7 soorten afbeeldingen die goed presteren op Instagram - DeLaatbusiness

7 soorten afbeeldingen die goed presteren op Instagram

6 min


111
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Visuele content krijgt voorrang op alle grote social-mediaplatforms en het belang ervan op Instagram (dat bijna volledig een puur visueel platform is) ligt voor de hand.

Terwijl we visuele inhoud gebruikten om op te vallen op sociale media, is visuele inhoud nu overal en de vraag wordt hoe we onze visuele inhoud onderscheiden van de rest ?

Soorten goede Instagram-afbeeldingen

Gelukkig zijn er bepaalde soorten afbeeldingen die meestal goed presteren op Instagram , die allemaal gemakkelijk aan te passen zijn voor uw bedrijf en uw doelgroep. (Spoiler alert: Selfiesmaken deze lijst niet . Voor het geval je je afvraagt.)

In deze post gaan we een kijkje nemen naar 7 specifieke soorten Instagram-afbeeldingen die veel betrokkenheid met zich meebrengen en hoe je ze kunt repliceren.

1. UGC-afbeeldingen

Door gebruikers gegenereerde inhoud, of UGC, is nu het grootste ding in marketing. Het is authentiek en het verbindt en resoneert met gebruikers, werkt als sociaal bewijs en laat bezoekers zien dat andere gebruikers enthousiast zijn over je merk. Het is geen verrassing dat UGC-beelden een hoop aandacht en betrokkenheid krijgen op Instagram.

Schermopname 2016-07-19 om 9.21.25 PM

Gebruikers bedanken voor het delen van hun foto’s kan een lange weg gaan, zowel met hen als met andere gebruikers.

UGC-afbeeldingen hebben ook het extra voordeel dat ze door iemand anders zijn gemaakt, waardoor u tijd en mogelijk geld bespaart. Zoek altijd naar openbare berichten en vraag de gebruiker of je hun inhoud op je profiel kunt delen . Wanneer je dit doet, tag ze dan en toon je waardering .

Schermopname 2016-07-19 om 9.17.44 PM

Het delen van fans over je producten is een authentiek type marketing dat resoneert met gebruikers.

Voor meer informatie over hoe je UGC kunt inspireren, vinden en gebruiken, kun je dit bericht bekijken .

soorten afbeeldingen die goed presteren op Instagram

 2. Achter de schermen afbeeldingen

Achter de schermen zijn afbeeldingen, met name afbeeldingen die van of door werknemers zijn gemaakt, bijna net zo krachtig als UGC-afbeeldingen als het gaat om het besturen van resultaten. Gebruikers en klanten houden ervan om dat binnen in uw bedrijf te krijgen, inclusief afbeeldingen die laten zien hoe uw producten of services of gemaakt en afbeeldingen die tevreden werknemers laten zien. Als uw werknemers op Instagram afbeeldingen over uw bedrijf plaatsen, deel ze dan.

Schermopname 2016-07-19 om 9.35.26 PM

Het is belangrijk dat beelden achter de schermen ‘echt’ aanvoelen en niet worden geënsceneerd ; de mensen in hen moeten er niet ongemakkelijk uitzien, en het is niet nodig om waanzinnig hoge kwaliteit en zwaar bewerkte afbeeldingen te maken voor dit type beeld; authenticiteit staat hier centraal .

Schermopname 2016-07-19 om 9.33.48 PM

3. DIY-afbeeldingen

We weten allemaal dat DIY en educatieve how-to content in Pinterest domineren, maar deze content heeft de neiging om ook op Instagram goed te presteren. Een groot deel van de gebruikers vindt het leuk nieuwe manieren te zien om een ​​product te gebruiken, vooral als het er gemakkelijk, leuk en toegankelijk uitziet. Ik ben er ongeveer 99% zeker van dat als Starbucks een doe-het-zelf afbeelding of video plaatste die laat zien hoe een van hun drankjes gemaakt kan worden, bijvoorbeeld Instagram zou imploderen van alle betrokkenheid.

Schermopname 2016-07-19 om 9.30.22 PM

Deze DIY-video en de beschrijving ervan bevatten stapsgewijze adviezen.

Zelfs als je alleen een foto van video kunt plaatsen met een deel van het doe-het-zelf-project (zoals het eindresultaat of de tools die je nodig hebt), kunnen deze enkele afbeelding en de beschrijving worden gebruikt om gebruikers te vragen alle stappen te zien -stap instructies op uw site, effectief verkeer buiten het platform .

afbeeldingen die goed presteren op Instagram.

Zelfs veelbelovende DIY-inhoud off-site kan gebruikers aanspreken.

4. Afbeeldingen met de ideale visuele compositie

Er zijn bepaalde beelden die alleen maar visueler en esthetischer zijn dan andere. We kunnen niet altijd een vinger aan de pols houden waarom we zo veel van een afbeelding houden, maar casestudy’s en een hoop onderzoek kunnen dat wel.

Schermopname 2016-07-19 om 9.20.07 PM

Dit beeld is niet alleen aantrekkelijk omdat het er heerlijk uitziet, maar ook vanwege de rijke textuur van de cake zelf.

Volgens een verbazingwekkende studie van Curalate hebben we een aantal fantastische informatie over wat visuele elementen ertoe doen in een Instagram-afbeelding (je kunt hier de volledige infographic zien ) . Waaronder:

  • Afbeeldingen met een achtergrond hebben de voorkeur boven afbeeldingen zonder achtergrond of met een uiterst beperkte achtergrond
  • Afbeeldingen met een meer visuele textuur presteren beter dan objecten die als vloeiender worden ervaren
  • Afbeeldingen met een enkele dominante kleur hebben een hogere betrokkenheid dan die met meerdere dominante kleuren
  • Blauwachtige afbeeldingen hebben de voorkeur boven roodachtige afbeeldingen en lichte afbeeldingen hebben de voorkeur boven donkere afbeeldingen.
soorten afbeeldingen die goed presteren op Instagram

Dit beeld is meer licht dan donker, heeft één dominante kleur en heeft een grote achtergrondruimte.

Hoogwaardige foto’s van uw producten presteren over het algemeen beter dan afbeeldingen die lijken alsof ze haastig op een oude iPhone zijn genomen en een beetje wazig, onscherp en niet gecentreerd zijn.

5. Influencer-afbeeldingen

Social media influencers kunnen veel gewicht in de schaal leggen als het gaat om social media marketing, en dat geldt ook op Instagram. Het delen van een afbeelding met een beïnvloeder in uw niche (met hun toestemming) kan de betrokkenheid vergroten en de belangstelling van de gebruiker maximaliseren .

Schermopname 2016-07-19 om 9.23.05 PM

Het werven van beïnvloeders (in dit geval beroemde chef-koks) om je merk of autoriteit te promoten, kan op social media een hoop gewicht in de schaal leggen.

Beïnvloeders voor jouw gebied hoeven niet beroemd te zijn of de status van beroemdheid te hebben (hoewel het zeker geen kwaad zou doen). Als u contact kunt leggen met toonaangevende autoriteiten in uw branche, kunnen ze ongelooflijke beïnvloeders maken; denk Jon Loomer en Joel Comm , beiden beroemdheden in de online marketing community.

Schermopname 2016-07-19 om 9.28.29 PM

Beïnvloeders zijn idealiter belangrijk in uw branche en hebben een groot aantal volgers dat zij naar u kunnen verzenden als u ze tagt en / of ze het beeld delen.

6. Motivatiebeelden

Een opbeurende, motiverende post kan resoneren met je publiek. Nike is de koning van merken die motiverende afbeeldingen op Instagram delen, en ze hebben een hoop volgers en engagement om hun strategie te ondersteunen. Er zijn zelfs hele Instagram-accounts die zijn toegewijd aan het plaatsen van motivatiecitaten.

Schermopname 2016-07-19 om 9.10.28 PM

Motiverende citaten kunnen worden gedeeld op een blanco achtergrond of kunnen worden weergegeven als tekstoverlay op een foto die iets te maken heeft met uw product of merk. Dit laatste heeft de voorkeur wanneer mogelijk; als gebruikers besluiten om het te delen, is het traceerbaar en leidt het terug naar je terwijl je nog steeds je product laat zien. Mijn favoriete tekstoverlay-app is Quick .

Motiverende afbeeldingen kunnen verder gaan dan citaten en kunnen ook inhoud bevatten waar iemand boven is uitgestegen, met een korte beschrijving van hun succes. Denk aan underdogs en mensen die de odds hebben overwonnen, of een succesverhaal van een goed doel waar je merk mee te maken had.

Schermopname 2016-07-19 om 9.38.42 PM

Verhalen resoneren het meest met gebruikers van alle soorten, en het toevoegen van emotionele aantrekkingskracht aan de mix kan een krachtige Instagram-afbeelding opleveren.

7. Wedstrijden en weggeefacties

Het is logisch dat afbeeldingen op Instagram die wedstrijden en weggeefacties adverteren heel veel betrokkenheid kunnen krijgen; wie houdt er niet van om dingen te winnen?

Schermopname 2016-07-19 om 21.39.45 uur

Wedstrijden op Instagram zijn een uitstekende manier om meer betrokkenheid te genereren en zelfs meer volgers en off-platform leads te krijgen (dit wordt gemakkelijker gemaakt met sociale wedstrijdsoftware zoals Wishpond of Shortstack , die ik beide aanbeveel).

soorten afbeeldingen die goed presteren op Instagram

Dit bericht van Tria vertelt gebruikers dat ze op de hoogte moeten blijven van de wedstrijdregels, waardoor de kans groter wordt dat gebruikers deze volgen en daadwerkelijk op zoek zijn naar hun volgende bericht.

Het plaatsen van een afbeelding van de prijs die u verloft, met een tekstlayover die een wedstrijd aankondigt, is een effectieve manier om het motief vroegtijdig te grijpen met de herinnering aan gebruikers om uw account in de gaten te houden voor meer informatie, zoals in het bovenstaande voorbeeld. .

Laatste gedachten

Met Instagram’s nieuwe algoritme beïnvloedt het hoe het platform prioriteit geeft aan inhoud en dicteert wat content gebruikers als eerste zien, het is nu van cruciaal belang voor merken om sterke visuele content te creëren.

Deze 7 soorten afbeeldingen presteren allemaal goed op Instagram en kunnen eenvoudig worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw merk en campagnes.

Wat denk je? Welke soorten Instagram-afbeeldingen hebben goed gepresteerd voor jou? Wat wil je als gebruiker zien? Laat ons een bericht achter en laat ons weten wat je ervan vindt!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format