9 Handige Tweet-formules waarmee u inhoud kunt promoten op Twitter

6 min


123

Voeg een afbeelding toe. Gebruik een hashtag. Noem een ​​influencer.

Oh in godsnaam … ik weet zeker dat je het beu bent om dit advies steeds weer te horen, toch?

En dat komt vooral omdat het je grootste probleem met het promoten van inhoud op Twitter niet oplost:  wat moet je in de verdachte tweet eigenlijk zeggen? Hoe schrijf je een tweet-kop die gebruikers zal aantrekken en verkeer naar je inhoud zal sturen?

Tweet Formules om uw inhoud te promoten

Ik bedoel, je weet dat je een aantal keer over je berichten moet tweeten. En maak elke tweet interessant, intrigerend en plaats meer dan alleen de kop van het artikel.

Wat je echter niet weet, is HOE DIE FANTE TREKKEN TE SCHRIJVEN …

Wel, daar zal ik je mee helpen.

In dit bericht laat ik je 9 tweet-kopieformules zien die je kunnen helpen bij het schrijven van Twitter-updates waarnaar je publiek wil klikken.

Klaar? Laten we het doen.

1. Specifiek zijn

U weet:  u kunt waarschijnlijk geen eenvoudiger formule vinden dan dit. Nou, afgezien van het gebruik van de eigenlijke titel van de post, natuurlijk.

Deze formule is erop gericht om het onderwerp van uw bericht op een eenvoudige manier te presenteren. Geen pluisjes. Geen mooie zinnen. Geen woordspel.

Met andere woorden, met deze formule raakt u ze gewoon met wat ze van uw inhoud krijgen.

Zo:  het [aantal] -stapproces om [specifieke uitdaging] te overwinnen.

1a

Waarom deze formule werkt?

  • Allereerst omdat het puur duidelijk is. Een gebruiker kan direct het voordeel zien dat hij of zij krijgt door uw inhoud te lezen.
  • Ten tweede belooft het een heel specifieke oplossing ( vandaar de naam ).
  • En ten slotte definieert het het probleem dat u in de inhoud aanpakt. Dit maakt uw tweet onmiddellijk relevant voor mensen die momenteel iets soortgelijks ervaren.

2. Probleem -> Oplossing

Denk er eens over na:  de reden waarom mensen bereid zijn om op uw inhoud te klikken, is dat het hen een oplossing voor hun pijn belooft.

Natuurlijk, je zou kunnen proberen ze te verleiden om je post te bekijken door hun nieuwsgierigheid te wekken (en ik zal je daar ook formules voor laten zien), ze verrassen of spelen met hun emoties in plaats daarvan.

Toch zal het beste verkeer nog steeds afkomstig zijn van mensen die het probleem ervaren waarop u zich in de inhoud concentreert.

En dus is hier een formule die u kan helpen deze te targeten:  “[Vraag over het probleem]? Bekijk deze [nummer] manieren om [oplossing] hier: “

2a

Waarom deze formule werkt?

  • Het is makkelijk; niemand houdt van problemen. Elke keer voel je die pijn in de spreekwoordelijke nek, je wilt het meteen uitroeien. En dus, door eerst het probleem te definiëren en vervolgens een oplossing te beloven, maak je de tweet onweerstaanbaar om te klikken voor iedereen in een vergelijkbare situatie.

3. Het voor- en na het probleem weergeven

Een andere formule die zich richt op het probleem van uw publiek. Echter, deze keer benadert hij de communicatie vanuit een andere hoek.

In plaats van een probleem voor te stellen en een oplossing te beloven, zoals in de vorige formule, definieer je hier eerst het probleem en vervolgens … vraag de lezer zich voor te stellen hoe het zou zijn als het niet zou bestaan.

Met andere woorden, je speelt op de emoties van je publiek.

De formule:   “[Verklaring over het probleem] + [vraag die zonder problemen een lezer suggereert] + [statement verwijst naar de inhoud]: URL”

3b

4. Geef advies over een probleem

Soms om mensen op te laten letten, moet je de zaken een beetje roeren. Zeg iets dat hun veren zal rufferen.

En dat is het uitgangspunt van deze formule, om een ​​sterke mening over een probleem te geven.

Maar begrijp me niet verkeerd, je hoeft niet controversieel te zijn om te kunnen werken. Maar je moet iets zeggen dat het publiek ertoe brengt te luisteren.

Hier is de formule:  “[Oordeel of verklaring over het probleem] + [Titel van de post]”

Uw verklaring zou zoiets kunnen zijn als ” Eindelijk een fatsoenlijke manier om [probleem] te verwijderen “. Maar je zou ook de knoppen van het publiek een beetje kunnen indrukken, dat wil zeggen ” Denk dat je nooit een betere oplossing voor [Probleem] zou bedenken “.

Nog een ding. Gebruik gezond verstand bij het kiezen van de aanpak. Denk aan je publiek en de ernst van het probleem dat je in de post hebt aangepakt. En schrijf dan iets sterks maar zonder de grens over te steken.

4a

5. Referentie Hoe anderen het probleem oplossen

Weet je:   wij mensen zijn een nieuwsgierig stel. We zijn sucker voor nieuws, trivia en die kleine geheimen van anderen.

Hé, het heeft geen zin om te ontkennen, nieuwsgierigheid drijft onze acties vaker dan we willen toegeven.

In 1757 zei Edmund Burke, een Ierse staatsman :

Nieuwsgierigheid is de meest oppervlakkige van alle affecties; het verandert zijn object voortdurend; het heeft een eetlust die zeer scherp is, maar zeer gemakkelijk wordt voldaan; en het heeft altijd een uiterlijk van duizeligheid, rusteloosheid en angst. “

En deze formule concentreert zich daar precies op.

Omdat je ziet, kan ik je garanderen dat je publiek wil weten hoe anderen soortgelijke problemen oplossen. Punt.

De formule:  “Dit is wat [persoon] doet om [probleem te overwinnen]”

5a

(Let op de kleine extra stoot om meer nieuwsgierigheid te wekken – een schrijver die beelden maakt … Intrigerend, denk je.)

6. Stat / feit

We houden ook van nummers. En statistieken. Facts. Gegevens. Bovendien merken we ze vaak veel sneller dan andere tekst, vooral als ze cijfers bevatten.

Een reden daarvoor, zoals Jakob Nielsen in een van zijn studies aantoont , is dat getallen feiten zijn . En dat is volgens Nielsen:

[…] iets dat gebruikers normaal waarderen. Soms zijn mensen op zoek naar specifieke feiten, zoals het gewicht of de grootte van een product, dus productpagina’s zijn zeker een plaats waar u getallen als cijfers moet schrijven. Maar zelfs als een getal geen productattribuut is, is het een meer compacte (en dus aantrekkelijke) weergave van harde informatie dan bloemachtige woordenschat. “

Om te spelen op dit psychologische kenmerk, begin je tweet met een stat of feit dat je publiek zou intrigeren. Bijvoorbeeld:

“Wist je dat [Numeriek feit]?”

6a

7. Stel een vraag over de kop

Vragen hebben een enorme macht over ons.

Ik bedoel, je hebt waarschijnlijk gemerkt dat ondanks dat je in de zone bent , je op het werk bent gericht, je nog steeds reageert op iemand die je een vraag stelt. Natuurlijk reageert je reactie misschien niet meteen. Maar ongeacht je diepe concentratie, merk je op een of andere manier de vraag op.

Dat komt omdat we van nature bedraad zijn om vragen te herkennen.

En dat is nog een van onze kenmerken die u zou kunnen gebruiken bij het schrijven van tweet headlines. Stel eenvoudig een vraag met betrekking tot uw inhoud en volg de URL van de post.

De formule:  “[Vraag met betrekking tot het probleem van het publiek] + URL”

7a

8. Verwijzen naar het publiek

Alle formules waar we tot nu toe over spraken, waren gericht op het probleem .

U kunt echter ook meer weergaven van uw inhoud aantrekken door te verwijzen naar het publiek waarvoor u de inhoud heeft geschreven.

De formule voor dit type tweets zou er bijvoorbeeld als volgt uitzien:  “[Audience] + [Vraag over hun best practices]”

8a

Waarom verwijzen we naar het publiek?

Zoals Andrew Smith van QArea in dit artikel op Kissmetrics wijst :

Kort gezegd, verwijzingen naar uw doelgroep betekent dat u “u” in uw kop gebruikt. Met zo’n kop ziet de lezer zich onmiddellijk bekend en benoemd. De constructie krijgt aandacht omdat onze hersenen gefocust zijn op het oplossen van problemen. Actief zoeken naar oplossingen voor problemen is onderdeel van ons overlevingsinstinct. Dat is de reden waarom, wanneer een lezer in het precieze doelpubliek van een bepaalde kop zit, hij denkt: “Dat is voor mij!” “

Zo simpel, toch?

9. Opwinding opbouwen

Ten slotte kun je de tweet maken om het publiek enthousiast te maken voor je inhoud.

Het gebruik van woorden en uitdrukkingen als ” eindelijk ” of ” eindelijk ” kan u helpen uw oplossing (en vervolgens uw inhoud) als super belangrijk te presenteren en het publiek enthousiast te maken over het lezen ervan.

9a

Maar er is een reden waarom ik deze formule voor het einde verliet . Gebruik het voorzichtig .

Als je het overdrijft, loop je het risico dat je niet alleen een lezer verliest, maar ook dat mensen je inhoud in het openbaar spotten. En ik weet zeker dat je het daarmee eens bent; dit is een van de gevolgen van de pogingen om je inhoud te promoten.

Dus, als je een inhoud hebt geschreven die de belofte waar kan maken, vuur dan deze formule uit.

Anders, betere focus op de andere acht.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format