7 fouten die uw (lokale) bedrijf op Instagram maakt en hoe u ze kunt vermijden - DeLaatbusiness

7 fouten die uw (lokale) bedrijf op Instagram maakt en hoe u ze kunt vermijden

8 min


135

Instagram heeft meer dan een half miljard gebruikers, dus is het boordevol overtuigende visuele inhoud die gebruikers dag in dag uit aanspreekt.

Het is een geweldig hulpmiddel om uw merk te gebruiken en aantrekkelijk te zijn voor klanten – en het wordt steeds meer gebruikt voor kleine, lokale en “saaie” bedrijven als een manier om te groeien en om met klanten in contact te komen.

Instagram kan echter een lastig platform zijn. De gecultiveerde esthetiek en advertentie-opties, als ze op de verkeerde manier worden gebruikt, zijn gewoon een verspilling van je tijd en energie.

We zien veel herhalingsfouten van kleine merken op Instagram die ze uiteindelijk kosten. Dus we zijn hier om enkele van deze veelgemaakte fouten te delen die we maar al te vaak tegenkomen.

Of je nu een serieposter bent, bang bent voor hashtags, of gewoon probeert te achterhalen hoe je je sociale contacten het beste kunt aangaan, hier kun je fouten vermijden en het meeste uit Instagram halen.

1. Te veel focussen op reclame-producten

Te veel bedrijven hanteren een “machinegeweer” -benadering van Instagram en schieten rond na ronde productopnames. Als u te veel producten in uw feed deelt, betekent dit waarschijnlijk dat u geen levendig en interactief merk presenteert.

Key Food Bay Ridge valt zeker in deze val. De Instagram-aanwezigheid van de kruidenier is gevuld met voorraadafbeeldingen van voedsel, flauwe verkoopmeldingen en spam-actie “# Follow4Follow” bij acties.

Als uw publiek een productcatalogus wilde zien, gingen ze naar uw website. Ze blijven gewoon scrollen als ze een voorraadoverzicht op hun feed zien.

Wat te doen in plaats daarvan

Gebruik Instagram om een ​​authentiek en boeiend merk te cultiveren dat uw publiek directer omvat. Richt u op het opbouwen van loyaliteit in plaats van uw volgers te vernietigen met producten en promoties.

U kunt klant / koper-persona’s gebruiken om erachter te komen welke soorten inhoud de meeste mensen naar uw merk trekken . Persona’s van kopers zijn personages die de belangrijkste groepen van uw klanten vertegenwoordigen, gebouwd op onderzoek en interviews.

 • Ze helpen je je publiek te begrijpen en begrijpen waarom mensen je volgen op Instagram – zijn ze op zoek naar productinspiratie of net als de geest van je merk?
 • Ze kunnen u ideeën voor inhoud en advertenties geven die geschikt zijn voor uw doelgroep.
 • Ze kunnen u helpen erachter te komen op wie u uw advertenties wilt richten en wie u moet volgen en waarmee u op Instagram kunt omgaan.

2. Een inconsistente stem hebben

Veel merken met minder ervaring op sociale media komen het proberen veel te moeilijk . We hebben allemaal gezien hoe dit eruit ziet: te veel memes, hashtagmisbruik, posting omwille van en nog erger.

Overweeg Manhattan Portage’s Instagram. Het merk heeft een geweldig product en laat het goed zien met geweldige lifestyle-opnames van mensen die hun tassen gebruiken en ervan genieten. Maar de incidentele out-of-contextfoto van stranden en bloemen is verwarrend en lijkt op vulmiddel.

Je volgers verwachten informatie en inspiratie over je merk te vinden wanneer ze je volgen op Twitter. Schiet ze met een te veel ‘inspirerende’ foto’s en ze zullen snel hun weg vinden naar de knop ‘Niet meer volgen’.

Wat te doen in plaats daarvan

Grote merken werken er hard aan om een ​​consistente ‘stem’ te ontwikkelen. Het helpt uw ​​bedrijf en marketing op één lijn te komen en zorgt ervoor dat uw inhoud consequent een beroep doet op uw klanten. Om dit te bereiken overweegt u om het volgende te doen:

 • Luister naar feedback van klanten – welke Instagram-berichten zijn het meest geliked en becommentarieerd? Zijn deze opmerkingen vol met emoji’s of in volledige zinnen? Is je “grapje” van vorige week goed verlopen?
 • Geef een overzicht van de stem en toon van uw merk als onderdeel van uw algemene strategie en zorg ervoor dat iedereen die op uw sociale media werkt, is afgestemd op die stem.
 • Gebruik uw Instagram om uw klanten achter de schermen te brengen en hen de passie en toewijding te tonen die uw bedrijf te bieden heeft.

3. Kansen voor leadgeneratie negeren

Instagram is een geweldige tool om je merkherkenning en -volgend te laten groeien, maar het moet ook business genereren. Gebruik Instagram Lead Ads om iets aan uw publiek te bieden in ruil voor hun details, die u kunt gebruiken om ze op een later tijdstip te bereiken.

Lead generation is een geweldig doel voor uw Instagram-strategie wanneer directe verkoop geen goede keuze is . Dit kan het geval zijn als u iets immaterieel verkoopt of als uw product een lange verkoopcyclus omvat.

Statistieken op Instagram-advertenties voor leadgeneratie zijn nog niet beschikbaar, maar als Facebook een indicatie is, kun je een aanzienlijk rendement op de investering verwachten, zoals Mazda die 5x het aantal leads kreeg tegen 85% lagere kosten per lead toen ze overstapten op lead-gen. advertenties op Facebook.

Als u geen lead gen-advertenties aanboort, krijgt u die retouren niet.

Wat te doen in plaats daarvan

Volg de basisstappen om aan de slag te gaan met leadadvertenties op Instagram:

 • Denk aan de doelgroep die u met uw advertentie wilt bereiken – met de ingebouwde filters kunt u een gerichte groep mensen bereiken.
 • Vergeet niet dat Instagram een ​​visueel platform is waar advertenties worden weergegeven als onderdeel van de feeds van gebruikers. Zorg ervoor dat uw advertentie afbeeldingen van goede kwaliteit gebruikt die overtuigend zijn, maar schreeuw niet over “productplaatsing!”
 • Bied iets van waarde in ruil voor het verkrijgen van toegang tot hun persoonlijke gegevens.

4. Geen gebruik maken van betaalde advertenties

Als u geen gebruik maakt van betaalde advertenties, mist u een mogelijkheid om bepaalde klanten te verbazen. Met betaalde advertenties kunt u ervoor kiezen om alleen advertenties te targeten die een bepaalde advertentie relevant zouden vinden. Dus als u een aanbieding van één dag alleen heeft, kunt u zich misschien alleen richten op mensen binnen een straal van 15 mijl op de dag van de verkoop.

Een goed voorbeeld van waar targeting nuttig zou kunnen zijn, is deze post van retailer Primark. Het verliest zijn oomf wanneer het prijzen en geografische info moet omvatten. Ze hadden zich kunnen richten op de specifieke landen waar dit product beschikbaar is, in plaats van een item dat alleen in vijf landen beschikbaar is, te pesten voor hun hele publiek.

Wat te doen in plaats daarvan

Gebruik betaalde advertenties om de focus van uw promotie-activiteit te beperken . Target alleen die klanten die waarschijnlijk op uw advertenties reageren.

afbeeldingsbron )

Als je de aandacht wilt vestigen op een bepaald product dat deel uitmaakt van een grotere compositie, overweeg dan om Instagram’s nieuwe shoppable tagging- opties te gebruiken, die verkoopinformatie in de foto zetten. Dit vermindert de rommel in uw bericht, waardoor uw afbeeldingsbijschriften meer beschrijvend en minder verkoopbaar zijn.

5. Zelden plaatsen

Het vinden van de juiste balans tussen een vaste aanwezigheid en overzetting is moeilijk. U wilt klanten betrekken en op hun hoede blijven, maar lijkt niet spammen of overweldigend . Je wilt niet elke dag dezelfde saaie foto posten, maar je wilt ook geen willekeurige berichten plaatsen die niet passen bij je afbeelding.

Dat kan ertoe leiden dat er niet vaak wordt gepost, omdat het overweldigend lijkt om uit te zoeken hoe je de juiste plek kunt vinden om precies genoeg van de juiste dingen te posten.

Muji’s VS-account biedt een coherente en consistente aanwezigheid in de nieuwsfeeds en biedt snapshots van de rust en organisatie die de woning-, briefpapier- en kledingwinkel biedt.

Posts richten zich op textiele composities die esthetisch aantrekkelijk zijn. Productberichten bevatten call-to-actions met betrekking tot verkopen, maar het lijkt niet krachtig.

Wat te doen in plaats daarvan

Het bereiken van geweldige prestaties op Instagram gaat allemaal om het vinden van de juiste balans – wees niet bang om dingen te testen en te ontdekken wat voor uw bedrijf werkt.

Een paar dingen die u kunnen helpen bij het vinden van dat evenwicht:

 • Ontwikkel een inhoudskalender voor je Instagram-feed met een planning voor wanneer je een bericht plaatst.
 • Geef uzelf een overzicht van uw geplande inhoud door te categoriseren wat u elke dag zult posten – product highlight, “achter de schermen”, enz. Dit zal u helpen om uw productplaatsingen te spreiden.
 • Probeer te spelen met dagen, tijden en inhoud. U kunt bijvoorbeeld proberen een productfoto te delen met een kortingsaanbieding tijdens de werkuren en een in het weekend om te zien wat meer betrokkenheid oplevert.

6. Niet betrokken bij het publiek

Een andere veel voorkomende fout is dat merken een ‘vuur en vergeet’-houding aannemen ten opzichte van hun Instagram-feeds. Neem uw publiek niet als passieve consumenten van uw merk, maar eerder als actieve deelnemers die moeten worden betrokken.

Zorg ervoor dat je je volgers betrekt door royaal wat volgt, likes en comments te geven. Als u een ‘ivoren toren’-benadering kiest, wordt uw merk niet professioneel. Reiken naar je volgers is een geweldige manier om goodwill naar je merk te bouwen.

Wat te doen in plaats daarvan

Houd tijd vrij om regelmatig uw berichten te controleren, te reageren op opmerkingen en terugkerende klanten te volgen . Het hoeft niet elke dag te zijn – een paar keer per week zal het lukken.

Een goed voorbeeld is de Fab Cup, een coffeeshop in New York, die betrokkenheid promoot met buurtregeerders en evenementen, en klanten informeert over schema- en menuwijzigingen. Dit positioneert het merk als een armatuur in de wijk, zonder dat het overkomt op sales.

Stop daar echter niet. U kunt zelfs overwegen om uw eigen hashtag te maken en te suggereren dat uw klanten het gebruiken om hun ervaringen met uw producten te documenteren. Niet alleen versterkt dit merkbetrokkenheid, het kan ook dienen om de groei van uw bedrijf te documenteren en als een bron van feedback van klanten.

7. Geen A / B-tests uitvoeren

Veel kleine merken houden zelfs geen rekening met A / B-testen omdat ze niet van plan zijn om grote Instagram-campagnes uit te voeren. Zelfs kleinere campagnes kunnen u waardevolle informatie geven over welk type inhoud het meest aantrekkelijk is voor uw doelgroep.

A / B testen klinkt misschien moeilijk, maar het hoeft niet zo te zijn. Op het meest basale niveau is het de gewoonte om uw publiek twee of meer versies van dezelfde advertentie te tonen met kleine verschillen tussen elke versie – in de gebruikte kopie of afbeeldingen – en te observeren welke leidt tot betere prestaties voor de advertentie.

A / B testen is gemakkelijk en snel met AdEspresso

A / B-testen is eenvoudig uit te voeren wanneer u slechts een paar campagnes / advertenties wilt testen, maar zodra u uw inspanningen opschaalt, vindt u het misschien moeilijk om dit handmatig te doen. Ad managementplatforms zoals AdEspresso vereenvoudigen het testen van de beste strategieën voor uw merk. Met deze hulpprogramma’s kunt u snel grote aantallen varianten van advertenties maken, implementeren en testen, zodat u snel de beste kunt identificeren.

Wat te doen in plaats daarvan

Ga aan de slag met een paar eenvoudige experimenten – u kunt dieper graven als u comfortabeler A / B-tests uitvoert . Enkele eenvoudige dingen om u op weg te helpen zijn:

 • Begin met het testen van iets kleins, zoals uw bijschriften of CTA-knop.
 • Wanneer u zich meer op uw gemak voelt, kunt u afbeeldingen uitwisselen of zelfs de bestemmingspagina wijzigen waarnaar uw advertentie leidt.
 • Test de doelgroep die uw advertentie ziet: het land / de stad waar ze wonen, leeftijdsgroepen, relatie status, etc.

Het is nu de beste tijd om je Instagram-voetafdruk te maken

Er zal geen beter moment zijn om te investeren in het opbouwen van je Instagram-aanwezigheid. Het netwerk verhoogt al een groot aantal geëngageerde gebruikers, terwijl er niet teveel marketingruis is.

Daarnaast biedt Instagram een ​​bijzonder goede gelegenheid voor merken die afhankelijk zijn van een persoonlijke benadering van woo-klanten, zoals de meeste lokale en kleine bedrijven.

Het uitbreiden van je bedrijf op Instagram lijkt intimiderend, maar als je eenmaal weet hoe je de meest voorkomende valkuilen kunt vermijden, heb je een aantal zeer krachtige hulpmiddelen om een ​​loyale groep aanhangers voor je merk op te bouwen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format