Aangepaste doelgroepen(custom audiences) hacken: de beste manier om de heilige graal van Facebook te gebruiken - DeLaatbusiness

Aangepaste doelgroepen(custom audiences) hacken: de beste manier om de heilige graal van Facebook te gebruiken

9 min


167
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

AdWords heeft een intentie.

Mensen zoeken naar iets specifieks, klikken en kopen (snel daarna).

Daarom genereert ‘Zoeken’ de meeste conversies in uw analysepakket. En dat is waarom Google’s ad-business voor de overgrote meerderheid van hun inkomsten zorgt .

Maar AdWords staat grotendeels alleen in de categorie ‘intentie’.

Aangepaste doelgroepen hacken tips voor plezier en winst

Nergens anders gebeurt dat. Online of offline.

Maar de best converterende Facebook-campagnes hebben allemaal één ding gemeen: zeer gerichte aangepaste doelgroepen.

Dit is waarom, en hoe u uw eigen kunt bouwen om meer leads en verkopen te genereren .

Waarom Facebook’s Custom Audiences Payoff

Het transporteren van dezelfde AdWords-logica naar Facebook is een recept voor een ramp . Ze staan ​​lijnrecht tegenover elkaar. Consumenten die op zoek zijn naar iets specifieks op één. Terwijl volledig vermijden om iets specifieks aan de andere te vinden.

Maar.

Facebook heeft iets dat AdWords niet: aangepaste doelgroepen . Het vermogen om uiterst verfijnde lijsten van mensen te maken, elk met verschillende niveaus van bewustzijn en … intentie .

Het is onmogelijk om intenties op AdWords-niveau uit de doos op andere advertentiekanalen te vinden. Maar aangepaste doelgroepen geven slimme adverteerders van Facebook de mogelijkheid om er zo dicht mogelijk bij te komen.

Het is net als retargeting op steroïden . Je kunt verschillende doelgroepsegmenten (automatisch) segmenteren en dobberen, en de juiste boodschap aanpassen aan de juiste persoon op het juiste moment (bijna programmatisch ) om conversies te genereren die de diagrammen breken (en kosten besparen).

Voorbeeld:

Eén retargetingcampagne resulteerde in zes keer meer conversies met hetzelfde advertentiebudget, volgens Karola’s bevindingen in een KlientBoost-artikel over aangepaste doelgroepen .

Geen magie of hacks vereist. Gewoon (1) gezond verstand wanneer u de juiste berichten voor de juiste persoon gebruikt en (2) dat ondersteunt met Facebook’s Relevance Score .

Dezelfde score die een sterke correlatie laat zien tussen hoge relevantie, lagere kosten per klik en hogere klikfrequentie.

afbeeldingsbron )

Eén advertentie met een slecht kijkerspubliek (dat wil zeggen ‘koud’) scoorde 2,9 en had 278 klikken op een CPC van $ 0,142. Terwijl exact dezelfde advertentie (en exact hetzelfde advertentiebudget) met aangepaste doelgroepen (bijvoorbeeld ‘warm’) 8 scoorde, waardoor het totale aantal klikken steeg naar 1.103 en de CPC daalde tot slechts $ 0,03.

Zaak gesloten. Tijd om een ​​aantal aangepaste doelgroepen in te stellen.

Maar waar te beginnen?

Ga terug naar enkele zinnen. Het ‘koude’ versus ‘warme’ beetje. Koud verkeer zou splinternieuw zijn met weinig tot geen merk of bewustzijn vereisen. Warm zou een hoger niveau van bewustzijn hebben, zowel merk als behoefte. Koud verkeer is op zoek naar onderwerpen en informatie. Terwijl warm op zoek is naar oplossingen .

Dus: U hebt (a) verschillende advertenties en aanbiedingen nodig voor (b) verschillende groepen mensen, die georganiseerd zijn in (c) verschillende klantdoelgroepen. De metafoor ‘ PPC-temperatuur ‘ is een perfecte manier om erover na te denken:

afbeeldingsbron)

Dus dat is hoe we het hier opsplitsen. Eerst beginnen met de Top of the funnel-aanbiedingen voor koud verkeer, voordat je verdergaat in het Midden, waar mensen hun opties evalueren en ze uiteindelijk afsluiten in de Bottom .

Stap 1. Aangepaste doelgroepen van de top van de trechter

Helaas heb je geen aangepast publiek bovenaan de trechter.

Je hebt eerst wat meer werk te doen.

Ik moet dem mouwen oprollen en aan het werk gaan. Uw doelgroepen op dit punt zullen komen van zorgvuldig onderzoek naar wie uw potentiële klanten beïnvloedt en vervolgens verfijnt met belangenkruisingen en -uitsluitingen.

Maar zoals we net bespraken, hebt u geen gebed om een ​​van die mensen te bekeren.

Het is dus jouw taak om de basis te leggen om aangepaste doelgroepen te maken voor het midden en de onderkant van je trechter.

De oude standby-modus was om websitebezoeken te genereren met nuttige / interessante / nuttige / grappige / schokkende inhoud. U stelt uw beste BuzzFeed- indruklistine samen …

afbeeldingsbron )

… de Facebook-pixel correct instellen (zonder hoofdpijn) met de Pixel Caffeine WordPress-plug-invan AdEspresso (wat eigenlijk een van de weinige gratis WordPress-plug-ins is die u daadwerkelijk wilt gebruiken en die uw site niet zal laten crashen) …

afbeeldingsbron )

… en klik vervolgens op die kleine groene knop om een ​​aangepaste doelgroep voor websitebezoeken te maken.

Makkelijk.

Slechts één probleem.

Aangepaste doelgroepen kunnen tekortschieten als u een site met weinig verkeer heeft.

Er is een Catch-22 omdat je een publiek nodig hebt dat groot genoeg is om in de toekomst klikken en conversies te genereren, maar een klein publiek dat verfijnd genoeg is om relevante berichten relevant te houden.

Dus er is goed nieuws en slecht nieuws.

Het goede nieuws is dat Facebook je nu ook aangepaste doelgroepen laat maken van je eigen Facebook-paginabetrokkenheid .

Stel je je vriendelijke, lokale reparateur van apparaten voor . Ze doen goed werk. Ze vragen veel geld en verdienen een behoorlijk inkomen. Maar hun website is afschuwelijk. Dus hun verkeersvolume is behoorlijk laag. Maar sociale sites zijn hun redder. Yelp en Facebook zijn waar het geld voor is.

Deze fictieve, maar toch echte use-case betekent dat ze aangepaste doelgroepen kunnen maken van mensen die hun updates leuk vinden en erop reageren, op pagina-CTA’s klikken of zelfs een van hun berichten opslaan.

Maar het slechte nieuws?

Het organische bereik van Facebook daalt als een steen (tot 52% in het afgelopen jaar volgens SocialFlow via MarketingLand ).

afbeeldingsbron )

Waarom valt het? Dit is de redenering :

“De reden is simpel: individuen en pagina’s pushen veel berichten in de nieuwsfeeds van mensen, dus het nieuws-feed algoritme van Facebook moest evenredig strenger worden over het uitkiezen van de berichten die iemand het liefst zou zien en dat zou hoogstwaarschijnlijk houd ze terug om regelmatig Facebook te controleren. “

Dat is logisch als je erover nadenkt. Maar het lost je probleem niet echt op. Wat is het tegengif?

Volgens hetzelfde artikel :

“Wat nog duidelijker is, is hoe uitgevers zich kunnen aanpassen aan, zo niet voorkomen, de afname van organisch bereik. Als het gaat om de inhoud die ze op Facebook plaatsen, lijkt video iets van een redder in nood te zijn. “

Gelukkig biedt Facebook je nu ook de mogelijkheid om aangepaste doelgroepen te maken op basis van Facebook-videoweergaven.

Krachtige gebruikers Andrea Vahl en Jon Loomer zijn het erover eens dat dit een van je beste weddenschappen is, gezien het feit dat een nieuwe videoweergave al voor een penny (of zelfs lager in sommige gevallen) kan worden gedaan.

(Niet klaar voor video? Het advertentietype Canvas van Facebook is het perfecte interactieve platform om nieuwe gebruikers op mobiele apparaten te bereiken.)

Stap 2. Midden doelgroepen Aangepaste doelgroepen

Door hard te werken in stap # 1 zou je door middel van websitebezoeken en Facebook-paginabetrokkenheid een steeds groter wordend aangepast publiek van mensen met een nieuw merkbewustzijn moeten hebben.

De volgende stap is om je relatie te ‘escaleren’ door ze tot actie aan te zetten.

Concreet betekent dit dat u zich aanmeldt om een ​​leidende rol te spelen en meer van uw persoonlijke informatie te ontvangen.

Je zult de oefening hier weten. Stap voorwaarts, leid magneten in alle soorten en maten.

Optie één omvat eBooks en whitepapers die een specifiek probleem oplossen dat is uitgelijnd met het bericht dat iemand zojuist heeft gelezen of de video die ze net hebben bekeken.

afbeeldingsbron )

Optie twee bevat een diepgaande ‘gratis cursus’, afgeleverd als een infuuscampagne over een X-aantal dagen dat ook aansluit bij het onderwerp of pijnpunt waarop iemand interesse heeft getoond.

afbeeldingsbron )

Hoewel optie drie actiegerichte items bevat, zoals checklists die een 1-2-3-proces voor mensen helpen uit te werken. Idealiter zorgen deze voor onmiddellijke bevrediging door een pijnpunt zo snel mogelijk op te lossen, terwijl ze ook een intro geven over hoe uw volledige producten of diensten uiteindelijk hun leven aanzienlijk gemakkelijker / beter / minder stressvol / aangenamer kunnen maken.

afbeeldingsbron )

Elke download of opt-in zou nu een gloednieuw, aangepast publiek moeten creëren. Afhankelijk van het aantal aanbiedingen, kunt u deze splitsen door (1) primair onderwerp / probleem dat aansluit op een service of (2) nieuwe aangepaste doelgroepen voor elke leadmagneet.

Iemand verzendt bijvoorbeeld zijn informatie die rechtstreeks naar MailChimp, Infusionsoft, HubSpot of waar dan ook gaat.

Facebook ondersteunt native MailChimp. U kunt dus een aangepaste doelgroep maken die dynamisch wordt bijgewerkt wanneer nieuwe mensen worden toegevoegd. De anderen moeten helaas regelmatig exporteren en uploaden om bij te werken.

OF, u kunt slim werken, niet hard, door uw CRM-gegevens automatisch te synchroniseren met een eenvoudig te gebruiken Facebook-advertentietool .

Dure producten of services met ‘consultatieve’ verkoopcycli kunnen ook meerdere verschillende aanbiedingen en doelgroepen hebben in het midden van de trechter.

De reden is dat iemand die een eBoek downloadt, misschien niet klaar is om $ 20k + aan services af te spatten. Dat is nogal een sprong van “hier is mijn e-mailadres” naar “ja, laten we dat langdurige, ironclade engagement doen.”

Dus in plaats van ze rechtstreeks in een voorstel te sturen, wilt u misschien doorgaan ze op te warmen met een ander interactief aanbod dat meer commitment vraagt. Zoals webinars.

Webinars zijn zo’n groot onderwerp dat ze een eigen post nodig hebben. Oh, dat klopt, er is er al een . Maar het punt is, net als bij elke goede marketingautomatiseringsreeks , dat u ook hun aangepaste publieksstatus wilt bijwerken.

Als iemand zich bijvoorbeeld registreert voor een webinar, wilt u deze voor een nieuwe aangepaste doelgroep. Als ze aanwezig zijn, misschien een andere. Op die manier zul je ze geen ongepaste advertenties laten zien voor een ander eBook (daar geweest, dat gedaan), maar je ‘next level’-aanbieding die hen een stap dichter bij de aankoop brengt.

‘Fallback’-opties helpen je ook diegenen te vangen die misschien door de kloven glippen. Laten we zeggen dat iemand zich aanmeldt voor uw webinar, maar niet daadwerkelijk deelneemt. Dit kan lijken op iemand die een hoofdadvertentieformulier opent maar niet converteert.

Je wilt ze de aanbieding ‘verkoop’ nog niet laten zien, omdat ze niet echt doorliepen. Aangepaste doelgroepen kunnen opnieuw worden gemaakt voor elk van deze ‘ALS / DAN’-scenario’s, zodat ze een bericht zien dat hen eraan herinnert om lid te worden van het webinar voordat het te laat is of hun verdenking verkleint om uiteindelijk door te gaan met kiezen voor die hoofdadvertentie.

U kunt al zien hoe aangepaste doelgroepen snel lastig kunnen worden, omdat er zoveel variaties en scenario’s spelen. Marketingautomatiseringshulpmiddelen hebben ‘onderdrukkingen’ en andere trucjes om dingen recht te houden aan # fail-proof geautomatiseerde campagnes.

Facebook’s alternatief komt in de vorm van aangepaste combinaties wanneer je voor het eerst de doelgroep maakt. U wilt mensen misschien toevoegen aan een aangepaste doelgroep als ze één stap nemen of één pagina bezoeken. Maar u wilt ze ook uitsluiten van hetzelfde publiek als ze een andere pagina raken (zoals een ‘Bedankt’ -pagina die wordt weergegeven na de inzending of aankoop).

afbeeldingsbron )

Stap 3. Onderkant van de trechter

Oef. Je bent zover gekomen.

U heeft inhoudscampagnes en video’s waarmee u uw aangepaste doelgroepen op het eerste niveau bovenaan in de trechter kunt maken.

Die mensen worden getarget met nieuwe lead gen-aanbiedingen zoals eBooks of checklists om interesse te meten. Als ze eenmaal zijn geconverteerd, moeten ze mogelijk een nieuwe lead voeden met een webinar of andere e-mailcampagnes voordat ze kunnen worden gekocht.

Aangepaste doelgroepen helpen mensen naadloos van de ene stap naar de andere.

En ze bieden een ingebouwd publiek dat nu ‘verkoopklaar’ is, omdat ze tot nu toe alle lead nurturing-stappen hebben doorlopen.

Dynamische productadvertenties vormen de eerste verdedigingslinie voor e-commercebedrijven die advertenties automatisch targeten op mensen die juist specifieke pagina’s op hun site hebben bekeken.

Maar nogmaals, u kunt dit veel verder nemen.

Met aangepaste gebeurteniscombinaties kunt u aanvullende regels maken voor aangepaste doelgroepen om mensen op te nemen (of uit te sluiten) met een verfijnde set criteria (zoals het aantal of het bedrag in een winkelwagentje in een winkelwagen wanneer iemand deze verlaat).

Het maakt je dus misschien niet uit of er maar een item van $ 5 in iemands winkelwagentje zit wanneer ze het verlaten. De kans is groot dat ze gewoon rondliepen en toch niet zo serieus waren. Als ze echter items van in totaal honderd dollar hebben toegevoegd, is het misschien de moeite waard om te worden gesegmenteerd in een nieuwe aangepaste doelgroep en ze specifiek op te volgen.

Dure producten of diensten kunnen echter een andere aanpak nodig hebben.

Zoals besproken, krijgt u nooit een aankoop van enkele duizenden dollars van een enkele Facebook-advertentie. In plaats daarvan wil je misschien een tripwire proberen, of een te goed om waar te zijn voor een lage, rumoerige prijs.

Uw ‘webinar aanwezigen’ aangepaste doelgroep zou bijvoorbeeld vol moeten zijn van mensen die de laatste ~ 30 dagen gewoon hebben bijgewoond en die klaar zijn om te kopen. Ze hebben alleen een laaggeprijsde aanbieding nodig om ze over de rand te duwen.

afbeeldingsbron )

Wacht. Wat is dat? Je bent nog steeds sceptisch?

Wel, raad eens. Deze tactiek is niet een of ander spam-achtig ding dat informatieve “internetmarketing goeroes” bedacht.

Tripwire is er al geweest. Al jaren succesvol gebruikt. Zelfs decennia.

Kijk eens hoe vergelijkbaar deze advertentie van ~ 50 jaar geleden lijkt op de Digital Marketer die we net zagen.

afbeeldingsbron )

Zodra iemand eindelijk zijn creditcard en aankopen tevoorschijn haalt – zelfs als het om een ​​miezerig bedrag gaat – heb je een verifieerbare klant die je in de toekomst exponentieel vaker van je zal kopen.

Dus raad eens wie er wordt toegevoegd aan nog een ander aangepast publiek van nieuwe tripwire-klanten. En wie ontvangt een zeer gerichte Facebook-advertentie de volgende keer dat ze op de site zijn voor uw hogere ticketitem?

Conclusie

AdWords is een van de best converterende kanalen (aller tijden), omdat elke zoeker zo’n hoge intentie heeft.

Facebook heeft dat niet. Niemand anders.

Maar Facebook heeft aangepaste doelgroepen, die je de mogelijkheid geven om uiteindelijk een groot publiek neer te slaan in zeer gerichte lijsten van mensen die dat inderdaad met grote intentie hebben.

We krabben hier bijna niet. Het recente bericht van Josh Fechter bevat nog meer aangepaste publiekscombinaties die niet werden behandeld.

Maar het belangrijkste is niet het specifieke, tactische publiek. Maar hoe elk uitlijnt.

Zodat uw prospects niet worden gevraagd om stappen over te slaan; gepresenteerd met ongepaste ongeplande aanbiedingen die verder gaan dan de inzet waarvoor ze klaar zijn.

Maar biedt in plaats daarvan een naadloze, logische overgang van de ene naar de volgende.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format