6 dingen die alle virale infographics gemeen hebben

6 min


108

Infographics kunnen de aandacht van een publiek snel vasthouden, ongeacht het doel waarvoor ze worden gebruikt of in welke branche u zich bevindt.

De visuele en vaak grafische aard van infographics kunnen ze efficiënte hulpmiddelen maken om snel uw punt over te brengen, alles in één visueel dynamisch en beknopt beeld.

Laat je cijfers viral gaan

Infographics kunnen in een handomdraai viraal gaan, vooral dankzij de eenvoudige manier waarop ze worden gedeeld en gelezen. Het feit dat uw infographic viraal gaat, hetzij op sociale media, hetzij binnen de bronnen van de industrie, kan resulteren in een belangrijke linkopbouw en een grotere geloofwaardigheid.

Niet alle infographics zijn echter gelijk gemaakt en slechts enkele gaan viral. Na het bekijken van honderden infographics, heb ik ontdekt dat er 6 dingen zijn die (bijna) elke virale infographics gemeen hebben. 

1. Ze hebben een geweldige kop

Grote koppen mogen niet worden gehouden met alleen tekst; het hebben van een verbazingwekkende kop is misschien wel het enige kenmerk dat elke virale infographic deelt, zonder falen.

Schermopname 2016-08-11 om 8.22.43 PM

Koppen zullen het eerste zijn dat gebruikers zien, en het zal een enorme impact hebben op het feit of ze wel of niet blijven lezen en dat de inhoud wordt gedeeld. Goede headlines moeten uw doelgroep aanspreken. Ze moeten ook in een oogopslag hun aandacht en hun begrip kunnen trekken .

Beknoptheid is koning hier, en hoe korter, hoe beter , zolang de titel accuraat en beschrijvend genoeg is om gebruikers te laten weten wat ze zullen lezen.

Schermopname 2016-08-11 om 8.29.21 PM

Als je vastbesloten bent een moordenaarskop te maken, ben je niet de enige. Mijn favoriete bron voor het produceren van betere, meer klikbare koppen is van QuickSprout, hier gevestigd  .

2. Ze bieden statistieken

Een heleboel sterk gedeelde infographics zullen statistieken en back-by-research-data bevatten, vooral die met informatief karakter. Statistieken springen uit bij kijkers en ze bieden eenvoudig te verteren feitenmateriaal dat veel gewicht kan inhouden.

Schermopname 2016-08-11 om 8.02.59 PM

Deze infographic van Wick Marketing benadrukt statistieken met een groter lettertype en kleuren die in het oog springen.

Veel goed doorgegeven infographics hebben niet alleen statistieken, ze markeren ze actief; getallen en percentages worden weergegeven in grotere tekst of in contrasterende kleuren en kunnen worden ondersteund door grafieken of cirkeldiagrammen. Velen zullen ook een snel overzicht hebben van wat deze getallen betekenen, zelfs als het maar een zin of twee is, die het belang en de impact van uw argument cementen.

Schermopname 2016-08-11 om 8.28.13 PM

Citeer altijd statistieken van een betrouwbare bron van hoge kwaliteit en gebruik informatie die zo actueel mogelijk is. Ik zou vandaag geen gegevens willen verstrekken over de kosten van Facebook-advertenties, bijvoorbeeld met informatie uit 2012; het platform en de kosten zijn zo veranderd dat het niet relevant zou zijn.

3. Ze blijven beheersbaar in grootte

Infographics zijn niet verschillend van de pap van Goldilock – het moet precies goed zijn. Je wilt niet dat het zo kort is dat het een tekort aan waarde heeft, maar je wilt niet dat het zo lang duurt dat gebruikers het niet delen of het niet lezen. Het hebben van een infographic die qua grootte beheersbaar is, zowel voor leesdoeleinden als voor delen, is een gemeenschappelijk kenmerk dat alle virale infographics delen.

Schermopname 2016-08-11 om 8.25.49 PM

Je infographic kan minder worden gedeeld als het zo lang is dat het onhandig is om in een blogpost te plaatsen.

Grootte is ook van belang als het gaat om laadtijden; als de infographic te groot is, duurt het te lang om te laden en kan het aantal gebruikers dat weg van uw site klikt uiteindelijk toenemen en uiteindelijk het doel verslaan. Ik heb gemerkt dat het bijhouden van de bestandsgrootte tot eenstapel van 1,5 MB ideaal is en Kissmetrics beveelt aan om elke infographic maximaal 8000 pixels te houden .

4. Ze gebruiken visuele beelden

Hoewel de gehele infographic technisch gezien als een visueel meetelt, verhoogt het hebben van meerdere visuele afbeeldingen binnen de infographic de kans op aandelen. Een deel van wat een infographic zo geweldig maakt, is dat het een afbeelding is. Hoewel de informatie relevant is, kan een visueel aspect van hoge kwaliteit bepalen of het jouwe gaat viral of niet .

Schermopname 2016-08-11 om 8.10.58 uur

Deze One World One Ocean- infographic krijgt zijn punt over (en brengt emoties in het spel) met cartoonafbeeldingen van het noodlijdende zeeleven.

Visuele afbeeldingen kunnen afbeeldingen van afbeeldingen, grafieken en grafieken of afbeeldingen van relevante gegevens bevatten. Deze afbeeldingen bieden visuele weergaven van de informatie die u deelt, en het zal helpen de inhoud te verbreken, waardoor het gemakkelijker te verteren is.

De afbeeldingen zullen ook belangrijk zijn als het gaat om sociale betrokkenheid , aangezien maar weinig mensen op een foto zouden klikken die er net uitzag als een gigantisch tekstblok en niets anders.

Schermopname 2016-08-11 om 8.16.02 PM

Deze infographic van Scientific American bestaat volledig uit één visuele afbeelding.

Dit is een gelegenheid waarbij het handig kan zijn om een ​​grafisch ontwerper bij de hand te hebben. Je mag nooit afbeeldingen plaatsen die je niet kunt gebruiken; dit kan leiden tot grote auteursrechtelijke problemen. Getalenteerde grafische ontwerpers kunnen prachtige illustraties maken die voldoen aan de behoeften van uw merk.

5. Ze blijven gefocust

U wilt dat uw infographic zich concentreert op één specifiek onderwerp en doel. Alle informatie en afbeeldingen zouden die focus moeten houden.

Schermopname 2016-08-11 om 8.19.43 PM

Een enkel, eenvoudig idee dat goed wordt uitgevoerd, is krachtig genoeg om uw punt te maken.

Het is schrikbarend gemakkelijk om een ​​beetje van het onderwerp af te raken, vooral wanneer we een aantal echt verbazingwekkende informatie vinden die we natuurlijk willen delen. Ik heb geweldige infographics gezien die in dit gebied glijden, en het vermindert hun algehele effect.

Ik heb ooit een infographic gezien die de Facebook Ads-resultaten, inclusief kosten, gesprekstarieven en betrokkenheidspercentages, heeft verbroken, maar van het onderwerp afkwam door willekeurige feiten als Facebook-inkomsteninformatie te gebruiken. Dit kan op een of andere manier relevant zijn geweest, maar de connectie is niet uitgelegd. Het voelde gewoon onnodig. De infographic zou sterker zijn geweest met zijn weglating.

Schermopname 2016-08-11 om 8.24.23 PM

Focussen op één specifiek onderwerp houdt niet alleen uw gebruiker scherp, maar helpt u ook om met één idee meer in detail te graven in plaats van te proberen meerdere onderwerpen te behandelen. Deze specificiteit zal u onderscheiden en stelt u in staat om een ​​infographic van meer waarde te creëren .

6. Ze hebben veel witte ruimte

De meeste virale infographics hebben overal veel witte ruimte. Hoewel het verleidelijk is om zoveel mogelijk inhoud op een kleine ruimte te proppen, gaat dit normaal gesproken averechts. In plaats daarvan resulteert dit er vaak in dat het visuele volledig overweldigend wordt voor gebruikers.

Witte ruimte helpt de algehele look schoon en eenvoudig te houden op de best mogelijke manier.

Schermopname 2016-08-11 om 8.04.40 uur

Deze infographic is een beetje te rommelig en heeft geen witte ruimte die het visueel aantrekkelijker en gemakkelijker leesbaar zou maken.

Het hebben van voldoende witruimte in uw infographic maakt organisatie ook eenvoudiger; je kunt gemakkelijker verschillende subsecties van content van elkaar scheiden. Dit helpt u bij het maken van uw punt en houdt de infographic eenvoudig te volgen en klaar . Dit verhoogt op zijn beurt de waarde van de infographic in het algemeen, waardoor de kans op aandelen groter wordt .

Schermopname 2016-08-11 om 8.08.51 PM

Deze infographic heeft voldoende witte ruimte en de strakke, georganiseerde look maakt het volgen gemakkelijker.

Laatste gedachten

Hoewel elke virale infographic mogelijk niet alle zes de besproken eigenschappen omvat, hebben ze er een paar. Je kunt alle zes deze kenmerken gebruiken om elke infographic te verbeteren en te helpen om viraal te gaan.

Onthoud dat zelfs als u een hoogwaardige infographic van hoge kwaliteit maakt die alle zes deze functies bevat, uw infographic er nooit enige aandacht aan zal schenken (of aandelen deelt) als u deze niet promoot. Vergeet niet om het te delen op sociale media en koppelingen naar andere sites als verwijzingen nooit pijn doen.

Wat grijpt je aandacht en zorgt ervoor dat je infographics wilt delen? Welke kenmerken zorgen ervoor dat jij de jouwe hebt? Laat ons een bericht achter en laat ons weten wat je ervan vindt!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format