (geen aangepaste doelgroepen), moet u altijd bedenken dat wat u van uw doelgroep vraagt, geen eerste conversie oplevert .

U kunt beter eerst een kleiner verzoek indienen en vervolgens uw bedankpagina, e-mail en nieuwe aangepaste doelgroepen gebruiken om die converters door te zetten naar de volgende stap naar uw belangrijkste conversiedoel. “

Hij verwijst naar de potentiële dreiging die mensen voelen als je een bodem van de trechteraanbieding (zoals een productverkoop) gebruikt voor een gloednieuw, koud publiek dat die intentie mist .

afbeeldingsbron )

Dus in plaats van de nieuwe $ 100 spijkerbroek te laten afkoelen, bovenaan het trechterpubliek, ga je eerst met een aanmelding voor de nieuwsbrief.

Als u productabonnementen verkoopt, moet u eerst de app installeren.

Zodra u ze eenmaal heeft gevonden, kunt u later terugkomen wanneer ze klaar zijn om ze in te halen met een aankoop (naadloos overschakelen naar aangepaste doelgroeptargeting en het bijwerken van de aanbiedingen die u verzendt).

afbeeldingsbron )

Weet je niet precies wat het beste werkt?

Geen probleem.

Test eerst uw potentiële advertentie organisch, voordat u terugkomt om te verdubbelen met uw advertentiebudget.

2. Test uw creatieve producten en producten organisch voordat u verdubbelt met betaald

Mensen kijken graag naar andere echte mensen .

Dat is hoe dan ook de vuistregel.

Dat is natuurlijk ook niet genoeg.

Je zult uiteindelijk producten en decors moeten tonen om de naald te verplaatsen.

Maar hoe weet u welke advertentie het beste werkt? Hoe weet je dat?

Het korte antwoord is dat je dat niet doet. Pas als je het eerst test.

Dat is ook waar Walls Need Love mee worstelde. Ze begonnen sterk door samen te werken met influencers om uitstekende content te maken (meer hierover in de volgende sectie).

Maar toen kwamen ze tegen een muur aan (woordspeling bedoeld) toen het tijd werd om gas (uitgaven) op het vuur te storten (advertenties).

Dus namen ze hun organische opvolging over door eerst nieuwe creatieve advertentievarianten uit te voeren voordat ze de analyses van te ontdekken trends konden bekijken.

Toen ontdekte hun analytics-team dat “licht- en luchtfoto’s de meeste likes krijgen op Instagram.”

Dus dat is waar ze voor gingen:

Die zien er allemaal nogal “licht en luchtig” uit!

Blijkbaar is marketing toch niet zo moeilijk. Kijk wat je publiek wil en geef het vervolgens aan hen.

Maar dit krabt alleen maar.

Laten we all-in gaan en de eCommerce-winkel volledig omzeilen om te zien welke producten het beste verkopen.

Smack Store vermeldt een Whatsapp-nummer in hun bio dat mensen kunnen gebruiken om direct een bericht te sturen om producten direct te kopen.

Bekijk MadeWell’s Instagram bio om iets vergelijkbaars te zien.

Zie je een look of product terwijl je door hun feed scrolt?

Klik gewoon op hun Like2Buy- link …

… en boem: 

Dezelfde exacte feed, maar wel shoppable .

Nu kunt u zien welke producten de meeste weergaven en aankopen krijgen voordat u aan een grote betaalde campagne begint.

Het beste gedeelte? Je kunt teruggaan om lookalike doelgroepen te maken op basis van wie interactie heeft met je Like2Buy-winkel.

afbeeldingsbron )

3. Je kunt ook verdubbelen op beïnvloeders

Mensen vinden nieuwe producten op twee manieren.

Beide zijn weergegeven helemaal links van Google’s Customer Journey to Online Purchase-visualisatie:

Mensen vinden nieuwe producten via display-advertenties en sociaal. Die twee dingen vallen nu net zo goed samen.

Dit is waarom.

De eerste is vanwege bannerblindheid . De tweede is ad blockers . En de derde is dat mensen peers vertrouwen op merkboodschappen .

De oplossing? Branded content .

Nog steeds adverteren, zij het via indirecte partnerschappen om naamsbekendheid en distributie te vergroten.

Zet je voeten nat met BrandSnob , een doe-het-zelf-tool om te zoeken bij meer dan 2000 beïnvloeders die je kunnen blootstellen aan 350.000.000 volgers op Instagram.

Beginnen is net zo eenvoudig als ze komen. Download de app, veeg naar links of rechts alsof u op zoek bent naar uw volgende Tinder-datum en onderhandel met de influencer over de voorwaarden of betaling.

afbeeldingsbron )

Eén niveau hoger in de voedselketen van influencer is de Tribe Group die het proces inverteert, merken (dat is jij) informatie laat zien dat de influencers dan kunnen beslissen of jij van hun type bent (of niet).

Nogmaals, de kosten zijn uiterst betaalbaar gezien de distributie. Betaal per post (of betalen voor een paar berichten) om te zien welke advertentie of producten opstijgen. (Voordat je later de fans van die influencer opnieuw hebt getarget die je hebben gecontroleerd.)

afbeeldingsbron )

Last but not least, Whalar biedt toegang tot de crème van de influencer-oogst. Dit zijn de zelfbenoemde ‘Pro Influencers’ (alsof er zoiets was) die de neiging hebben om een ​​beetje meer kieskeurig te zijn tussen merken en campagnes om mee samen te werken.  

4. Doe mee met je publiek (en)

De meeste productbedrijven hebben meerdere doelgroepen.

Ze hebben meerdere persona’s of klantsegmenten die elk om verschillende redenen verschillende producten kopen.

Dat is een probleem.

Omdat dit betekent dat u ook meerdere doelgroepen moet targeten voor uw advertentiecampagnes.

Eén aangepast publiek (in de volgende stap) is vruchteloos als het vol zit met deze concurrerende belangen.

Gelukkig zijn er een paar oplossingen.

De eerste is een OCD-level hiërarchie. Bijvoorbeeld, ga je gang en Google “Gap Instagram” nu, ik daag je uit.

Omdat je iets gek ziet dat er zo uitziet:

Ik denk dat hun Instagram-profielen misschien ook hun eigen Instagram-profielen hebben.

Maar er is enige logica wanneer je diep graaft.

Bekijk Gap Kids bijvoorbeeld:

Precies wat je zou verwachten, toch ?!  

De inhoud is extreem goed afgestemd op een zeer specifiek publiek. Dus het werkt. (Ondanks alle extra administratieve rompslomp op de backend.)

Dit helpt u ook lasercampagne met doeladvertenties te gebruiken voor zowel op interesses gebaseerde doelgroepen (zie # 1) als aangepaste doelgroepen voor productaankopen (# 5 hieronder).

Vergelijk dat laatste voorbeeld met deze adult Gap-versie om het verschil meteen op te merken:

De producten zijn enorm verschillend, evenals de stemming en stilistische, creatieve beslissingen.

Dit is een voorbeeld van funnel-segmentatie op zijn best, isoleren van de variabelen om u te helpen bij het segmenteren van doelgroepen zodra ze u een indicatie geven van in welk kamp ze zich bevinden (ouders die op zoek zijn naar jonge kinderen of volwassenen die zoeken naar … lelijke negenskleding ?! ).

Die klik, profielbetrokkenheid, productweergave of websitebezoek is de trigger die u nodig heeft om uw advertentiecampagnes naar een hoger niveau te tillen.

5. Segmenteer nu doelgroepen om te gaan voor de kill

Je hebt tot nu toe de basis gelegd voor vier stappen.

Instagram lijkt op die van Facebook op Facebook. Verleiding en voorspel moeten de lege ruimte opvullen in afwezigheid van intentie.

Maar nu heb je het gedaan. Het harde werk is afgelopen.

Bijna.

Neem het over Aaron Orendorff van iconiContent :

“Het ontwikkelen van een Instagram e-commerce strategie moet rusten op een basis van organische betrokkenheid. Hoewel Instagram een ​​van de weinige sociale platforms is die van merkcontent en productberichten houdt, heeft het helaas notoir lage conversiepercentages door klikfrequenties .

Voor advertenties maakt het combineren van je Instagram-engagementen met Facebook-marketing gebruik van Facebook’s eigen verkoopmogelijkheden en hogere conversiepercentages ter plaatse.

U kunt dit doen via (1) retargeting-advertenties van mensen die uw site bezoeken via een Instagram-verhaal of een advertentie of (2) door een aangepaste doelgroep te maken op basis van Instagram-engagement . “

En daar is het. De staatsgreep.

Het reddende vermogen van digitale advertenties is personalisatie .

Je hebt in het begin niets. Dat is waarom je de laatste vier stappen hebt opgebouwd om dit op te bouwen. Maar elke hint en aanwijzing en klik worden nu netjes voor u verzameld, stil op de achtergrond.

Dan kun je teruggaan naar wat je tot nu toe al hebt geleerd:

  • Welke aanbiedingen werken het beste, wanneer
  • Welke creatieve variaties resoneren het meest
  • Welke producten verbruiken aandacht
  • Welke beïnvloeders veranderen oogballen in creditcards
  • Welke persona’s kopen welke producten

Nu leg je de stukjes bij elkaar op basis van wat je al weet werkt.

Conclusie

Instagram-gebruikers spenderen het meest per bestelling van een sociaal netwerk. En ze zetten op mobiele apparaten ook hoger om dan wie ook.

Het nadeel?

Instagram-gebruikers zijn niet klaar om te kopen. Dat is niet hun eerste neiging. Dus het duurt eerst een beetje wijn, Gaye en rozen om de stemming te bepalen.

Dat betekent een verkooptunnel op Instagram. Het betekent nieuwe top van het trechterpubliek targeten. Dit betekent dat u nieuwe creatieve opties moet testen met uw organische publiek voordat u een advertentiebudget achter de winnaars stort. Het betekent werken met influencers om distributiekanalen en campagnemeldingen te testen. Het betekent dat u uw gebruikers slim kunt segmenteren om te identificeren wie geïnteresseerd is in welke producten en waarom.

En het betekent vooral dat je al deze tussenstappen moet doorlopen, zodat je rustig een aangepast publiek op de achtergrond kunt opbouwen waarmee je uiteindelijk specifieke producten kunt richten op specifieke mensen.

Het is niet snel. Of per se eenvoudig. Maar het is effectief. En winstgevend.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format