7 manieren waarop chatbots de bedrijfsefficiëntie en productiviteit kunnen verhogen - DeLaatbusiness

7 manieren waarop chatbots de bedrijfsefficiëntie en productiviteit kunnen verhogen

3 min


141
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Investeert uw organisatie enorm veel tijd, energie en geld in het trainen van medewerkers? Zo ja, dan is er nu een betere manier om dergelijke trainingen te beheren. Slimme computerprogramma’s kunnen alle taken van je afnemen. Chatbots zijn zo’n kunstmatige intelligentie die uw bedrijfsinspanningen tot een minimum kan beperken en u helpen afstuderen tot een betere klantbetrokkenheid, effectievere training van werknemers, een hogere productiviteit en een hoger bedrijfsresultaat.

Volgens het State of Chatbots-rapport van 2018 :

  • 15% van de Amerikanen zegt dat niets hen ervan weerhoudt om een ​​chatbot te gebruiken.
  • 15% van de consumenten heeft in het voorgaande jaar chatbots gebruikt om met bedrijven te communiceren.
  • Het meest voorkomende gebruik van chatbots bij consumenten was het verkrijgen van snelle antwoorden op dringende vragen (37%), het oplossen van een klacht of probleem (35%) en het krijgen van gedetailleerde antwoorden of uitleg (35%).

Dit toont aan dat AI-gevoede programma’s zoals chatbots het zakelijke landschap geleidelijk aan veranderen door mensen te simuleren. Ze stroomlijnen het proces van klanten aanspreken, naast het drastisch verlagen van de bedrijfskosten en activiteiten.

Voortzetting van de discussie, laten we eens kijken naar de zeven geweldige manieren waarop chatbots uw bedrijf kunnen helpen bij het produceren van buitengewone resultaten.

1. Procesautomatisering

Een groot voordeel van het gebruik van chatbots is automatisering van alledaagse taken, zoals het herhaaldelijk beantwoorden van veelgestelde vragen (FAQ’s) voor verschillende klanten. Op tekst gebaseerde of spraakgestuurde chatbots bieden bijvoorbeeld een naadloze ervaring voor gebruikers. Chatbots zijn ontworpen om meerdere taken tegelijk uit te voeren en vrij van fouten, die mensen meestal moeilijk vinden om te doen. Met andere woorden, ze kunnen kostbare tijd van uw werknemers vrijmaken, hun werklast en energie verlichten en hen toestaan ​​zich te wijden aan kernactiviteiten voor groei en succes.

2. Gegevensverzameling en feedback

Een gegevensgestuurde chatbot kan een berg gegevens genereren en deze sneller beschikbaar maken voor analyse dan andere methoden. Op deze manier kunt u eventuele knelpunten binnen uw organisatie identificeren en corrigerende maatregelen nemen. Chatbots geven ook feedback op basis van hun interacties met bedrijfstrainees. Op deze manier spelen ze een aanvullende rol in de opleidingssoftware voor werknemers , die tegenwoordig door talloze ondernemingen wordt geaccepteerd als een noodzakelijk hulpmiddel voor online training, leren en ontwikkeling van personeel.

3. Effectieve training voor werknemers

Een ander groot voordeel van het gebruik van een bedrijfssoftware zoals chatbot is dat het een bedrijf in staat stelt om alle trainingssessies van zijn medewerkers online te migreren. Zodra u nieuwe medewerkers hebt aan boord, moet u ze trainen om ze op de hoogte te brengen. Dit is waar chatbots van betekenis worden. Ze kunnen geavanceerde trainingen voor nieuwe deelnemers aan uw producten, diensten en bedrijfsbeleid leveren, net zoals een menselijke trainer dat zou doen, en een soepele overgang naar de nieuwe werkomgeving vergemakkelijken.

4. Meertalige en contextuele ondersteuning

Chatbots tonen de intelligentie om natuurlijke talen te bevatten en te verwerken, dankzij AI en Natural Language Processing (NLP). Hun meertalige ondersteuning komt van pas bij het gebruik ervan in verschillende regio’s die door verschillende talen worden gemarkeerd. Chatbots zijn ook intelligent genoeg om de context van een gesprek te begrijpen en het doel van de vragen van klanten te identificeren, waardoor werknemers de meest geschikte antwoorden kunnen bieden.

5. Persoonlijke aandacht

Het geven van persoonlijke aandacht aan elke medewerker is soms niet haalbaar, vooral niet in grote organisaties. Afgezien van de hoge kosten die gepaard gaan met een dergelijke propositie, zou logistiek op grote schaal nodig zijn. Dat is waar een interactieve technologie zoals chatbot kan dienen als een betrouwbare persoonlijke assistent om een ​​verscheidenheid aan taken aan te kunnen die normaal door menselijke assistenten worden uitgevoerd. In tegenstelling tot mensen, voelen deze soorten software zich niet moe, hebben ze geen pauzes nodig en slapen ze helemaal niet. Hun diensten zijn 24×7 beschikbaar. Ze kunnen vergaderingen plannen, herinneringen verzenden, e-mails instellen, tickets boeken, enzovoort.

6. Conversatievermogen

Een van de grootste voordelen van het integreren van chatbots op de werkplek is hun vermogen om boeiende gesprekken voort te zetten zoals mensen dat doen. De stroom van hun gesprekken is eenvoudig, naadloos en volwassen. U kunt ze gebruiken in diverse bedrijfssystemen en -situaties, dankzij hun compatibiliteitsfunctie. Als een van de meest geavanceerde gespreksagenten met zeer interactieve gebruikersinterfaces (UI’s) maken chatbots gebruik van de kracht van machine learning om te helpen bij reguliere zakelijke transacties. Ze zijn een manier om te ontladen, bijvoorbeeld terugkerende chatopdrachten die eerder door mensen zijn uitgevoerd.

7. Continu leren op het werk

Continu leren en ontwikkelen vormen een cruciaal onderdeel van elk succesvol proces voor personeelsbeheer. Met behulp van chatbots kunnen bedrijfsleiders leersystemen opnemen in de workflow en interacties met werknemers boeiender en aangenamer maken. Bovendien hebben leerlingen nu toegang tot informatie en hebben ze antwoord op vragen binnen handbereik. Wanneer u het leerproces van uw werknemers eenvoudig en plezierig maakt, zullen de prestaties en productiviteit vanzelf toenemen.

In een notendop

Uit de discussie blijkt dat chatbots een waardevol middel bieden om een ​​bedrijfsproces te stroomlijnen. U kunt ze gebruiken om uw dagelijkse taken eenvoudiger, sneller en effectiever uit te voeren. Bedrijfsleiders en managers zijn al optimistisch over de potentiële voordelen van chatbots om een ​​verschil te maken in veel branchebranches. Een juist gebruik van chatbots voor het juiste doel kan uiteindelijk resulteren in een grotere bedrijfsefficiëntie en productiviteit. Als u nog geen chatbots op uw werkplek hebt geïmplementeerd, is dit het juiste moment om dit te doen. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format