Alles wat u moet weten over het doelgroepnetwerk (audience network) van Facebook - DeLaatbusiness

Alles wat u moet weten over het doelgroepnetwerk (audience network) van Facebook

5 min


137
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wanneer u uw advertenties maakt en posities gaat bewerken, ziet u verschillende plaatsingkoppen. Facebook, Instagram, Messenger en Audience Network.

De eerste drie zijn vrijwel vanzelfsprekend, vooral omdat je waarschijnlijk duidelijke voorbeelden hebt gezien van alle plaatsingsopties die eronder vallen.

Maar hoe zit het met de plaatsing op het netwerk in het publiek?

Wat is het doelgroepnetwerk en waarom zou u het gebruiken?

In dit bericht bespreken we dat allemaal en meer.

We bespreken alles wat u moet weten over het doelgroepnetwerk van Facebook, zodat u een definitief antwoord krijgt over het feit of u deze plaatsingen al dan niet voor uw advertenties enuw apps moet gebruiken.

Wat is een Facebook Audience Network?

Facebook Audience Network is in 2014 uitgebracht, maar er zijn veel bedrijven en zelfs sommige marketeers die niet volledig begrijpen wat het is.

Facebook Audience Network is een off-Facebook, in-app advertentienetwerk voor mobiele apps. Adverteerders kunnen hun advertenties aanbieden aan klanten die andere mobiele sites en apps gebruiken dan Facebook, waardoor hun bereik buiten het platform wordt uitgebreid terwijl ze toch het uitzonderlijk krachtige advertentiesysteem van Facebook kunnen gebruiken.

Game-wisselaar, toch?

Het doelgroepnetwerk van Facebook is ook een mogelijkheid om inkomsten te genereren voor degenen die apps hebben. Iedereen kan lid worden van het doelgroepnetwerk van Facebook en wanneer mensen zich bezighouden met de advertenties in uw app, krijgt u een deel van de advertentie-inkomsten van Facebook.

Als een bonus zijn advertentie-indelingen flexibel, dus mobiele apps die advertenties in het kijknetwerk weergeven, kunnen native ads integreren die nog steeds in hun ontwerp passen. Dit betekent dat de gebruikerservaring beter zal zijn en dat deze advertenties hierdoor beter zullen presteren.

Waarom zou ik het Facebook Audience Network gebruiken?

Dit is een goede vraag: als ik betaal voor de hoge betrokkenheid en uitstekende posities op Facebook en Instagram, waarom zou ik Audience Network-plaatsingen inschakelen?

Er zijn twee grote antwoorden op deze vraag. Let er bij het adresseren op dat, hoewel de advertenties niet op Facebook of Instagram staan, u nog steeds profiteert van de laserscherpe targetingmogelijkheden.

advertentieplatforms

Het eerste antwoord is dat je een groter bereik krijgt. Uw advertenties worden op een extra platform weergegeven, wat zou kunnen helpen om contact te maken met de juiste doelgroep. En aangezien doelgroepnetwerkadvertenties in een app iets meer opvallen dan in een newsfeed, zou dit een voordeel kunnen zijn.

Het tweede antwoord is echter de misschien wel de grootste. Publieksnetwerkplaatsingen kosten een stuk minder dan andere plaatsingen, waaronder Facebook en zeker Instagram. Door de plaatsingen in het doelgroepnetwerk in te schakelen, verlaagt u uw gemiddelde CPC in uw advertentiecampagnes.

Wanneer u dit doet, heeft u meer ruimte om hoger op sommige van uw andere plaatsingen te bieden terwijl u toch dat gewenste gemiddelde CPA-bod handhaaft.

In feite, AdEspresso’s diepgaande kostenanalyse is gebleken dat de gemiddelde publiek netwerk CPC consequent bleef ruim onder de $ 0,10, terwijl alle andere posities varieerde van $ 0,20 (mobiele newsfeeds) tot meer dan $ 0,70 (Instagram advertenties).

CPC per plaatsing

Hierdoor kunt u meer plaatsingen op meer dure plaatsingen veroorloven en tegelijkertijd uw bereik uitbreiden. Win-win. Oh, en Facebook wint ook, zoals Michael Scott zou zeggen, win-win-win.

via GIPHY

Wat moet ik weten voordat ik Facebook Audience-netwerkadvertenties kan gebruiken?

Er zijn een paar dingen waar je meteen van af wilt zijn, en ze hebben vrijwel allemaal betrekking op de exacte advertentie- en doelgroepadvertentie die je gaat gebruiken. Je hebt drie verschillende opties:

  • Native, banner en interstitial
  • In-stream video’s
  • Beloonde video’s

Facebook advertentie-indelingen

U kunt absoluut zowel videoadvertenties als stilstaande afbeeldingen gebruiken, naargelang uw voorkeur. Je moet echter vasthouden aan de juiste beeldverhoudingen voor beide om te garanderen dat ze er geweldig uitzien. Volgens eigen aanbevelingen van Facebook zijn dit:

  • Vierkant (1: 1) en volledig landschap (16: 9) voor InStream-advertentieplaatsingen; Facebook raadt aan om deze verhoudingen te behouden als je zowel Facebook- als Audience-netwerkplaatsingen gebruikt.
  • 9:16 en 16: 9 voor zowel beloonde video’s als native, banner- en interstitial-advertenties.

Waarom zou ik deelnemen aan het publieksnetwerk van Facebook?

De grootste aantrekkingskracht om lid te worden van het doelgroepnetwerk en uw app of mobiele site hieraan te koppelen, is het potentieel om inkomsten te genereren.

Het enige wat u hoeft te doen, is de oorspronkelijke set-up doorploegen en u kunt passieve inkomsten verzamelen door de advertenties in uw app te tonen.

Facebook-doelgroepnetwerk

Aangezien de advertenties flexibele opmaak gebruiken, zien ze er geweldig uit in uw app, zoals ze daar thuishoren.

En omdat de advertenties die worden weergegeven aan de gebruikers van uw app het ongelooflijke targetingsysteem van Facebook gebruiken, zijn ze waarschijnlijk relevant. Dit belooft allemaal goed voor je te zijn.

Hoe deel te nemen aan het publieksnetwerk van Facebook

Deelnemen aan Facebook’s Audience Network is eigenlijk vrij eenvoudig; het duurt slechts ongeveer vijftien minuten en Facebook leidt je door het hele verhaal.

Om te beginnen, ga je gang en klik hier .

Hoe lid te worden van het publieksnetwerk van Facebook

Eerst maakt u een nieuwe app-ID of selecteert u een app waarmee u al verbinding hebt gemaakt met Facebook.

Als u een nieuwe app-ID wilt maken, hoeft u alleen de ID een naam te geven en de URL in te voeren.

Facebook's Audience Network

Vervolgens voegt u uw app toe.

Start dit proces door de iTunes- of Google-ID van uw app in te voeren.

Zodra u dit doet, maakt u uw advertentieruimten aan.

Er zijn slechts vier toegestaan ​​per platform en ze kunnen niet worden verwijderd – alleen bewerkt.

Nadat u uw advertentieruimte heeft gemaakt, kunt u er vervolgens een advertentieplaatsing in maken.

maak advertentieplaatsing op Facebook

Vervolgens integreert u de SDK van het publieksnetwerk met uw app, test u de integratie ervan en dient u uw app ter controle in.

Je kunt de handleidingen van Facebook zien hoe je dit hier kunt doen , afhankelijk van het type platform.

Nadat u dit heeft gedaan, geeft u gewoon de uitbetalingsinformatie op zodat Facebook u uw cheque kan sturen wanneer deze binnenkomt.

Facebook doelgroep netwerk screenshot

Conclusie

Het doelgroepnetwerk van Facebook is een uitstekende gelegenheid voor zowel adverteerders als app-eigenaren.

Het helpt de kosten laag te houden voor de bedrijven en marketeers die Facebook-advertenties met meerdere plaatsingen beheren.

Het biedt ook een directe bron van inkomsten genereren voor app-eigenaren.

Het is een troef om bij de hand te hebben en te gebruiken zoals u dat wilt, en aangezien de plaatsing automatisch is ingeschakeld voor bijna alle advertentiecampagnes, hoeft u zich geen zorgen te maken over het vergeten om deze te selecteren.

Wat denk je? Hoe profiteer je van het publieksnetwerk van Facebook? Gebruik je het als een adverteerder of een app-eigenaar? Welke voordelen biedt het u? Laat het ons weten in de comments hieronder! 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *