Achter de schermen van Facebook's nieuwe dynamische creatieve (dynamic creative) functie - DeLaatbusiness

Achter de schermen van Facebook’s nieuwe dynamische creatieve (dynamic creative) functie

9 min


145
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Facebook-marketeers hebben maar één ding en één ding gevraagd als het gaat om het maken van campagnes – en dat is het vermogen om A / B hun advertenties te testen.

Dynamic Creative is de manier van Facebook om die fundamentele marketingbehoefte aan te pakken, waardoor split-testen eenvoudiger en minder tijdrovend is.

Zoals elke marketeer weet, bent u alleen zo goed als uw theorie – en alleen door het testen van onze afbeeldingen, koppen en andere factoren kunnen we vinden wat echt resoneert met onze doelgroep (en bespaart $ $ tijdens het proces).

Vóór de oprichting van Dynamic Creative, zou het toevoegen van variaties uren aan kopiëren en bewerken kunnen duren, maar deze nieuwe toevoeging aan het arsenaal van Facebook maakt het gemakkelijker dan ooit.

In deze handleiding bespreken we de kenmerken van deze nieuwe tool , hoe u er het meeste uitkunt halen en hoe u uw resultaten gemakkelijk kunt analyseren .

Met de uitvinding van het internet hebben klanten nu de hele wereld binnen handbereik. Ze kunnen zoeken naar wat ze willen, wanneer ze het willen, en hun ervaring (of product) aanpassen aan hun behoeften.

Maar wat als een belangrijke factor in wat zij kiezen om te kopen helemaal niet het product is, maar hoe het aan hen wordt getoond?

Wat als het enige ding dat u verhindert uw product te verkopen niet het product is, maar het beeld dat u kiest om het te adverteren? Zou je niet willen weten wat het probleem was, hoe erg het is en hoe het op te lossen?

Dit, mijn vrienden, is waar de schoonheid van gespleten testen ligt.

Het belang van split-testen

Gesplitst testen (ook A / B-testen genoemd) stelt ons in staat om meerdere elementen van onze advertenties te kiezen, zoals de afbeelding of kop, om ze te testen om te zien welke ons het betere resultaat geeft waarnaar we op zoek zijn. Een gemakkelijke manier om over dit proces na te denken, is als een experiment dat u in een laboratorium zou kunnen zien met behulp van de wetenschappelijke methode.

Net als een wetenschapper, kun je merken dat je voorspellingen over prestaties vaak verkeerd zijn, wat volkomen normaal is.

De enige echte manier om te weten of uw veronderstellingen waar zijn, is door ze te testen en de resultaten zelf te bekijken – dat is waar gesplitste tests worden uitgevoerd.

Neem deze voorbeeldcampagne bijvoorbeeld. We hebben een campagne opgezet waarvan het uiteindelijke doel is om aanmeldingen te genereren voor een proef met AdEspresso. Om te zien of onze afbeeldingen in dit geval een verschil hebben gemaakt, hebben we ervoor gekozen om test 2 te splitsen – en de resultaten waren zoals voorspeld.

A / B-test van Facebook-advertenties

Na het uitvoeren van de campagne konden we zien dat er een groot verschil was in de kosten per conversie van de twee afbeeldingen die we hebben uitgevoerd. We waren toen in staat om het beeld dat niet zo goed presteerde te pauzeren (en de kostprijs is ons meer op lange termijn) om het beeld te verbeteren dat beter presteerde.

Als u op zoek bent naar een diepgaande gids met dingen die u kunt testen, kunt u onze Split Testing 101-handleiding bekijken , die alle aspecten van split-testen behandelt, zoals ideeën voor het testen van de eerste keer, budget, structuur en meer!

Nu we een basiskennis hebben van split tests en hun belang, kunnen we verder gaan met het volgende stukje van deze puzzel – Facebook’s Dynamic Creative!

Waar komt Dynamic Creative binnen?

Zoals we eerder al zeiden, is Dynamic Creative de manier van Facebook om de noodzaak van een gesplitste test binnen hun eigen systeem aan te pakken. Vóór Dynamic creative zou u:

 • Maak een advertentie
 • Kopieer het
 • Bewerk de benodigde variabelen (koppen, enzovoort)
 • Bewaar het
 • Een andere advertentie klonen
 • Herhaal advertentie oneindig

Dit lijkt misschien niet al te arbeidsintensief om een ​​of twee afbeeldingen te testen, maar wat als u verschillende varianten van de kop, het beeld en de tekst wilde maken?

Zelfs als je slechts drie variaties voor elk hebt, betekent dit dat je in totaal 27 variaties krijgt. Als dat niet tijdrovend genoeg is, vergeet dan niet dat u waarschijnlijk meerdere variabelen in verschillende campagnes wilt uitvoeren.

Gelukkig met Dynamic Creative kunt u uw meerdere creatieve elementen allemaal vanuit één scherm toevoegen, zodat u nooit meer eindeloos dingen hoeft te kopiëren . Praten over een game-wisselaar.

Nu we hebben geleerd wat de Dynamic Creative-functie is en waarom deze belangrijk is, kunnen we nu doorgaan naar het gedeelte waar iedereen op zat te wachten – een campagne opzetten met deze functie !

We laten u ook zien hoe u het met AdEspresso kunt doen en hoe u uw resultaten op beide platforms kunt analyseren.

Hoe Dynamic Creative op Facebook in te stellen

Laten we eerst kijken hoe we aan de slag kunnen gaan op Facebook .

Om te beginnen wilt u naar Ads Manager gaan. Selecteer hier Campagne maken aan de linkerkant van de pagina:

Maak een campagneschermscherm

Voor deze volgende stap willen we idealiter alles als concept instellen .

Om deze functie te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je de Quick Creation-methode gebruikt (en niet de begeleide methode) .

Geef vervolgens een naam aan uw campagne, adset en advertentie.

Een campagne maken op Facebook

Vanaf hier moet u nu uw adset bewerken.

Selecteer gewoon de naam van de adset aan de rechterkant en je wordt naar de adset-pagina gebracht waar je de Dynamic Creative-functie kunt in- of uitschakelen.

Schermafbeelding van waar dynamische animaties kunnen worden geschakeld

De functie Dynamisch creatief is niet compatibel met alle doelen of posities, dus alle creatieve elementen die niet in het formaat passen, worden gewijzigd of verwijderd, iets wat u later niet ongedaan kunt maken.

De doelstellingen die momenteel worden ondersteund via Facebook zijn:
 • conversies
 • App-installaties
 • Verkeer

Nu we dat uit de weg hebben geruimd, zijn we op het echte leuke gedeelte – het testen zelf! Vanaf hier kunnen we beginnen met het toevoegen van al onze verschillende creatieve middelen.

Om te beginnen, moet u uw advertentie bewerken.

Vanaf deze pagina  kunt u nu meerdere koppen, afbeeldingen, tekst en CTA’s toevoegen.

Facebook-advertentie maken screenshot

U kunt al uw varianten en hun unieke previews bekijken door op de knop Meer varianten te klikken in de buurt van de rechterbovenhoek van het vak Advertentievarianten.

screenshot van het bekijken van advertentievarianten

Het maximale aantal items dat u voor Dynamic Creative kunt hebben is 30 en er zijn ook specifieke maxima voor elk van de creatieve elementen:

 • Titel : maximaal 5 titels
 • Afbeelding / video : maximaal 10 afbeeldingen of 10 video’s
 • Tekst : maximaal 5 tekstlichamen
 • Beschrijving : maximaal 5 beschrijvingen
 • CTA : maximaal 5 CTA’s

Wanneer u uw advertenties op deze manier maakt, is het een goed ding om in gedachten te houden dat het uw doel is om uiteindelijk één enkele advertentie te maken – daarom kunt u niet kiezen welke varianten u wilt uitsluiten (indien aanwezig). Voordat u uw campagne publiceert, moet u ervoor zorgen dat al uw varianten zinvol zijn en er geen verwarrende overeenkomsten zijn in het geheel.

Zodra u dat hebt gedaan, hoeft u alleen maar uw campagne-instellingen te bevestigen en uzelf een schouderklopje te geven. U hebt zojuist uw eerste campagne gemaakt met Dynamic Creative!

Hoe resultaten te analyseren (de Facebook-manier)

Naast dat u uw statistieken op de ‘normale’ manier kunt bekijken, biedt Dynamic Creative u een nieuwe optie om uw resultaten te sorteren via de Dynamic Creative Asset-analyse.

Als u deze functie wilt gebruiken, gaat u naar het tabblad Advertenties of Adsets en selecteert u Uitsplitsing.

Van daaruit kunt u sorteren op elk van de creatieve elementen in uw campagne (hoewel u het alleen op een bepaald moment met één element kunt doen).

Lijst met uitsplitsingen om campagnes te analyseren

Nu zou ik graag willen zeggen dat dit het deel is waar ik je kan beginnen te verbazen met de reportagepresentaties van Facebook – maar helaas, wat Dynamic Creative betreft, stopt hier de bok.

Er zijn geen extra rapportagevoordelen, flexibiliteit of unieke traktaties bij het gebruik van deze functie. U kunt de statistieken eenvoudig vergelijken met één creatief element zonder een unieke combinatie te kunnen onderbreken die niet goed presteert.

Een ander probleem dat in het spel komt, is het sociale bewijs. Facebook maakt voor elke advertentie een uniek ID, dus het sociale bewijs (ook wel likes, comments en shares) wordt niet op één plaats gecombineerd en verspreid over meerdere advertenties.

Hoewel de functie ernaar streeft u tijd te besparen bij het maken van deze variaties en u kunt laten zien hoe verschillende elementen presteren, kan het onvermogen om tijdens de levensduur van de campagne aan te passen of ze te bekijken in vergelijking met een andere variabele, een demper vormen voor wat een krachtige tool zou kunnen zijn. het Facebook-arsenaal.

 

Hoe testexemplaren met AdEspresso te splitsen

Simpel gezegd, split testen is de raison d’être van AdEspresso –  dus de setup zal iets sneller zijn dan via Facebook al.

Om te beginnen met AdEspresso, selecteert u gewoon uw campagnetype in stap 1.

In AdEspresso ondersteunen we alle doelstellingen, dus met al deze opties kunt u uw creatieve elementen testen.

split testexemplaren in Adespresso

Stap 2 is waar we beginnen met het toevoegen van al onze varianten.

In deze stap kunt u de optie ‘Alle permutaties maken’ gebruiken om uw testen te starten. Voeg vanaf hier gewoon uw keuze aan koppen, CTA’s, afbeeldingen of zelfs video-elementen toe.

Adespresso splitstest-screenshot

Nadat u uw creatieve elementen heeft toegevoegd, kunt u al uw varianten op verschillende posities bekijken met behulp van het vak Previews & plaatsingen.

We hebben maximaal 50 variaties op deze stap, wat ons ongeveer 20 extra variaties geeft dan beschikbaar via Facebook zelf.

Bekijk de verschillende varianten van advertenties in Adespresso

Het maken van deze variaties in AdEspresso betekent ook dat als u een combinatie wilt wijzigen of pauzeren nadat u uw campagne hebt gemaakt, u dit op elk gewenst moment kunt doen!

Bonuspunten: publiekstoetsen

Hoewel split-testen de creatieve elementen zelf een fluitje van een cent zijn, is een ander krachtig kenmerk van AdEspresso het vermogen om eenvoudig uw doelgroep te testen!

Wilt u weten of de VS of het VK beter presteren? Hoe zit het met mannen of vrouwen? Leeftijdscategorieën? In deze tijd is de enige manier waarop u zeker weet, testen, testen en opnieuw testen.

Als je dat op Facebook doet, betekent dat dat je individuele tests één voor één moet maken, maar in AdEspresso versnellen we dit proces tienvoudig.

Nadat u ‘Doorgaan’ hebt geselecteerd nadat u de varianten heeft gemaakt, wordt u naar de doelgroeppagina geleid waar u uw targetingparameters kunt toevoegen.

Dit omvat zaken als locatie, geslacht, interesses en zelfs taalopties.

Schermafbeelding van AdEspresso Audience

Nadat u uw gegevens hebt ingevoerd, kunt u doorgaan naar de laatste pop-up voor het splitsen van de testselectie. 

Op dit moment kunt u de aanvullende tests selecteren die u wilt uitvoeren, zoals plaatsing, geslacht, locatie en meer.

Test selectie in Adespresso

Het beste deel van dit hele proces is dat we al het zware werk voor u doen – geen dubbele advertenties of adsets meer en uren aan het bijstellen – AdEspresso zal de campagne opzetten volgens de door u gekozen opties en wham – u kunt een campagne maken met 24 advertenties(zoals we in ons voorbeeld deden) in minder dan 2 minuten.

Hoe resultaten te analyseren (de AdEspresso manier)

Advertentierapportage: op het tabblad Rapportage van advertenties kunnen we een diepgaande analyse van de verschillende experimenten bekijken in vergelijking met de statistiek die we kiezen.

In dit voorbeeld hebben we besloten om een ​​aantal verschillende afbeeldingen en landen te testen voor een aanmeldingscampagne om te zien of bepaalde landen hogere kosten voor ons zouden hebben dan anderen. Met deze functie kan ik zowel de afbeelding- als locatie-experimenten selecteren en bekijken hoe ze zijn opgestapeld tegen de kosten per conversie.

Analyse van resultaten in AdEspressoOp basis van deze gegevens kunnen we zien dat in dit geval Nederland (de donkere groene balk) een hoge CPA had voor afbeelding twee en drie, maar een lagere kostprijs voor afbeelding één. We kunnen ook de verschillende andere landen en hun kosten in één oogopslag zien.

Als we naar beneden scrollen, kunnen we deze resultaten ook in een meer gedefinieerde tabel zien en zelfs de combinaties van afbeeldingen en landen die ons teveel kosten en de winstgevendheid verminderen, pauzeren.

Analysevoorbeeld van gegevens in AdEspresso

Belangrijkste factoren – Zelfs als u niet door Facebook Blueprint gecertificeerd bent , maakt AdEspresso het eenvoudig om te begrijpen wat werkt en wat niet – neem bijvoorbeeld onze topfactoren. Zodra uw campagne begint af te leveren, geeft AdEspresso een tabel weer met de resultaten van uw experimenten rechtstreeks op uw dashboard. We geven u ook suggesties op basis van uw KPI’s (zaken als CPA, CPC, enzovoort), terwijl we u laten weten hoeveel we van mening zijn dat dit van invloed is op uw campagneprestaties.

Topfactoren-gedeelte van het screenshot van AdEspresso

In het bovenstaande voorbeeld vertelt het systeem ons dat de kosten per lead in de Verenigde Staten hoger zijn dan onze kosten in Maleisië, dus we worden gevraagd dit experiment te onderbreken om ons wat kostbaarder budget te besparen.

Daily Actionable Tips – Nog een andere no-brainer-functie is onze Daily Actionable Tips. Ons gepatenteerde optimalisatiealgoritme analyseert de meetwaarden van uw campagne in realtime en beveelt verbeteringen aan voor de prestaties van uw campagne. Telkens wanneer u uw dashboard bekijkt, vindt u bijgewerkte suggesties voor mogelijke volgende stappen. Bedankt, Walter!

Dagelijks bruikbare tips in Adespresso

Dus wat nu?

Nu je hebt geleerd waarom split-testen belangrijk is en hoe je er een instelt (op Facebook of AdEspresso), ben je klaar om aan het werk te gaan en je eigen experimenten te starten.

Als u op zoek bent naar creatieve inspiratie, bekijk dan ons eBook met meer dan 500 van onze favoriete tactieken of een voorbeeld van onze beste voorbeelden hier .

Wat ben je van plan om te testen? Laat ons weten over uw experimenten en hun resultaten hieronder!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format