6 Adwords Copywriting Tips die iemands aandacht kunnen grijpen - DeLaatbusiness

6 Adwords Copywriting Tips die iemands aandacht kunnen grijpen

8 min


119
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Soms is het schrijven van advertenties voor Google Adwords niet leuk. We hebben er allemaal een hekel aan.

Het lijkt bijna onmogelijk om een ​​aantrekkelijke aanbieding in te passen in een kop van 30 tekens of een beschrijving van 80 tekens.

Om het nog erger te maken, is het potentiële succes van je hele campagne gericht op die paar personages. Het is letterlijk alles wat je hebt op zoekadvertenties.

Dus het schrijven van een korte, pittige kopie is van cruciaal belang voor succes.

Als u gebruikers niet kunt laten klikken, krijgt u ze niet om te zetten. Het betalen voor de eerste positie doet er niet toe als u de aandacht niet kunt omzetten in conversies.

Hier volgen zes AdWords-tips voor copywriting die de aandacht trekken, uw CTR verhogen en mensen dwingen om actie te ondernemen.

1. Pas gebruikersintentie aan

AdWords is voor veel bedrijven en marketeers het go-to-advertentieplatform vanwege de intentie van de gebruiker. Het is letterlijk de enige plaats als deze.

Gebruikers op Facebook of Twitter zijn er niet om advertenties te bekijken of naar producten te zoeken. Ze zijn er om te communiceren met vrienden, familie en verspillen een uur om pug video’s te bekijken (schuldig).

pug meme

afbeeldingsbron )

Maar als het op AdWords aankomt, zoeken gebruikers expliciet naar iets specifieks. Lang verhaal kort: ze willen uw advertenties zien, en wat nog belangrijker is, zij willen een oplossing die uw advertentie kan leveren.

U kunt de intentie beoordelen door bijvoorbeeld naar één trefwoord te kijken. Bekijk de vier beste advertentieposities voor de zoekopdracht “Beste CRM”:

beste crm google adwords voorbeelden screenshot

Alle resultaten op het hoogste niveau zijn individuele CRM-softwarebedrijven die hun eigen versie als “de beste” of “Meest populair” ter wereld verleiden.

Maar neem even de tijd om dat zoekwoord, ‘beste CRM’, op te splitsen.

Het specifieke gebruik van het woord “beste” betekent dat iemand waarschijnlijk op zoek is naar een vergelijking. Ze willen zien hoe meerdere verschillende leveranciers zich tegen elkaar opstapelen.

U zoekt bijvoorbeeld naar ‘beste HDTV’ als u op zoek bent naar recensies met de beste die u dit jaar wilt kopen.

beste hdtv voorbeeld van zoekintentievoorbeeld

Als u de organische zoekresultaten voor CRM-zoekopdrachten bekijkt, krijgt u ook inzicht in wat gebruikers zoeken:

Beste schermafdruk van CRM-zoekresultaten

Hint tip: Het is niet jouw CRM-software die claimt # 1 te zijn.

Bij het schrijven van AdWords-advertenties is het belangrijker dan ooit om de intentie van de gebruiker te evenaren. Om jezelf in de schoenen van de klant te plaatsen en ze te geven wat je wilt uit de zoektocht.

Waar zoeken zij naar? Welke indicatoren kun je zien door zoeken op trefwoorden?

Onlangs wilde ik mijn oude telefoon verkopen. Ik had een eenvoudig doel: geld verdienen. Snel.

Bekijk nu de zoekresultaten uit mijn zoekopdracht:

verkoop uw telefoon google adwords voorbeeld screenshot

Alle advertenties weerspiegelen de intentie van de gebruiker door woorden als ‘gebruikt’ en ‘uitbetaling’ in te tikken.

Bekijk ten slotte deze enkele advertentie onderaan de resultaten van de eerste pagina voor “beste CRM:”

beste crm adwords screenshot

Ik kan er zeker van zijn dat klikken naar een op advertenties gebaseerd resultaat van deze zoekopdracht waarschijnlijk naar deze website voor softwarebeoordeling gaan in plaats van naar individuele CRM – ondanks de lagere positie.

Waarom? Zij waren de enigen die de intentie van de gebruiker goed op elkaar afstemden.

2. Gebruik directe nummers en kortingen in uw kop

Krantenkoppen met nummers zijn het enige meest effectieve koptype volgens een studie uitgevoerd door Dirigent.  

algemene headline-voorkeuren

Nummers zijn populair in krantenkoppen omdat ze vaak een gevoel van voorspelbaarheid betekenen in een wereld die onzeker is.

Recente gegevens over een onderzoek van 3,3 miljoen krantenkoppen bewijst dit. Koppen die werden verduidelijkt met behulp van [podcast] of [infographic] kregen 38% betere resultaten.

Verduidelijking is van cruciaal belang voor het genereren van klikken.

Gebruikers kunnen aan de hand van koppen met cijfers de tijd en de potentiële kosten van het lezen lezen.

Een onderzoek naar de psychologie van wachtlijnen ondersteunt deze gegevens, en laat zien dat onverklaarde wachttijden van dezelfde lengte langer aanvoelen dan de verklaarde wachttijden.

Als een lijst bijvoorbeeld de titel ‘101 tips voor SEO’ heeft, kunt u met recht een substantiële tijdsinvestering verwachten om deze door te lezen.

Dat zijn 101 tips om hardop te huilen. Het gaat tijd kosten. Maar gebruikers zijn bereid om het te lezen omdat ze nu een idee hebben van de tijd die nodig is.

Dezelfde logica is van toepassing op de prijsstelling, vooral in advertenties, waar de meeste consumenten ze blokkeren uit wantrouwen .

Getallen kunnen werken om die onzekerheid te bestrijden met bijzonderheden. Het helpt gebruikers snel antwoorden te geven, zodat ze kunnen beslissen zonder uren op tonnen advertenties te klikken.

Maar soms is het niet logisch om een ​​opsommingstekst te gebruiken in AdWords. Het heeft geen zin om inhoud te promoten wanneer de kosten per klik en acquisitie te hoog zijn. In plaats daarvan verkoopt u waarschijnlijk een product, service of consult.

De kunst is om cijfers te gebruiken om waarde over te brengen. Huurauto’s concurreren bijvoorbeeld vooral op prijs. Ze bevinden zich in een gecommoditiseerde markt. Dus raad eens welke nummers ze benadrukken in advertenties?

huurauto google adwords screenshot voorbeeld

De schokfactor alleen al genereert waarschijnlijk klikken. Huurauto’s zo laag als $ 9,47 per dag? Dat is bijna ongehoord. Ik heb er eerlijk op geklikt om het te bevestigen.

Maar dat zijn niet de enige redenen waarom gebruikers de neiging hebben om te communiceren met op nummers gebaseerde koppen.

Mensen houden van getallen . We houden ervan om alles in ons leven te analyseren, te compartimenteren en te structureren.

Volgens het Content Marketing Institute vertrouwt de mens ook vaker op oneven nummers . In feite kunnen ze uw CTR voor advertenties met 20% verhogen in vergelijking met een even getal.

Onderzoek van Guardian toont aan dat het nummer “7” wereldwijd het populairste, favoriete nummer is.

Merk je die Expedia-advertentie opnieuw op? 9.4 7.

Moraal van het verhaal: gebruik getallen in uw kop om invloed uit te oefenen op de gedragspsychologie en meer klikken op uw advertenties te genereren.

3. Ga terug naar de basis

Neem het advies van Dwight. Elke keer. Zonder vragen.  

hou het simpel domme meme

(afbeeldingsbron)

Soms presteren de belangrijkste koppen met zoekwoorden en voordelen het best.

In de wereld van vandaag worden schokken en ontzag bijna dagelijks in het nieuws gebruikt. Elke dag horen we over een nieuwe ramp, catastrofe of iets dat simpelweg buiten proportie wordt opgeblazen.

Dit opent de deur voor eenvoudige, klassieke koppen om een ​​heropleving te maken.

Geloof me niet? Uit onderzoek van marketingexperimenten bleek dat het gebruik van een eenvoudige kop met uw zoekwoord in de advertentie- en bestemmingspagina 2,5 keer zoveel leads opleverde :

marketing experiment screenshot

Het eenvoudige gebruik van trefwoorden in uw kop kan de resultaten verbeteren.

Waarom? Gebruikers zijn snel op zoek naar informatie. Ze scheren . Dit betekent dat ze mogelijk niet uw volledige advertentie lezen. Ze zoeken misschien alleen naar de zoekwoorden om er zeker van te zijn dat deze overeenkomen met hun bedoeling (zie # 1 hierboven).

Dat is de reden waarom bijna elke post die je leest H2-kopteksten bevat. Mensen zijn skimming en op zoek naar specifieke woorden, koppen en zinnen die hen de informatie kunnen vertellen zonder de hele sectie te lezen.

Als u bijvoorbeeld naar een bepaalde Google-zoekopdracht kijkt, worden zoekwoorden gemarkeerd in de metabeschrijving:

seo gids screenshot van zoekresultaat

Hiermee kunt u zich richten op de exacte woorden die u net in Google hebt getypt. Degenen die je brein al verwerkt. En het zijn enkele van de meest eenvoudige, maar toch verwaarloosde krantenkoppen.

Maar soms is het precies wat u nodig hebt om de aandacht te trekken. Probeer terug te gaan naar de basis met deze formule :

Uitsplitsing van zoekwoorden voor google-vermelding

Zorg ervoor dat u het zoekwoord waarop u biedt in uw kop en URL plaatst, met duidelijke voordelen en een beknopte oproep tot actie om ervoor te zorgen dat mensen precies doen wat u wilt dat ze doen.

4. Stel de gebruiker een vraag

Rechtstreeks praten met de klant is een simplistische vorm van personalisatie.

In een e-mail zou je bijvoorbeeld aan de potentiële lead een directe vraag kunnen stellen over het oplossen van hun pijnpunten. Je gebruikt een eenvoudige truc om de relevantie te vergroten en zo een reactie op te roepen.

Dus waarom niet hetzelfde doen met AdWords? Sommige van de beste advertenties gebruiken vragen:

gebruik van een vraag in google adwords

Volgens Conductor zijn het aanspreken van de lezer en het stellen van een vraag twee van de top vijf methoden om te gebruiken.

Kopteksten voldoen duidelijk aan een van de top vijf, maar ze pakken ook de lezer aan zoals de meeste krantenkoppen dat niet kunnen.

Bovendien openen ze de deur voor een nog verdere aanpak van de gebruiker in je beschrijving.

Bekijk de eerste advertentie hierboven gemarkeerd. Het stelt een belangrijke vraag aan gebruikers die deze zoekopdracht uitvoeren.

Hoewel het pijnlijk voor de hand liggend lijkt dat iemand die op zoek is naar manieren om van acne af te komen waarschijnlijk hiermee bezig is, kan de adverteerder de gebruiker persoonlijk aanspreken in de beschrijving:

Ontdek of … ..Kunnen helpen.

Het wordt een persoonlijk, een-op-een gesprek met de zoeker.

Stel niet alleen een vraag in uw kop, maar zorg ervoor dat u het persoonlijke gesprek ook voortzet binnen het beschrijvingsgedeelte van uw advertentie.

5. Steel de organische koptekst van nummer 1

Soms raak je een creatieve muur. Er komt niets tot wasdom. U kunt gewoon niet komen met meerdere advertenties over hetzelfde onderwerp.

We zijn er allemaal geweest. Schrijversblok is een echt probleem dat een enorme donkere wolk over uw campagnes kan brengen.

Vooral als je verbazingwekkende CTA’s en boeiende kopieën in zo’n kleine tekenlimiet probeert te persen.

Bij twijfel, meeliften of stelen van de beste organische post. U weet dat dit bericht waarschijnlijk de hoogste CTR genereert .

Dus onderzoek eenvoudigweg de organische vermeldingen voor geweldige koppen. Bekijk bijvoorbeeld deze MailChimp-kop in de organische lijst voor een op e-mail gebaseerde query:

eenvoudig voorbeeld van een zoekresultaat

Het is doodeenvoudig, maar het werkt. Het biedt de voordelen van de eindgebruiker rechtstreeks in de kop:

Verkoop meer spullen.

De beschrijving is ook geweldig, gebruikers laten weten voordat ze klikken voor wie het product geschikt is:

E-commerce bedrijven. Dit betekent dat ze potentiële klikken daadwerkelijk verwijderen van mensen voor wie hun product niet geschikt is.

En dat betekent minder geld uitgeven aan klikken en aankopen.

Als al het andere u faalt, onderzoekt u de organische inhoud van topniveau voor uw zoekwoorden. Ga na of interessante koppen opvallen en pas ze aan voor uw eigen AdWords-advertentiestrategie.

6. Creëer urgentie met machtswoorden

Krachtige woorden trekken de aandacht snel. Woorden zoals jij of NU of SNEL of BESTE. Deze woorden putten diepgewortelde emotionele angsten of ambities uit. Ze veroorzaken een psychologische reactie van lezers.

Volgens OptinMonster kunt u de conversies met 12,7% verhogen door machtswoorden te gebruiken.

Ze kunnen worden toegepast op vrijwel elk onderwerp, bedrijf of verlangen, en profiteren van hebzucht, lust, nieuwsgierigheid, ijdelheid, vertrouwen en meer.

Bekijk deze advertenties bijvoorbeeld voor vluchten:

adwords copywriting tips - power woorden

Elk maakt gebruik van verschillende krachtige woorden van “Now!” Tot “Lock in” en “Best Deals!”

Een andere zoekopdracht voor het bouwen van een online winkel geeft goede voorbeelden van eenvoudige machtswoorden om actie te genereren:

adwords copywritingtips - actie creëren

Zowel BigCommerce als Shopify blinken uit in het gebruik van krachtige woorden om resultaten te genereren. BigCommerce legt de nadruk op de business van de gebruiker en het krachtige woord ‘your’, dat een gebruiker sneller resultaten belooft .  

Shopify verklaart: “Alles wat vandaag nog online moet verkopen .”

Beide richten zich op de eindgebruiker en geven hen het meeste voordeel. Elk maakt gebruik van deze query om in te spelen op de wensen van een zoeker.

Mensen die zoeken naar een online winkel willen een paar specifieke dingen:

  • Om sneller te beginnen
  • Geld verdienen!

 

Laat het regenen GIF

(gif-bron)

Als u die wens aanbrengt met machtswoorden, kan de motivatie van gebruikers die op Google-advertenties zoeken en klikken, toenemen.

Gebruik bij het gebruik van machtswoorden eerst de psychologie achter elke zoekopdracht. Dit omvat motivatie, waar de gebruiker naar op zoek is en hoe u die voordelen kunt communiceren.

Conclusie

Het schrijven van AdWords-advertenties kan vaak een vorm van militaire foltering zijn.

Alles aanpassen wat je moet zeggen in 30 tot 80 tekens is alsof je je nagels in een nieuw krijtbord laat lopen.

Het is niet alleen een pijnlijk proces, maar je hele campagne loopt erop. Het maken van aantrekkelijke AdWords-advertenties kan de verschilmaker zijn bij het genereren van klikken versus het ontvangen van conversies.

Probeer deze zes AdWords-copywritingtips te implementeren om uw resultaten in ongeveer de helft van de keren dat u normaal gesproken slaapt over een waardeloos exemplaar sneller te laten verlopen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format