8 Fouten die je moet vermijden bij het promoten van de Facebook-pagina van uw onderneming.

8 min


147

U plaatst de Facebook-pagina van uw bedrijf elke dag voor 1,13 miljard mensen .

De manier waarop dit enorme publiek van gebruikers op uw pagina reageert, kan zowel dealmakend als schadelijk zijn.

8 (5 + 3) Fouten te vermijden bij het promoten van uw kleine bedrijf Facebook-pagina - afbeelding

Hoewel mensen het geheime recept voor een perfecte Facebook-pagina willen weten, is de waarheid: er is geen enkele truc die tot onmiddellijk succes leidt.

Het belangrijkste is dat je weet wat je niet moet doen – welke fatale fouten je moet bekijken en wanneer je je strategie opnieuw moet overwegen. In de praktijk is dit de beste manier om de pagina te maken die het beste bij u past.

1. Gieten van een generiek net

Het uitzenden van uw bedrijf op Facebook is een van de grootste no-nos. Maar de trieste realiteit is dat in plaats van gefocust te zijn op fans en deel uit te maken van een gemeenschap, te veel kleine bedrijven hun producten en diensten vernietigen.

Bij Facebook draait het allemaal om authenticiteit, dus als een bedrijf zich niet op klanten concentreert op een manier die oprecht is en zich gewoon op zichzelf richt, ziet de gemeenschap het wel. Je moet manieren zoeken om de gemeenschap te koesteren en hun interesses te ondersteunen. Zorg voor fans brengt ze terug naar je pagina en laat ze deel uitmaken van een community in plaats van een publiek dat is getarget op promotie.

Een van de eenvoudigste dingen die u in dit verband kunt doen, is uw inhoud relevant maken voor wat er in het leven van uw klanten gebeurt. Dit houdt je in de ‘echte wereld’ en niet geïsoleerd in een ruimte van geavanceerde concurrentie.

De kledingwinkel Everlane deelde een fotoalbum vol met zijn klanten tijdens een kleinhandelsevenement in New York City.

image-5

Everlane liet zien dat ze hun klanten als community waarderen door dit evenement voor de klanten te creëren en het evenement vervolgens op sociale media te delen – net zoals elke Facebook-gebruiker afspraken met vrienden zou plannen en delen.

2. Het tonen van een inconsistente bedrijfscultuur

Veel kleine bedrijven negeren het belang om ervoor te zorgen dat het uiterlijk van hun Facebook-pagina overeenkomt met hun bedrijfsvisie en -doelen. De pagina is een deel van hun bedrijf en moet daarom dezelfde persoonlijkheid vertonen als het bedrijf zelf.

Het is belangrijk om je identiteit te weerspiegelen tijdens de interactie met je klanten op Facebook. Elke pagina kan een beetje casual zijn, maar u moet altijd streven naar een goed evenwicht – u wilt niet dat klanten het gevoel krijgen dat u het bedrijf niet serieus neemt.

De Facebook-pagina voor Community Coffee biedt verschillende manieren om de koffie te delen met familie en vrienden.

beeld-6

Het bedrijf benadrukt zowel vrienden als koffie als positieve toevoegingen aan je leven – en laat zien dat het bedrijf gemeenschap net zo belangrijk vindt als dat ze hun eigen product waarderen. De boodschap is dat deze waarden een natuurlijke combinatie zijn.

3. Blijf in je comfortzone

Met zoveel kleine bedrijven die strijden om een ​​plekje in de nieuwsfeed van Facebook-gebruikers, zou je kunnen zeggen dat veilig spelen je beste optie is. Voor de meeste bedrijven betekent dit dat je je houdt aan één type inhoud en de rest van de contentstrategie op de automatische piloot zet.

Maar buiten het gevaar om van uw Facebook-pagina een spookstad te maken, zult u het moeilijk vinden om de aandacht van uw publiek vast te houden als u niet met verschillende soorten berichten experimenteert. Een succesvolle inhoudsstrategie moet een combinatie van infographics, video’s, foto’s en andere visuals omvatten .

Sommige soorten inhoud kunnen viral zijn, wat uw organische bereik aanzienlijk zou vergroten, terwijl andere u in staat zullen stellen ervoor te zorgen dat u consistente betrokkenheid krijgt, inclusief shares, likes en comments.

Catsville Pet Shop deelt verschillende eigenzinnige afbeeldingen op zijn Facebook-pagina . Dit zijn geen doorsnee schattige kittenfoto’s – maar daarom werken ze zo goed.

beeld-7

Het bedrijf probeert dingen vers te houden door het te vermengen. Als gevolg daarvan verrassen ze hun publiek en onderscheiden ze zich van de rest.

4. Facebook-advertenties afschrijven

Als het gaat om betalen voor promotie, schrikken veel eigenaren van kleine bedrijven terug. De meesten van hen maken een Facebook-pagina om gratis van de voordelen te genieten. Hun bereik wordt echter beperkt door het aantal klanten dat al op Facebook naar het bedrijf heeft gezocht.

U breidt uw bereik uit als u Facebook-advertenties overweegt. Het bedrijf heeft een krachtig platform gebouwd om bedrijven te helpen hun klantenkring uit te breiden en hun doelwit te bereiken. U kunt doelgroepen definiëren op basis van interesse , locatie en zelfs hun koopgedrag.

Wakaberry wist de omzet te verhogen met behulp van Facebook-advertenties. Omdat er een beperkt advertentiebudget beschikbaar was, hebben ze Facebook gebruikt om voorbij de ruis te komen. Ze creëerden een reclamecampagne in de zomer waarbij ze ‘Wakafans’ uitnodigden om het seizoen met hun zomerseizoen te vieren. Gerichte advertenties waren gericht op een vooraf gedefinieerde demografie en het bedrijf behaalde het best mogelijke rendement op advertentie-investeringen.

beeld-8

U kunt uw advertenties nog strategischer targeten met AdEspresso . Dit is een hulpprogramma dat kleine bedrijven helpt bij het optimaliseren van advertenties en verspilling van bronnen voor advertenties die niet tot optimale resultaten leiden.

5. Beknibbelen op externe hulpmiddelen

Kleine bedrijven vertrouwen meestal op ‘wat beschikbaar is op Facebook’, wat de functies beperkt die ze kunnen gebruiken om hun campagnes te optimaliseren. Er zijn verschillende tools van externe bedrijven die integreren met Facebook om out-of-the-box-functies te bieden die het beheren en promoten van uw pagina een fluitje van een cent maken.

beeld-9

Overweeg welke hulpmiddelen het beste voor u werken:

  • AgoraPulse : hiermee kunt u meer klanten naar uw pagina trekken en hen betrekken bij aanpasbare quizzen, sweepstakes, verkiezingswedstrijden en meer.
  • HootSuite : helpt u verschillende sociale mediapagina’s te beheren en berichten te plannen wanneer de sociale media-afdeling zich terugtrekt.

6. Bang zijn om geld uit te geven aan tests

De belangrijkste stap bij het maken van Facebook-advertenties is de testfase. Maar als klein bedrijf denkt u misschien dat u niet genoeg geld heeft om aan advertentietests te besteden.

Dit is een grote fout: het testen van advertenties bespaart u geld door ervoor te zorgen dat u geen geld stort voor advertenties die niet werken.

In plaats van verschillende versies van een advertentie uit te voeren en in de hoop dat die werkt, weet u door te testen welke versie het beste is. Dan kunt u uw inspanningen en middelen concentreren op die succesvolle versie. Wanneer elke advertentie effectiever is, geeft u minder uit per advertentie. Het loont om geïnformeerd te worden.

image-10

beeld-11
AdEspresso testte twee advertenties met twee verschillende afbeeldingen en exact dezelfde tekstkopie. De ene bevatte de cartoon-mustached-man-mascotte – de kleine man is zo beminnelijk dat zijn advertentie de favoriet was om beter te presteren. Toch toonden de tests aan dat de mascotte-advertentie $ 3,13 per download kostte, terwijl de andere advertentie met een foto van een persoon slechts $ 1,68 kostte. Tests zullen u vertellen wat uw intuïtie niet zal doen.

Maak verschillende versies van advertenties om ze te testen en houd rekening met de volgende variabelen:

  • Afbeelding – Kies afbeeldingen die verschillende berichten projecteren of op verschillende manieren een beroep doen op de menselijke psychologie.
  • Publiek : populaire doelgroepen kunnen duurder zijn om te targeten, maar zullen meer conversies opleveren, terwijl minder populaire doelgroepen goedkoper zijn om te targeten, maar elke advertentie zal per vertoning meer kosten. Testen laat je weten wat de minste van twee kwaden is.
  • Relevantie Score – Deze Facebook-evaluaties van advertenties zijn gebaseerd op verschillende factoren, waaronder conversies en klikfrequenties. Advertenties met hogere relevantiescores kosten doorgaans minder per klik.
  • Tekst kopiëren – Probeer verschillende fraseringen, varieer de lengte van de kopie en voeg een call-to-action toe om te zien welke boodschap echt resoneert.

Pas goed op en test deze om ervoor te zorgen dat u het meeste waar voor uw geld krijgt bij uw advertenties.

7. Handelend ongenaakbaar

Mensen willen graag communiceren met wat anderen op Facebook plaatsen omdat ze hun goedkeuring kunnen tonen, hun mening kunnen uiten en dingen over zichzelf kunnen bevestigen.

Creëer kansen voor uw Facebook-volgers om te communiceren met uw pagina door wedstrijden te openen, inzendingen te vragen, foto’s van klanten te bekijken en te antwoorden op vragen van Facebook-gebruikers. Persoonlijke interactie met klanten bevordert het vertrouwen in uw merk en beloont Facebook-gebruikers omdat ze op uw pagina letten.

Threadless vermoordt het door constante mogelijkheden voor interactie op Facebook te creëren. Hun pagina is een stroom van berichten die gebruikers uitnodigen om op verschillende t-shirts te stemmen en om hun eigen ontwerpen voor wedstrijden in te dienen, met nieuwe wedstrijden die de hele tijd opengaan.

beeld-12

Facebook-gebruikers geven vervolgens commentaar op de berichten, labelen hun vrienden en delen hun eigen werk – wat ertoe leidt dat de Threadless-posts populairder worden en de zichtbaarheid van de pagina vergroten.

beeld-13

beeld-14

Ontwerpwedstrijden vormen een groot deel van de bedrijfsvoering van Threadless omdat al hun ontwerpen voor t-shirts door klanten worden ingediend. Door Facebook te gebruiken om het woord te verspreiden en door reacties en shares aan te moedigen, helpt Threadless hun bottom-line activiteiten te laten groeien.

beeld-15

Een andere manier om contact te maken met uw klanten is door een gesprek te voeren. Aan de psychologische behoefte aan validatie kan op Facebook eenvoudigweg worden voldaan door uw klanten te laten zien dat u op hun opmerkingen zult reageren.

beeld-16

Klanten worden op de hoogte gehouden en waarderen (wie zou een late donut-evenement willen missen?), Waardoor Glazed Donut Works meer klanten van Facebook naar hun winkel brengt. Door te antwoorden, verzekert het bedrijf ook andere Facebook-gebruikers die misschien willen reageren dat hun vragen zullen worden beantwoord.

De paardensportwinkel SmartPak antwoordt op Facebookcommentaren om deel te nemen aan klantenservice:

beeld-17

Doordachte reacties als deze kunnen zijn waarom ze deze stromende openbare feedback krijgen:

beeld-18

Het gaat niet alleen om het verstrekken van informatie – het gaat erom een ​​kanaal te openen voor communicatie en signalen dat u reageert.

beeld-19

Mabel’s Labels hoefde geen antwoord te geven op de opmerking van deze gebruiker, maar de follow-up van het bedrijf en hun streven om overeenstemming te bereiken met hun klanten, bouwt vertrouwen op en toont aan dat ze erom geven.

8. Sporadisch plaatsen

Het maakt niet uit hoeveel werk je hebt besteed aan het maken van de perfecte pagina, als je niet vaak genoeg berichten plaatst, verliezen mensen hun interesse en gaan ze verder. Vermijd dit door een boekingsschema te maken dat specifiek is voor uw product en doelgroep.

Houd bij het maken van een boekingsplanning rekening met zowel de frequentie als het tijdstip van de dag . De ideale boekingsfrequentie verschilt van bedrijf tot bedrijf, maar een studie van Social Bakers vond dat ongeveer 5-10 posts per week de beste plek is. Plaats te weinig en je raakt de aandacht van Facebook-gebruikers kwijt. Post te veel en je loopt het risico ze te irriteren.

Het kan lastiger zijn om de tijd van de dag voor uw berichten te optimaliseren, maar er zijn hulpmiddelen die de pijn uit het proces kunnen halen. Buffer maakt een planning voor uw berichten en publiceert deze op het beste tijdstip van de dag op basis van de activiteit van uw volgers.

image-20

Deze vooruitziende blik zal ervoor zorgen dat uw werk wordt gezien en heeft alle kansen om de impact te maken die u wilt, zonder de last van het nadenken over elke dag posten. Je kunt elke week tijd vrijmaken om berichten in de wachtrij te plaatsen voor de komende dagen – en als je iets specifieks of actueel wilt toevoegen voor één dag, kun je het eenvoudig toevoegen aan de wachtrij, waar je maar wilt.

Je berichten kunnen op schema blijven en flexibel zijn om de dagelijkse evoluties van je bedrijf te weerspiegelen.

Alles bij elkaar

Door deze fouten te vermijden, kunt u Facebook optimaal gebruiken voor uw bedrijf. Terwijl je door deze valkuilen navigeert, leer je jezelf hoe je een actieve gemeenschap kunt opbouwen en in stand kunt houden en met klanten kunt communiceren zoals kleine bedrijven in het echte leven doen. Dit is je grootste sterkte – grote bedrijven hebben zelden tijd om te luisteren naar wat klanten te zeggen hebben.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format