7 Facebook Marketing Tips van PR-bureaus die u zou moeten gebruiken - DeLaatbusiness

7 Facebook Marketing Tips van PR-bureaus die u zou moeten gebruiken

9 min


124
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

De sleutel tot het online marketing van uw bedrijf is binnen handbereik.

Facebook biedt bedrijven van alle groottes de mogelijkheid hun producten en diensten te promoten via het advertentieprogramma. Voor het behalen van de gewenste resultaten is echter meer nodig dan alleen het plaatsen van een advertentie in een opwelling.

Succesvolle Facebook-advertenties zijn specifiek, gericht en overtuigend .

Makkelijker te zeggen dan gedaan? Dat is niet helemaal waar!

We hebben onlangs gesproken met Adrienne Richardson, een reclameprofessional en een ondernemer die Facebook adverteert en ademt, en heeft een paar van haar beste Facebookmarketingtips gedeeld . 

Als u het geheim van haar succes wilt kennen en haar tips wilt gebruiken om uw bedrijf een boost te geven … lees dan verder!

Richardson begon haar carrière bij een PR-bureau in Philadelphia en werkte samen met klanten die NASCAR, Subaru en RM Palmer Company omvatten. Ze onderzocht en zette honderden reclamecampagnes in bij het bureau om alleen te worden ontslagen op het moment dat ze een gezin aan het plannen was.

Na de lancering van haar eigen tijdschrift voor ouderschap in New Jersey, besloot Richardson in 2013 haar eigen reclamebedrijf Adrienne Richardson Enterprises te vestigen.

Kort na de start van het bedrijf ontdekte ze Facebook-advertenties en bouwde ze haar hele bedrijf rond het sociale netwerk. Ze ging van een medewerker bij een reclamebureau naar de oprichting van haar eigen bedrijf dat zich uitsluitend richt op Facebook marketing.

Adrienne credits veel van haar succes met Facebook Ads voor haar ervaring in PR en klassieke reclame .

Veel dingen die veel voorkomen in PR worden vaak over het hoofd gezien met Facebook-advertenties, maar de meesten van ons die advertenties gebruiken, kregen niet de start in een PR-bureau “.

Hier zijn haar 7 geheimen om een ​​Top-marketeer op Facebook te zijn.

1. Meet succes, geen ijdelheid

Veel bedrijfseigenaren plaatsen advertenties op Facebook in de hoop dat een groot aantal mensen ze zullen zien. Als u echter niet de doelmarkt voor uw advertentie hebt gedefinieerd, zullen die cijfers niet veel betekenen. Eigenaars van kleine bedrijven volgen vaak ‘vanity metrics’, zoals kosten per klik. Dat is echter waar veel adverteerders het mis hebben.

Welke bedrijfseigenaren moeten volgen, is het rendement op investering en / of de kosten voor het verwerven van een nieuwe klant.

Chase Hughes definieert deze kosten in zijn artikel: Kosten voor klantenaankoop: de enige metriek die het lot van uw bedrijf kan bepalen :

Kort gezegd kan de CAC worden berekend door eenvoudig alle kosten die worden gemaakt om meer klanten te werven (marketinguitgaven) te delen door het aantal klanten dat is verworven in de periode waarin het geld werd besteed. Als een bedrijf bijvoorbeeld in een jaar $ 100 aan marketing heeft uitgegeven en in hetzelfde jaar 100 klanten heeft verworven, is hun CAC $ 1,00. “

Dat is wat de effectiviteit van uw advertentie van begin tot eind echt bepaalt. U ziet hogere aantallen voor deze belangrijke statistieken als u de doelmarkt voor uw product hebt geïdentificeerd. Als u uw bedrijf te breed adverteert, worden uw advertentie-inspanningen veel minder succesvol.

2. Ken de wensen van de klant en bouw uw marketing eromheen

Bedrijven creëren producten om aan de vraag van de consument te voldoen. Klanten kopen producten om aan hun wensen en behoeften te voldoen.

Als een bedrijf de behoeften en zorgen van zijn klanten niet kent, kan het zijn advertenties niet doelgericht targeten.

Als er geen probleem is dat een product probeert aan te pakken, dan is er geen oplossing die het kan oplossen. Het ontbreken van een eerste probleem geeft consumenten niet het initiatief om uw product te overwegen, laat staan ​​om het te kopen.

Richardson heeft tijdens haar reclamebureaujaren veel ervaring opgedaan in deze arena en zij maakt hiervan gebruik tot op de dag van vandaag.

Bepaalde strategieën werken voor sommige bedrijven beter dan voor anderen. Hoe dan ook, u moet uw best doen om “de hemel en de hel” met uw klanten te identificeren. Met welke problemen worden ze momenteel geconfronteerd? Wat is hun ideale situatie? Hoe kan uw product klanten geven wat ze willen?

Laten we eens kijken naar een advertentie die dit goed doet.

De afbeelding in deze advertentie legt een privé-moment vast dat de meesten van ons een of twee keer hebben meegemaakt. Je telefoon laten vallen op je eigen gezicht is een mix van verrassing, pijn en frustratie, gevolgd door wat terughoudendheid, omdat je stopt met het gooien van je telefoon door de kamer om zoete wraak te nemen op een levenloos voorwerp.

Zoek naar kleine momenten als deze, zij zijn de “hel” waarnaar je op zoek bent. Hiermee kunt u uw oplossing presenteren.

Als uw budget het toelaat, zijn focusgroepen een geweldige methode om in het hoofd van de klant te komen. Hiermee kunnen adverteerders echt de wensen en behoeften van de klant begrijpen.

Diegenen die deelnemen aan focusgroepen worden meestal echter gecompenseerd, omdat dit een aanzienlijke tijdsinzet van de deelnemers vereist. Toch zijn focusgroepen de moeite waard om in gedachten te houden, omdat de resultaten voor uw bedrijf een spelwissel kunnen blijken te zijn. Hier is een geweldige handleiding voor het uitvoeren van een focusgroep .

Als u niet bekend bent met de behoeften van uw klanten en uw budget is wat krapper, overweeg dan om een ​​enquête in te zetten als een Facebook-advertentie. U kunt uw klanten targeten of, als u een reclamebureau leidt, de klanten van uw klant targeten.

Als je bijvoorbeeld een superheldenfilm gaat bekijken, zie je waarschijnlijk nog drie of vier trailers voor andere superheldenfilms. Dit zou niet zo verwonderlijk mogen zijn – het is redelijk om te veronderstellen dat diegenen die superheldenfilms kijken geïnteresseerd zijn in het kijken naar andere films zoals deze!

Zodra u deze informatie over uw doelgroep hebt, inclusief wie u probeert te bereiken, hun kenmerken en wat belangrijk voor hen is, kunt u uw campagne om hen heen ontwikkelen. Door deze stappen te volgen, kun je in het hoofd, de geest en het hart van je publiek kruipen.

3. Wees niet te vaag met uw berichten

De slechtst presterende advertenties zijn vaak vaag. Ze zijn niet specifiek genoeg en hebben geen betrekking op klanten.

Een lifecoach kan bijvoorbeeld klanten vertellen dat hij of zij hen zal helpen ‘meer vreugde te vinden’ en ‘gelukkiger te zijn in het leven’. Vreugde en geluk zijn echter subjectief en betekenen voor iedereen iets anders.

De advertentie heeft maar één taak: ervoor zorgen dat de klant erop klikt.

De gemiddelde persoon die een vage advertentie leest, heeft daar waarschijnlijk geen relatie mee omdat deze vol is van niet-specifieke, lege taal. Tientallen potentiële engagementen op Facebook zijn op deze manier verloren gegaan. De advertentie hoeft het product niet noodzakelijk te verkopen, maar moet nieuwsgierigheid opwekken bij de doelgroep.

Laten we een voorbeeld bekijken dat het doel mist.

Merk op hoe de kopie boven aan de advertentie nieuwe hulpmiddelen vermeldt die ze hebben gebouwd. Maar de advertentie zegt niets over de tools of maakt je succesvol, het is over hoe innovatief de adverteerder is.

Noch de uitspraken, noch het beeld roepen een emotie op, plus dat ze daar niet bij passen.

Laten we nu kijken naar een advertentie die dit goed doet.

De berichten boven en onder de advertentie bespreken allemaal de gebruikerservaring die overeenkomt met de afbeelding op de advertentie.

Zelfs als “User Experience Issues?” Niet in een groot lettertype over de afbeelding is geschreven, kunt u zien dat het personage in de afbeelding duidelijk gefrustreerd is achter hun computer. Een look die u nooit zou willen dat iemand zou hebben als deze op uw website stond of met uw software.

Wat belangrijk is met een sterke Facebook-advertentie, is dat het de aandacht van de doelgroep moet trekken. Om dat te doen, moet het overtuigend zijn. Hoe maak je het overtuigend?

Richardson zegt dat klanten het gevoel moeten hebben dat je ze kent, begrijpt en als een merk kunt herkennen. Het probleem bij veel bedrijven die alleen advertenties kopen, is dat ze niet de tijd nemen om de leden van hun doelgroep te begrijpen en te begrijpen.

4. Gebruik de juiste woorden en afbeeldingen

We hebben al gezegd dat berichten niet te vaag moeten zijn. Maar wat moet uw berichtensysteem bevatten? De woorden zouden reacties van uw doelgroep moeten oproepen. Hetzelfde geldt voor de afbeeldingen in uw advertentie.

De afbeelding zorgt ervoor dat mensen niet langer naar beneden scrollen en zich met uw advertentie bezighouden. Wees niet bang om buiten de gebaande paden te denken.

Vermijd generieke stockfoto’s – mensen zijn ongevoelig voor hen. U moet een afbeelding kiezen die helder en kleurrijk is en de aandacht van mensen trekt.

Hier is een voorbeeld van een opvallende afbeelding die u kunt gebruiken voor locatietargeting .

Hoewel niet iedereen de vlag aan de rechterkant van deze afbeelding herkent, valt het meteen op als het de vlag van uw land is.

Het mengen van de Amerikaanse vlag speelt op een aangeboren verlangen dat hun doelgroep in de VS moet bestuderen. Hoewel het beide zeer bekende afbeeldingen zijn, trekken ze de aandacht van hun ideale klant. Wanneer potentiële klanten de afbeelding zien, zullen ze de advertentie lezen.

Denk aan afbeeldingen die de aandacht van een potentiële klant trekken en laat ze stoppen met scrollen. Als ze het beeld saai vinden, raken uw advertentie en de bijbehorende boodschap hun niet eens in de ogen.

In het leven proberen mensen dichter bij wat ze willen te komen, proberen weg te komen van pijn en plezier te zoeken. Hetzelfde geldt voor advertenties. Afbeeldingen die laten zien hoe een ervaring eruit zal zien met een product, presteren beter dan deprimerende foto’s van het leven zonder dat.

Als u meer wilt weten over het vertellen van een goed verhaal dat uw doelgroep helpt zichzelf te visualiseren met uw product of service, ga dan naar: beheer de kracht van verhalen in uw advertenties .

5. Schrijf efficiënte, relatable inhoud

Hoewel de foto mogelijk de eerste aandacht van een potentiële klant trekt, is uw advertentietekst net zo belangrijk.

De kopie moet zowel voor de foto als voor de doelgroep te relateren zijn. Laat het klinken als iets dat gebruikers zouden typen op hun Facebook-profielen. Typ niet zoals je een college-essay schrijft. Gebruik wat emotie!

Het exemplaar moet ook specifiek genoeg zijn voor iemand in de doelgroep om het te lezen en te beseffen dat het op hen van toepassing is.

En vergeet niet om uw advertenties altijd af te sluiten met een oproep tot actie. Ga er niet vanuit dat het publiek weet wat te doen. Vertel hen meteen welke actie ze moeten nemen.

Laten we een winnende advertentie bekijken voor relatable messaging en goede calls-to-action.

De video- en advertentietekst richten zich allemaal op de voordelen van e-mailmarketing. De informatie in de video wordt duidelijk en toch snel gepresenteerd. De call-to-action is geweldig omdat het de kijker niet alleen vraagt ​​om te “klikken”, maar hij legt uit dat je je moet aanmelden voor een gratis account bij Drip.

Kijk voor meer informatie over het maken van geweldige video’s om uw merk te promoten: De ultieme gids voor branding met Facebook Video .

6. Koppel uw advertentie aan uw bestemmingspagina

De kopie voor de advertentie moet ook overeenkomen met de bestemmingspagina waarnaar deze wordt geleid. Een van de fouten die schrijvers maken, is een advertentie schrijven alsof deze onafhankelijk is van de bestemmingspagina.

Het matchen van berichten heeft een directe en bewezen impact op uw Relevance Score . AdEspresso testte deze statistiek op meer dan honderdduizend advertenties om vast te stellen welke (eventuele) correlatie er was met het bepalen van hoeveel u moet betalen.

Blijkbaar was er een duidelijk waarneembaar verband tussen de Relevance-score, de kosten per klik die u betaalde en uw klikfrequentie.

Dus hoe hoger uw Relevance Score, hoe hoger uw CTR en hoe lager uw CPC. Ook andersom.

U kunt meer over dit experiment te weten komen en de bevindingen in Why ‘Message Match’ zijn van belang: de advertentiekosten voor Facebook verminderen met 79% .

Richardson’s advies? Schrijf eerst de landingspagina! Neem vanaf daar de punten van de bestemmingspagina en verander ze in een gesprek voor uw Facebook-advertentie. Maak het opnieuw en communiceer. Vertel een verhaal. Als een advertentietekst te veel verkooptalen bevat, negeren mensen deze zoals moderne reclameboodschappen en billboards.

7.  Maak contact met uw klant

Het maakt niet uit of u een groot reclamebureau of een eenmanszaak bent, het maken van een succesvolle advertentie is hetzelfde.

Je moet weten wat “de hemel en de hel” is voor de consument en een taal creëren die spreekt en contact met hen maakt.

Een goed voorbeeld van een bedrijf dat dit benadrukt is Coca-Cola. Wanneer het merk reclames maakt, toont het mensen uit verschillende lagen van de bevolking en spreekt het aantrekkelijke thema’s aan, zoals eenheid. De advertenties roepen bij mensen emoties op terwijl ze kleurrijke beelden vertonen. Coke associeert zijn product ook met het merk.

Leren van PR- bureaus

Advertentiebureaus hebben veel ervaring die de gemiddelde eigenaar van een klein bedrijf mogelijk nog niet heeft. Vergeleken met de gemiddelde ondernemer, nemen degenen die bij een bureau werken meer tijd over voor het onderzoeken, plannen, strategiseren en goed ontwikkelen van doelen voor hun campagnes.

Ze maken niet alleen een advertentie, ze maken iets dat bedoeld is om te werken.

Ze volgen de effectiviteit van hun advertenties met ROI en hoeveel het kost om elke nieuwe klant te converteren.

Wanneer u de tijd en de energie opneemt om dienovereenkomstig te plannen en statistieken bij te houden, heeft u veel meer succes en verdient u meer geld dan de gemiddelde persoon die gewoon een advertentie gooit en niet weet of deze werkt.

Volg deze Facebook marketing tips van de profs, en als gevolg daarvan, zal uw bedrijf de financiële vruchten plukken van meer succesvolle reclame wanneer u een bureau betrekt in plaats van uit te gaan op uw eigen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format