7 manieren om een facebook expert te worden. - DeLaatbusiness

7 manieren om een facebook expert te worden.

8 min


101
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Facebook heeft onlangs het merk van twee miljard maandelijkse actieve gebruikers bereikt en is nu een van de grootste online advertentieplatforms met meer dan zes miljoen adverteerders die elk kwartaal $ 10 miljard besteden.

Om deze grote advertentie-uitgaven te ondersteunen, is het Facebook Ads Manager-platform geëvolueerd tot een ongelooflijk krachtige tool. Samen met dit komt echter steeds grotere complexiteit.

Het wordt steeds moeilijker voor beginners om deel te nemen aan de wereld van Facebook-advertenties, en het wordt ook duurder om te leren hoe dat te doen. 

 In deze blogpost schetsen we zeven hoogwaardige bronnen van Facebook en online marketingtrainingen die weinig of geen geld kosten.

Ben je klaar om een ​​expert op Facebook-advertenties te worden met een klein budget? Nu kan je. 

Er zijn een aantal bedrijven die uitgebreide Facebook-marketingcursussen verkopen. Veel van deze Facebook-advertenties lopen rond de $ 3K, soms zelfs tot $ 5K.

Hoewel deze cursussen diepgaande ondersteuning kunnen bieden en u op weg helpen, is er een keerzijde; Facebook voegt zo snel nieuwe advertentiefuncties toe dat cursussen snel gedateerd kunnen worden.

Voor veel adverteerders verdient het ook de voorkeur om te beginnen met een kleine uitgave en vervolgens winsten te herinvesteren in vervolgtraining, in plaats van grote trainingskosten op te bouwen voordat een enkele advertentie wordt uitgevoerd.

Gelukkig zijn deze klassen die enkele duizenden dollars kosten (en zonder kwaliteitscontrole) niet de enige opties. Hier leest u hoe u een opleiding op topniveau kunt krijgen zonder de bank te verslaan!

1. Facebook Blueprint

Wie kan je beter leren over Facebook-advertenties dan Facebook zelf?

Het trainingsportaal van Blueprint biedt een breed scala aan cursussen die zijn gevuld met informatie die rechtstreeks van Facebook wordt gegeven.

Alle lesmodules worden up-to-date gehouden en bevatten elk specifieke vaardigheden die u kunt leren. Je kunt een begeleid leerpad kiezen om je te helpen deze vaardigheden te ontwikkelen op basis van je functie of kennis op te doen waarmee je nog niet vertrouwd bent.

Facebook Blueprint screenshot

Alle cursussen van Blueprint zijn volledig gratis, maar er is certificering beschikbaar voor $ 150 per module en er zijn twee modules vereist om te slagen.

Dat gezegd hebbende, is het niet nodig om gecertificeerd te worden, tenzij u op zoek bent om het aan uw cv toe te voegen. Of u nu gaat voor die certificering of niet, het trainingsportaal van Blueprint is zonder twijfel de beste plaats om een ​​breed begrip van facebookmarketing te krijgen.

2. Jon Loomer

Jon schrijft al meer dan zes jaar over Facebook-advertenties en er wordt wekelijks één blogpost aan zijn website toegevoegd .

Al deze berichten zijn gratis beschikbaar. Elke blogpost is over het algemeen een diepe duik in een nieuwe functie of geavanceerde strategie.

Dit is gemakkelijk een van de beste plaatsen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van Facebook-advertenties. Hoewel niet bedoeld als cursus, kunnen de archieven worden gebruikt om meer te weten te komen over alle hoofdelementen van dit advertentieplatform. 

Jon Loomer Facebook-advertenties screenshot

Naast de bron van de gratis blog biedt Jon ook een aantal geweldige producten voor abonnees.

Dit omvat lidmaatschap van de Power Hitter’s Club (PHC) . Het basislidmaatschap is beschikbaar voor slechts $ 29 per maand en biedt toegang tot wekelijkse webinars, videozelfstudies en een Facebook-groep die alleen voor leden is.

3. Podcasts

Geloof het of niet, veel sociale media-experts geven gratis inhoud weg op hun podcasts.

Dit is een uitstekende manier om op de hoogte te blijven van elk Facebook-nieuws. Het beste gedeelte? U kunt dit doen tijdens het woon-werkverkeer of het doen van was in het hele huis.

Naast het feit dat ze gratis zijn, hebben veel podcasts ook geweldige gastinterviews. Deze kunnen betrekking hebben op casestudies die opsplitsen wat op dit moment werkt en wat niet.

Bekentenissen van een roze haired marketeerpodcastlogo

Er zijn tientallen geweldige marketingpodcasts om uit te kiezen, en we hebben hier een lijst met onze favorieten samengesteld . 

4. Digital Marketer

Zoals de naam al doet vermoeden, komt Digital Marketer vrijwel alles te maken met digitale marketing. Een groot aantal van hun bronnen is gratis beschikbaar op hun site. Dit omvat een van mijn favoriete beginnersgidsen voor verkooptrechters, die haar te vinden zijn .

Digital Marketer heeft twee belangrijke leerportalen: hun HQ-cursus en hun Lab.

HQ is eigenlijk de Netflix van online marketing, bestaande uit elf video-gebaseerde cursussen die elk worden geleverd met checklists, werkmappen en examens. Er is een certificering aan het eind. Elke cursus is alleen al een waarde van $ 1.000, maar je kunt elke gratis 14 dagen gratis bezoeken met hun gratis proefversie .

Screenshot van de Digital Marketer-cursus

Lab is ontworpen voor permanente training die u helpt om op de hoogte te blijven.

Het omvat een wekelijkse oproep tijdens kantooruren, toegang tot bronnen zoals maandelijkse webinars, meer dan 30 uitvoeringsplannen en een Facebook-groep met leden die meer dan 10.000 collega-marketeers bevat.

Dit abonnement kost een maandelijks bedrag van $ 38, maar het is mogelijk om voor een maand toegang te krijgen tot alle bronnen voor slechts $ 1 met hun proefversie.

5. Domineer webmedia

Domineert Web Media heeft een nieuw universitair portaal gecreëerd dat vergelijkbaar is met het Digital Marketer Lab en AdEspresso University.

Net als de andere twee biedt deze bron gebruikers de belangrijkste doorlopende updates waarmee marketeers op de hoogte blijven van de beste werkwijzen en het veranderende gezicht van reclame. Dit is vaak aanzienlijk nuttiger dan een eenmalige cursus die je niets zou hebben geleerd dat je elders niet zou vinden (waarschijnlijk gratis).

Domineren Web Media cursus screenshot

De DMW-community is een beetje duurder voor $ 77, maar een maand is alles beschikbaar voor slechts $ 1 voor de eerste 10 dagen.

Net als bij het Digital Marketer Lab, vergeet niet te annuleren als je niet wilt dat je vooruit wordt gefactureerd, maar als je vindt dat de waarde in de resource een paar maanden blijft hangen om te zien wat je leert. 

6. $ 1 Day Facebook-strategie

Alle zes cursussen die we hierboven hebben besproken, zijn uitstekende manieren om meer te weten te komen over Facebook-advertenties. Je leert echter alleen in theorie over hen. In werkelijkheid is de beste manier om het systeem echt te leren duiken in en campagnes maken.

Op deze manier kunt u een goed beeld krijgen van hoe het advertentiesysteem werkt door proefondervindelijk te werken, maar u kunt ook wat inkomsten genereren terwijl u oefent. Gelukkig bieden zelfs kleine testbudgetten op Facebook je veel ruimte om te leren.

Dennis Yu- de CTO van Blitzmetrics en een ongelooflijke expert op alle dingen Facebook Ads- beveelt zijn dollar-per-dag Facebook Ads-strategie aan. Het is een ongelooflijke strategie die ik zelf al verschillende keren heb gebruikt; het is goedkoop, dus het is een laag risico, maar het geeft je nog steeds de informatie die je nodig hebt om sterkere advertentiecampagnes te maken.

Je kunt er meer over lezen in een bericht dat Dennis hier schreef voor Blitzmetrics  .

Als u iets meer te besteden heeft, kunt u met zelfs $ 10 per dag een groot aantal verschillende strategieën en advertentiekopieën testen. Als u nieuwsgierig bent, vindt u in dit artikel over DigitalMarketer enkele geweldige ideeën over hoe u uw advertentiebudget kunt besteden en wat u kunt testen .

Bij AdEspresso hebben we zelfs een geheel nieuwe t- shirtzaak opgezet en de campagnes ongeveer zes weken lang uitgevoerd met slechts $ 300 aan advertentie-uitgaven. Hoewel de winst niet enorm was, was de leerervaring van onschatbare waarde.

7. Hootsuite Advanced Social Advertising-certificering

Wilt u de wereld laten zien dat u over de gevraagde vaardigheden en expertise beschikt om campagnedoelen in te stellen, remarketing en vergelijkbare doelgroepen te gebruiken, sociale advertenties te maken en te testen en de ROI van uw sociale advertentiecampagnes te meten? Heeft u een permanent online certificaat nodig om uw expertise en referenties op LinkedIn en andere professionele netwerken te laten zien voor uw volgende werkgever? En wil je opgenomen worden in de Hootsuite Certified Professionals Directory (AKA de geheime vijver waar recruiters, grote merken en werkgevers gaan vissen op getalenteerde sociale media-professionals zoals jij!)?

Dan zou je moeten overwegen om  Hootsuite Advanced Social Advertising Certification te nemen.

Hootsuite-Geavanceerde-Social-Advertising-certificering

Hootsuite’s Advanced Social Advertising Certification helpt marketeers en adverteerders hun sociale media-reclamevaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Door pro tactieken en best practices te leren, kunt u uw sociale advertentiecampagnes van begin tot eind optimaliseren, zodat u slim kunt werken, de ontvangst van advertenties kunt optimaliseren en uiteindelijk tijd en geld kunt besparen en de resultaten kunt verbeteren.

Je graaft diep in vier hoofdgebieden:

  1. Hoe u uw campagnedoelen kunt instellen
  2. Hoe u remarketing en vergelijkbare doelgroepen kunt gebruiken
  3. Hoe sociale advertenties te bouwen en te testen
  4. Hoe de impact van advertentiecampagnes te meten

Zodra je deze onderwerpen onder de knie hebt, ben je klaar om het certificeringsexamen af ​​te leggen en je vaardigheden te bewijzen. Het getimede examen bestaat uit 50 meerkeuze vragen om te testen dat je weet hoe je effectief kunt adverteren op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. Je hebt een uur om het te voltooien. Om te slagen voor het examen en om gecertificeerd te zijn, moet je een minimum cijfer van 75 procent behalen. Maak je geen zorgen als je het de eerste keer niet vastspijkert! U hoeft niet te betalen voor eventuele volgende pogingen tot het examen.

Hootsuite Advanced Social Advertising Certification omvat videolessen, lezingen en het certificeringsexamen. Je kunt gratis beginnen met leren , maar als je de volledige cursus en certificering wilt volgen, kost het je $ 249 USD.

Bonus 😉 AdEspresso University

Bij AdEspresso weten we dat het aanbieden van een softwaretool alleen nuttig is als iedereen weet hoe je er het beste uit kunt halen.

Daarom hebben we de AdEspresso University opgericht, die vol zit met middelen die zijn ontworpen om onze klanten te helpen reclame te maken voor Facebook en Instagram.

Sommige van deze bronnen bevatten een galerij met meer dan een miljoen echte Facebook-advertenties, toegang tot onze experimenten waarbij we maandelijks meer dan $ 1000 aan tests besteden en u de gegevens, videocursussen, webinars en een privé-Facebookgroep laten weten die meer inhoudt dan 4.000 beste Facebook-marketeers (inclusief ondergetekende).

AdEspresso Facebook cursus screenshotIk weet dat we een beetje bevooroordeeld zijn, maar zoveel leden hebben ons verteld dat de AdEspresso University van onschatbare waarde voor hen is geweest. Stel u voor dat u onze beste advertentiedeskundigen vragen kunt stellen over Facebook-advertenties en snel antwoordt; alleen met onze Facebook-groep, dat kan.

Al deze voordelen en middelen zijn beschikbaar voor slechts $ 19 per maand .

 

Conclusie

Als u op zoek bent naar online marketing, hoeft u niet langer 50.000 dollar te verdelen aan universiteitsschuld of 3k te verliezen aan een cursus hier en 5k aan een andere daar, vooral omdat al deze cursussen mogelijk verouderd zijn voordat u zelfs maar betaalt ervoor.

In plaats daarvan zijn er zoveel Netflix-achtige communities die zijn toegewijd aan Facebook-advertenties, waardoor je op de hoogte blijft van het platform voor slechts een kleine maandelijkse vergoeding. Veel van deze sites en bronnen bieden zelfs gratis proefversies of proefversies die slechts $ 1 zijn, dus u kunt de perfecte oplossing voor u vinden.

Ik wil hier een waarschuwing toevoegen.

Onthoud dat u ethisch verantwoord bent wanneer u gebruik maakt van gratis bronnen.

Deze kosten vaak de bedrijven die hen tijd en geld bieden om te produceren. Veel bedrijven doen dit graag om nieuwe bedrijven te helpen slagen, maar het blijft vaak een dure onderneming voor hen.

Als de gratis en goedkope materialen u helpen uw bedrijf te laten groeien en te slagen, kunt u de makers van inhoud terughalen door het lidmaatschap van hun sites te sluiten, een coachingsessie te kopen of een trainingsplan te kopen zodat u het kunt betalen voor de volgende nieuwe marketeer die wat gratis middelen nodig heeft om hun bedrijf van de grond te krijgen.

Wat denk je? Heeft u al deze gratis of goedkope middelen gebruikt om u te helpen een expert op Facebook-advertenties te worden? Hebben we een van je favorieten gemist? Deel je gedachten, kennis en vragen in de comments hieronder! 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format