Alles wat u moet weten om een ​​Google AdWords-certificering te krijgen - DeLaatbusiness

Alles wat u moet weten om een ​​Google AdWords-certificering te krijgen

9 min


132
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Pay-per-click advertising is een meedogenloze industrie. Een eenvoudige zoekopdracht naar ‘PPC-bureaus’ levert 2.220.000 resultaten op Google op.

Het is hypercompetitief omdat Google momenteel alleen miljoenen adverteerders in hun zoeknetwerk heeft. Ze domineren ook het online reclamebord . Hun PPC-bedrijf levert elk jaar meer dan $ 80 miljard aan advertentie-inkomsten op.

Maar zoals u al weet, maakt al deze aandacht en interesse AdWords voor de meeste bedrijven extreem moeilijk. Om nog maar te zwijgen over, zeer tijdrovend.

Gelukkig bestaan de Google AdWords- certificeringen om het beste van de rest te verwijderen.

Het kan bedrijven een voorsprong geven op de concurrentie. En het kan marketeers het sociale bewijs leveren dat nodig is om je moed te bewijzen.

Ga als volgt te werk om uw AdWords-certificering zo snel mogelijk door te geven om de inkomsten, klanten, klanten en optredens te krijgen die u nodig hebt om te slagen.

Wat is de Google AdWords-certificering (en waarom maakt het verschil)?

De Google AdWords-certificering is een ‘professionele accreditatie’ die Google biedt op basis van vaardigheid en beheersing.

In wezen laat een Google AdWords-certificering zien dat u weet wat u doet. Het scheidt je van degenen die het niet hebben, het niet kunnen krijgen, of te lui zijn om het te proberen.

Wanneer u uw certificeringen hebt voltooid, kunt u een flitsende nieuwe badge toevoegen aan uw website om sociaal bewijs te demonstreren :

badges voor digitale marketingcertificering

Dus, is dit echt mijn tijd en moeite waard?

Absoluut. Dit is waarom.

Volgens Econsultancy verhogen bedrijven hun outsourcing van PPC-gerelateerde taken om deze redenen: vaardigheden, tijd en complicaties.

diagram met uitbestedingsredenen van aan ppc gerelateerde taken

(Afbeeldingsbron)

En in een uberverzadigde markt hebt u elke kwalificatie nodig die u kunt krijgen. Certificeringen kunnen uw conversiepercentages met maar liefst 30% verhogen .

Reviews, sterbeoordelingen, casestudy’s en certificeringen bieden geloofwaardigheid van grote bedrijven zoals Google en geven u een blijk van vertrouwen en expertise.

Bijna elk succesvol bedrijf toont sociaal bewijs in een of andere vorm. Bijvoorbeeld, HubSpottoont sociaal bewijs door het weergeven van hun grote gebruikersgroep:

HubSpots voorbeeld van sociaal bewijs

Unbounce doet hetzelfde en laat de merknamen zien die hun producten en diensten gebruiken:

Het sociale bewijsvoorbeeld van Unbounce

Dus, bent u klaar om deze certificering te krijgen? Hier is hoe het werkt, en de stapsgewijze instructies om het te krijgen.

Hoe de Google AdWords Certification werkt

De AdWords-certificering omvat een reeks tests die zijn gericht op de belangrijkste concepten van AdWords, waaronder:

  1. Waardeproposities
  2. Campagne instellen en beheren
  3. Conversiemeting
  4. optimalisatie
  5. En meer

Voor de certificeringstests moet u twee tests behalen om uw officiële certificering te behalen.

Volgens Google moet u eerst de test voor ‘AdWords-basisbeginselen’ doorstaan, die betrekking heeft op eenvoudige tot gemiddelde AdWords-niveaus.

Lijst met beoordelingen van Google

(Afbeeldingsbron)

Zodra je de basiscursus hebt gehaald, moet je nog een cursus van je keuze doorgeven. Momenteel kunt u kiezen uit zoeknetwerk, weergave, mobiel, video of winkelen.

Maar voordat je als eerste in deze certificeringen duikt, probeer eerst wat echte ervaring op te doen. Google raadt het volgende aan voordat je met deze tests begint:

Voordat u de AdWords-beoordelingen uitvoert, raden we u aan praktijkervaring op te doen met AdWords. U moet bekend zijn met online advertentieconcepten en praktische tips en ervaring hebben met het beheren van verschillende soorten AdWords-campagnes. “

De reden is dat wat tactisch in de ene industrie werkt, niet altijd in een andere branche is. Er is een groot verschil in het voeren van een goedkope, transactionele campagne dan in het beheren van een dure B2B-campagne.

Sky-hoge CPC’s en een lager zoekvolume dwingen u om campagnes anders te beheren. Er wordt meer nadruk gelegd op andere items uit de kwaliteitsscore, zoals uw bestemmingspagina of dezelfde overeenkomst .

Het kopiëren en plakken van enkele ‘best practices’ uit een paar blogberichten van Inbound.org zal dit niet verminderen zonder kennis van de onderliggende grondbeginselen.

Stap 1: Word lid van Academy of Ads en stel uw account in

Onlangs heeft Google de manier bijgewerkt waarop u tests voor certificeringen uitvoert. In plaats van het Google Partnerprogramma te gebruiken, gebruikt u nu The Academy for Ads om certificaten te behalen.

Met Academy for Ads moet je een nieuw profiel maken met behulp van je bedrijfsmail en je profielinformatie invullen voordat je begint.

Het invullen van uw profiel is essentieel omdat gebruikers uw certificeringen kunnen doorbladeren in één geconsolideerd profiel in cv-stijl:

Google Academy for Ads-schermafbeelding van prestaties

(Afbeeldingsbron)

Ga eerst naar de pagina Academie voor advertenties en log in met uw Google-e-mailaccount.

Klik vervolgens op uw profiel in de rechterbovenhoek van uw dashboard en klik op ‘Mijn profiel’ om te bewerken:

Vanaf hier begint u uw persoonlijke en bedrijfsinformatie in te vullen:

Bewerk profiel Schermafbeelding van Google Academy voor advertenties

Houd er rekening mee dat al deze gegevens worden weergegeven in uw openbare profiel dat bedrijven kunnen gebruiken om u en uw bedrijf te verkennen voordat ze worden ingehuurd.

Google heeft websites samengesteld die speciaal zijn bedoeld om andere bedrijven te helpen bij het inhuren van PPC-marketeers voor hun bedrijf. Je wilt dat dit er professioneel uitziet.

Via een site zoals Google Partners kan een bedrijf agentschappen of consultants met certificeringen vinden:

Google Partners-schermafbeelding

Je profiel wordt hier weergegeven zodra je de benodigde certificeringstests hebt doorstaan, wat betekent dat je ook gratis publiciteit hebt.

Dat is een win-win-win .

Michael Scott wint win win meme

(Afbeeldingsbron)

Met behulp van het Google Partner Platform is het gemakkelijk om online adverteerders te vinden:

Werk samen met een screenshot van Google Partner

Door op het partnerplatform te worden vermeld, kunt u tegelijkertijd publiciteit, geloofwaardigheid en sociaal bewijs leveren.

Het is vrij eenvoudig om je profiel te voltooien. Helaas moet het moeilijke deel nog komen.

Stap 2: studeren, studeren, studeren.

Studeren is waarschijnlijk een van de saaiste, saaie en tijdrovende manieren om je dag door te brengen. Gelukkig is er aan het einde van deze regenboog geen zinloze rangorde, maar in plaats daarvan wat koud-hard, bling-bling, contant geld.

Als u uw AdWords-certificeringen bij de eerste ronde wilt behalen zonder tijd te verspillen en meerdere pogingen te doen, moet u ervoor studeren. Zelfs als u een expert bent met AdWords, is studeren aanbevolen.

Ze gooien curvebalconcepten in de mix die je misschien nooit zult gebruiken in je dagelijkse accountbeheer, wat betekent dat je geen idee hebt wat het antwoord is wanneer het om je heen komt. Wat het zal doen.

Bovendien zijn deze tests getimed en vereisen ze een voldoende score. Je kunt niet bluf je een weg door de test en verwachten aan de andere kant schoon te worden.

Tijdslimiet van de tests van Google

(Afbeeldingsbron)

Voor de basiscursus heeft u een tijdslimiet van 90 minuten en moet u 80% of meer passeren. Voor zoek- en display-advertenties heeft u twee uur om aan de test te werken (ja, beide zijn erg lang).

Ga naar het gedeelte Home van uw AdWords Academy-dashboard om te beginnen met studeren:

Academie voor advertenties screenshot

Blader vanuit het startdashboard omlaag naar het gedeelte ‘Get AdWords Certified’:

Get Adwords Certified Dashboard Screensho

Hier vindt u alle verschillende certificatietests die u kunt uitvoeren.

Als u op een afzonderlijke pagina klikt, komt u op hun eigen pagina, zodat u kunt kiezen tussen de toets of de optionele studiegids:

Optionele studiegids voor AdWords-fundamentals

Als u wilt beginnen met studeren, klikt u eenvoudigweg op elk gedeelte van het schema ‘Studie van basisbeginselen van AdWords’ om dat onderwerp naar voren te brengen.

Begin van het bestuderen van materiaal voor AdWords

De studiegids is niet saai en bevat eigenlijk interactieve elementen om te voorkomen dat je uitbrandt:

Google adwords studiegids screenshot

Deze werken als voorbeeldtests om te zien of u de juiste informatie behoudt of oproept.

Sommige van deze beschreven secties bevatten meerkeuzevragen om u voor te bereiden op de real deal:

Meerkeuzevoorbeeld uit de studiegids van Google AdWords

Pro-tip: als u deze studiegidsen voor elke sectie doorloopt, moet u uw AdWords-account naast de hand houden. Volg elke stap in uw AdWords-dashboard en kijk of u deze scenario’s opnieuw kunt uitvoeren of uzelf tijd kunt geven om nieuwe dingen te leren die u misschien bent vergeten.

Volgens Codeburst gebeurt “90% van ons leren alleen wanneer we ermee beginnen.”

Jezelf aan het werk zetten kan helpen om het concept op een diepere manier vast te houden en vertrouwd te maken met het onderwerp dan alleen lezen.

Studeren is saai. Er zijn waarschijnlijk maar heel weinig mensen in de wereld die van vreugde springen wanneer ze iets moeten studeren.

Maar in dit geval is het noodzakelijk. De informatie is compact, lang en vaak erg gedetailleerd of op scenario’s gebaseerd. Dit betekent dat je op zijn minst vertrouwd moet zijn met een aantal geheimzinnige concepten om een ​​vechtkans te hebben.

Bestudeer en bereid je voor op de volgende stap.

Stap 2.5: Overweeg eerst een online cursus te volgen

Soms is het niet mogelijk om de studiegidsen van de Academy of Ads door te nemen. Misschien leer je niet door te lezen. Misschien ben je een visuele leerling. Of misschien ben je zoals ik en verveel je je als het niet praktisch is.

Als u geen succes vindt met de studiegidsen, kunnen online cursussen een verbazingwekkend efficiënte manier zijn om de klus te klaren.

Bekijk cursussen op sites zoals Udemy, waar professionals vaak goedkope cursussen plaatsen die u snel Google AdWords-gecertificeerd kunnen maken.

Deze AdWords-certificeringscursus belooft u bijvoorbeeld binnen twee dagen Google-gecertificeerd te krijgen voor slechts $ .9,99:

Udemy online adwords cursus screenshot

Zelfs als u geen Google AdWords-ervaring heeft, helpt de cursus u alles te leren wat u nodig hebt om een ​​expert te worden en te slagen.

Deze cursussen bevatten vaak tonnen nuttige informatie die verder gaat dan alleen het behalen van de cursus. Deze biedt bijvoorbeeld een studiegids, praktijkexamens, honderden oefenvragen en meer.

Voer een zoekopdracht uit op Udemy voor AdWords-certificering en u zult tientallen opties vinden om uit te kiezen met recensies, beoordelingen en prijzen:

Udemy Adwords Certification Courses

Zoek een cursus met geweldige aanvullende informatie en beoordelingen van tevreden klanten voordat u een beslissing neemt.

Hoewel sommige cursussen meer kosten, bieden ze mogelijk ook meer inhoud:

Deze $ 89,00 cursus biedt bijvoorbeeld meer dan 18 uur on-demand video, vijf diepgaande artikelen en bijna 14.000 beoordelingen met een gemiddelde van 4,8 sterren.

Deze cursussen kunnen variëren van goedkoop tot duur, dus zorg ervoor dat u de voordelen van elke cursus bekijkt en er een in uw budget past die u de beste waar voor uw geld geeft.

Ben je klaar om de test te doen? Daar gaan we!

Stap 3: Neem uw twee tests

Nu dat je je hebt voorbereid, is het tijd voor het moment van de waarheid. Houd er rekening mee dat u voor het behalen van uw certificering uw Fundamentals-examen en een andere van uw keuze moet behalen:

Het hebben van de certificering is één ding. Maar als u werkt bij een bureau dat mobiel-, video- en winkelcampagnes uitvoert, wilt u er misschien elk een krijgen.

Het krijgen van elke certificering klinkt bruut, omdat het zo is. Maar het zal je ook opvallen.

De gespecialiseerde cursussen blijven gesloten totdat u de basiscursus passeert.

Wanneer u klaar bent om elke test af te leggen, klikt u gewoon op het examen:

De beoordeling duurt gemiddeld 90 minuten om te voltooien en bestaat uit 65 vragen:

Om te slagen, moet je een score behalen van 80% of meer.

Gelukkig kunt u met AdWords de antwoorden bekijken en wijzigen voordat u ze indient, dus sla diegene die u niet kent over voordat u een willekeurige schatting naar beneden haalt.

Veel plezier met testen!

Stap 4: voeg de nieuwe certificering toe aan uw site!

Nadat u uw tests hebt doorlopen, wordt het tijd om die welverdiende certificering toe te voegen aan uw site.

Ga in uw Google AdWords Academy-account naar het gedeelte Prestaties om al uw behaalde examens te vinden.

Hier kunt u de badges vinden als u beide certificeringsvereisten hebt gehaald. U moet ook een certificaat van voltooiing door Google mailen, met links die u aan verschillende profielen kunt toevoegen , zoals LinkedIn:

Google Adwords-certificaat van Kwalificatie

(Afbeeldingsbron)

Zorg ervoor dat u met deze nieuwe certificering pronkt op elk platform dat u kunt. Hé, je hebt het verdiend.

Last but not least, vergeet niet om gecertificeerd te blijven. Het is een slordig proces om bij te houden, omdat uw certificeringen een jaar na voltooiing aflopen.

Uw tests duren slechts één jaar. Waarom? Om bij te blijven met veranderende platforms, strategieën en toolets .

Als je vijf jaar geleden je certificering hebt gehaald en nooit meer hebt gehaald, ben je niet op de hoogte van de nieuwste en beste tactieken of nieuwe platforms.

Conclusie

PPC is een uitdagende industrie gevuld met tonnen directe concurrentie. Met een groeiend aantal bedrijven dat PPC uitbesteedt aan bureaus en freelancers, is het nooit een beter moment geweest om geweldig te zijn in PPC.

Maar met al die concurrentie komt risico. Je hebt een manier nodig om op te vallen als je geweldige klanten wilt hebben.

Hoewel het misschien tijdrovend en vervelend lijkt om de certificeringsexamens van Google AdWords te voltooien , kunnen ze u helpen de conversies met maximaal 30% te verhogen .

Zorg ervoor dat je studeert, vul je profiel in en neem de nodige examens af die bij je bedrijf of bureau passen.

Last but not least, voeg altijd deze certificeringen toe aan uw site en profielen en zorg ervoor dat u elk jaar gecertificeerd blijft dat ze verlopen.

Als u de vruchten wilt plukken van eenvoudigere verkopen en meer inkomsten voor uw bedrijf, moet u certificeringen laten zien bij de Google Academy.

science-fb-advertenties

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *