7 Beste gratis fotobewerkings(editing) apps voor marketeers - DeLaatbusiness

7 Beste gratis fotobewerkings(editing) apps voor marketeers

8 min


116
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Fotobewerkingstools worden essentieel omdat de kwaliteit van afbeeldingen van sociale media escaleert. Klanten willen advertenties zien die esthetisch aantrekkelijk zijn en passen in de rest van hun zeer visuele feeds.

Dat betekent dat je hoogwaardige berichten moet maken voor je Facebook- en Instagram-campagnes .

Maar wat als u geen kunstafdeling heeft of als uw budget voor dure softwaretools minuscuul of niet-bestaand is?

Gebruik gratis fotobewerkings-apps!

We hebben acht van de beste gratis tools verzameld om u te helpen beelden naar zwart-wit om te zetten, kleuren te corrigeren en te retoucheren, specifieke details te verscherpen en nog veel meer.

Tijd om creatief te worden!

1. GIMP

Degenen die van Photoshop houden zullen ook dol zijn op het GNU Image Manipulation Program ( GIMP ). GIMP is een open-source applicatie die afhankelijk is van vrijwillige ontwikkelaars om deze te onderhouden en bij te werken. Als gevolg hiervan heeft het een actueel assortiment bewerkings- en opmaaktools voor professioneel niveau.

GIMP kan met name een geweldig hulpmiddel zijn om te gebruiken voor conversies in zwart-wit. Het platform biedt een diepgaande zelfstudie voor het converteren van uw kleurenafbeeldingen naar zwart-wit, samen met zelfstudies voor laagmaskers, basiskleurcurven en meer.

Als u een afbeelding naar zwart-wit wilt converteren met de basisdesaturaatopdracht van GIMP, kunnen gebruikers kiezen uit drie grijstinten: helderheid, helderheid en gemiddeld. Elk produceert een iets andere variatie, gebaseerd op de tonen in de originele afbeelding.

gratis fotobewerkings-appsIn de eerste zwart-wit aanpassing, lichtheid, is het shirt van het onderwerp relatief vlak vergeleken met haar huidtinten, maar het wordt meer uitgesproken, samen met haar lippen, bij gebruik van lichtkracht.

Als je een modeontwerper bent die een extra dimensie aan je sociale media-berichten wil toevoegen, overweeg dan om GIMP’s zwart-wit bewerkingstool te gebruiken.

Van zwart-witadvertenties is bewezen dat kijkers zich concentreren op de abstracte, essentiële en bepalende componenten van een product , die de juwelier David Yurman hieronder volgt:

Dit professionele zwart-witbeeld onderstreept de edgy schakels van de nieuwe DY Madison®-kettingen. Het gebrek aan kleur benadrukt hoe brutaal deze kettingen tegen de blote huid kunnen zijn en / of gepaard met een eenvoudige tanktop en jas.

Hoewel GIMP enkele van de professionele functies van Photoshop mist, zoals het werken met uitsluitend Pantone-kleuren en het opslaan van RAW-beeldbestanden, is het perfect voor marketeers die hun afbeeldingen willen oppoetsen.

Tip van Pro: het maken van kleine aanpassingen brengt uw afbeeldingen op een professioneler niveau.

2. Pixlr

De Pixlr-tool voor het bewerken van foto’s is perfect voor marketeers die kleine, creatieve veranderingen in hun foto’s willen maken voordat ze publiceren.

Pixlr Express biedt snelle oplossingen en eenvoudige overlays en randen, terwijl u met Pixlr Editor kunt werken met afbeeldingslagen, kleurvervangingen en objecttransformaties. Beide opties zijn gratis.

Voor marketeers die geïnteresseerd zijn in het pixelating hun foto’s, de app is voorzien van een pixelate gereedschap , waarmee gebruikers in staat om geheel of gedeeltelijk te transformeren van een afbeelding. Verschillende gamebedrijven maken bijvoorbeeld gebruik van gepixelde afbeeldingen om het virtuele gevoel van hun producten vast te leggen.

Sega werkt hieronder in een gepixelde call-to-action.

fotobewerkingIn deze advertentie kan Sega een game-achtig gevoel oproepen met gepixelde tekst, de wereld van hun producten nabootsen en nog meer enthousiasmeren voor ‘Cyber ​​Monday Savings’.

Pixelvorming kan een goede manier zijn om de mate van uw creatieve vaardigheden te benadrukken – zoals het communicatiebureau Vorealia door een reeks afbeeldingen hieronder te re-creëren:

Het opblazen van deze foto’s met een pixelatietool geeft hen een extra kracht en dynamiek. Het is moeilijk om langs deze spannende afbeeldingen te scrollen. Ze zijn effectief, verleiden het oog van de gebruiker en tonen de indrukwekkende creatieve mogelijkheden van het bureau.

Pro Tip: Het gebruik van zeer gestileerde elementen zoals pixelatie kan een geweldige manier zijn om een ​​nichepubliek aan te spreken.

3. iPiccy

Als u een meer geautomatiseerd proces voor het bewerken van foto’s wilt, neem dan eens een kijkje op iPiccy.

In plaats van het handmatig wijzigen van delen van afbeeldingen met toverstokken en andere hulpmiddelen in Photoshop, kunt u met iPiccy een reeks processen gebruiken, waaronder het vastzetten, vergroten / verkleinen, bijsnijden, roteren en omdraaien van een afbeelding om onmiddellijk een volledige foto te bewerken.

Verschuiven van een saai, heuvelachtig landschap aan de linkerkant naar een schitterend uitzicht op het meer aan de rechterkant kan enkele seconden duren met de reeks effecten van iPiccy.

iPiccy’s Collage-functie kan ideaal zijn voor marketeers die een product vanuit verschillende hoeken willen presenteren. iPiccy maakt het eenvoudig met een zes-staps proces .

Als u een iets professioneler gevoel wilt toevoegen, past u de ruimte tussen uw afbeeldingen, de scherpte van de randen van de foto’s, de resolutie, de verhoudingen en de lay-out aan.

iPiccy biedt uitstekende mogelijkheden voor foto-editors die snel allesomvattende wijzigingen in hun afbeeldingen moeten aanbrengen. Het uitgebreide aanbod aan sjablonen en aanpassingen, bijvoorbeeld, maakt het maken van een collage gebruikersvriendelijk en leuk.

Het kledingmerk Desigual heeft een fotocollage aan elkaar gestikt om een ​​vollediger beeld van de afdrukken in actie te krijgen.

De bovenstaande collage geeft de kijker ook het gevoel dat het paar zich in een fotohokje bevindt, wat bijdraagt ​​aan de lieve, luchtige aard van de advertentie.

Presentatie van producten of scènes in een fotocollage is een geweldige manier om de indruk te wekken dat uw werk een weergave van 360 graden waard is.

Pro tip: als u meer dan een paar items wilt laten zien, overweeg dan een carrouseladvertentie. We hebben uitgelegd hoe we dit in onze vorige post moeten doen !

4. PicMonkey

PicMonkey is een geweldige tool voor fotobewerking voor amateurfotografen die een paar snelle aanpassingen aan afbeeldingen willen maken.

Naast het toevoegen van populaire effecten zoals sepia en het verbeteren van portretten met tools zoals Smooth, Wrinkle Remover, Blemish Fix en Teeth Whitening, stelt PicMonkey gebruikers ook in staat om hun eigen stickers, afbeeldingen en logo’s toe te voegen.

Hieronder vindt u een fragment uit de tips van PicMonkey voor het gebruik van het basis Overlay-gereedschap om illustraties, stickers en unieke tekst toe te voegen aan bestaand werk. Hier heeft de gebruiker een decoratieve banner toegevoegd aan een basisafbeelding van citrus:

U kunt zelfs verkoop- of seizoenscampagnes op afbeeldingen baseren, zodat klanten die flits van opwinding krijgen wanneer zij een vertrouwde achtergrond zien en weten dat alles 30 procent korting heeft.

Als je een call-to-action bovenop een bestaande afbeelding wilt integreren , kunnen de unieke kleuren en ontwerpen van PicMonkey je helpen het oog van de kijker te vangen, net als bij het Dunkin ‘Donuts-voorbeeld hieronder:

Als je geen geavanceerde foto-editor bent maar nog steeds kleine, hoogwaardige aanpassingen wilt doen aan je sociale media-berichten, is PicMonkey een geweldige optie, vooral in e-commerce .

Pro-tip: met het hulpmiddel Overlay kunt u voorraad- of productfoto’s herhaaldelijk opnieuw gebruiken. Deze tactiek verlaagt uw totale uitgaven aan advertentiekunst en houdt uw branding sterk.

Opmerking: de gratis proefperiode van zeven dagen van PicMonkey is $ 4 / maand. Als u het echter gratis wilt houden, kunt u de meeste basisbewerkingsopties selecteren via de website van PicMonkey.

5. Vsco

Vsco is vooral bekend om zijn filters of presets, die veel pro-accounts gebruiken in plaats van de reeks functies van Instagram.

De onderstaande presets benadrukken het bereik van artisticiteit dat Vsco kan bieden.

De extra aangepaste profielen voor Canon, Fuji, Leica, Nikon, Olympus en Sony-camera’s maken van Vsco een geweldig hulpmiddel als u al met professionele apparatuur werkt .

Als u een reisorganisatie bent, probeer dan bijvoorbeeld een Vsco-voorinstelling om de diepte van natuurlijke schoonheid in uw berichten te verbeteren, zoals Utah Unique hieronder doet.

Door de verzadiging van de bergen te vergroten en de randen van de toppen te honen, ziet hetZion National Park er nog mooier uit voor kijkers die van plan zijn om een ​​reis te boeken.

Vsco illustreert ook aanvullende tools voor fotobewerking onderaan het bewerkingsscherm van een afbeelding voor fijnafstemming (rechter screenshot) na het selecteren van een preset (linker screenshot).

De ontelbare hulpmiddelen die beschikbaar zijn voor het aanpassen van de belichting, het contrast en de uitlijning van een afbeelding, hebben ertoe bijgedragen dat de donut zich onderscheidt van de achtergrond.

Maak een cache met RAW-foto’s en gebruik Vsco om mini-meesterwerken te maken.

Als je ondersteuning nodig hebt om aan de slag te gaan of als je hulp nodig hebt bij het delen van je afbeeldingen, heeft Vsco een loyale community , waar elke gebruiker zich voor inspiratie bij kan aansluiten.

Pro-tip: gebruik in plaats van nieuwe inhoud een hulpmiddel voor het bewerken van foto’s om opnieuw te ontwerpen wat u al heeft, om uw advertentieteam efficiënt te maken en de kosten laag te houden.

Hoewel u de Vsco-app gratis kunt downloaden, kunnen gebruikers ook kiezen voor een VSCO X-lidmaatschapservaring voor $ 19,99 USD / jaar, die toegang biedt tot verbeterde hulpmiddelen en community-inhoud.

6. PhotoScape X

Als je nog nooit bent begonnen met het bewerken van foto’s, is PhotoScape X een geweldig hulpmiddel waarmee je eenvoudig GIF’s kunt maken en een extra flair aan je feed kunt geven.

Naast basisfotobewerking , is PhotoScape X perfect voor het maken van diavoorstellingen en geanimeerde GIF’s.

De onderstaande schermafbeelding toont de details die een redacteur kan gebruiken bij het selecteren van hoeken en duur voor verschillende animaties in de GIF.

Hier werkt de editor aan overgangseffecten doorheen de GIF, samen met het instellen van de exacte grootte van zijn onderwerpen.

Veel levensmiddelenbedrijven gebruiken GIF’s op sluwe manieren om de eetlust van hun volgers, zoals Blue Apron, hieronder te wekken:

GIF’s kunnen snel het proces van creatie markeren, zoals het scallion-dobbelen hierboven voor een van de thuisrecepten van Blue Apron. Omdat GIF’s meer gecomprimeerd zijn dan video’s, is de kans dat kijkers alles bekijken veel groter.

Gebruik voor de beste resultaten een GIF met een bestandsgrootte van minder dan 8 MB en dekt minder dan 20 procent van de afbeelding met tekst.

Pro-tip: gebruik GIF’s om uw advertenties dynamischer te maken en de aandacht van uw volgers onmiddellijk te trekken. Houd er echter rekening mee dat geanimeerde advertenties uw kosten kunnen verhogen .

7. Darktable

Een open-source fotografie workflow-app,  darktable is een virtuele lichttafel en donkere kamer voor fotografen. Met deze tool voor het bewerken van foto’s kunnen bewerkers digitale negatieven ordenen, deze door een zoombare lichttafel bekijken en RAW-afbeeldingen ontwikkelen en verbeteren.

De hoofdcatalogus van elke darktable-gebruiker wordt weergegeven zoals hieronder:

Een verzamelmodule in het linkerdeelvenster helpt bij het organiseren van afbeeldingen op basis van hun kenmerken, inclusief brandpuntsafstand, belichting en resolutie.

Als u op een afbeelding klikt, wordt deze geopend om te bewerken:

Met de Donkere-kamer-modus kunnen gebruikers segmenten van een afbeelding voor en na zien, net als bij de verschuiving van groen naar oranje in het blad.

Als u een reeks wijzigingen in een foto aanbrengt, kan het platform van darktable de sleutel zijn om ervoor te zorgen dat uw bewerkingen volledig zijn geïntegreerd.

Als je een klein creatief bedrijf bent, zoals Lp Alain Photography, kan darktable een fantastische manier zijn om te pronken met je meest geavanceerde vaardigheden.

Met behulp van darktable maakt Lp Alain Photography een prachtige, wereldvreemde omgeving. Volgers gapen op het niveau van precisie en bereik van kleuren beschikbaar met zijn diensten. 

Hoewel tools zoals Pixlr, iPiccy en PicMonkey betere keuzes kunnen zijn voor eenvoudigere taken, zoals het verwijderen van rode ogen van een selfie, is darktable uitermate geschikt voor marketingteams die een groot aantal afbeeldingen in RAW-indeling willen beheren en verbeteren.

Tip van Pro: het gebruik van veel hoge helderheid en licht in uw afbeeldingen is een van de best practices van Instagram-advertenties . Dartkable is een uitstekende keuze om marketeers te helpen dit te bereiken.

Laatste gedachten

Fotobewerkingstools worden essentieel omdat de kwaliteit van afbeeldingen van sociale media escaleert.

Zorg ervoor dat uw volgers uw berichten opmerken en bewonderen door te experimenteren met de bovenstaande tools, allemaal zonder de bank te verspelen!

Wat denk je? Gebruik je of ben je van plan om een ​​van deze fotobewerkings-apps te testen om de beeldkwaliteit van je volgende Facebook- en Instagram-advertenties te verbeteren? Laat ons in de comments weten welke je favoriet is!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format