9 geheimen die de professionals gebruiken om geweldige Facebook-advertenties te maken - DeLaatbusiness

9 geheimen die de professionals gebruiken om geweldige Facebook-advertenties te maken

9 min


142
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het schrijven van een groot Facebook-advertentiekopie, zoals het schrijven van leuke boeken (of blogposts), is een ambacht.

David Ogilvy werd beschouwd als een meester in zijn vak. Hij begreep voor iemand anders het belang van het schrijven van een goede kop , want dat is het eerste wat lezers zien en bepaalt of ze meer lezen .

Het was waar in het tijdperk van “papier”, het is nog steeds waar in het tijdperk van sociale media.

Door de juiste combinatie van technieken en strategieën te gebruiken, bent u dichter bij het schrijven van Facebook-advertentiekopieën die lezers laten zien waarom uw product of service beter is dan de rest.

Hier onderzoeken we negen technieken die door de experts worden gebruikt om lezers actie te laten ondernemen.

David Ogilvy, de tycoon-oprichter van Ogilvy & Mather en bekend als de vader van de reclame, stond bekend om zijn reclameerkennis en leidde talloze advertentiecampagnes die geïntrigeerd en verslaafd waren aan lezers. Simpel gezegd, hij was de ” typische Mad Man .” Denk aan Don Draper, maar beter.

Hij beschrijft zijn advertentie uit 1959 voor Rolls-Royce als zijn grootste kop ooit. Het leest ,

Met 60 mijl per uur komt het luidste geluid van de New Rolls-Royce uit de elektrische klok. “

Kan iemand van ons het beter zeggen?

Omdat we niet het creatieve genie van Ogilvy hebben, wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat ons kopiëren van Facebook-advertenties werkt? Dit is wat de beste adverteerders en socialemediamarketeers vandaag doen.

Inhoudsopgave

1. Zorg ervoor dat uw exemplaar overeenkomt met uw trechterfocus

In de wereld van Facebook-advertenties is inhoud niet koning. Om dit te bewijzen, gebruikte de socialemediagigant een regel van 20% die inhield dat niet meer dan 20% van de advertentie-exemplaren op advertenties hoefde te verschijnen. Ze zijn pas vorig jaar van de regel af.

Met de nadruk op het gebruik van zo min mogelijk kopieën om lezers te verleiden, moet de advertentietekst gericht zijn op specifieke typen gebruikers .

Adverteerders en de marketeers waarmee ze werken, moeten beslissen of ze zich richten op de top van de trechterlezers of op de onderkant van de trechterlezers. Als het doel van uw add-on is om de hype rond uw product te stimuleren en leads te krijgen, heeft het geen zin om te focussen op het kopiëren bedoeld om de verkoop te verhogen. 
In deze advertentie staat de focus op trechterlezers – ondernemers – die een marketingautomatiseringshulpmiddel nodig hebben. In plaats van kostenvoordelen te benadrukken, stimuleert het hen om eerst meer over de tool te leren. Dit is geweldig voor het genereren van leads .

Belangrijkste afhaalmaaltijden: het resultaat van gerichte targeting is een on-image-kopie die niet verspilt aan het punt waarop hij spreekt en rechtstreeks spreekt voor specifieke lezers.

2. Omarmt A / B split-testen

Elke doelgroep heeft segmenten daarin. Als u bijvoorbeeld vrouwen van 18 – 34 target, reageren ze niet allemaal op dezelfde manier op uw advertentie. Als u een modeadvertentie voor deze groep heeft, is uw publiek millennialevrouwen, maar de jongere lezers geven er misschien de voorkeur aan online of in de winkel online te winkelen.

Een goede manier om ervoor te zorgen dat uw Facebook-advertentietekst goed wordt ontvangen door uw gehele publiek, is door verschillende versies ervan te testen. Op basis van click-throughs kun je zien welke versie resoneert met de meeste lezers .

Bron ]

Met dit voorbeeld hebben meer lezers op versie twee van de advertentie geklikt, waardoor het een betere optie is om mee te leiden.

U kunt CTA’s ook testen om te zien welke de lezer het meest beïnvloedt en vraagt ​​hen om onmiddellijk actie te ondernemen.

Belangrijkste afhaalmaaltijden: nadat u hebt vastgesteld welke kopie en CTA’s het meeste resultaat opleveren, voert u deze combinatie uit om de betrokkenheid van de lezer tijdens uw campagne te maximaliseren.

3. Gebruik hypertargeted kopie met Facebook Pixel

In het begin van de reclame zag iedereen dezelfde advertentie, ongeacht hun unieke behoeften. Of het nu een krantenadvertentie voor wasmiddel of een reclamebord voor een nieuwe auto was, er was geen onderscheid. Gelukkig zijn we weggegaan van die benadering en leven we nu in een tijd waarin

Gelukkig zijn we van die aanpak afgestapt en leven we nu in een tijd waarin Facebook Pixel snel een nuttig hulpmiddel wordt om de gebruikerservaring te verbeteren.

Met de tool kunnen adverteerders en marketeers inzoomen op gedetailleerde gegevensniveaus om specifieke behoeften voor specifieke doelgroepen te ontdekken. Met de informatie die ze onthullen, kunnen ze dynamische en toepasselijke kopieën en relevante CTA’s weergeven.

Door uw advertentiekopie te targeten, merkt u dat de klikfrequenties verbeteren omdat lezers worden blootgesteld aan precies wat ze nodig hebben.

Belangrijkste afhaalmaaltijd: de nieuwe WordPress-plugin,  Pixel Caffeine  –  is een ‘goocheltruc’ waarmee u eenvoudig conversies kunt bijhouden en aangepaste doelgroepen kunt maken met een paar eenvoudige klikken. Om te ontdekken hoe eenvoudig het is om hier te lezen en lezen te lezen .

4. Zorg dat uw kopie en beeldmateriaal op één lijn liggen

Kun je je een McDonald’s-advertentie voorstellen zonder burger of het iconische rode en gele logo? Het is best moeilijk, toch? Hetzelfde geldt voor uw advertentietekst en de afbeeldingen die u wilt gebruiken.

Uw kopie moet op de een of andere manier betrekking hebben op uw afbeelding . Als lezers niet snel en gemakkelijk kunnen begrijpen wat u hen probeert te vertellen, blijven ze niet lang hangen om erachter te komen.

Net zoals het voor McDonald’s geen zin heeft om over hun geweldige hamburgers te praten, maar positie die kopieert tegen een willekeurig keukendecor, zal het niet werken voor jou. Er is geen verbinding en het dient alleen om lezers te verwarren. 
Deze Amazon-advertentie probeert begrijpelijkerwijs een nieuwe draai te geven aan gazonuitrusting, maar een BBQ is in het algemeen niet wat de meeste lezers gelijkstellen aan gazonuitrusting. Als u de focus van de kopie verschuift of een grasmaaier gebruikt, is het voor lezers meteen duidelijk waar de advertentie over gaat.

Belangrijkste afhaalmaaltijden: uw lezers zullen een beter begrip hebben van wat u aanbiedt als uw advertentietekst wordt ondersteund door een sterk, gerelateerd beeld.

5. Richt u op klikken en niet op uw merk

Het maakt niet uit hoe goed het product of de service die u probeert te promoten, is. De waarheid is dat lezers, wanneer ze uw advertentie voor het eerst tegenkomen, daar niets om geven. Je hebt tijd genomen om je imago en merk te plannen, maar dit is niet wat nieuwe lezers aantrekt.

Om hun aandacht te trekken, moet uw exemplaar de waarde van uw product of dienst duidelijk uitleggen .

In plaats van ze te bombarderen met berichten over hoe goed je bent, zou je kopie in plaats daarvan moeten focussen op hoe je hen zult helpen en de positieve impact die ze hebben op hun leven. 
Deze advertentie richt zich op de waarde die het product aan gebruikers geeft. In plaats van te praten over geavanceerde technologie, worden de voordelen van tijdwinst eenvoudig benadrukt . Wie zou niet willen loungen terwijl iets anders werd schoongemaakt?

Belangrijkste afhaalmaaltijden: reserveer de formele introductie voor nadat uw lezers ervaren hoe goed u bent. Op dit punt gaan ze automatisch meer informatie van je ontvangen.

6. Test uw exemplaar met de Relevance Score van Facebook

Om erachter te komen wat de juiste kopie voor uw advertentie is, hebt u waarschijnlijk veel tijd besteed aan het analyseren van de markt. U weet wat uw concurrenten doen en heeft een doelgroep gekozen waar u op kunt inspelen. Maar de vraag is: “Hoe zorgt u ervoor dat uw advertentietekst relevant is voor de door u gekozen doelgroep?”

Het antwoord ligt in de Relevance Score- tool van Facebook . Het analyseert uw kopie in realtime om te bepalen hoe relevant deze is voor het door u gekozen publiek . [ Bron ] 

Hiermee kunt u een A / B-testkopie maken, de huidige inhoud optimaliseren en bepalen of de advertentie goed bij de doelgroep past. Op basis van de resultaten moet u uw exemplaar aanpassen en de relevantie opnieuw testen of publiceren.

Hoe de relevantie score te controleren

Het is extreem eenvoudig. Zowel in de Ads Manager en AdEspresso.  Ga eenvoudig naar de Ads Manager selecteer uw campagne en vervolgens een AdSet die u wilt analyseren en in de lijst met advertenties kunt u de relevantie van Facebook voor elke advertentie zien. Als u op de advertentie klikt en vervolgens op de tab ‘Relevance Score’, worden meer details weergegeven:

Facebook-advertenties manager relevantie score

U kunt ook de volumes van positieve en negatieve feedback bekijken.

relevantie score voor adespressoHet is nog eenvoudiger om uw Relevance-score in AdEspresso te controleren ! Zodra u het dashboard van uw campagne opent, kunt u de trends van de relevantiescore en betrokkenheid van uw campagne in de loop van de tijd bekijken.

U kunt natuurlijk ook de relevantiescore voor elke advertentie in uw campagne bekijken door op ‘Alle advertenties’ in het campagnemenu te klikken.

Omdat we op dezelfde pagina zowel AdSets als Advertenties weergeven, kunt u ook een vogelvlucht bekijken van de gemiddelde relevantiescore van elke AdSet.

adespresso alle relevantie van advertenties

Belangrijkste afhaalmaaltijden: onthoud dat het enige doel van deze tool is om de relevantie vast te stellen. Het impliceert op geen enkele manier kwaliteit. Een goede indicatie van de kwaliteit is het responspercentage dat uw advertentietekst ontvangt, dus houd de wisselkoersen in de gaten.

7. Beloof iets terug, tastbaar of anderszins

Voordat klanten met een product gaan werken, willen ze weten hoe ze hun specifieke behoeften willen oplossen. Als ze op zoek zijn naar een fitnessproduct om in vorm te komen, willen ze weten dat het hen helpt om het werk in een bepaalde tijd gedaan te krijgen.

Adverteerders moeten hun waardevoorstel samen met een soort bonus aanbieden. Als de advertentiecampagne zich richt op trechterklanten, bied dan een downloadbaar e-boek aan in ruil voor een e-mailadres. 
De gevonden waarde met een product als Audible is de tijd die het bespaart. Gebruikers kunnen een breed scala aan audioboeken downloaden en beluisteren terwijl ze hun dagelijkse routine volgen. Met deze specifieke advertentie worden lezers aangemoedigd om de service met een gratis download uit te proberen.

Belangrijkste afhaalmaaltijd: klanten zijn bereid om terug te komen naar uw product wanneer uw exemplaar de voordelen voor hen duidelijk maakt.

8. Laat ruimte voor nieuwsgierigheid

Het is geen verrassing, maar we zijn nieuwsgierige wezens. Wanneer iets onze interesse wekt, of het nu gaat om een ​​nieuwe app, product of service, willen we meer weten. Uw advertentietekst kan onze aangeboren nieuwsgierigheid benutten door de aandacht van lezers te trekken.

Om dit te doen, moeten adverteerders een kopie gebruiken die een balans vindt tussen vaag en specifiek . Je wilt niet zo vaag zijn dat lezers je advertentie niet begrijpen, maar je wilt ook niet zo specifiek zijn dat je ze afwijst om meer te leren.

Uw advertentietekst moet net voldoende informatie bevatten om intriges te veroorzaken en ervoor te zorgen dat lezers op de advertentie klikken . 
De kopie in deze advertentie doet de lezer er goed aan na te denken over hoeveel ze aan boodschappen uitgeven en hoe een bezorgservice voor maaltijdpakketten beter kan zijn voor hun portemonnee. Een krachtig woord als ‘geschokt’ belooft intrigerend iets en de nieuwsgierigheid van pique.

Belangrijkste afhaalmaaltijd: als het goed is gedaan, weet je dat je je lezers hebt verleid als er meer betrokkenheid bij is. Leadgeneratie krijgt een boost naarmate meer lezers klikken om meer te weten te komen.

9. Omarm urgentie en schaarste

Niets raakt geïnteresseerde lezers om actie te ondernemen, zoals de gedachte iets goeds te missen. We hebben tenslotte allemaal gehoord van FOMO – angst om te missen. Het wordt vooral bedacht in relatie tot sociale media – die niet urenlang hun Facebooknieuwsfeed hebben doorbladerd – maar hoe pas je dit concept toe op Facebook-advertentiekopie?

Om te beginnen, creëer urgentie door een aanbieding met een beperkte tijd aan te bieden die tonnen waarde biedt voor een gereduceerde prijs . Lezers die al nieuwsgierig zijn naar het product of de service waarvoor u adverteert, komen via de advertentie naar de website om hiervan te profiteren. Hier is een geweldig artikel waarin wordt uitgelegd hoe u FOMO-marketing gebruikt op sociale media .

Belangrijkste afhaalmaaltijden: om schaarste te creëren, zou uw Facebook-advertentietekst het moeten combineren met urgentie. Bijvoorbeeld: ” alleen voor vandaag besparen de eerste 100 klanten 50%. “Als u de juiste mix van urgentie en schaarste kunt vinden , heeft uw advertentie bereikt dat gebruikers actie ondernemen.

Alles bij elkaar brengen

Kopiëren is een van de belangrijkste kenmerken van een succesvolle advertentie. Natuurlijk spelen de afbeeldingen die u gebruikt een grote rol in dat succes, maar met kopiëren kunt u communiceren met uw lezers . Het is jouw kans om in het kort uit te leggen wie je bent, wat je doet en hoe je de lezer wilt helpen.

Op Facebook en Instagram is de ruimte beperkt en heb je slechts een korte tijd om de aandacht van de lezer te trekken. Dus je moet creatief zijn met hoe je dat doet. Maak kennis met je doellezers, zodat je weet wat voor soort exemplaar hun aandacht krijgt en vasthoudt.

Deze tactieken zijn ontworpen om u opties te geven voor het benaderen van uw Facebook-advertentietekst . Wees niet bang om er meer dan één te gebruiken als dit betekent dat u advertenties publiceert die resultaten opleveren; voornamelijk hoge conversiepercentages, verhoogde leadgeneratie en een sprong in de verkoop.

Wees niet bang om er meer dan één te gebruiken als dit betekent dat u advertenties publiceert die resultaten opleveren; voornamelijk hoge conversiepercentages, verhoogde leadgeneratieen een sprong in de verkoop .

En vergeet niet om ons te laten weten hoe het gaat, door een bericht achter te laten in de comments!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format